De afloop en een nieuw begin..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PatPat

Hallo, het is niet helemaal een leuk hondenverhaal, maar weet niet waar ik het anders kan plaatsen.. 

 

Vele van jullie hebben erg meegeleefd met mijn gezin en mijn Mickey (boerboel). De afspraak voor euthanasie had ik weer uitgesteld want wat als er nog iets was, wat ik kon doen..helaas moest ik de afspraak na 2 weken toch echt opnieuw maken. Het ging niet..voor ons niet en ook voor Mickey niet. Hij is thuis ingeslapen waar hij al met medicijnen versuft was. Ik hoop dat ik hem hiermee verdere stress heb kunnen besparen. Het was een fijne arts waarmee ik van te voren nog heb kunnen bespreken waarom en hoe ik het zou 'willen' ( er was geen sprake meer van willen ). Nog geen maand nadat Mickey was ingeslapen is zijn broertje ook ingeslapen. Dezelfde gedragsproblemen en helaas heeft hij wel de kans gekregen om schade aan te richten bij zijn baasjes en hun andere hond. 2 van zijn andere broertjes hebben ook zeer veel gedragsproblemen maar die vertonen het niet binnenshuis. Hierdoor weet ik nu wel dat er echt in de genen iets niet goed was. Mickey is gecremeerd en is weer thuis..Ik heb het hier na zijn overlijden nog erg moeilijk mee gehad en vandaar ook dat ik hier maanden verder weer iets plaats.

 

Wij hebben inmiddels een pup in huis, van een totaal ander kaliber. Een mechelse herder teef, met de naam Lilly! Zij is nu 13 weken oud en een heel sociale en vrolijke hond. Erg open en dol op mensen! Wij hebben wel een bewuste keuze gemaakt om voor een mechelse te gaan. Na alle onzekerheid wou ik echt een hond om wat mee te doen..mee te werken en een hechte band opbouwen. Een trouwe hond voor het gezin. Ik werd nog behoorlijk onzeker dat toen ze hier kwam, ik geen enkele klik met haar voelde. Het lag niet aan Lilly maar ik was bang om me te binden..Dit gevoel had ik eerder niet gehad, maar al snel heeft ze me over de streep getrokken met haar gezellige aanwezigheid. Ik hoop dat we veel leuke hondenverhalen kunnen gaan delen met jullie!

honden page profiel PatPat

511379.jpg

( ik zie het al voor me hoe alle hoofden draaien, weet niet hoe ik hem recht krijg, sorry.)

DIT is Lilly!

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ja ik herinner me je topic nog zeker wel!

Moet een moeilijke keus zijn geweest, veel strekte nog met het verlies!

 

En dan ook gefeliciteerd met de pup. 

Ze ziet er een lieve dame uit! En dat koppeke zo scheef hp-heart

Mecheltjes zijn ook pittige hondjes waar je zeker wat mee kan doen. 

Heel veel plezier met jullie nieuwe pup!

Ik volg dus..... 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Och wat een mooi koppie!

 

Gefeliciteerd met haar. Fijn dat er na zo'n verdrietige periode weer ruimte voor nieuw leven is. Heel veel geluk samen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat fijn dat jullie een pup hebben! De angst om je te binden is begrijpelijk hoor na alles wat jullie hebben meegemaakt. Veel plezier met Lilly!

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" ( ik zie het al voor me hoe alle hoofden draaien, weet niet hoe ik hem recht krijg, sorry.)

DIT is Lilly! "

 



Mooi hondje.
Hoop een mooie tijd voor jullie samen.
En wij kunnen ook toestel draaien he :-D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

511380.jpg

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ohww goed om nog wat van je te horen, ik heb nog vaak aan je gedacht en aan de hond..zou ze het wel..zou ze het niet hebben gedaan. Heel verdrietige situatie.

 

 

Gefeliciteerd met Lilly hp-heart wat een koppie hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een goed en moedig besluit wat jullie hebben moeten nemen, ik weet van het topic toendertijd, alles geprobeerd....nu een pup , en o wat je daar schrijft, de hoofden draaien om, jaaaa, wat een leukerd, en geen klik, ik ken het wel hoor, de band is er nog niet als de nieuwkomer je huis in stapt, de binding komt als de pup er wat langer is, en die komt, zeker als je er mee aan de slag gaat....fijn dat je nu vooruit kan kijken na een verdrietige periode, veel plezier met de huisgenoot....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wat een schatje! 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Heel veel sterkte met het verlies hier kennen we het gevoel maar lilly helpt je doorheen veel geluk met lilly een schatje 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ik ben "blij" dat je de Boerboel toch in hebt laten slapen. Mij leek het, na alles wat je al geprobeerd had, 

de enige oplossing. Zeker in het belang en veiligheid van een ieder.

Maar goed. Dat is verleden tijd. hp-wink

 

Nu een nieuwe dame in huis. Zou ook een pittige hond kunnen zijn, maar dat zal bij jou wel goed komen.

Leuke honden hoor Mechelse Herders. Wij hebben ook een Mechelse herder dame gehad. Niet zo'n gele, maar

ze leek meer op een vos met haar rode haar. Mijn man (toen nog vriend) bracht haar mee, hij had haar gehad van een bekende. Daar was ze als waakhond gekocht, maar daar totaal niet geschikt voor.

Ik had zelf een Labrador en vond het doodeng een Mechelaar. Nou, ze was me toch lief. En na enige weken de beste

vriendinnen met mijn Labrador. 

 

Heerlijke blije hond is dat geweest en dat wens ik jou ook toe met Lily . Veel plezier

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ben blij dat na alle ellende die je hebt meegemaakt met je boerboel toch weer kunt genieten van een pup.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik ben blij voor je dat er nu een nieuwe toekomst voor je open liggt en kijk uit naar leuke hondenverhalen.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Wat herinner ik me jouw topic nog goed.. cry inderdaad een vreselijk verdrietige afloop.

 

Maar nu tijd voor een nieuw begin met jullie prachtige Lilly! 

 

Heel veel geluk met elkaar! 

honden page profiel PatPat

Bedankt voor jullie reacties smile

 

Mickey zal nooit vergeten worden en heeft zijn eigen plekje in mijn hard. 

 

Lilly heeft een totaal ander karakter. Ze is behoorlijk onbevreesd en ontzettend leergierig! Ze loopt mee over de volle mart en blijft zich op mij richten. Vreemde mensen die riepen loopt ze al kwispelend op af en na de aai komt ze weer mee. Ik voel me zo vrij om met haar te wandelen. Ze loopt waar het kan los, volgt heel netjes,wacht bij de stoepjes en ze kan heerlijk met de kindjes buiten spelen! Bij het puppenklasje doet ze alles perfect, op haar baknijd na.

 

Ze is inderdaad wel een pittige tante. Ze komt uit een echte werklijn en dat zie je terug. Ze is natuurlijk een jonge pup met allerlei streken. Zo weet ze dat ik buiten niet goed kan zien, of ze plast of gewoon gaat zitten. Dus gaat ze om de zoveel meter zitten voor een snoepjewink ik maar gokken of het wel een plasje was. Ze verstopt alles wat ze kan vinden en als het mevrouw te lang duurt laat ze haar stem horen. Met andere honden gaat het ook goed. Ze heeft wel vluchtgedrag als er een hond komt, die ze nog niet kent dus dan gaat ze even aan de lijn. Na de kennismaking kan ze weer los en gaat spelen. Haar uit het spel roepen of gewoon de andere kant oplopen is geen probleem. Ze komt netjes mee.

Ook ik ben anders gaan opvoeden, het gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik ben consequent en houd voet bij stuk. Dit gaat zeker gekomen smile

 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Heel veel sterke met het verlies van Mickey.
Natuurlijk zal je Mickey nooit vergeten.

Veel plezier met Lilly,
en natuurlijk gaat alles goed komen. kan niet anders dan met een baas die alles over heeft voor een hond.

Ik wens jullie nog vele jaren van Plezier.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ook ik herinner me het verhaal van Mickey nog. Veel sterkte nog met het verlies van Mickey.

Daarnaast veel plezier met je nieuwe pup. Je bent er al goed mee bezig en het zal je vast wel lukken om met haar alles te kunnen doen wat je in een hond zoekt.

grt Manja

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Veel geluk samen! hp-smile

 

Leuke hond! hp-smile

honden page profiel PatPat

Vandaag hadden we de 4e les op de hondenschool..Lilly mag volgende week al haar examen doen! Er is niet veel meer voor haar te leren bij de welpencursus. Uiteraard stromen we wel een vervolgcursus in. Ze wilt graag leren en het is heel fijn om dat uurtje per week te trainen tussen de andere hondensmile Lilly vind andere honden leuk maar ook wel heel spannend! We lopen nu om de dag een rondje mee tussen de andere volwassen honden en dat doet haar heel goed. We komen regelmatig een onbekende hond tegen, dan word ze wel even aangelijnd. Ze kan gaan gillen als een speenvarken terwijl er niks gebeurd. Het aanlijnen is puur om te voorkomen dat ze kan  wegvluchten. Gelukkig weten de mensen waar ik mee meeloopt wel of het een sociale hond is of juist niet, dat scheelt..

Het gillen heeft ze nu een paar dagen al niet meer gedaan. Ze gaat wel op haar rug liggen zodat de andere honden haar kunnen besnuffelen. We gaan de goede kant op!

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Vandaag hadden we de 4e les op de hondenschool..Lilly mag volgende week al haar examen doen! Er is niet veel meer voor haar te leren bij de welpencursus. Uiteraard stromen we wel een vervolgcursus in. Ze wilt graag leren en het is heel fijn om dat uurtje per week te trainen tussen de andere honden Lilly vind andere honden leuk maar ook wel heel spannend! We lopen nu om de dag een rondje mee tussen de andere volwassen honden en dat doet haar heel goed. We komen regelmatig een onbekende hond tegen, dan word ze wel even aangelijnd. Ze kan gaan gillen als een speenvarken terwijl er niks gebeurd. Het aanlijnen is puur om te voorkomen dat ze kan  wegvluchten. Gelukkig weten de mensen waar ik mee meeloopt wel of het een sociale hond is of juist niet, dat scheelt..
Het gillen heeft ze nu een paar dagen al niet meer gedaan. Ze gaat wel op haar rug liggen zodat de andere honden haar kunnen besnuffelen. We gaan de goede kant op! "

Fijn dat het goed begint te gaan het komt helemaal goed kiss

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toch fijn om de afloop te horen, al is Mickey ingeslapen. Ook interessant en jammer om te horen dat Mickey niet alleen was met zijn problemen. Aan de ene kant een bevestiging, maar het blijft toch triest.

Veel plezier met Lilly!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Triest voor Mickey hoe het allemaal gegaan is.hp-cry

 

Gefeliciteerd met Lilly, een heel mooi hondje.hp-heart

Hoe komt het dat ze baknijd heeft nu al als pup? 

 

honden page profiel PatPat

Het is zeker triest hoe het gelopen is met Mickey..de situatie rondom Mickey heeft mij als persoon ook veranderd. Nog steeds ben ik het vertrouwen een beetje kwijt. Niet in honden op zich, maar vooral in de mensen. Laat ik het maar zo zeggen, het was een heftige periode die zijn littekens heeft achtergelaten. Gelukkig niet letterlijk..

 

hoe het komt dat Lilly baknijd heeft, geen idee! Ze komt uit best een groot nest en waarschijnlijk heeft ze flink haar best moeten doen voor haar deel van de maaltijd. Dit is wat ik dan hoor van de ervaringen van andere mensen. Het gaat al een stuk beter, het blijft voorlopig nog wel een aandachtspuntje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Het is zeker triest hoe het gelopen is met Mickey..de situatie rondom Mickey heeft mij als persoon ook veranderd. Nog steeds ben ik het vertrouwen een beetje kwijt. Niet in honden op zich, maar vooral in de mensen. Laat ik het maar zo zeggen, het was een heftige periode die zijn littekens heeft achtergelaten. Gelukkig niet letterlijk..
 
hoe het komt dat Lilly baknijd heeft, geen idee! Ze komt uit best een groot nest en waarschijnlijk heeft ze flink haar best moeten doen voor haar deel van de maaltijd. Dit is wat ik dan hoor van de ervaringen van andere mensen. Het gaat al een stuk beter, het blijft voorlopig nog wel een aandachtspuntje. "

onze Lola had ook flink baknijd toen ze net bij ons was, dat is gelukkig vrij snel overgegaan door afstand te houden en vertrouwen op te bouwen, ook door haar ongestoord en in alle rust te laten eten. De dag dat ze met een botje lekker aan mijn kwam liggen om het op te knabbelen was voor mij dan ook een hoogtepunt wat dat betreft: hoera ze vertrouwd mehp-shiny

 

https://www.moniquebladder.nl/?s=Baknijd

 

 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat is lilly leukhp-heart

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Pat,

wat fijn om weer van je te horen.

ik heb jou toendertijd op de voet gevolgd.

Met Mickey jij en jouw gezin met de kindertjes.

Ik weet nog dat je echt van alles hebt geprobeerd en het een zeer moeilijke en heftige tijd was.

Zowel thuis met Mickey en alle problemen.

Op het forum was het helaas ook niet altijd even makkelijk.

Jullie hebben helaas een hele moeilijke beslissing moet maken.

Dat was een zeer heftige en zeer verdrietige tijd om veel te vroeg afscheid te nemen van Mickey.

Maar nu lees ik dat jullie een hele leuke lieve pup weer hebben!

gefeliciteerd!!!!!

Heel veel geluk, liefde en gezondheid toegewenst met lilly.

dat jullie maar heel lang kunnen genieten van elkaar!!!!

Mooie,schattige foto!!!

Ik hoop dat we leuke, grappige puppy verhalen krijgen!!

 

 

honden page profiel PatPat

Even een update..

 

Lilly is geslaagd voor haar welpendiploma! Ze had 93 van de 100 punten en de 'foutjes' die we hadden, komen door mij innocent ik pas me automatisch aan, aan haar stand haha. Ze zit niet naast me maar schuin tegenover me, in plaats dat ik haar verbeter ga ik zelf scheef staan. We gaan gelijk door naar de basistraining. Ze is niet meer angstig voor andere honden. Wel terughoudend bij een vreemde hond maar dat is dan of doorlopen of spelen smile ze gromt niet meer bij haar voetbal! Een botje is nog lastig maar dat begrijp ik ook wel. Haar andere oortje staat inmiddels ( zal binnenkort een nieuwe foto plaatsen) en ze is nog dol enthousiast naar andere mensen. Nu alleen  leren niet te springen...en ze is heel blafferig..in huis blaft ze regelmatig als ze wat hoord en buiten blaft ze als ze de andere honden niet kan bijhouden, of als ze iets niet vertrouwd. alleen thuis gaat ook goed, sloopt niet en is rustig. een heel vrolijke hond die bruist van de energie en ontzettend nieuwsgierig! 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Pat,

Gefeliciteerd met Lilly!!

Een mooie score zo te lezen.

Fijn dat het zo goed gaat.

ben benieuwd naar haar nieuwe foto's.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Wat leuk dat je terug bent !

Ik heb heel je topic van toen meegelezen en ik vond het bewonderingswaardig hoe jij begaan was met Mickey.

Wel heel leuk dat je een mechelse herder hebt nu. Heb hier een groenendaeler rond lopen, dus weet hoe het is.

Heel veel plezier en geluk met Lilly

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kruising raden voor de wetenschap.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^