Help ik kan niet kiezen!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielDaniel

Beste vrienden,

Na uren opzoekwerk, boeken, hondenshows etc... kom ik er niet uit!

We zoeken een toffe speelse kameraad: of een fox terriër of een Schnauzer 

De terriër is perfect van grootte en gewicht de Schnauzer is misschien iets meer betrouwbaar. Wat betreft ‘los’ lopen.

Zijn hier leden die :

advies hebben uit eigen ervaring?

kennis hebben van nestjes (met stamboom)?

alvast dank voor jullie reactie

Daniel en Hilde

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

De Schnauzer is er in verschillende formaten (dwerg- middenslag- en Riesenschnauzer), dus met die perfecte grootte moet dat dan ook wel lukken toch? wink

Je kunt het beste even informeren bij de rasvereniging(en):

Nederlandse Fox Terriër Club

Nederlandse Schnauzer Club

Schnauzervereniging

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Schnauzers heb je in drie maten: klein, middenslag en 'Riesenschnauzer' - welke maat zoek je? De middenslag vind ik leuk, is net iets groter dan de foxterriër, en die ik ken zijn vrij rustige leuke honden die goed met andere honden kunnen. Ik ken ook een paar mini's en één van die mini's jaagt op joggers en fietsers en hangt ook in hun benen. Ik vind Schnauzers niet echt speels.

 

Foxterriërs ken ik niet zo goed, alleen via Noord-Spaanse facebook-vrienden die ze regelmatig delen omdat er weer een is weggelopen, waarschijnlijk toch door het jachtinstinct...

 

Als je echt een "toffe speelse kameraad" zoekt die ook "betrouwbaar" is (lees: niet wegloopt, weinig of geen jachtinstinct, sociaal met kinderen, mensen, andere dieren en vooral honden en ook fietsers en joggers), kun je ook denken aan een het adopteren van een Spaanse Waterhond of kruising daarvan vanuit Spanje. Het is over het algemeen een heel gezond ras, zelfs zonder stamboom. Passen zich snel en makkelijk aan, speels, altijd zin om iets te ondernemen, baasgericht en je kunt ze eigenlijk alles leren dat je een hond kunt leren.

honden page profiel DanielDaniel

Dank voor je reactie,

Alles wat je meedeelt is gekend... uit boekjes en info van kwekers etc.
Uiteraard willen we (ik denk iedereen) niet meer stress in huis. Ik vermoed dat we (als ) we een Schnauzer kiezen we voor de middenvlak kiezen.

Al vinden we deze juist ‘iets’ te groot. Voor import van andere rassen of radeloze vrienden staan we niet dadelijk open. Maar we kennen het ook niet, dus wil ik er zeker wel even naar kijken.

heb je advies in die richting?

Mvg

Daniel

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ga bij div. Mensen kijken die deze rassen hebben. Ik ben 2 jaar bezig geweeat, twijfelde erg tussen 3 rassen. Ben bij verschillemde fokkers gaan kijken, nuchter en mijn ahhh wat lief gevoel zoveel mogelijk uitgeschakeld. Dus gaan kijken als er geen pups zijn. Dan kan je pas echt een keuze maken. Voor mij betekende dat een heel ander ras.

Volgende forumvraag: Welk honden ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^