welke pup raden jullie ons aan / af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Hoi,

wij zijn Mark en Bram, een koppel van 29 en 24, en na 3jaar samenzijn en 1jaar samen te wonen denken wij klaar te zijn voor een hond in ons leven.

Wij wonen op een appartement van 110m² met terras en op 500m afstand een hondenweide en park. We werken beide buitenshuis maar ik heb een eigen zaak en heb de mogelijkheid om de hond mee uit werken te nemen, ik heb een dagbladhandel waar de hond een keuken, afgesloten koertje en mij tot zijn beschikking zou kunnen hebben. We zijn ons bewust dat een hond een fulltime bezigheid is en zijn bereid om ons in te schrijven voor een hondenschool zeker omdat dit onze eerste hond zou zijn. We hebben ons al wat ingelezen in verschillende rassen en voorlopig staan we beiden positief over een American Staffordshire die we liefst met stamboom zouden aankopen bij een fokker. Indien jullie ons deze hond afraden, dan kregen we graag een andere suggestie, rekening houdend dat we onze hond liefst niet kleiner hebben dan 40cm schofthoogte en ook niet veel groter. Vlak in onze buurt heeft iemand een kruising tussen een American STaffordshire en een Sharpei maar wij zouden liever raszuiver blijven.
Alvast bedankt om dit door te lezen en we kijken uit naar jullie reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke pup raden jullie ons aan / af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

hey wat leuk voor jullie, Goed dat jullie er goed over nadenken. En super verstandig dat je curus gaat doen!! PLUIM DAARVOOR.

Mijn persoonlijke menig over de sharpei is:
Het zijn super lieve beesten echt waar maar mijn ervaring is dat zo nogals waaks kunnen zijn en erg baas gericht. ik weet niet of dit makkelijk is in cobo met je zaak. Maar nogmaals dit is mijn ervaring he!! maar het zijn wel schatten maar niet de gemakkelijkste honden.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik denk dat als jullie je goed ingelezen hebben voor de stafford ik er gewoon voor jou gaan!

Ik zou jullie er gewoon een mee geven. Er zijn hier genoeg mensen met een stafford voor als jullie vragen hebben!

veel plezier alvast!

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Klinkt allemaal zeer positief dus als jullie keuze op een Stafford gaat, zou ik zeggen gewoon doen!
Je zal je heus ook wel verdiept hebben in het ras!
En ik denk dat het wel goed zal komen..
Bij elk ras..heb je voor en nadelen, en dan kan dat ook weer verschillen per hond.
En wat de een aankaart als nadeel, kan de ander met precies hetzelfde ras totaal niet ervaren..allemaal zo dubbel.
Of per situatie..dus ik denk dat jezelf de beste keuze voor een ras kan maken.

Nou ben benieuwd wat het word hoor..
Heel veel succes spannend hoor.

Groetjes Lein

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

je hebt je al verdiept in de amstaff dan zou ik er zeker voor gaan. ik heb er zelf twee en ze gingen altijd mee naar de zaak. je kan me alles vragen over de amstaff. als je goede adressen zoekt voor een amerikaanse stafford heb ik die ook voor je. je moet opletten of beide ouders ataxia vrij zijn.

Groetjes Danielle

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Klinkt prima hoor, je bent de hele dag in staat om er te zijn voor je hond. Prima toch?
Hondenschool, zeker doen ja!
Beetje rasinfo natuurlijk is ook heel goed.

Voor een echte raszuive stafford, zou ik een hond nemen die bij een fokker vandaan komt die volgens raad van beheer/rasvereniging fokt. Dan heb je stamboom, gezondheidsverklaring, en zekerheid dat je hond vrij is van erfelijke ziketes en aandoeningen.
Meestal krijg bij bij goede fokkers ook veel info mee.

Succes!

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

het klinkt alsof jullie de boel al goed doordacht hebben en ook al echt voor jullie zien, dus zou zeggen geniet met de voorbereidingen en het uitzoeken van een geschikte fokker en uiteindelijk het vinden van een geschikte pup!!!

Groetjes miss V

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Bedenk ook of je het belangrijk vind een reu of teef te nemen.
Zelf vind ik dat wel belangrijk.
Ik ben niet zo van de reuen, maar sommigen willen weer geen teef. Vanwege de loopsheid enz.
Ik vind reuen weer minder. onze vorige hond was een reu, niks mis mee hoor maar ik had het gevoel dat ik daar wat minder een band mee had dan met een teef.

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Zo leuk om jullie reacties te lezen :-)

Adresjes van fokkers zouden natuurlijk welkom zijn, we hebben er zelf nog niet echt bewust op gezocht omdat het dan wel superconcreet gaat worden.
Het is ook echt al supervoorgenieten om al die afwegingen beginnen te maken. We hadden al gedacht dat we eerst is bij fokkers moesten langsgaan waar momenteel geen pups zijn, want als je die ziet dan ben je natuurlijk direct helemaal verkocht. Over ataxia had ik al gelezen, daarmee dat we zeker bij een goede fokker willen terechtkomen.
De vraag over reu of teef houdt ons momenteel ook nog bezig, de loopsheid schrikt ons wat af, we zijn zelf beide mannetjes en hebben dus geen ervaring op dat vlak ;-)en bij sterilisatie heb je dan ook weer de nadelen van karakterverandering... anderzijds heb ik ook al veel honden gezien die waarbij als ze wat aandacht krijgen het hele zaakje gaat rechtopstaan en dat vind ik ook geen zicht... Nog genoeg overwegingen te maken dus...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Als een Stafford jullie wat lijkt, je goed over het ras hebt gelezen en in ieder geval naar de puppycursus gaat, lijkt het me een heel geschikte hond voor jullie.

Ik denk net als Maartje dat je ook goed na moet denken over de keuze reu/teef. Ik heb een reu en een teef en het verschilt wel wat hoor ;-) Onze reu is rustiger, naar mensen toe wat zachter, maar naar andere honden zijn reuen soms wat dominanter. Volgens mij is dat bij Staffords ook het geval, maar daar kunnen de Stafford-eigenaren hier wel meer over vertellen lijkt mij. Dat dominante hoeft niet een probleem te vormen, maar je moet er wel wat meer aandacht aan besteden.

Ons teefje is wat feller (in spel), gehoorzamer en (veel) meer bereid tot werken. Ze heeft gewoon wat meer ook voor ons. Dat wil overigens niet zeggen dat ik ons teefje leuker/liever vindt, wat ik vind zowel een reu als een teef voor- en 'na'delen hebben. Beide honden zijn in ieder geval erg aanhankelijk!

In ieder geval complimenten dat jullie de keuze goed doordacht maken! Als je een rashond koopt is het inderdaad verstandig een hond bij een goede, erkende fokker te kopen. Dat kan heel veel verdriet voorkomen. Kijk vooral ook of het karakter van de ouders je aanstaat. Dat heeft namelijk vaak veel invloed op het pupje dat je kiest. Er zijn ook fora en boekjes over Staffords, mocht je deze nog niet gelezen/bezocht hebben.

Succes!

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Een pup heeft als jonge hond heel veel tijd en energie. Het lijkt me erg lastig, als je deze meeneemt naar je werk én voldoende tijd aan de pup kunt bieden.
Ik zou het zeker overwegen om een herplaatser te nemen. Via de rasvereniging zou je daar mogelijk aan kunnen komen, dit geldt ook voor adressen van een goed gefokte pup.
http://www.sbtcn.nl/


Op het moment dat je een staffordshire zonder erkend stamboom hebt of een kruising van dit ras, dan heb je een pitt bull. Tot verkort waren deze verboden.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Zit wat in Renske...

Ik werk thuis, maar werk toch minimaal 50 uur per week. Puzzle kon gewoon lekker loslopen, spelen, naast het vrouwtje slapen en ik liet haar in het begin toch minimaal 8 keer per dag uit. Toch verveelde ze zich wat (ze is nogal een druk hondje dat snel op iets uitgekeken is).

Om die reden hebben we al na een half jaartje Pim opgehaald bij de fokker. Ze vervelen zich nu nooit, spelen veel, of liggen nu sàmen naast het vrouwtje te slapen ;-)

Dus ja, je hond meenemen naar je werk lijkt heel ideaal, maar je moet je realiseren dat vooral een jonge hond zich snel kan vervelen, ook al ben jij de hele dag in de buurt.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

renske,

Een pitbull is een heel ander ras, dus een kruising stafford is gewoon een kruising stafford.. geen pitbull..

En wat Leoniek zegt klopt ook wel,
Sommige honden vervelen zich snel, ik heb hier ook een pup van 7 maanden die zich snel verveeld, daar ben je de hele dag mee bezig, en ik ben er dan ook(oppashond) maar toch kan ik haar niet altijd bezig houden.
Houd daar zeker rekening mee..

groetjes

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

EEn pitbull is geen ras!!! is een verzamelnaam van een aa tal hondenrassen die specifieke kenmerken hebben. Vroeger had je wel de pitbull, maar toen was het de pitbul terrier!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Mensen... zullen we een apart topic openen over Pitjes? ;-) ;-) ;-)

Een Pitje is een... een... een... hond! :-)

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Ok, Renske, Leoniek en Gerdine ik zal vast hier in de buurt is rondhoren of er eventueel mensen zijn die ook overdag als ik winkel hou is graag met de hond gaan wandelen / spelen zodat de pup zeker genoeg afleiding krijgt, kan ook niet slecht zijn voor haar socialisatie. Aangezien hier nog een echte dorpsmentaliteit is kan dat wel lukken. Een 2e speelkameraadje,... we zullen eerst het maar is met 1hond proberen uiteraard.

Ook bedankt aan Renske voor de link naar de sbtn-site ik ben alvast veel aan het bijlezen nog. Blijkbaar rijden deze honden graag mee met de auto, die gaat zen geluk dus niet opkunnen als hij 2x per dag een 20minuten mee in de auto mag voor mijn woon-werkverplaatsing!

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Haar socialisatie?
Wordt het een teefje? ;-)

Ik vind het echt goed dat jullie je zo goed voorbereidt hebben.
Over de stafford kan ik helaas niet zoveel zeggen, omdat ik er geen heb en geen ken.
Wij hebben bij mijn ouders thuis een reu (sharpei) en mijn vriend en ik hebben samen een teefje (kruising labrador x boerenfox). Ik weet nu al dat mocht ik ooit weer voor de keuze staan om hondje te kopen, ik weer voor de teef zou gaan. Is misschien een gevoelskwestie hoor. Boets is een super lieve hond, echt een schat. Niks slechts over te zeggen, maar het voelt nu al (na 12 weken) of ik meer een band heb met onze pup dan dat ik met Boets ooit heb gehad. Bo is veel meer baasgericht, je merkt nu al aan haar dat ze graag wil luisteren en wil werken voor ons, heel aanhankelijk enzovoorts.

Veel succes en vooral plezier met het maken van jullie keuze.. het is zo super leuk!

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Hihi Sanne,

Ik heb nochtans al veel zijn/hem en hij's gecorrigeerd in mijn berichten zodat ik alles in het ongewisse kon laten voorlopig, maar die haar was me dus niet opgevallen, misschien is dat een voorteken. Misschien zijn 3mannetjes in 1huishouden wat teveel van het goede... Maar eigenlijk moeten we die discussie nog houden

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hoi :-D Leuk om te lezen dat je voor een stafford wilt gaan :-D
Ik heb er 2.. Zijn alle 2 niet raszuiver.. Mijn oudste is een teefje
en mijn pup van alweer bijna een half jaar is een reu :-D

Ik heb zeker gemerkt bij mijn teef dat na haar sterilisatie haar gedrag is veranderd. Zij is veel feller naar andere teven geworden en aan de lijn is het altijd bezig houden anders krijg je een orkest hahaha. Als ze los is gaat het altijd goed.. met elke hond, ook met teven.. Mijn teef kan gewoon niet omgaan met de spanning van de riem.

De reu is nu nog heel jong dus kan ik nog niet echt iets duidelijks over zeggen..

Wat ik wel weet, of je nou een reu of een teef neemt, vanaf pup kan je ze vormen tot wat je er zelf van wilt maken.
Mijn teef kreeg ik met 10 maanden dus was al redelijk gevormd.
De reu kreeg ik met 7 weken en ik merk dat als ik consequent ben hij goed luistert, echter doet hij alles na van mijn teefje..
Dus heb ik dadelijk 2 dezelfde honden hahahha..

Maar aangezien jullie 1 hond hebben kan je hem vormen als je zelf wilt.. ik kan je geen tips geven mbt fokkers of geslacht maar wat ik je wel wil mee geven.. met een strenge opvoeding kan jou hond de perfecte hond worden :-D Verder heel veel succes en plezier!!

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Dank je voor de reactie Lisa, een spicifieke vraag voor jou omdat jij al staffords hebt... Blaffen ze eigenlijk binnenshuis veel? We willen geen last met de buren krijgen O-)

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Haha nou de mijne blaffen eigenlijk binnen nooit. Alleen als ze iets horen in het huis wat niet bekend is. Ze zijn alle 2 heel erg waaks.
Vooral de teef (die is natuurlijk al wat ouder) zal altijd alert zijn. soms lijkt het alsof ze in een diepe slaap ligt maar dan kan soms ineens die kop omhoog schieten haha prachtig. maar als jij aangeeft dmv 'het is goed' dan stoppen ze (als het goed is ;-)) wel :-D

Die van mij moppert wel altijd na haha heel grappig.. niet meer blaffen maar echt van mmmpprr mprr hahaha..

Ik woon inmiddels in een betere buurt maar hier voor woonde ik in de ghetto en was ik hartstikke blij met mijn waakse hond :-D
Maar eigenlijk ben ik dat nog steeds..

Merk ook heel erg dat ze zich op situaties aanpassen.. als ik buiten met haar loop bijvoorbeeld savonds laat dan is ze super alert.. kwamen een keer 2 mannen op me af en ze stond er al tussen te grommen hoor haha die maakte gelijk rechtsomkeert..

merk bij haar vooral heel erg dat ze echt emoties aanvoelt of ja gevoelens aanvoelt.. als ik verdrietig ben dan komt ze bij me liggen en is ze heel voorzichtig.. terwijl als ik neutraal op de bank zit dan duikt ze op me schoot hahaha

volgens mij drijf ik weer te veel door met me verhalen haha raak ook niet uitgepraat hahaha :-D

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

o wat ik er nog bij wou zeggen. Als mijn teefje buiten loopt met mijn vriend dan is ze helemaal niet zo waaks. Ze denkt waarschijnlijk dat ze mij moet beschermen en hij .. ja hij kan het alleen wel aan hahaha :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Haha, het vrouwtje beschermen ;-) Mijn teefje van nog geen 6 kg, tolereert het absoluut niet als een vreemde hond tegen mij aanspringt. Ze vliegt er gelijk tussen, ook bij honden die letterlijk 10 x zo zwaar zijn :-)
Mijn vriend daarentegen kan door drie honden tegelijk worden besprongen en ze blijft van een afstandje rustig kijken ;-)

honden page profiel hermanherman 3 doggies

honden foto van herman

he mark

je hebt al veel over staffords gehoord
geweldige honden
is niets op aan te merken
ik heb zelf een american bulldog
kijk profiel
is misschien ook een optie als je die mooi vind heb je 2 types in de classic is breed en grof met dikke kop en de standaard is wat meer richting terrier type zoals de stafford en dan heb je ook nog de hybride die zit ertussen in die heb ik zelf
de schofthoogte van 40 cm kom je iets bovenuit denk ik al zijn er wel teven van ongeveer 43 cm mijn teef is behoorlijk groot 53 cm
maar wat ik een voordeel van een bulldog vind ze zijn wat rustiger en vaak iets socialer ik praat nu over het algemeen he er zijn ook zat rustige staffords maar in een staaf ziot toch terrierbloed
is misschien een tip

als je meer over am bulls wil weten vraag maar raak kan je veel vertellen

mvg herman

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Of een forse Boston Terrier reu? Die kunnen ook zo'n 40 cm worden (tussen de 30 en 40 cm). Boston Terriers zijn heel zachte en sociale honden, zijn niet overdreven waaks, blaffen weinig (staat het ras toch om bekend). Ze zijn een stuk fijner gebouwd dan een Bulldog (tot 11 kg). En omdat ze wat lichter en zachter van karakter zijn, kunnen ze door iedereen zonder problemen uitgelaten worden. Boston Terriers zijn heel leergierig en echte vrijkousen!

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

hey hij wil een stafford!!
gaat iedereen ineens zijn ras zitten promoten hier hahahha
nee hoor grapje herman en leoniek!
vind jullie honden ook plaatjes dus kan me voorstellen dat je ze aanprijst :-D:-D:-D

honden page profiel hermanherman 3 doggies

honden foto van herman

he leo niek wat zijn jouw boston terriertjes ook leuk kende het ras helemaal niet en is misschien nog helemaal niet zo´n slecht idee mooi klein hondje toch handzaam en idd door iedereen uit te laten

hele leuke hondjes

zal er is wat meer over lezen

groetjes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

hihi... ik probeer als sinds mijn eerste inloggen op HP Bostons te promoten ;-)
Maar ik ben het met je eens: als je een Stafford en mooie en leuke hond vindt en denkt dat een Stafford goed bij je past, zou ik daar absoluut voor gaan! ;-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Dank Herman! Ik ben echt gek op Boxers, Bullen, Doggen, Staffies... Het loyale en enthousiaste karakter en de mooie bespiering hè? Van huis uit Boxers gewend, zochten we een kleine dogachtig, maar wat we belangrijk vonden was dat het wel een gezond en energiek ras zou zijn. De Amerikaanse Bulldog vind ik ook prachtig! En dan vooral het lichte/atletische type.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Hi mark ik heb twee reutjes en dat bevalt mij goed.Stinger de oudste daarvan zeg ik weleens dat hij van jamaica komt zo relaxt is hij. en dat brengt hij over op tj. ze blaffen binnenshuis bijna niet tenzij ze echt wat geks horen. ik heb stinger gelijk meegenomen naar de zaak en dat is hartstikke goed gegaan. de klanten kwamen soms alleen maar voor hem.
en als ik alle honden van de fokker terug zie op een kenneldag zie je alleen maar sociale stabiele honden.er gebeurt op zo´n dag helemaal niks vervelends onderling. als je echt een stafford wil zal ik er echt voor gaan als ik jou was.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke pup raden jullie ons aan / af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: waardeloos materiaal...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^