welke pup raden jullie ons aan / af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hoi Mark,

Goed om te lezen dat de pup mee kan naar het werk. Vraag is wel of je genoeg tijd kunt besteden op je werk aan de pup, in verband met zindelijkheidstraining. Ook zul je de hond moeten leren alleen te zijn, tenzij je altijd van plan bent de hond mee te nemen naar het werk. Ik weet niet of er klanten of werknemers zijn, misschien dat de hond hen afschrikt? Zeker een reu?

De American stafford vind ik zelf een lieve hond. Ze kunnen wel pittig zijn, ze hebben dus een consequente opvoeding nodig. Volgens mij zijn het geen blaffers, wel hebben ze de neiging om aan de riem te trekken. En aangezien ze best zwaar worden, moet je dit van pups af aan goed corrigeren ;-). Ze zijn lief voor het gezin en kinderen, ze spelen wel wild met andere honden. Niet alle mensen laten hun hond spelen met een stafford, veel mensen zijn er bang voor. Zeker voor een reu. Ook moet je er rekening mee houden dat reutjes vaak niet tolerant zijn naar andere reutjes als ze ouder worden.
Ze hebben wel voldoende beweging nodig, ze hebben best veel energie. Dus meenemen naar het werk is prima, maar ze moeten zeker goed worden uitgelaten. Ook sporten is met een stafford zeer aan te raden, zoals zwemmen, wandelen aan de fiets, hardlopen, hondensport, etc.
Ze kunnen veel leren, maar leren niet alles even snel aan. Geduld is dus zeker nodig :-).

Goed dat jullie voor een stamboom-hond gaan. Niet zo zeer vanwege dat 'papiertje', maar omdat deze pups goed gesocialiseerd zijn (voor dit ras erg belangrijk) en de ouderhonden zijn ook vrij van erfelijke aandoeningen, waardoor de pups ook vrij zijn van deze aandoeningen of een minimale kans op een aandoening hebben. Je kunt bij de rasvereniging in aanmerking komen voor pupbemiddeling. Ook kun je via Google of Hondenpage (zie Fokkers) op zoek gaan naar een nestje, waarvan de fokkers fokken volgens de regels van de rasvereniging. Let dus goed op de testuitslagen en of de pups opgroeien bij moederhond in de woonkamer.
Ondanks dat jullie werken, besteed voldoende aandacht aan socialisatie van de pup straks, vooral met andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke pup raden jullie ons aan / af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

staffords zijn geweldige honden,,wel eff curcus doen(vooral als je eerste staf is) ...heb ook nog wel fokkers voor je...weet zelfs nog pup van 11 week..(met verhaal ) hebben ze bij de eigenaar weg gehaald werd verwaarloost,,zoekt nu tehuis? geen stamboom ...efin goed dat jullie je er in verdiepen groetjes van ons ...

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Heeft er iemand ervaringen met deze fokkers? We gaan hier binnenkort is een kijkje nemen, de e-mail contacten bevielen ons alvast. http://americanstafford.eu

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Mark, wat ik nog wil toevoegen aan al de adviezen die je al hebt gekregen is dat jullie buiten het verdiepen in het ras jullie je zeker ook moeten verdiepen in algemeen hondengedrag en alles wat daar bij komt kijken. Je hebt daar zeer goede boeken over en zeker de moeite waard om die te lezen.

Ilja heeft bijvoorbeeld een aantal boeken op haar profiel staan die zeker aan te raden zijn, ook op mijn profiel staan een aantal boeken waar je zeker wat aan zou hebben.

Veel plezier met het zoeken van een geschikte pup voor jullie.

Groetjes,
Wilma



honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

@ Mark

Allereerst: Ik vind het geweldig dat jullie naar de hondenschool zullen gaan met de pup!
En vooral, dat jullie er echt over nadenken, en niet zomaar efjes een pupje nemen omdat het tof lijkt.

Dus heb ik persoonlij er volledig vertrouwen in dat jullie jullie best zullen doen om de pup zo goed mogelijk te socialiseren en op te voeden ;-)

De Fokker die jij hier vemeldt hebt ,lijkt mij Goed ;-) .

Waar je zeker op moet letten is dat de ouderdieren niet constant buiten of alleen zitten. Dat de honden niet constant pups hebben... das ze getest zijn, dat de pups in een huiselijke omgevind opgevoed worden.
Kijk vooral niet alleen naar de kleur, + Blauwe staffords zijn mooi maar hebben heel vaak huidziektes(-efjes ter info)


Je moet ook weten welke pup het best bij jullie zal passen-Qua karakter. De fokker zou jullie ermee moeten helpen. Dus ga VOORAL op karakter van de hond ,want als deze Bv te dominant is voor jullie dan zal de opvoeding ook moeilijker verlopen, ook als jullie Bv zefl" dominant" van karakter zijn, kan je best geen al te onderdanige pup nemen , enz.


honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

Btw:

Pitbull is een verzamlnaam voor alle honden met de typische uiterlijkskenmerken van een "vechthond".
O.a:
-American staffordshire Terrier
-Staffordshire Bullterrier
-American Pit Bull Terrier
-+ alle kruisingen van die hierboven vermeldde rassen.

Extra Info: American Pit Bull Terrier- Is een RAS die onlangs terug tot "leven" is gebracht. Het zijn honden die de oude Athletische kenmerken van hebben dus zogezegd "de echte pitbulls". Deze zijn Meestal "Red Nose" van kleur. (Red nose is een kleur dus geen ras O-) )

Deze 3 rassen verschillen van Uiterlijk- Karakter is ongeveer hetzelvde. Op enkele uitzonderingen na dan.


Ik vind het goed dat jullie een Raszuivere AmStaff zullen nemen! Dan kan je ook zien hoe de pup later zal worden en kan je dus ook de karakter "voorspellen" (min of meer)

Krusingen hebben/kunnen hebben karakterafwijkingen doordat de ouders/voorouders geen rashonden waren.


OOK- Als een pup geen stamboom heeft maar de ouders wel, is de pup NIET raszuiver. Waarom? Een van de redenen is De ouderdieren konden afwijken gedrag vertonen die niet bij het rasstandaard paste dus mochten volgens de wet geen pups ter wereld brengen.

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

Mooi voorbeeld van een

American Pit Bull Terrier:

http://carolinapitbulls.webs.com/

en hier ook:


Dit hier is dus geen american pit bull terrier:
Maar is wel een "pitbull".
Het is een "American Bully" die de amerikaanse gangsters hebben "ontworpen" en nu racen ze omtermeest Dikke-brede-lage Bully,
(denk zelfs dat deze niet erkend worden in Belgie en NL?
-Deze honden lijden. Je kan het gewoonweg zien.:





-efjes off topic, maar dit wou ik efjes duidelijk maken.

honden page profiel PaulinaPaulina 2 doggies

honden foto van Paulina

+ ik geef wilma gelijk.


Verdiep je zo veel mogelijk in Hondengedrag en psychologie! het zal jullie ENORM helpen bij de opvoeding!


Er zijn ook boeken speciaal voor Amstaff liefhebbers :]

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Mark, ik ken de fokkers niet, maar het ziet er oke uit. Er staat niet veel informatie op, dus ik zou even contact opnemen met ze. Het lijken me wel stamboomhonden die zijn getest. Maar vraag dit even goed na en ook waar de pups opgroeien (moet in de woonkamer bij moederhond).

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

We gaan vanmiddag langs bij Stocky Rascals in Diepenbeek... Spannend....eerste fokkerbezoek :-p

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Veel plezier vanmiddag!

Vraag de fokker maar de oren van zijn/haar hoofd. Wie veel vraagt komt veel aan de weet immers. ;-)

Tip, schrijf van te voren een paar vragen op die je zeker beantwoord wilt zien, dan denk je niet na afloop van het bezoek, chips vergeten. :-)

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

@Paulina, die honden zien er verschrikkelijk uit, precies van die inteeltgevallen...

honden page profiel lorenzolorenzo 2 doggies

honden foto van lorenzo

En anders een cadebou O-)
Prachtige beesten.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Hi je kan ook op het stafford forum info krijgen en volgens mij zit gwendolyn van staffords.eu daar ook.

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Bedankt voor je reactie Lorenzo, heb info over de ca de bou opgezocht en dat ras is toch wat groot voor ons, tevens staan ze eerder aangeschreven als een waakhond, wat wel is voor problemen kan zorgen met de medebewoners in het appartementsgebouw, honden worden getolereerd zolang ze geen overlast geven (blaffen), begrijp me niet verkeerd, het zien er prachtige honden uit hoor, alleen niet zo 'ons' ding

Sowieso na het fokkerbezoek gisteren hebben de staffies mijn hart helemaal verovert, al die stoere honden die denken dat ze een schoothondje zijn :-)

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Ik zal even een kleine update geven wat we nu meer weten al; We heben besloten dat aangezien het onze eerste hond is we voor een teef zullen gaan, enkel probleem wat we momenteel nog hebben is de naam zoeken, een vrouwelijke hondennaam gaat zo snel marginaal klinken :-) voorlopige favoriet van mij (Mark) is Tonka.

We zullen toch heel bench-gericht werken, we hebben gezien dat deze honden echte slopers kunnen zijn als ze alleen zitten (gewoon omdat ze zo enthousiast en vrolijk zijn en niets uit de weg gaan, als je dan niet in de buurt bent om ze onder controle te houden)

De fokker die we selecteren zal echt wel zen pups in huis moeten hebben zitten, overal wordt erop gehamerd dat de indrukken die de pups in de eerste levensweken krijgen heel vormend zijn voor het karakter van de pup. (we willen geen angstige hond)

Ik ga me zeker inlezen in een boek over hondentaal, bij stocky rascals hebben we gezien dat hier al veel resultaat mee kan behaald worden bij deze honden. Grrrr

De puppietraining zullen we al starten op 8weken, zodat de pup zoveel mogelijk andere honden leert kennen en weet dat deze niet dienen om aan te vallen. We gaan morgen ook langs bij blueberrie-rebels, dit is een kennel voor staffords gerunt door man en vrouw, en hij is een hondengedragstherapeut, als je een pup bij hun neemt mag je gratis de puppycursus komen volgen (wat een groot voordeel lijkt, de fokker zelf die nog kan toezien en ons bijsturen waar nodig)
en buiten dat horen we nu dat we overal consequent in zullen moeten blijven en dit zeker de eerste 3jaar, dan pas is deze hond volwassen.

Ik verschoot ervan gisteren ook hoe graag deze honden bij mensen plakken, zijn echt niet totaal niet terughoudend naar vreemde mensen te noemen.En dan die altijd feest blik, ook zotte honden, gisteren een teef gezien (hoogzwanger) ze moest nog 2weken gaan en die haalde ineens in haar hoofd dat ze op een vensterbank van 20cm breed op1m20hoogte wou springen, al een geluk dat het baasje haar ervan kon laten afzien.

Ik heb gisteren ook eindelijk gezien wat zo'n Konk is, dat speeltje kreeg hen echt wel rustig, komt ook zeker in huis dus.

Nou das al waar ik voorlopig aan dacht.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

en daarom noem ik ze mafstaffs ;-) wat goed dat je bij diverse fokkers langs gaat. en een fokker die een puppie cursus geeft lijkt mij helemaal top.
het zijn echt schoothonden tenminste dat denken ze. als je bij de fokker van mijn honden binnen komt heb er soms 4 tegelijk bij je zitten :-D

honden page profiel Diana & KiaraDiana & Kiara 3 doggies

honden foto van Diana & Kiara

Hallo Mark,

Wat goed dat je je zo verdiept, ben er zelf ook een jaar mee bezig geweest!
Onze Kiara komt bij Blueberry rebels vandaan..ontzettend lieve mensen.
De pups zitten in een aparte ruimte met moederhond.
De rest van de honden zitten boven.In eerste instantie vond ik dat vreemd, niet echt een huiselijke sfeer.
Ze laten regelmatig mensen en kinderen bij de puppy's, zelf ondervonden.
Je komt binnen via een kapsalon en daar maak je ook kennis met je puppy!
Was wel even wennen hoor, maar kan niet anders zeggen dat ze je altijd met raad en daad bijstaan.
Toevallig gisteren nog op de site gekeken, de teefjes lijken veel op Kiara!
Ze is inmiddels 1 jaar en echt een heerlijke kroelerd.
Verder staat alles wat je moet weten hierboven al beschreven.

Veel succes en doe Linda en Rudi de groetjes van Kiara uit Rhoon

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

hey mark..goed bezig..wel foto,s maken he..nieuwschierig :-D puppie,s zijn zo sweet..SUPER OP CURCUS EN AL..MOOIE MEISJES NAMEN .euuuuuh hill hahhhahaha kyra/erra/valerie/tesse/prada/ enne heb nog tipje,,onverwoestbaar speeltje WEST PAW DESIGNE... DOEGIE HILL EN DE DOGGIE,S

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

@ Diana ik ben weer best benieuwd voor morgen en jij hebt men nieuwschierigheid nog wat aangescherpt, je hebt trouwens een héél mooie hond! we weten dat er momenteel nog wel pups zitten maar we gaan echt proberen om ze nog niet mee naar huis te nemen ;-) het app. en de winkel is nog niet direct pup-proof, dus daar moeten we nog even mee wachten.

Liefst zou ik elke dag een fokker bezoeken momenteel, maar ja ze liggen ook nooit in onze buurt hier dus is toch wat plannen. zal ze zeker de groeten doen.

@Hill, hill is ook best een mooie naam, maar is het niet 't beste als een naam uit 2klanken bestaat? valerie is ook leuk, laat me aan Mark Ronson denken, maar 2 homo's met een hond genaamd Prada? Zou een beetje teveel cliché's oproepen WHAhahaha, ga het speeltje is googlen

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

JEe, jullie zijn goed bezig! Leuk hoor! Moet erom lachen hoor dat je zei: 2 homo's en een hond genaamd Prada! Ja das een beetje over the top ja! Of Gucci ofzo?

Ik vind deze namen wel leuk altijd: Jill, Tessa, Tinka, Sasja, Mika, Mila ( hé die is leuk! ), Lupa.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Wauw toch een teefje!
Leuk zeg!

Moeilijk he een naam kiezen?
Ik vind Mila inderdaad ook super! Of Lima, Bo (tsja.. ;-)), Lara, Bonnie, Molly.. Zoveel leuke namen!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Super dat jullie je zo verdiepen. Er komt vast en zeker een mooie pup in jullie leven voorbij hobbelen.
Leuke namen die wel bij jullie passen:

Jada PINKett
GAYle
HOlly MOlly

:-D O-)

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

We zijn dus gisteren langs Blueberry Rebels geweest en zoals Diana zei, heel enthousiaste, vriendelijke mensen die al alng met hun kennel bezig zijn. Dat de honden niet in huis zitten is redelijk normaal denk ik, ze hebben 12staffords en een dobberman zitten, die kan je onmogelijk in huis houden denk ik. De moederhond en de pup's zitten wel in een kamer tussen het kapsalon en eigenlijke huis in en je ziet dat deze mensen echt wel met hun pups bezigzijn. De radio speelde ook in de puppykamer :-)
Toch zijn we niet gezwicht voor deze puppies (als we dat wel waren dan hadden we nu binnen 4weken een pup), ik wil me nog wat beter voorbereiden, zien dat het huis en winkel pupveilig is en ons nog verder rustig kunnen voorbereiden. Dirk en Linda wisten ook op voorhand dat we info kwamen inwinnen en niet kwamen om een pup nu te kopen.

Dit weekend had er bij hun ook een dekking plaatsgevonden, tussen hun teef Gracefull en reu Firewalker, we hebben deze 2honden bij ons gehad, Grace een rustige teef beetje terughoudend ook maar ze smolt snel en was duidelijk dol op ons ook, Firewalker of Ferrie een stoere reu (ik was het eerste moment echt geimponeerd door zijn uiterlijk...zo gespierd dat ie was, een héél baasgerichte hond die wel is kwam snuffelen en om een aaitje vragen maar toch vooral op zijn baasjes gericht. We denken erom om een teef te reserveren uit deze combinatie, dan zouden we de pup begin mei hebben. Het lijkt me ook leuk om de zwangerschap heel de tijd bewust mee te maken.
Ik denk dus dat onze zoektocht hiermee bijna afgerond is als de natuur nu wat wil meewerkn :-p

honden page profiel Diana & KiaraDiana & Kiara 3 doggies

honden foto van Diana & Kiara

Hoihoi,

Niks teveel gezegd wat betreft Linda en Rudi hè.
En ja wat je zegt ook al zitten ze niet echt in de huiskamer er wordt echt genoeg gedaan aan de socialisatie.
Kreeg gisteravond nog een mail van Linda!
Wij hebben het ook zo gedaan..gaan kijken bij een ander nest we wilden ook een teefje, die zat er toen niet bij maar we zijn toch gegaan.
Voor ons 2 en half uur rijden, had al heel veel mail contact gehad maar wilde toch eerst langs voordat we reserveerde.
Wij hebben zo ook de zwangerschap gevolgd, Linda hield ons steeds op de hoogte en stuurde regelmatig foto's.
En ik had gewoon een goed gevoel bij die mensen!
Ben zo blij met mijn meissie, dat wil niet zeggen dat ik niet af en toen met mijn handen in het haar heb gestaan!
Dus lekker blijven lezen en vragen..het is zo mei!

Groetjes Diana

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Geweldig... nog even het huis puppyproof maken en jullie zijn er klaar voor! :-)

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno

honden foto van Mark  en Juno

Ik zal nog wel wat blijven rondhangen, maar dagelijks het forum uitschuimen ga ik even nietmeer doen, werken, werken,werken en geld voor de pup verdienen. Het is idd zo mei :-)Doe-oeg

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Spannend :-D:-D:-D Had het lang niet gelezen dit topic, maar leuk om te zien dat het er aan zit te komen :-D

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Nog een naam ideetje

Borka :-D Lekker stoer en toch wat vrouwelijk.

mark ria (Gast)

wij hebben ook een amstaff uit de combinatie
blueberry rebels firewalker X Stocky Rascals fleur.zijn naam is ICE.
ik kan je vertellen het is echt een super sociaale hond.
lief speels wil graag leren en luisteren. en ja natuurlijk moet je goed trainen met een amstaff mijn vriendin traint met ICE,
en ik met onze andere amstaff DIVA.
we lopen ook shows met diva met ice doen we dat vanaf een half jaar.
ik kan je zeggen dat het goede fokkers zijn met een passie voor de amstaff. en ze houden ook leuk contact met ons.
ik kan je het ras aanraden als je de tijd en het geduld hebt om te trainen,spelen en sporten.je krijgt er een echt kamaraatje voor terug.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke pup raden jullie ons aan / af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: waardeloos materiaal...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^