onze Kili

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb de titel even aangepast voor je en een l weggehaald hp-smile

 

Goed dat je voor een asielhond gaat. Afwachten hoe zijn karakter is en ondertussen goed inlezen over het karakter van beide rassen. Weet je zeker dat de ouders rashonden waren?

 

Eerst maar genieten van de pup

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

" Even een excuus van mij kant ik had niet goed gelezen dat je voor een asielhond ging. Ik had alleen maar gelezen over een oeps nestje.
Dat verandert mijn mening over de aanschaf van je hond,sorry. "

bedankt we waren niet direct opzoek naar een kruising in het begin naar een stafford als we voor een asiel dier gingen toen zijn we onze schat dus tegen gekomen en hebben we dus verder onderzoek gedaan naar het karakter van een collie

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Gefeliciteerd met je echte vubara, het is altijd goed om je in te lezen met wat voor soort hond je ook in huis haalt.

voor mij zou zo’n kruising niets zijn want ik ben veel te lui en te soft voor een hond die wat meer uitdaging biedt en nodig heeft maar hey we zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde en wie weet gaat het allemaal best goed passen.

ik hoop dat het een leuke match is en wens je alvast veel voorpret.

honden page profiel MoniqueMonique 2 doggies

honden foto van Monique

" bedankt we waren niet direct opzoek naar een kruising in het begin naar een stafford als we voor een asiel dier gingen toen zijn we onze schat dus tegen gekomen en hebben we dus verder onderzoek gedaan naar het karakter van een collie "

De naam klinkt nu ook al betersmile 

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

511435.jpgKili is thuis. de rit van scherpenheuvel tot hier vond hij niet zo geweldig. daarom na een tussen stop bij de dieren winkel het laatste stukje tevoet gedaan. hier leefde hij echt van op. thuis even alles verkennen en effe rusten. tijdens het eten kwam zijn voorbeeldige opvoeding boven gewoon rustig onder de tafel zonder een kik te geven. je ziet dat ze er bij het pleeg gezin hard me gewerkt hebben. opletten dat wij dit ook blijven doen zeker nu de puber tijd vlak voor de deur staat. bezoek kan zich aan een hoop gekwispel verwachten en ook af en toe aan een sprong dit zullen we hem dan ook nog afleren. dag een ronden we af en we kruipen allemaal in ons bedje.

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Leuk hoor, hij is er!! hp-heart Hij is al een lekkere slungel haha.
Geniet van jullie nieuwe vriendje.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Heel veel geluk met jullie nieuwe maatje!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Heel veel plezier toegewenst met elkaar.

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

Wat is hij leuk! hp-smile

 

Veel geluk samen! hp-smile

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" https://vitus-adoptie.be/organisaties/vzw-collie-passion/586d1b254131063ab8257e84 "

 

Ik hoop dat je intentie om een hond uit een asiel te adopteren, uitkomt; nl.

Dit is geen asiel; maar een bemiddelaar in honden

https://www.blimer.com/pets/org/21-collie-passion-vzw/?lang=nl&country=nl

citaat

Vzw Collie Passion is een asiel dat uitsluitend werkt met pleeggezinnen. De hondjes vertoeven in een gezin waar ze ook deel van uitmaken. Zij worden heropgevoed indien nodig en krijgen medische verzorging . Onze honden zijn uiteraard met alles in orde. Wij zetten ons in voor alle rassen. 

einde citaat

 

Ik vraag me af waar deze honden oorspronkelijk vandaan komen. Lummen doet alarmbellen afgaan; daar zit een mega broodfokker/handelaar in pups uit de walgelijke broodfokkerijen in Oost Europa.

 

Desondanks hoop ik dat je hond in welzijn en gezondheid opgroeit, doch ik zou iedereen met klem afraden van hier een pup/hond te adopteren.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Dank voor de tip Loesje,als ik een asielhond zou willen dan zou ik gewoon bij echte dierenasiels kijken.

Als je niet uitkijkt wordt je toch bedonderd waar je bij staat.

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

man wat zitten er hier toch een hoop negatieverikken op dit forum die manier waarop deze mensen met deze honden omgaat doet op geen enkele manier denken een brood fokker mja alles is goed om iemands keuzen aftekraken percies ik kwam hier om het leuke leven met onze nieuwe vriend te delen maar als ik bij elke post elke keer weer ga moeten luisteren naar hoe slecht de keuzen van mijn hond was dan denk ik niet hier lang te blijven stop in hemelsnaam met mensen en dieren af teschrijven nog voor je ze kent

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Kili is thuis. de rit van scherpenheuvel tot hier vond hij niet zo geweldig. daarom na een tussen stop bij de dieren winkel het laatste stukje tevoet gedaan. hier leefde hij echt van op. thuis even alles verkennen en effe rusten. tijdens het eten kwam zijn voorbeeldige opvoeding boven gewoon rustig onder de tafel zonder een kik te geven. je ziet dat ze er bij het pleeg gezin hard me gewerkt hebben. opletten dat wij dit ook blijven doen zeker nu de puber tijd vlak voor de deur staat. bezoek kan zich aan een hoop gekwispel verwachten en ook af en toe aan een sprong dit zullen we hem dan ook nog afleren. dag een ronden we af en we kruipen allemaal in ons bedje. "

Mooie hond! hp-heart Fijn dat hij het al zo goed doet!

Ik hoop toch dat je hier blijft om verder over zijn belevenissen te schrijven. Ik zou graag volgen smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat is hij mooi, heel veel geluk met het ventje

 

 

 

van de uitdrukking "honden heropvoeden" wordt ik altijd een beetje huiverig, maar hopelijk is dat positief bedoeld. Wat ik ervaren heb is het gewoon wennen aan elkaar, elkaar leren kennen en vertrouwen opbouwen. Natuurlijk zijn daar ook de huisregeltjes die door een vast ritme aan te houden vanzelf duidelijk worden.

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

" Mooie hond!  Fijn dat hij het al zo goed doet!Ik hoop toch dat je hier blijft om verder over zijn belevenissen te schrijven. Ik zou graag volgen  "

dankje ik zal zien ik denk dat echt nuttig kan zijn hier te blijven ook om tips en tricks met elkaar te delen maar die vooroordelen en belerende vingertjes moet ik er echt niet bij direct mensen beginnen afkraken omdat ze uit een bepaalde stad of dorp komen is te idioot voor woorden en aan zo een mentaliteit heb ik een hekel 

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

zo leuk is samen spelen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" zo leuk is samen spelen "

lief ja,hp-heart 

 

ik ben alleen bang voor de gladde ondergrond...

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

het weekend zit er op en vandaag heeft onze kili voor de eerste keer geoefend met alleen te zijn eerst een half uurtje toen ik mijn vriend naar de vrachtwagen bracht zo rond 5u en dan nog eens van 7 tot 10 toen ik moest gaan werken. de eerste keer had hij de vuil bak beetje uitgeladen (oepse moet het baasje maar investeren in een gesloten model tongue-out ) de tweede keer had ik in zijn deken , en een pringel doosje wat brokken verstopt zodat hij wat te doen had ik kwam thuis en onze grote vriend had alles gevonden smile na zo lang aleen te zijn natuurlijk direct een lekkere wandeling gaan maken. het enige nadeel aan onze schat tot nu ? de muggen tijdens het wandelen hp-wink nu op naar de eerste week met enkel ons 2tjes

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Super dat hij het allemaal zo goed doet! smile

Ik zou wel oppassen met hem zo snel al voor toch een redelijke tijd alleen te laten. Toen mijn (volwassen) hondjes bij mij kwamen wonen, heb ik dat echt wel geleidelijk moeten opbouwen. Als ze dan slechte ervaringen op doen, kan dat leiden tot verlatingsangst. 

Maar wel fijn dat het toch goed verlopen is natuurlijk! Misschien kun je de volgende keer even met een webcam van je laptop of een (oude) gsm filmen terwijl je weg bent, zodat je nog even kunt checken hoe hij juist reageert wanneer je weg bent smile

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

" zo leuk is samen spelen "

Leuk! hp-heart

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Fijn dat het tot nu toe zo goed gaat.

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

" Super dat hij het allemaal zo goed doet! Ik zou wel oppassen met hem zo snel al voor toch een redelijke tijd alleen te laten. Toen mijn (volwassen) hondjes bij mij kwamen wonen, heb ik dat echt wel geleidelijk moeten opbouwen. Als ze dan slechte ervaringen op doen, kan dat leiden tot verlatingsangst. Maar wel fijn dat het toch goed verlopen is natuurlijk! Misschien kun je de volgende keer even met een webcam van je laptop of een (oude) gsm filmen terwijl je weg bent, zodat je nog even kunt checken hoe hij juist reageert wanneer je weg bent  "

ja ik moet nu eenmaal werken he dat kun je niet gewoon laten gelukkig werk ik in de naschoolse kinder opvang dus enkel voor of na de school een paar uurtjes en ben ik dus zelfs meer thuis dan iemand die parttime werkt

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Super dat jullie het zo goed stellen met Kili :-D

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Klopt dat iedereen moet werken, maar het klopt ook dat het verstandig is om alleen thuis blijven op te bouwen en rustig aan te leren.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" ja ik moet nu eenmaal werken he dat kun je niet gewoon laten gelukkig werk ik in de naschoolse kinder opvang dus enkel voor of na de school een paar uurtjes en ben ik dus zelfs meer thuis dan iemand die parttime werkt "

Nee, dat begrijp ik smile Maar wij hebben voor onze honden steeds vakantiedagen opgenomen de eerste tijd om ze geleidelijk te laten wennen of dit zo gepland dat de hond al in een vakantie kwam. Het is fijn dat het bij Kili nu goed ging, maar bij de meeste honden heeft dat wel wat tijd nodig, dus dat is toch iets om rekening mee te houden, vind ik. 

 

Als je hondje echt verlatingsangst ontwikkeld, heb je meer problemen qua werk. Is niet slecht bedoeld, hé, maar gewoon een tip wink

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Heel veel geluk met jullie maatje en plezier wink

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

honden page profiel elienelien

honden foto van elien

511574.jpg

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

hp-hearthp-heart

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

hp-thumbsuphp-thumbsup

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: bibi is terug :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^