Pup meegegeven. Maar nu wordt restant niet betaald

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarkMark

Hoi,

Ik had eigenlijks een vraag. We hebben een pup verkocht aan een goeie kennis/ouwe vriend. Hij heeft 400 euro aanbetaald toen de pup nog bij ons was. De pups mochten mid maart weg. Nu is de pup bij hun en zouden we 150 euro van hun krijgen als laatste betaling. De pup koste namelijk 550 euro. Maar nu is er een probleem dat diegene voor de vierde keer heeft afgezegd. Normaal gingen we goed met elkaar om maar nu ontwijkt hij me. Wat kan ik hier aan doen. We hebben schriftelijke geen afspraken op papier staan helaas maar mondeling overeengekomen. Nu wil ik graag dat hij de 150 euro betaald omdat er geen reden opgegeven is waarom hij dit niet kan. Hij komt helaas alleen maar met leugens.

Wat kan ik hier aan doen?

 

Ps. We hebben meerdere honden en hebben elk jaar eens een gelegenheidsnestje. Omdat het leuk is om de pups te zien opgroeien en hoe ze alles ontdekken. We zijn niet echte fokkers maar willen wel.graag dat iedereen dezelfde prijs betaald.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jee wat vervelend, ik kan je nou wel vertellen dat je nooit de pup had mee moeten geven zonder betaling, maar daar heb je niets aan, zou met iemand naar hem toegaan en nog eens dringend vertellen dat je nog 150 euro krijgt anders dat je stappen onderneemt.....

honden page profiel henkhenk

Hallo, jeetje wat vervelend. Wonen ze bij jouw in de buurt dan zou ik een oproep op Facebook doen met zijn naam er bij dan kijkt iedereen hem raar en boos aan en vertrouwt niemand hem meer. Wat voor honden heeft u eigenlijk?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Van je vrienden moet je het hebben foot-in-mouth

Ik zou blijven vragen tot hij er flauw van word. 

Jullie hebben mondelinge afspraken gemaakt dat moet ie zich aan houden. 

Ik weet helaas niet of je juridisch iets kan beginnen.

Word er ook geen reden gegeven waarom het restand niet word betaald?

 

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Hallo, jeetje wat vervelend. Wonen ze bij jouw in de buurt dan zou ik een oproep op Facebook doen met zijn naam er bij dan kijkt iedereen hem raar en boos aan en vertrouwt niemand hem meer. Wat voor honden heeft u eigenlijk? "

Boete voor smaad is een pak hoger als Het bedrag wat Ts nog krijgt, ik zou dit dus afraden...... 

honden page profiel henkhenk

Hahah ja ik noem ook maar iets doms joh alleen ik zou gewoon bij hem langs gaan 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Mits er niets op papier staat kan je dus ook niets doen.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat je weinig kunt doen. Dat bedrag is te laag om juridische maatregelen te nemen, kost je meer dan het je oplevert.  Je kunt hoogstens een brief sturen, misschien maakt dat meer indruk maar geef je weinig hoop. 

 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Het lijkt erop dat ze nu niet in de situatie zijn om het volledige bedrag te betalen. Je zou een mail of bericht kunnen sturen met de afspraken en waaraan ze hebben voldaan. Daarnaast zou je kunnen vragen of zij een betalingsvoorstel willen doen. Dan geef je ze de ruimte om het bijvoorbeeld in een x aantal termijnen te betalen. Geef aan dat je graag in contact wilt blijven en dus in afwachting blijft van een reactie. Ik kan mij voorstellen dat jullie graag willen blijven weten hoe het gaat met de pup en het opzeggen van een vriendschap/ contact om 150 euro is zonde. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja dat in termijnen laten betalen zou ik doen.

 

Maar 1 keer per jaar een nestje, voor mij ben je dan gewoon een fokker.

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Oei, hopelijk heeft hij voldoende financiële middelen om de puppie de beste zorgen te geven. Heb je je voldoende geïnformeerd waar de pup terecht komt, dit is toch het belangrijkste als je een pup meegeeft. Zelf vind ik puppies ook leuk maar om daarom te kweken vind ik wel gewaagd je wil toch gezonde dieren afleveren.
Ik laat het liever over aan goede fokkers want ik ken er niks van.
Zou mij niet druk maken over het geld maar meer over de puppie.

honden page profiel MarkMark

" Oei, hopelijk heeft hij voldoende financiële middelen om de puppie de beste zorgen te geven. Heb je je voldoende geïnformeerd waar de pup terecht komt, dit is toch het belangrijkste als je een pup meegeeft. Zelf vind ik puppies ook leuk maar om daarom te kweken vind ik wel gewaagd je wil toch gezonde dieren afleveren.
Ik laat het liever over aan goede fokkers want ik ken er niks van.
Zou mij niet druk maken over het geld maar meer over de puppie. "

Hoi, op zich hebben we gezonde puppies ook omdat we ons verdiept hebben wat voor producten we moeten aanschaffen. Ook gaan we naar de dierenarts om de pups te laten controleren. 

honden page profiel MarkMark

Bedankt voor de reacties, ik twijfel op zich niet dat de pup het slecht heeft. Hij heeft het daar echt goed. Alleen vind ik het zo dat je qua bedrag gelijk moet blijven met wat anderen betalen. We hebben ook 1 andere pup bij een kennis zitten en die heeft ook 550 euro betaald. Ik wil vriendschap niet er tussen zetten. Maar goed als je er niets van zegt. Heb ik het idee dat ik kan fluiten naar mijn centen. Het was een nestje van 8 pups. 4 reutjes en 4 teefjes. Voor ons is geld niet de belangrijkste reden. Alleen willen we dat iedereen gelijk betaald met wat een ander betaald

 

honden page profiel MarkMark

" Ja dat in termijnen laten betalen zou ik doen.
 
Maar 1 keer per jaar een nestje, voor mij ben je dan gewoon een fokker.
  "

Dan zal ik een particuliere Fokker zijn. Maar er wil ook weleens een jaar tussenzitten. In termijnen betalen is misschien een optie. Maar daar had hij naar mijn mening zelf over kunnen beginnen. Dat het even niet kan prima maar vertel het dan gewoon. Als hij alleen maar smoesjes verzint. Dat hij bijv. In Duitsland is en je ziet vervolgens dat hij gewoon thuis is. Ja dat vind ik dan wel raar.

honden page profiel henkhenk

Wat voor honden zijn het?

honden page profiel MarkMark

" Wat voor honden zijn het? "

Het gaat om een kruising flatcoated retriever x bennen sennen. Die zie je nergens helaas. Dit nestje was niet gepland maar onze reu en teefjes zaten opeens aan elkaar vast. Ze was erg laat in haar ongesteldheid. We hebben lang lopen wachten tot ze loops was om het te voorkomen. Ze moest in juli loops worden vorig jaar. En september was ze nog niet loops. Midden oktober waren de honden buiten en zaten vast. Terwijl wij dachten dat ze niet meer loops zou worden. Ook omdat we te horen kregen dat ze weleens een loopsheid overslaan.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Dan zal ik een particuliere Fokker zijn. Maar er wil ook weleens een jaar tussenzitten. In termijnen betalen is misschien een optie. Maar daar had hij naar mijn mening zelf over kunnen beginnen. Dat het even niet kan prima maar vertel het dan gewoon. Als hij alleen maar smoesjes verzint. Dat hij bijv. In Duitsland is en je ziet vervolgens dat hij gewoon thuis is. Ja dat vind ik dan wel raar. "

Als je ziet dat hij thuis zit, dan bel je toch aan en zeg je dat je je geld wilt? En als het voor hem een probleem is, kun je inderdaad een betalingsregeling voorstellen. 

 

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Het woord zegt het zelf: leergeld.

honden page profiel MarkMark

" Als je ziet dat hij thuis zit, dan bel je toch aan en zeg je dat je je geld wilt? En als het voor hem een probleem is, kun je inderdaad een betalingsregeling voorstellen. 
 
 
  "

Ja dat kan, alleen werd ik  boos omdat hij een reden gaf dat niet klopt. Ik hou niet van liegen, en hij liegt me gewoon keihard voor. En ik was al boos door wat hij zei via de app. Dus dan ga je boos en gefrustreerd er na toe. Dat is voor mij dan niet de bedoeling. Ik wil het graag tot zover netjes oplossen en niet elkaars koppen inslaan bij wijze van spreken

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Ja dat kan, alleen werd ik  boos omdat hij een reden gaf dat niet klopt. Ik hou niet van liegen, en hij liegt me gewoon keihard voor. En ik was al boos door wat hij zei via de app. Dus dan ga je boos en gefrustreerd er na toe. Dat is voor mij dan niet de bedoeling. Ik wil het graag tot zover netjes oplossen en niet elkaars koppen inslaan bij wijze van spreken "

Uiteraard blijft  het netjes.

Hou het gewoon zakelijk en concreet. Zeg, ik krijg 150 euro van jou, wanneer heb je het. Geen verhalen en gedoe, alleen concrete afspraken. 

WhatsApp is wat mij betreft bedoeld voor gezellige berichten en boodschappen doorgeven, niet om ingewikkelde dingen te regelen. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zo leer je je vrienden kennen. Was dit verantwoorde fok? Met andere woorden; zowel de reu als de teef getest op erfelijke aandoeningen?

 

Je kunt een uitnodiging tot betalen via Tikkie sturen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het gaat om een kruising flatcoated retriever x bennen sennen. Die zie je nergens helaas.. "

Gelukkig niet...

Vindt je dat je verantwoord bezig bent?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb niks met je te doen,ieder jaar een nestje van kruisingen,dat riekt bij mij naar broodfok.

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Hoi,

Ps. We hebben meerdere honden en hebben elk jaar eens een gelegenheidsnestje. Omdat het leuk is om de pups te zien opgroeien en hoe ze alles ontdekken. We zijn niet echte fokkers maar willen wel.graag dat iedereen dezelfde prijs betaald.

  "

 

En tussendoor ook eens wat oepsnestjes tja...

Nu heb je leergeld betaald benieuwd wat je ervan leert.

Ps je bent gewoon een fokker maar ook daar zit veel verschil in qua kunde.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Heb je weer zo'n broodfokker....

 

Tuurlijk jaarlijks een onwenselijk nestje op de wereld zetten van een of andere onzin kruising omdat het zo leuk is om pups te hebben, maar ondertussen de hoofdprijs vragen voor een ... kruising. En dan nog gaan miepen omdat iemand je de hoofdprijs toch niet helemaal betaald.

 

Als het zo leuk is, zou het je niet om het geld gaan. Dan had je ze voor kostprijs weggedaan, zeg 150,- en dus niet 550,-, even voor de duidelijkheid, dat is de prijs die wij vroegen voor pups met FCI stamboom waarbij alle testen gedaan zijn die we konden doen.

 

Gaan elders lopen janken, broodf*cker.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

550 voor een kruising waarvan gezondheid  zeer sterk te betwijfelen valt. ..  Ferm verdiend in alle geval.  400 is al meer dan winst. 

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Nou, zet je maar schrap. Als een van die pups straks HD, histiocitair sarcoom, of een andere erfelijke aandoening blijkt te hebben, dan ben jij (de fokker) wel meer kwijt dan die lullige €150,-

 

En terecht ook.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik vind het wel raar dat iemand een pup meeneemt zonder eerst het volledige bedrag te betalen.

Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik zie nergens staan of de honden wel of niet getest zijn op erfelijke gebreken. 

Dus is dat er een beetje een voorbarige conclusie. 

 

En laten we eerlijk wezen, mocht Ts zuivere berners fokken was het ook niet goed geweest want die mankeren toch al zoveel.

Ik lees nergens over hoe het gaat met de nesten en ook niet of elk jaar hetzelfde teefje word gebruikt. 

Dus misschien is vragen beter als meteen al een oordeel (daar hebben we toch zo een hekel aan hier?)

Dan erbij of de prijs nu hoog is voor een kruising of niet koper en verkoper hadden deze prijs afgesproken, ik vind het dan niet netjes dat een deel niet betaald word. 

Als je de prijs niet aanstaat koop je het niet toch?

Ik koop ook geen gsm dat honderden euro's kost hp-angel

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zeg gewoon (b.v) " a.s. woensdag ben ik toch in de buurt en kom ik de resterende 150 euro ophalen". Maak er geen vraag van zeg gewoon dat gaat er gebeuren, dan kom ik. Dan kan ik ook de pup nog even zien blablabla....

 

Hem geen keuze meer geven in wanneer/hoelaat want dan gaat hij je weer ontwijken. Ga je gewoon rond etenstijd daar langs dan is normaal gesproken iedereen thuis. En als ze het dan niet hebben zeg dan "ohh niet erg de pinautomaat is toch vlakbij...! Ik wacht wel even joh! " En nestel jezelf voor hun tv, terwijl je wacht. Zap dan vervolgens bij voorkeur naar een zender die niemand wil zien zoals TLC. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^