5e dag pup, ten einde raad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Idd, al het bovenstaande. Je hebt al veel goed advies gekregen. 

Mijn beide pups waren ook 12 weken toen ze bij mij kwamen. De eerste pup was het "makkelijkst" 

Ze was met 4 maanden zindelijk, nooit een ongelukje in de bench (ging er wel s'nachts met haar uit) en eerst een week in mandje naast ons bed geslapen daarna in bench bij ons op de kamer.

2e pup was "pas" met 6 maanden zindelijk en dan vooral nog vaak binnen poepen. Op een dag was dat opeens over. Kwartje gevallen en betere controle over sluitspieren? 

Nu is ze 7 maanden maar vorige week toch nog een ongelukje (poepen) s'nachts in de bench. Balen, vooral voor haar, kan gebeuren. 

Ons plan was eerst bij ons op de kamer en dan idd bench steeds wat verder weg zetten. Ik weet zeker dat dit nu allang kan...alleen wij vinden het fijn om ze bij ons op de kamer te hebben. 

We slepen de benches overigens niet heen&weer. In onze voorkamer hebben we een gedeelte afgezet met puppy hek voor als ze alleen zijn. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Wij kregen Kayla met 8 weken, vanaf de eerste dag mag ze slapen waar ze wil.

'Snachts gaat er een laken op de bank zodat ze daar kan gaan liggen, als het warm is slaapt ze naast mij op de grond naast het bed waar het lekker koel is.

Dat gaat perfect zo,ik vond in het begin wel eens plas binnen maar uiteindelijk worden ze heus wel zindelijk alleen dat heeft tijd nodig. 

 

Geniet gewoon van de puppytijd en de rest komt vanzelf laughing

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

En het voornaamste,

zindelijk of nog niet zindelijk.

Ontspan, probeer niet zo veel te stressen, en vergeet niet te genieten van je pup.

Ik heb de indruk dat het ene het andere overheerst.

honden page profiel Baasje van RafBaasje van Raf

honden foto van Baasje van Raf

Na 5 dagen al zo ver staan met zindelijkheid... kan ik alleen maar jaloers op zijn :-D

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

De rust is weer wat wedergekeerd. Een ongelukje gebeurt nu eenmaal, ook al heeft hij buiten zijn vaste plekje. Afgelopen nacht heb ik erbij gelegen. Niet gepiept en heel de nacht doorgeslapen tot 05:30.

Ik ben wel benieuwd wanneer jullie pup uit zichzelf overdag de bench inging? We maken de bench zo aantrekkelijk mogelijk. Af en toe kan hij er wat lekkers vinden, eten in de bench, speeltje in de bench en complimenten geven als hij erin gaat. Echter, hij gaat er ook altijd meteen weer uit. Lekkere kluif in de bench, hij pakt hem en gaat er snel weer uit.

Als hij op de grond in slaap valt leggen we hem in de bench. Soms slaapt hij door maar zodra hij van iets wakker wordt gaat hij er weer uit om ergens anders verder te gaan slapen. Dan slaapt hij ook meteen veel vaster. Ik denk dat we geen 'benchhondje'hebben, maar met 3 jonge kinderen in huis vind ik het wel belangrijk dat hij zijn eigen plekje heeft en ook ivm weggaan. Ja, ik weet het..wil misschien teveel maar ben gewoon benieuwd wat 'normaal'is met de benchtraining

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

...nooit een bench gebruikt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer ging overdag zo goed als nooit uit zichzelf de bench in. Die ging door tot hij zichzelf helemaal gek maakte (happen, hijgen, bloeddoorlopen ogen, flaporen -als hij moe was gaan zijn oren hangen- enz enz), dus deed ik hem zelf de bench in. Heb je al een kong? Das een speeltje, een soort bal met een gat erin, waar je eten in kan stoppen. Pindakaas, smeerkaas, blikvoer enz. Dan ging Beer dus met een kong de bench in. Hij sliep al vrij gauw nadat de kong leeg was. Tegenwoordig vraagt hij overdag en 's avonds zelf om zijn bench. 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Eenzelfde vraag , ongeveer heb ik ern paar weken geleden gesteld, bijna geen reacties. Borisbeer, we zitten in dezelfde fase. Misschien leuk om via mail verder te gaan? Mijn pup is nu 14 weken, we kregen hem 3 weken geleden. Ik vraag mij ook af hoe lang het ongeveer duurt voor hij een hele nacht doorslaapt. Ik ga er nu uit als ikzelf wakker ben, de ene keer om  3, uur een andere keer om 5 uur, daarna terug in bench, naast mijn bed, en doorslapen tot 8 uur. Ik vind het ideaal. NEtjes droog iedere nacht. Buitenzetten duurt 5 minuten. Overdag is de bench geen probleem meer zolang wij erbij zijn, was best een puntje. Alleen zijn lukt voor 5 minuten in de bench en wij buiten voor de huisdeur nagelbijtend, langer lukt niet.  Zindelijk, vanaf eerst dag alles buiten gedaan , 2x ongelukje binnen, mijn eigen schuld. Overigens als pup overdag in slaapt valt is dat onder of achter de bank, ik laat hem dan lekker liggen, slaap hebben pups net zo hard nodig als eten en drinken en knuffels. Wakker maken om in de bench te leggen? Dan is hij weer klaar wakker en stuitert weer door het leven. De slaapuurtjes gebruik ik zelf om uit te rusten, want het is best veel werk een pup.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Eenzelfde vraag , ongeveer heb ik ern paar weken geleden gesteld, bijna geen reacties. Borisbeer, we zitten in dezelfde fase. Misschien leuk om via mail verder te gaan? Mijn pup is nu 14 weken, we kregen hem 3 weken geleden. Ik vraag mij ook af hoe lang het ongeveer duurt voor hij een hele nacht doorslaapt. Ik ga er nu uit als ikzelf wakker ben, de ene keer om  3, uur een andere keer om 5 uur, daarna terug in bench, naast mijn bed, en doorslapen tot 8 uur. Ik vind het ideaal. NEtjes droog iedere nacht. Buitenzetten duurt 5 minuten. Overdag is de bench geen probleem meer zolang wij erbij zijn, was best een puntje. Alleen zijn lukt voor 5 minuten in de bench en wij buiten voor de huisdeur nagelbijtend, langer lukt niet.  Zindelijk, vanaf eerst dag alles buiten gedaan , 2x ongelukje binnen, mijn eigen schuld. Overigens als pup overdag in slaapt valt is dat onder of achter de bank, ik laat hem dan lekker liggen, slaap hebben pups net zo hard nodig als eten en drinken en knuffels. Wakker maken om in de bench te leggen? Dan is hij weer klaar wakker en stuitert weer door het leven. De slaapuurtjes gebruik ik zelf om uit te rusten, want het is best veel werk een pup. "

Fijn is dat voor de mensen die wel de tijd en moeite nemen om te reageren om dat te horen haha. Ik heb zelf in het verleden ook dergelijke topics geopend met een paar reacties. Dat is toch prima? Hoe veel kan je erover zeggen. Elke nieuwe pup eigenaar heeft dezelfde vragen en zorgen in het begin. En sommige vragen zoals de jouwe over het groeien etc daar kan men moeilijk antw op geven vanachter een scherm vandaan.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mee eens Jamie. Toch ben ik heel benieuwd hoe zwaar uiteindelijk onze pup wordt. Uit die grafieken zou het tussen de 5 en 10 kg worden, ja dat wist ik ook zonder tabel, lol. En ja, iedere puppiebaas heeft vragen, zo fijn als je goede adviezen krijgt. Ook ik ben bang dat ik ons pu te lang boven laat slapen, leert ze dan ooit nog wel alleen te zijn? Ik ben blij met dit forum, vaak wel, soms niet.

honden page profiel toto

honden foto van to

" De rust is weer wat wedergekeerd. Een ongelukje gebeurt nu eenmaal, ook al heeft hij buiten zijn vaste plekje. Afgelopen nacht heb ik erbij gelegen. Niet gepiept en heel de nacht doorgeslapen tot 05:30.
Ik ben wel benieuwd wanneer jullie pup uit zichzelf overdag de bench inging? We maken de bench zo aantrekkelijk mogelijk. Af en toe kan hij er wat lekkers vinden, eten in de bench, speeltje in de bench en complimenten geven als hij erin gaat. Echter, hij gaat er ook altijd meteen weer uit. Lekkere kluif in de bench, hij pakt hem en gaat er snel weer uit.
 
 
Dan neemt u toch gewoon een ren aan de bench??  dan toch een eigen plekje en voor de pup toch meer vrijheid en ruimte... En de kinderen leren dat ze de pup met rust moeten laten als de pup slaapt.
 
Een labradoodle is echt een gezelschaps-dier..  die wil graag bij je zijn.
 
Geduld is een schone zaak...
Als hij op de grond in slaap valt leggen we hem in de bench. Soms slaapt hij door maar zodra hij van iets wakker wordt gaat hij er weer uit om ergens anders verder te gaan slapen. Dan slaapt hij ook meteen veel vaster. Ik denk dat we geen 'benchhondje'hebben, maar met 3 jonge kinderen in huis vind ik het wel belangrijk dat hij zijn eigen plekje heeft en ook ivm weggaan. Ja, ik weet het..wil misschien teveel maar ben gewoon benieuwd wat 'normaal'is met de benchtraining "

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Sommige honden houden nu eenmaal niet zo van de bench.....

Dat kan.

Maar op zich doe je het goed hoor; die bench aantrekkelijk maken, hem erin leggen als hij slaapt. 

Maar misschien is het veel rustiger voor jullie( druk huishouden met 3 kleine kinderen lees ik) om een puppyren aan te schaffen en neer te zetten.

Daar zit pup dan veilig en rustig, kinderen kunnen er niet bij en andersom. In een rustig hoekje van je woonkamer.

Bench met open deur erbij zetten, bakje water, kleedje, kluifje.....

Kan hij lekker zn ding doen en in slaap vallen wanneer hij wil.

Vrij en veilig.....

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Mee eens Jamie. Toch ben ik heel benieuwd hoe zwaar uiteindelijk onze pup wordt. Uit die grafieken zou het tussen de 5 en 10 kg worden, ja dat wist ik ook zonder tabel, lol. En ja, iedere puppiebaas heeft vragen, zo fijn als je goede adviezen krijgt. Ook ik ben bang dat ik ons pu te lang boven laat slapen, leert ze dan ooit nog wel alleen te zijn? Ik ben blij met dit forum, vaak wel, soms niet. "

Niemand kan in de toekomst kijken he. Je pup is er net 3weken. Je hebt nog tijd om val alles aan te leren. Mijn beide pups zijn de eerste 3 maanden nooit alleen geweest en nu kunnen ze het uitstekend. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

" De rust is weer wat wedergekeerd. Een ongelukje gebeurt nu eenmaal, ook al heeft hij buiten zijn vaste plekje. Afgelopen nacht heb ik erbij gelegen. Niet gepiept en heel de nacht doorgeslapen tot 05:30.
Ik ben wel benieuwd wanneer jullie pup uit zichzelf overdag de bench inging? We maken de bench zo aantrekkelijk mogelijk. Af en toe kan hij er wat lekkers vinden, eten in de bench, speeltje in de bench en complimenten geven als hij erin gaat. Echter, hij gaat er ook altijd meteen weer uit. Lekkere kluif in de bench, hij pakt hem en gaat er snel weer uit.
Als hij op de grond in slaap valt leggen we hem in de bench. Soms slaapt hij door maar zodra hij van iets wakker wordt gaat hij er weer uit om ergens anders verder te gaan slapen. Dan slaapt hij ook meteen veel vaster. Ik denk dat we geen 'benchhondje'hebben, maar met 3 jonge kinderen in huis vind ik het wel belangrijk dat hij zijn eigen plekje heeft en ook ivm weggaan. Ja, ik weet het..wil misschien teveel maar ben gewoon benieuwd wat 'normaal'is met de benchtraining "

Bench hier alleen voor ‘s nachts en als we niet thuis zijn. Als we thuis zijn zoeken ze een eigen rustig plekje. Joep ligt altijd onder mijn stoel em Lizzy ligt vaak op het kussen of bij mij. Bench is alleen om te zorgen dat er niets mis kan gaan als we niet thuis zijn of ‘s nachts, ik heb niet de ruimte om ze dan uit elkaar te zetten. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Waarom moet hij in de bench? Wanneer Maybe ergens ging liggen slapen was ik dolblij dat ze ook buiten de bench sliep ^^ mij moeder zei altijd dat k haar in de bench moest leggen als ze ergens ging slapen. Doeii! K heb nu een hondje wat overal kan slapen. Wat lekker mee gaat naar de slaapkamer (ze slaapt graag onder het bed) en die prima alleen kan zijn voor 6 uurtjes. 

 

Wat het zindelijk maken betreft wat bij mij werkte was na het slapen altijd naar buiten en elke 2 uur, benoemen als ze een plasje deed en hier heel blij mee zijn. Poepen heeft ze nooit in huis gedaan. Ze was binnen no time zindelijk (:

 

En voor jou babystapjes het is namelijk nog maar een babytje <3 dont stress het komt allemaal goed met geduld, liefde en aandacht (:

 

Dat wassen ken ik. Maybe vind dat ook een drama. De eerste keer deed ze alsof ze dood ging. Nu onder gaat ze het. Van de week samen gespeeld onder de douch wat ze heerlijk vond maar is toch anders dan echt douchen :P het komt wel goed

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Mijn ABSOLUTE belangrijkste tip, nooit vergeten!!!!!!! F*ck sociale media!!! Who gives a crap dat die haar hond op 8 weken al zindelijk was, zijn hond kon op 9 weken al 8uur alleen en tja...mijn hond, ja hoor, absoluut, kon al lezen en fietsen met 1 hand op 10 weken. Komaan zeg wat maakt het uit wat een andere zgz allemaal kan met zijn hond. Jij en jouw hond...dat is het enige wat telt!

- "Pas op dat je zeker niet dit..."

- "ooh maar ik zou toch niet dat..."

- "Ben je zeker dat je wel wilt zo..."

Advies is leuk en vaak in alle goedheid gegeven. Maar wat bij een ander werkt kan ook helemaal niet werken in jouw situatie. Je moet dus echt kijken naar wat voor jou werkt. Ik kan je mijn verhaal geven maar onze honden en situaties zijn waarschijnlijk zo totaal verschillende dat mijn verhaal misschien wel het slechtste advies is dat je ooit hebt gekregen. Neem dus alles met een korreltje zout, sprokkel ideetjes en zoek dan jouw eigen weg.

 

Dus mijn, absoluut waarschijnlijk 100% niet van toepassing voor jou, verhaal en tips laughing:

Wij hadden Pyxis de eerste week in een doos naast ons. Piepte ze doorheen de nacht, ff hand in de doos, terug stil, ging het piepen door, dan was het ff opstaan, buiten zetten, plassen en weer verder. Wij hebben nooit een wekker gezet. Ons idee was om haar elke week wat verder te zetten. Maar na 2 weken sliep ze al heel de nacht door. Vanaf dan bleef ze beneden slapen. Rond 06u begon ze dan weer te piepen. 1 van ons deed met haar het plasje en dan bleef die beneden bij haar op de zetel liggen. Ik zou me dus niet zo blind staren op dat "oh nee 1x bij ons altijd bij ons". Je kan gedrag altijd nog bijsturen hoor.

 

Veel plezier met je schattige pup en remember take it eazzyyyyyyyyy

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Niemand kan in de toekomst kijken he. Je pup is er net 3weken. Je hebt nog tijd om val alles aan te leren. Mijn beide pups zijn de eerste 3 maanden nooit alleen geweest en nu kunnen ze het uitstekend.  "

Inmiddels is borisbeer afgehaakt denk ik. Jamie, waren je honden op de leeftijd van drie maanden nog niet alleen geweeest of de eerste drie maande dat ze bij jou waren? Ervan uitgaand dat je de honden niet zelf gefokt hebt. Ik ben zo blij dat te lezen, dat het dan toch nog goedkomt.. Het is mijn grote bezorgdheid om dit verkeerd aan te leren.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Inmiddels is borisbeer afgehaakt denk ik. Jamie, waren je honden op de leeftijd van drie maanden nog niet alleen geweeest of de eerste drie maande dat ze bij jou waren? Ervan uitgaand dat je de honden niet zelf gefokt hebt. Ik ben zo blij dat te lezen, dat het dan toch nog goedkomt.. Het is mijn grote bezorgdheid om dit verkeerd aan te leren. "

Ik geloof het ook. Jammer. 

Nee niet eerste 3 maanden van hun leven maar idd eerste 3 maanden bij mij. Nia kwam afgelopen September en we wouden eigenlijk in Dec beginnen met oefenen en opbouwen. Toen brak ze haar pootje en no way dat ik haar toen alleen wou of kon laten. Ik kon toen amper de kamer uit of ze was al van slag. 

Ffion kwam in Januari en die moest natuurlijk ook eerst wennen dus zo begin Maart begonnen met opbouwen. Als ik het zo bereken was het dus voor Nia zelfs langer, zo'n 5 maanden dat ze niet alleen is gelaten. Nia word in Juni een jaar en Ffion straks 8 maanden en het gaat prima nu. 

Langer dan 4u hebben ze nog nooit gedaan maar dat vind ik eigenlijk ook niet nodig. Bij ons in de fam vinden wij 4 a 5 uurtjes vaak wel lang genoeg en anders word er oppas geregeld. 

Qua verkeerd aanleren...niet zo druk om maken. Mijn eerste hond is nu van mijn ouders maar toen ze van mij was sliep ze bv bij mij in bed. Dat wouden mijn ouders niet dus met veel geduld hebben ze haar op 1 jarige leeftijd aangeleerd ergens anders te slapen. Eerst in mandje naast bed, steeds wat verder weg zetten, toen op overloop en uiteindelijk nu, vaste plek onderaan de trap in het halletje.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zag een nieuw topic. Ik snap haar onzekerheid heel goed. Dank voor je verslag! Dat geeft mij goede moed. Gebrokenmpoot, zo sneu. Hier hoeft hij ook niet lang alleen te zijn, maar ja ik moet wel eens boodschappen doen en zo.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Zag een nieuw topic. Ik snap haar onzekerheid heel goed. Dank voor je verslag! Dat geeft mij goede moed. Gebrokenmpoot, zo sneu. Hier hoeft hij ook niet lang alleen te zijn, maar ja ik moet wel eens boodschappen doen en zo. "

Graag gedaan.

Nee klopt maar zelfs dat deden wij niet haha. Of we gingen omstebeurten of pups mee :) 

Dat kon ik met mn 1e pup jaren terug ook niet inderdaad want ik was alleen dus ja af en toe moet je wel.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Eenzelfde vraag , ongeveer heb ik ern paar weken geleden gesteld, bijna geen reacties. Borisbeer, we zitten in dezelfde fase. Misschien leuk om via mail verder te gaan? Mijn pup is nu 14 weken, we kregen hem 3 weken geleden. Ik vraag mij ook af hoe lang het ongeveer duurt voor hij een hele nacht doorslaapt. Ik ga er nu uit als ikzelf wakker ben, de ene keer om  3, uur een andere keer om 5 uur, daarna terug in bench, naast mijn bed, en doorslapen tot 8 uur. Ik vind het ideaal. NEtjes droog iedere nacht. Buitenzetten duurt 5 minuten. Overdag is de bench geen probleem meer zolang wij erbij zijn, was best een puntje. Alleen zijn lukt voor 5 minuten in de bench en wij buiten voor de huisdeur nagelbijtend, langer lukt niet.  Zindelijk, vanaf eerst dag alles buiten gedaan , 2x ongelukje binnen, mijn eigen schuld. Overigens als pup overdag in slaapt valt is dat onder of achter de bank, ik laat hem dan lekker liggen, slaap hebben pups net zo hard nodig als eten en drinken en knuffels. Wakker maken om in de bench te leggen? Dan is hij weer klaar wakker en stuitert weer door het leven. De slaapuurtjes gebruik ik zelf om uit te rusten, want het is best veel werk een pup. "

Ik was nog niet afgehaakt hoor! Soms even geen tijd om te reageren.

Hier gaat de zindelijkheid ook goed. Vandaag voor het eerst geen ongelukje binnen!! Superfijn.

De bench gaat overdag al wel stukken beter hier. Gisteren is hij even 2x, voor 15 minuutjes alleen geweest toen ik even snel naar school was. Dit ging supergoed ( we hebben een camera om hem in de gaten te houden )

Ook tijdens het avondeten gaat hij de bench in tot wij klaar zijn. Gisteren de eerste avond dat hij niet piepte. Wel even verbaast rondkijken maar ging al snel lekker liggen. De reden dat hij dan in de bench gaat is omdat ik 3 kinderen heb en met de komst van de pup alles in het teken van Boris staat. Even 15 minuutjes rustig aan tafel kunnen zitten samen met de volle aandacht voor de kinderen vindt ik wel belangrijk. Plus...schooien wordt zo ook voorkomen, aangezien met 3 kinderen er nogal eens wat eten op de grond wil belanden, haha.

De nachten zijn we nog niet uit. We hebben nu de afgelopen week 2x geprobeerd in eigen bed te slapen en Boris beneden in de bench. 1x was hij meteen stil, maar was ik er smorgens blijkbaar net te laat uit en had hij in de bench gepoept. Gisterenavond ook alleen in de bench en toen was het toch veel piepen maar vooral ook mega onrustig in de bench.

Ergens denk ik; we zetten hem savonds op de slaapkamer, zo komen wij ook beter aan onze nachtrust toe en gaan we hem telkens na een paar dagen verder naar beneden zetten. Maar, de kinderen moeten snachts ook wel eens naar de wc of een nare droom..en dan weet ik zeker dat als hij tegen die tijd op de overloop staat hij weer klaarwakker is...

Moeilijk,moeilijk. Ik weet wel dat ik na deze eerste week ook even veel slaap nodig heb en op de bank doe ik haast geen oog dicht. Ook in ben snel onzeker.

hij hapt ook erg veel!! We hebben geleerd via de fokker om hard en duidelijk 'Uh Uh!, niet bijten!!' te zeggen en vervolgens een alternatief waarin hij wel mag bijten aan te bieden en daarvoor belonen met 'goed zo!!'. Gaat wel enorm veel tijd inzitten natuurlijk. Hij kan met behulp van wat lekkers en soms alleen met beweging 'zit' en 'down'. Ook loslopen hebben we 1x geprobeerd wat heel goed ging!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat goed dat de bench al een veiliger en fijner plekje voor hem is, wat vaak ook helpt is iets over de bench heen leggen, ik bedoel iets van een dekbedhoes of iets dergelijks zodat alleen de voorkant nog open is.

Honden kunnen zich dan veilig voelen in hun holletje wat je op die manier nabootst.

Zeker ook omdat je een druk gezin hebt, kan het voor hem misschien soms fijn zijn om zich even terug te trekken, of zoals je het nu doet tijdens het eten b.v.

Wat dat bijten betreft, je mag gerust hard au roepen en hem gelijk iets anders aanbieden, waarna je hem ook gelijk beloond als hij dat aanneemt.

Dat gelijk belonen is zo belangrijk omdat een hondengeheugen ongeveer 2 a 3 seconden duurt, dus zo zal hij dat belonen gaan begrijpen.

En trek alles uit de kast, gek blij hoog stemmetje en oh wat is hij knap!hp-shiny

Over dat zit en down, zou ik helemaal niet over druk maken mits het op een zeer spelende wijs gaat, zonder druk op je pup te zetten, hij is nog zo jong wat mij betreft zou hij nog even pup mogen blijven, maar dat is mijn mening hoor.wink

Wat de nachten betreft, ja daar kan ik eerlijk over zijn, daar begrijp ik dus niks van, hij slaapt toch nog af en toe alleen beneden en als ik het goed begrijp zet je ook geen wekker?

Je schrijft immers, ik was s'morgens net te laat en had hij zijn bench gepoept, daar zou ik me zo mega schuldig over voelen, een pup maakt niet graag zijn eigen nest vuil, dus hij heeft het echt niet op kunnen houden.

Als ik niet op de bank zou kunnen slapen, zou ik een matras op luchtbed neerleggen.

Tja, een pup opvoeden is best veel werk.

 

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Wat goed dat de bench al een veiliger en fijner plekje voor hem is, wat vaak ook helpt is iets over de bench heen leggen, ik bedoel iets van een dekbedhoes of iets dergelijks zodat alleen de voorkant nog open is.
Honden kunnen zich dan veilig voelen in hun holletje wat je op die manier nabootst.
Zeker ook omdat je een druk gezin hebt, kan het voor hem misschien soms fijn zijn om zich even terug te trekken, of zoals je het nu doet tijdens het eten b.v.
Wat dat bijten betreft, je mag gerust hard au roepen en hem gelijk iets anders aanbieden, waarna je hem ook gelijk beloond als hij dat aanneemt.
Dat gelijk belonen is zo belangrijk omdat een hondengeheugen ongeveer 2 a 3 seconden duurt, dus zo zal hij dat belonen gaan begrijpen.
En trek alles uit de kast, gek blij hoog stemmetje en oh wat is hij knap!
Over dat zit en down, zou ik helemaal niet over druk maken mits het op een zeer spelende wijs gaat, zonder druk op je pup te zetten, hij is nog zo jong wat mij betreft zou hij nog even pup mogen blijven, maar dat is mijn mening hoor.
Wat de nachten betreft, ja daar kan ik eerlijk over zijn, daar begrijp ik dus niks van, hij slaapt toch nog af en toe alleen beneden en als ik het goed begrijp zet je ook geen wekker?
Je schrijft immers, ik was s'morgens net te laat en had hij zijn bench gepoept, daar zou ik me zo mega schuldig over voelen, een pup maakt niet graag zijn eigen nest vuil, dus hij heeft het echt niet op kunnen houden.
Als ik niet op de bank zou kunnen slapen, zou ik een matras op luchtbed neerleggen.
Tja, een pup opvoeden is best veel werk.
  "

Een pup is idd heel veel werk...je wilt niet weten hoe een grote bult was zich heeft opgestapeld omdat ik er niet aan toe kom het op te vouwen haha.

Ik vindt zelf alles zo enorm wennen en ben snel bang dat ik het fout doe.. 

We zetten wel een wekker hoor. Maar de eerste dagen was het heel erg aftasten hoe laat hij smorgens wakker was. Blijkbaar was ik toen net even een half uurtje te laat. Inmiddels gaat de wekker om 05:30 en dan wordt hij ook langzaam wakker om een plas te gaan doen. Daarna gaat hij met wat lekkers weer terug in de bench omdat mijn man dan gaat werken en ik kom tussen 07:00 en 07:30 beneden. Tot nu toe gaat het goed..af en toe wel wat gepiep uiteraard.

Een deken hebben we reeds over de bench. 

Het bijten pakken we inmiddels zo aan zoals je zegt, dus dat doen we dan heel goed :)

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Een pup is idd heel veel werk...je wilt niet weten hoe een grote bult was zich heeft opgestapeld omdat ik er niet aan toe kom het op te vouwen haha.
Ik vindt zelf alles zo enorm wennen en ben snel bang dat ik het fout doe.. 
We zetten wel een wekker hoor. Maar de eerste dagen was het heel erg aftasten hoe laat hij smorgens wakker was. Blijkbaar was ik toen net even een half uurtje te laat. Inmiddels gaat de wekker om 05:30 en dan wordt hij ook langzaam wakker om een plas te gaan doen. Daarna gaat hij met wat lekkers weer terug in de bench omdat mijn man dan gaat werken en ik kom tussen 07:00 en 07:30 beneden. Tot nu toe gaat het goed..af en toe wel wat gepiep uiteraard.
Een deken hebben we reeds over de bench. 
Het bijten pakken we inmiddels zo aan zoals je zegt, dus dat doen we dan heel goed :-) "

Men bedoelt eigenlijk wekker s'nachts. Een pup zo jong kan meestal (uitzonderingen daar gelaten) nog niet tot de ochtend de plas ophouden. 

Ik weet natuurlijk niet hoe laat jullie naar bed gaan / hoe laat de pup voor het laatst plast. Wij gaan er op tijd zo rond 10u in dus rond 3u s'nachts moesten beide pups wel plassen indertijd.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Men bedoelt eigenlijk wekker s'nachts. Een pup zo jong kan meestal (uitzonderingen daar gelaten) nog niet tot de ochtend de plas ophouden. 
Ik weet natuurlijk niet hoe laat jullie naar bed gaan / hoe laat de pup voor het laatst plast. Wij gaan er op tijd zo rond 10u in dus rond 3u s'nachts moesten beide pups wel plassen indertijd. "

Boris gaat om 23:00 nog een plasje doen dus vandaar dat snachts de wekker zetten niet nodig is. 

Sinds 2 dagen merken we dat hij het overdag ook al veel beter kan ophouden. als hij lekker aan het rusten is of slapen kan hij het goed 2 a 3 uur volhouden. Ik ga hem niet wakker ervoor maken. Als hij wakker is dan elk uur. Waarvan hij soms nog niets doet en pas weer een uur later. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Boris gaat om 23:00 nog een plasje doen dus vandaar dat snachts de wekker zetten niet nodig is. 
Sinds 2 dagen merken we dat hij het overdag ook al veel beter kan ophouden. als hij lekker aan het rusten is of slapen kan hij het goed 2 a 3 uur volhouden. Ik ga hem niet wakker ervoor maken. Als hij wakker is dan elk uur. Waarvan hij soms nog niets doet en pas weer een uur later.  "

Een hond maakt maar kleine slaapjes, een pup ook. Die slapen niet de hele nacht door. Ze zijn echt wel wakker tussendoor. 

Puck slaapt bij me op de slaapkamer, die is tussendoor toch echt wel een keer of vijf wakker. Even verplaatsen naar een koeler stukje, water drinken, knagen op een runderoor enz.

 

Ik zou er toch niet zo'n tijd tussen laten zitten. Het is voor een pup best veel, van 23.00 tot de volgende ochtend misschien een uur of 7. Dat is toch maar acht uur lang en je pup drinkt 's nachts ook nog eens wat waarschijnlijk. 

 

Overdag wakker maken voor een plasje zou ik niet doen. Zodra die wakker is, gelijk meenemen naar buiten om te laten plassen.

 

Je kan beter een keer te vaak dan te weinig gaan.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Boris gaat om 23:00 nog een plasje doen dus vandaar dat snachts de wekker zetten niet nodig is. 
Sinds 2 dagen merken we dat hij het overdag ook al veel beter kan ophouden. als hij lekker aan het rusten is of slapen kan hij het goed 2 a 3 uur volhouden. Ik ga hem niet wakker ervoor maken. Als hij wakker is dan elk uur. Waarvan hij soms nog niets doet en pas weer een uur later.  "

Haha nee natuurlijk ga je hem niet wakker maken om te plassen. Al dacht mijn vriend toen we onze pup net hadden van wel. Ik ga weg en zeg "niet vergeten he, elk uur naar buiten en na eten en spelen etc" 

Kom ik thuis zegt ie...vond t wel zielig om haar steeds wakker te maken. Hahaha.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Een hond maakt maar kleine slaapjes, een pup ook. Die slapen niet de hele nacht door. Ze zijn echt wel wakker tussendoor. 
Puck slaapt bij me op de slaapkamer, die is tussendoor toch echt wel een keer of vijf wakker. Even verplaatsen naar een koeler stukje, water drinken, knagen op een runderoor enz.
 
Ik zou er toch niet zo'n tijd tussen laten zitten. Het is voor een pup best veel, van 23.00 tot de volgende ochtend misschien een uur of 7. Dat is toch maar acht uur lang en je pup drinkt 's nachts ook nog eens wat waarschijnlijk. 
 
Overdag wakker maken voor een plasje zou ik niet doen. Zodra die wakker is, gelijk meenemen naar buiten om te laten plassen.
 
Je kan beter een keer te vaak dan te weinig gaan. "

De hele nacht niet wakker maken om zijn behoefte te laten doen vind ik ook veel te lang, hij heeft ook al een keer de bench onder gepoept.

Dus minstens 1 keer de wekker zetten s'nachts zou ik zeker doen, voer zo'n jonge pup.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" De hele nacht niet wakker maken om zijn behoefte te laten doen vind ik ook veel te lang, hij heeft ook al een keer de bench onder gepoept.
Dus minstens 1 keer de wekker zetten s'nachts zou ik zeker doen, voer zo'n jonge pup. "

Daar ben ik het wel mee eens.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" De hele nacht niet wakker maken om zijn behoefte te laten doen vind ik ook veel te lang, hij heeft ook al een keer de bench onder gepoept.
Dus minstens 1 keer de wekker zetten s'nachts zou ik zeker doen, voer zo'n jonge pup. "

Hij is de nacht gewoon echt stil..afgelopen nacht 3x op de camera gekeken en lag heerlijk te slapen, dus waarom zou ik hem dan nu ineens gaan wakker maken om te laten plassen snachts? Vindt ik echt niet zielig. Vindt het zielig als ik zijn ritme nu in de war ga gooien

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^