Tips voor pup in de angst fase

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jessica BoekholtzJessica Boekholtz

honden foto van Jessica Boekholtz

Hallo allemaal !

Dit is mijn eerste bericht op het hp forum, ik heb wat hulp nodighp-smile

Ik heb een chihuahua pup van nu 5,5 maand oud, Faya. Verder heb ik nog 2 chihuahua’s, Lotje van bijna 4 jaar en Mila van bijna 2 jaar. 

We zijn bezig met puppy cursus, maar wat aanvulling zou fijn zijn. 

Tot 16 weken was ze enorm sociaal, benaderde onbekende honden met voorzichtige enthousiasme. Ik kreeg van diverse mensen complimenten dat ze zo goed de hondentaal begreep. Ik was natuurlijk super blij, trots en totaal geen zorgen. Vanaf de 16 weken reageerde ze ineens totaal anders op andere honden. Blaffen, grommen, lippen optrekken. Ik denk dat ze zal bijten als ze te dichtbij zouden komen. De hondenschool legde uit dat ze in de angst fase zit. Ze adviseerde om rustige, stabiele honden op te zoeken, die het liefst helemaal niet reageren op haar gedrag en afwachten. Goed plan, maar dit soort honden vinden is zo simpel niet tongue-out Soms heb ik het idee dat het angst is, maar op sommige momenten krijg  ik het idee dat ze brutaal haar ruimte probeert te beschermen. 

Verder het advies hele spannende situaties te vermijden en op andere momenten af te leiden met een voertje. We gaan ook naar ringtraining eens in de 2 weken, omdat ik hoop als ze goed uitgroeid show te gaan lopen met haar, maar daar voelt ze zich niet goed door de honden die er lopen. Ik heb bewust een training overgeslagen  omdat ik niet weet wat ik moet doen. 

Wat is de vraag ?

Hebben  jullie tips om haar zelfvertrouwen op te bouwen? Om haar door deze fase heen te helpen ? En als er iemand is met een stabiele, rustige hond die mij verder wil helpen, zou enorm fijn zijn ! Waar moet ik op letten? Mijn andere 2 meiden heb ik niet goed begeleid, dus ik weet dat ik nog heel veel te leren heb ! Om deze reden neem ik Faya veel alleen mee op pad (advies van hondenschool) zodat ze niet het verkeerde voorbeeld krijgt. 

Ik doe mijn best! Maar ik vind het erg lastig, dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen. 

Groetjes Jessica 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou als je buiten loopt en je ziet iemand ook wandelen met de hond, aan de lijn, die sociaal is(in ieder geval zelf niet uitvalt en best goed is om er kalmpjes bij de lopen), vragen of je een stukje mee mag lopen, letterlijk voor een paar minuutjes en dat ze in training is.
Ze hoeft geen contact te maken, juist niet, want ze moet haar vertrouwen weer terug vinden en weer leren ervaren dat niet iedere hond iets van haar wil en en dat zij niet altijd contact hoeft te maken als er een hond dichterbij komt, leren dat ze er niks me hoeft.

 

Heb je haar voor die 16 wkn met ongeveer elke hond contact laten maken?

 

honden page profiel Jessica BoekholtzJessica Boekholtz

honden foto van Jessica Boekholtz

" Ik zou als je buiten loopt en je ziet iemand ook wandelen met de hond, aan de lijn, die sociaal is(in ieder geval zelf niet uitvalt en best goed is om er kalmpjes bij de lopen), vragen of je een stukje mee mag lopen, letterlijk voor een paar minuutjes en dat ze in training is. Ze hoeft geen contact te maken, juist niet, want ze moet haar vertrouwen weer terug vinden en weer leren ervaren dat niet iedere hond iets van haar wil en en dat zij niet altijd contact hoeft te maken als er een hond dichterbij komt, leren dat ze er niks me hoeft.
 
Heb je haar voor die 16 wkn met ongeveer elke hond contact laten maken?
  "

Dat is een goede inderdaad, dat ga ik proberen ! Dankjewel. 

Nee, niet elke hond. De honden waar ze zelf interesse bij toonde en die op mij goed over kwamen. Zover ik daar kijk op heb dan hp-wink Ze hoefde van mij, nog steeds niet, met elke hond contact te maken. Maar toch heb ik iets niet goed gedaan... Wat zou jij aanraden ?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dat is een goede inderdaad, dat ga ik proberen ! Dankjewel. 
Nee, niet elke hond. De honden waar ze zelf interesse bij toonde en die op mij goed over kwamen. Zover ik daar kijk op heb dan  Ze hoefde van mij, nog steeds niet, met elke hond contact te maken. Maar toch heb ik iets niet goed gedaan... Wat zou jij aanraden ? "

Graag gedaan hoor.

Hetzelfde als wat jij hebt gedaan dan hp-shiny En vooral idd in contact laten komen met kalme honden of speelse hondjes van haar eigen formaat.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Waar woon je ongeveer? Ik heb een stabiele chihuahua reu en zou je best willen helpen als dat qua afstand haalbaar is.

honden page profiel Jessica BoekholtzJessica Boekholtz

honden foto van Jessica Boekholtz

" Waar woon je ongeveer? Ik heb een stabiele chihuahua reu en zou je best willen helpen als dat qua afstand haalbaar is. "

Ik woon in Varsseveld en ben ongeveer 2x per maand in Den haag. Een stukje rijden is geen probleem voor mij ! Alle hulp is welkom.

Volgende forumvraag: Bijten tijdens spelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^