Teken dosering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen Ellen

Hallo allemaal.

ik heb advantix gekocht voor honden tussen de 25-40 kilo. (4x 4,0 ml)  Ik heb de dosering info gelezen en uiteindelijk 1 pipet van 4,0ml toegediend bij onze hond ( 42kilo)

Nu een week later kom ik nog steeds teken tegen in zijn vacht. Kan iemand vertellen of ik de juiste dosering heb gedaan ?

grt ellen 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou persoonlijk niet meer gaan geven dan die ene pipet het is en blijft gif wat je je hond toedient en teveel kan ook zeker nadelig zijn voor je hond. Teken kom je sowieso tegen, ze zullen waarschijnlijk eerst moeten bijten om het gif wat jij je hond hebt toegediend binnen te kunnen krijgen. Dan zullen ze vast en zeker wel dood neervallen. Al zijn er ongetwijfeld diehards tussen de teken.

Blijf gewoon controleren na elke wandeling en haal de teken die je tegenkomt weg.

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Advantix dood normaal al bij huidcontact dus voordat ze bijten. Het kan wel zijn dat teken die al vastgehecht zaten, blijven zitten. 

Zijn het volgezogen teken die je vind? Want dan zaten ze er waarschijnlijk al. Als het kleine waren werkt het niet goed.

 

In de gebruiksaanwijzing staat dat als je hond meer dan 40 kilo weegt, je een geschikte combinatie dient te gebruiken.

In jouw geval dus bijvoorbeeld die je nu hebt en die van 4 kilo. 

honden page profiel Ellen Ellen

Hallo Brenda, dank voor je reactie. Ik vond dosering uitleg niet duidelijk vandaar ik twijfelde of ik wel genoeg hebt toegediend . 1 pipet is tot 40 kilo en dan aanvullen met de kleinere pipet ?

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Hallo Brenda, dank voor je reactie. Ik vond dosering uitleg niet duidelijk vandaar ik twijfelde of ik wel genoeg hebt toegediend . 1 pipet is tot 40 kilo en dan aanvullen met de kleinere pipet ?
  "

Ja, ik heb dat hier gevonden: Klik

Let ook op de manier van aanbrengen, dus van schouders naar staartaanzet druppelen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De farmaceutische industrie werkt met marges en jouw hond heeft aan 1 pipet voldoende.Er zijn honden die ziek worden van Advantix. Ik zou zeker niet meer geven.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb jaren advantix gegeven aan mijn honden, vond ondanks de advantix elk jaar diverse vast gebeten teken.

 

Geen 1 middel Weert teken voor 100%

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^