Nagelvijl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FloydFloyd

Hoi allemaal,

Mijn hondje is een kruising tussen een yorkshire terrier en een maltezer en hij is 2 jaar. Ik lette net 2 minuten niet op en toen heeft hij een halve nagelvijl op zitten eten, de andere helft heb ik uit zn bek kunnen trekken.

 

wat kan ik nu het beste doen? Hij is nog erg levendig en heeft nergens last van maar t kan vast niet goed zijn. Hij doet dit wel vaker, wat kan ik het beste doen tegen het feit dat hij alles eet?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nagelvijl van ijzer met plastic? Indien ja, bel een dienstdoende dierenarts.

honden page profiel FloydFloyd

Nee het is een kartonnen nagelvijl

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je t niet vertrouwd, dierenarts bellen.

 

Wat te doen tegen het feit dat ie alles eet?

Misschien je troep opruimen? Oefenen met je hond dat ie spul wat niet van hem is laat liggen?

honden page profiel FloydFloyd

Ik ruim mn troep ook netjes op hoor. Maar ik was mijn nagels aan het vijlen en toen ging de deurbel en toen is het gebeurd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoeveel tijd is er inmiddels verstreken na het opeten van de halve vijl? Toch zou ik voor de zekerheid telefonisch overleggen met een dienstdoende dierenarts. Het betreft een klein hondje; dus eerder kans op beschadiging.

 

Bekijk in ieder geval de ontlasting van je hondje of er stukjes van de vijl in zit.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Oh zo herkenbaar, Hummer vreet ook alles wat hij kan vinden dus moet ook altijd super goed opletten en alles direct opruimen.

 

Voor de zekerheid hoop ik dat je de dierenarts gebeld hebt want ook een kartonnen vijl is toch vrij hard en kan een obstructie veroorzaken. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Een halve vijl is voor zo'n klein hondje best veel natuurlijk, zou toch maar even overleg plegen met de dierenarts en zeker ontlasting goed in de gaten houden!

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Floyd,

Hoe gaat het met het hondje inmiddels?

Heb je nog even met de DA gebeld?

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

hier zou ik er mijn hand niet voor omdraaien. De shit die Pyxis allemaal opeet....ik word er zot van! Een kartonnen vijl...ben je zeker dat die wel naar binnen is. Ik geef bv een voorbeeld van een stok. Pyxis kauwt ook op een stok maar die slikt ze niet in, de restanten van de stol liggen dan in stukjes rond haar. De stok lijkt weg, maar eigenlijk is hij gewoon verpulverd. Maar sommige stukje gaan natuurlijk wel mee naar binnen en een hond van 40kilo die een vijl eet tegen een kleine hummel die dat doet...dat maakt in mijn ogen wel verschil.

 

Stoelgang blijven nakijken, eetlust en bij de minste afwijking bellen naar de DA

honden page profiel FloydFloyd

Hij heeft vanmorgen wel gepoept en gegeten dus dat is niet veranderd, ik hou zijn poep ik elk geval goed in de gaten maar tot nu toe gedraagt hij zich niet anders.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Het is wel belangrijk dat dat stuk vijl terug te vinden is in zijn poep, anders zou het betekenen dat het ergens vast zou kunnen zitten!

Volgende forumvraag: Hond likt kinderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^