Pubergedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

Hallo allemaal.

 

wij hebben een chihuahua van bijna 1,5jaar oud.

we hebben haar vanaf het begin meteen aangeleerd om in de Bench te slapen snachts en overdag als we werken. Waarom in een Bench?

Los in de woonkamer is geen optie omdat wij een open trap hebben en dit te gevaarlijk is. Ook kunnen we geen traphek plaatsen, omdat de trap midden in woonkamer is en geen mogelijkheid is voor een hek te bevestigen.

De eerste tijd sliep ze boven naast het bed en dan steeds wat verder weg totdat ze onder in haar Bench lag.

Het snachts ging het altijd goed, alleen heel vroeg wakker (tussen 4-6) en begon dan te janken. ( gewoon aandacht, want ze is kattenbak zindelijk)

alleen gebeurd het nu steeds vaker dat ze midden in de nacht gaat janken, smorgens janken is ze niet eens mee gestopt.

tijdje op slaapkamer, weer opnieuw geprobeerd haar verder weg te verplaatsen en opnieuw in Bench.

Dit heeft dus geen nut gehad. Wat kunnen we doen tegen het smorgens/snachts janken zonder haar op de slaapkamer te laten? Mijn vriend wil dit eigenlijk niet. Al zit er nu niks anders op, aangezien we totaal geen slaap meer krijgen zo.

Na 1,5 jaar elke dag snachts/smorgens heel vroeg eruit te moeten, zijn we lichtelijk radeloos. Hopelijk heeft iemand een idee. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Heb je al eens geprobeerd om har voor het slapen gaan nog wat eten te geven? Chihuahuas zijn snel door hun energiereserves heen, het kan zijn dat ze honger heeft en daarom gaat piepen.

 

Ook vraag ik me af: is er genoeg uitdaging? Komt ze wel genoeg buiten om te kunnen snuffelen in het groen, een stuk te lopen (ook hele kleine hondjes als chi's hebben behoefte aan zeker een uur wandelen per dag! ... en je schrijft dat ze kattenbakzindelijk is. Maar dat mag géén vervanging zijn van dagelijks naar buiten gaan om te lopen, snuffelen en soortgenoten te zien)... Wat doen jullie verder met haar om haar mentaal en lichamelijk te stimuleren?

 

Maar eigenlijk denk ik dat je zelf al weet wat de oplossing is: haar gewoon meenemen naar de slaapkamer. Je weet al dat dit werkt. Je hebt gekozen voor een gezelschapshondje, die willen graag bij hun mensen zijn en kunnen slecht tegen alleen zijn.

 

Een andere optie is er een tweede hondje bij nemen. Vaak helpt dat, maar er zijn geen garanties dat jullie dan wel rustig kunnen slapen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik ben niet tegen een bench, maar als ik lees 's nachts en overdag als we te werk zijn, word ik er wel een beetje naar van.

Hoelang zit dat beestje bij elkaar in de bench? Kan wel begrijpen dat ze een hekel aan de bench krijgt.

Ook al heb je een open trap, zeker voor een chihuahua kan je dat afzetten.

En waarom is het zo een probleem als het beestje 's nachts boven slaapt bij jullie. Als ze dan wel rustig slaapt en jullie dus door kunnen slapen, lijkt mij een win/win situatie. Zij hoeft niet in die bench en jullie kunnen lekker doorslapen.

Maar goed, op deze antwoorden zal je niet zitten wachten, maar zoals ik het lees vind ik dat ze veel te vaak in die bench moet.

honden page profiel JamaicaJamaica

Bench eruit, trap dicht maken (dat is echt te doen), probleem opgelost.cool

honden page profiel RianneRianne

@Careana , we gaan ook gewoon elke dag met haar wandelen, zeker een uur. Soms nog langer zelfs. Dus daar ligt het niet aan. Thuis spelen we ook veel met haar, dus ze is veel bezig. Heeft ook veel energie inderdaad. Speelt ook vaak met de dalmatiër en andere hond van ouders can mijn vriend. Ze is heel sociaal en speelt altijd onderweg met andere honden, hoe groot ze ook zijn.

Eten kan ze de hele dag, bakje staat hele dag voor haar klaar dus dat zal het ook niet zijn.

Opzich is het naar de slaapkamer verhuizen niet een gigantisch probleem. Eigenlijk willen we dit niet, maar als het niet anders kan, dan doen we dat.

Enige probleem hiervan is dat ze dan constant aan het bed en mij staat te krabben om aandacht ( en dat wordt ook vervelend). Op de slaapkamer is 1 ding, maar in bed komt ze absoluut niet. ( vriend wilt dit ook niet)

En wat betreft een tweede hond, dit gaat niet in ons appartement en mijn vriend vind 1 hond genoeg. Dus een tweede komt er niet (zelfs niet al zou ik het graag willen haha)

honden page profiel RianneRianne

Ze zit absoluut niet de hele dag in Bench. Aangezien ik tussen mijn werk door in de pauzes naar huis kan lopen voor haar uit te laten. 

Wat het rustig boven slapen betreft, ook dat is vermoeiend aangezien ze alleen maar aan bed staat te krabben.

En aangezien onze trap midden in de woonkamer staat ( beide kanten geen muur, of pilaren) kunnen wij geen traphek maken. Dit hebben wij al meteen toen we haar kregen geprobeerd. Dus dit gaat niet zo makkelijk als iedereen nu denkt ;)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

1.5 en nog in de bench, snap wel dat die hond het een keer zat is. En ook nog zoveel, je kan tussendoor wel naar huis, maar de rest van de uren dan? Zou wel fijn zijn als je hond zich ook gewoon kon bewegen. Liever nog los op een slaapkamer of in een gang dan dit. Overal is een oplossing voor de bedenken, lijkt me sterk dat alleen de bench de enige oplossing is. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Waarom koop je geen ren? Zn konijnenren van 20 euro. Kun je helemaal om de trap zetten en je hond kan er niet bij en kan lekker los zich bewegen als jullie er niet zijn en snachts. Win win situatie.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Waarom loop je geen ren? Zn konijnenren van 20 euro. Kun je helemaal om de trap zetten en je hond kan er niet bij en kan lekker los zich bewegen als jullie er niet zijn en snachts. Win win situatie. "

Wilde ik net zeggen, alleen dan puppyrenpanelen. Zo simpel kan het zijn.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Kun je geen stuk gaas rondom de trap doen?

Dan kan ze ook niet op de trap.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Paar opties inderdaad.

Ren om de trap heen zodat ze vrijheid heeft beneden.

Ren in de slaapkamer zodat ze niet bij het bed kan krabben maar wel fijn bij jullie slaapt. 

Wij hebben beide hondjes lekker bij ons op de slaapkamer elks in hun eigen bench. Dat is echt hun holletje en overdag gaan ze er nooit in, tenzij uit eigen keuze. Bv als ik me aan het douchen en klaar maken ben gaan ze er soms in liggen. 

honden page profiel RianneRianne

We hebben een Puppyren in huis, dus dat hebben we al geprobeerd. Daar klimt ze ( al toen ze 10weken was) zo over heen. En die ren is al 85cm hoog. En een echt traphek gaat niet. Anders hadden we dat ook gedaan.

Mja totdat er een andere oplossing is, moet ze dan toch maar op de slaapkamer. Al is ze daar ook niet echt rustig.

honden page profiel RianneRianne

@ Jamie , ren om trap heen werkte niet,. Klimt ze overheen. En de slaapkamer is daar te klein voor,. Daarom dat ze nu alleen haar mand met kattenbak dan op de slaapkamer heeft staan. En in bed willen we niet, bed is erg hoog dus als ze er vanaf valt, is dat gevaarlijk. En natuurlijk als ze moet plassen, kan ze er niet zelf vanaf.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" We hebben een Puppyren in huis, dus dat hebben we al geprobeerd. Daar klimt ze ( al toen ze 10weken was) zo over heen. En die ren is al 85cm hoog. En een echt traphek gaat niet. Anders hadden we dat ook gedaan.
Mja totdat er een andere oplossing is, moet ze dan toch maar op de slaapkamer. Al is ze daar ook niet echt rustig. "

Ze heeft vast wel een mandje of een kleedje. Ik zou gaan inzetten op dat je haar leert daar naar toe te gaan en te blijven tot je haar roept, en dan steeds iets langer volhouden. Dat 's nachts  zo actief zijn, dat is inderdaad lastig. Ik heb daar zelf geen ervaring mee, anderen hier op het forum wel. De relax-o-pet, homeopathische druppeltjes, kruiden, bachbloesemtherapie - misschien iets voor een tweede topic?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Die hele kattenbak snap ik niet eerlijk gezegd.....

Het is een volwassen hond. Die hoort zindelijk te zijn en vaak genoeg gelegenheid te krijgen om buiten te plassen.

Nu hou je hem in feite hiermee onzindelijk.....

En verder snap ik niet dat je niet iets kunt maken zodat ze de trap niet op kan.

Maak zelf een hekje met kippengaas. Hoog genoeg. Scharnier aan 1kant, haakje met oog aan andere kant.

Kwa interieur style onverantwoord, maar handig voor de hond en julliehp-wink

En laat haar laat op de avond nog eens extra uit, met echt een flink blokje om. Kleine snack daarna( ik zou geen eten laten staan. Is voor geen enkele hond, om diverse redenen , een goed plan) en slapen maar.....

Koop desnoods een extra mandje, slaapplekje. 

Doe de radio zachtjes aan. En slapen maar.......

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" @ Jamie , ren om trap heen werkte niet,. Klimt ze overheen. En de slaapkamer is daar te klein voor,. Daarom dat ze nu alleen haar mand met kattenbak dan op de slaapkamer heeft staan. En in bed willen we niet, bed is erg hoog dus als ze er vanaf valt, is dat gevaarlijk. En natuurlijk als ze moet plassen, kan ze er niet zelf vanaf. "

Ok. Ja wij willen ze ook niet in bed ons bed is ook enorm hoog. Enkel om ong 6u s"ochtends laat ik Ffion (6maand oud) plassen en daarna mogen zij en Nia even bij ons in bed tot we half uurtje later opstaan.

Qua de kattenbak. Een hond van 1,5 medisch in orde hoort s'nachts gewoon de plas op te kunnen houden? Maar dat terzijde.

Maar er is geen manier om mandje op slaapkamer met daarom heen een ren? En hoe doet ze het in de bench op de slaapkamer?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Er bestaat wel een dakje op een ren. Dan kan ze dat niet. Waar een wil is is een weg. Ik vind het sneu om een hond zoveel uur per dag in een bench te doen. Mijn honden zaten ook in de bench, de oudste wilde op een geven moment niet meer, dan niet. Probleem opgelost. De jongste wilde niet dus kreeg een ren, voor de eerste 2 maand om haar rust te vinden, Max 2 uur per dag. Snachts los in de kamer. Geen haar op mn hoofd die bedenkt om mn honden dag en nacht in de bench te zetten.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Met een kattenbak of hondentoilet vind ik helemaal niks mis! Ik vind het zelfs een heel goed idee, als meer mensen dat zouden gebruiken voor hun hond, stond ik minder vaak in de stront van andere luie hondenbaasjes! Van mijn vrienden in Istanboel heb ik begrepen dat het daar de allernormaalste zaak van de wereld is. Honden gaan daar net als hier vaak genoeg wandelen en spelen in het park, maar hun behoeften doen ze thuis op de bak.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Kattebak..........,.Voor een hond is dat echter niet normaal.

Zelfs een kat plast en poept liever buiten.

Maar in Istanboel verkopen ze ws nergens nergens hondenpoepzakjes........

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Met een kattenbak of hondentoilet vind ik helemaal niks mis! Ik vind het zelfs een heel goed idee, als meer mensen dat zouden gebruiken voor hun hond, stond ik minder vaak in de stront van andere luie hondenbaasjes! Van mijn vrienden in Istanboel heb ik begrepen dat het daar de allernormaalste zaak van de wereld is. Honden gaan daar net als hier vaak genoeg wandelen en spelen in het park, maar hun behoeften doen ze thuis op de bak. "

Een hond plast en poept ook ter communicatie. Het is een sociaal iets. Ik vind dus dat een hond gewoon buiten de ruimte en tijd moet krijgen om te plassen, poepen en markeren. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Met een kattenbak of hondentoilet vind ik helemaal niks mis! Ik vind het zelfs een heel goed idee, als meer mensen dat zouden gebruiken voor hun hond, stond ik minder vaak in de stront van andere luie hondenbaasjes! Van mijn vrienden in Istanboel heb ik begrepen dat het daar de allernormaalste zaak van de wereld is. Honden gaan daar net als hier vaak genoeg wandelen en spelen in het park, maar hun behoeften doen ze thuis op de bak. "

Geloof daar heel weinig van, een kattenbak of hondentoilet in huis voor een hond is puur voor luie mensen. Kan je de verplichte wandelingen overslaan, alleen wandelen wanneer ze zelf misschien is een keer zin hebben. En natuurlijk zeggen ze dat hun honden net zo vaak naar buiten gaan, je gaat natuurlijk niet zeggen dat je dan ook niet zo vaak naar buiten hoeft. Dus dat zullen ze ook zeker niet zeggen. Het feit dat jij stront onder je schoenen hebt, is het gevolg van asociale mensen.

honden page profiel RianneRianne

Commentaar op de kattembak heb ik niet gevraagd. Dino gaat net zo vaak uit als alle andere honden. Alleen als wij werken zijn en snachts heeft ze de kattenbak als ze zou moeten plassen of poepen. Vaak genoeg ook dat ze niks heeft gedaan. Dit is haar vanuit de fokker ook al aangeleerd, dus ik zie het probleem niet. 

Alle keren dat we gaan wandele met haar, doet ze het buiten ook. Dus geen zorgen over haar sociale contacten, die heeft ze ook genoeg.

 

nogmaals, we hebben een Puppyren/Bench met een dak erop. Dus ze zit niet in een klein hokje als jullie dat denken.

We laten haar in die Bench ondat we bang zijn dat ze van een meter hoog afvalt. Aangezien we haar al een aantal keer halverwege de trap zijn tegengekomen smorgens.

Wat de trap betreft, het steekt een halve meter uit van de muur en dus aan beide kanten niks om een hel aan vaste e maken, hebben we allang geprobeerd en is niet gelukt!!

het feit dat we voor lui worden uitgemaakt omdat ze een kattembak heeft, vind ik de allergrootste onzin. We wandelen elke dag met haar. En in de weekenden vaak wandeltochten van 10km, waarvan ze een heel groot deel gewoon zelf loopt.

Dus wat nou luiheid! Het is gewoon makkelijk voor de hond als wij werken zijn. Helemaal niks mis mee! Je zou eens moeten weten hoeveel mensen die dingen gebruiken met kleine hondjes...

 

honden page profiel RianneRianne

" https://www.traphekjes.nl/contents/nl/d113_MOEILIJKE_TRAPPEN.html "

 Dankjewel voor de tip. Hier hebben we ook al naar gekeken, maar ook deze hekjes moet je ergens aan vast kunnen maken.

Ook wonen we in een gehuurd appartement waar we nog maar korte tijd wonen.

Hopelijk in een volgend huis dat het makkelijker is. Als er een deur tussen trap en woonkamer is, mag ze zeker los rondlopen zonder Bench. Maar voor nu gaat dat helaas nog even niet.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oké, maar je hond vind de bench duidelijk niet meer zo prettig. Plus ze zit er gewoon te lang in dus je zou het toch moeten oplossen. Anders stuur je een foto van je trap en dan kunnen we allemaal goed mee denken. Je kan inderdaad ook hoog gaas maken, die je aan een haakje vast maakt als je weg bent. Dan kan ze er niet over heen. Of je zet de trap vol, in iedergeval de eerste treden. met bijv bierkratten. Als jullie thuis zijn moet je haar gewoon corrigeren als ze de trap op gaat. Hier staat de deur naar de gang open, de hond probeert het niet eens meer om naar boven te gaan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Denk niet dat we verder gaan komen. Het kan aan mij liggen maar volgens mij wil je ook nergens in mee gaan. Ik had je graag willen helpen, in ieder geval je hondje. Vindt het voor haar erg sneu maar helaas.

honden page profiel RianneRianne

Wil best een foto hier plaatsen, maar weet niet hoe. Of in ieder geval lukt het momenteel niet op mijn telefoon. Zal morgen eens via laptop proberen. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Dankjewel voor de tip. Hier hebben we ook al naar gekeken, maar ook deze hekjes moet je ergens aan vast kunnen maken.
Ook wonen we in een gehuurd appartement waar we nog maar korte tijd wonen.
Hopelijk in een volgend huis dat het makkelijker is. Als er een deur tussen trap en woonkamer is, mag ze zeker los rondlopen zonder Bench. Maar voor nu gaat dat helaas nog even niet. "

Ok maar ik bedoelde eigenlijk dat je hun je foto's kunt mailen en dan kijken ze voor een oplossing.

honden page profiel RianneRianne

" Denk niet dat we verder gaan komen. Het kan aan mij liggen maar volgens mij wil je ook nergens in mee gaan. Ik had je graag willen helpen, in ieder geval je hondje. Vindt het voor haar erg sneu maar helaas. "

Ik wil ook advies, maar commentaar op de kattenbak vraag ik niet om. En een traphekje had ik graag willen doen, maar tot nu tot nog niks gevonden wat werkt. 

We gaan dalijk proberen om de trap treden vol te gooien met spullen. Misschien dat dat werkt.

honden page profiel RianneRianne

" Ok maar ik bedoelde eigenlijk dat je hun je foto's kunt mailen en dan kijken ze voor een oplossing. "

Haha dacht dat je die standaard opties bedoelde. Maar dat kan inderdaad wel. Normaal heb je inderdaad hekjes wat je tussen 2 muren vastzet, maar misschien weten zij inderdaad iets!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wild opspringen bij ontmoetingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^