Achterpoot optillen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Beste forummers,

Mijn mexxi tilt soms sinds drie weken haar rechter achterpoot op.

Twee seconden later staat ze er gewoon weer op. Soms gaat het intrekken gepaart met een piepje.

Dit heeft ze 3x per dag sindsdien.

Echter, sinds een week terug doet ze heel erg veel moeite de trap op te komen na een wandeling, tot afgelopen weekend toen ze helemaal niet meer omhoog wilde. Uiteindelijk is ze wel gegaan (1 rechte trap naar de voordeur van de flat.)

Tillen laat ze absoluut niet toe.

Het is een zeer drukke wilde hond.

Ik laat haar nu niet meer naar buiten want wil de trap vermijden. Ze doet het sinds dit weekend dus op het balkon.

Helaas wilt ze vandaag ook het balkon niet meer op (opstapje van 20cm). En heeft ze der ontlasting in huis gedaan.

Ik ben vanmiddag naar de da gegaan en die ziet er weinig aan af aangezien ze daar natuurlijk ineens niets meer mankeert.. terug bij huis wederom de trap op met veel moeite.

De da denkt aan een hernia maar ik zelf meer aan de knieband. Ik moet haar rust geven en twee weken aankijken.

Echter zie ik de afgelopen 3 weken enkel achteruitgang dus heb er weinig hoop in.

Ik probeer haar nu steeds het balkon op te krijgen maar ze wilt gewoon niet. Overigens heb ik vandaag nog geen hangend pootje of piepje gezien / gehoord.

Ik vind het erg zielig voor haar en kan er niet naar kijken als ze weer eens hinkt.

Overigens laat ze zich wel gewoon in der mand ploffen en zitten liggen gaat prima.

Het consult koste mij 30,- om achteraf nog steeds in onwetendheid te zitten.

Ik werk snachts en vind het zielig haar zo achter te laten zonder dat ik echt weet wat er speelt.

De rust die ze moet krijgen forceert ze zelf door heel druk te doen en aandacht te vragen, dus ik vraag me af of ze wel de rust krijgt die ze nodig zal hebben.

Al met al ga ik deze twee weken even aankijken en hoop ik op verbetering.

Heeft iemand hier ervaring mee? Weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Ik ben 11 uur per dag van huis en dit is ze al 4 jaar gewend maar nu voel ik me niet goed als ik niet bij haar ben. Ik moet zo naar me werk...



honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Met een volledig gescheurde kruisband zie je meestal dat ze helemaal hun poot niet meer op de grond kunnen zetten. Ze tillen de poot op en de tenen wijzen als een ballerina naar beneden. 

 

 

Heeft de dierenarts goed aan de knieschijf gevoeld?

honden page profiel LavinaLavina 2 doggies

honden foto van Lavina

Toevallig vadaag met May bij de DA geweest voor erg licht mank lopen. En zij loop er echt gwoon doorheen. Mijn DA herft echt vel gevoeld e gerdukt ed. En och wat heeft mijn meisje gereagerd! Hoewel je amper wat zag wel veel pijn.

 

Daar jou hond veel pijn laat zien en dr DA zegt niks..

Dan vraag ik mij ook af hoe er is gkeken en gevoeld of geduwd? (Zoals bij May). 

Zou bijna zeggen andere DA als second opinion.

Of een dierefysiotherapeut die hebben er ook nog verstand van.

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Je kunt bij mexxi overal aanzitten... de da heeft ook aan haar rug en poot gevoeld ze gaf geen kick.

Maar het balkon krijg ik haar niet op, daar past ze dan wel weer voor. De trap wilt ze ook niet en als ze het doet gaat het zeeeeer moeizaam.

Maar lopen zitten liggen doet ze allemaal normaal.

Overigens mag ze hier niet op de bank maar doet ze dat wel 40x per dag. Dit is iets wat ze al die hele 3 weken niet kan.

Als ze een rondje in huis loopt, zie ik er zelf niets aan. Misschien vanuit der kont wat stijver en dus gaat der hele achterkant wat meer heen en weer? Echter kan dit ook vertekend beeld zijn want ze zwiept er nog al eens bij met die staart van der waardoor der kon alsnog van linnks naar rechts word geswiept.

De da heeft mij naar huis gestuurd met het idee hernia of lichte hernia. In elk geval iets wat zich op gaat lossen door rust.

Maar als ik google op achterpoot mank en geen trap lopen stuit ik op hele andere dingen als de banden, tumoren en dat soort dingen.

Maar als ik het goed begrijp als het de band is zal ze de hele poot niet meer belasten? Want dit is niet het geval, ze belast hem evenveel als der andere poot (teentjes staan even wijdt open). En aan het loopje zie je niets (enkel dan dat ze iets van 3x daags 10seconden hinkt.)

Pfff moeilijk. Wat gaat 2 weken rust uithalen als het al 3 weken verergerd ????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga naar een orthopeed, die kan gelijk voelen bekijken of de kruisband gescheurd is....worden er fotoos gemaakt en kan hij beoordelen waarom je hond zo mankt...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond gehad met een gescheurde kruisband...was er bij dat ze uitgleed, een dag gemankt, weekend en daarna rust gehouden, ging goed, toch zag ik wat, orthopeed gegaan en ja hoor, gescheurde kruisband, na het openen ervan 80% afgescheurd, mijn hond liet niet echt zien dat ze mankte....wanneer een hond sterke spieren heeft, wordt er op de spieren gelopen....dan ben je aan het twijfelen, een orthopeed voelt en voelt dat het echt mis is, de schuiflade techniek is van toepassing, iedere goede orthopeed kan deze uitvoeren, advies als je blijft twijfelen, ga naar een goede orthopeed.

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

" hier een hond gehad met een gescheurde kruisband...was er bij dat ze uitgleed, een dag gemankt, weekend en daarna rust gehouden, ging goed, toch zag ik wat, orthopeed gegaan en ja hoor, gescheurde kruisband, na het openen ervan 80% afgescheurd, mijn hond liet niet echt zien dat ze mankte....wanneer een hond sterke spieren heeft, wordt er op de spieren gelopen....dan ben je aan het twijfelen, een orthopeed voelt en voelt dat het echt mis is, de schuiflade techniek is van toepassing, iedere goede orthopeed kan deze uitvoeren, advies als je blijft twijfelen, ga naar een goede orthopeed. "

 



Ik neem aan dat mijn DA deze techniek uitgevoerd heeft, om de banden uit te sluiten? Anders zou die optie nog open staan en stuur je me niet weg met een hernia?

Zoals ik wel aangeef is dat ze in principe alles doet met der poot, enkel "omhoog" gaan lukt niet. Dus de trap op, balkon op, bank op. Soms staat ze tien minuten voor der mand (instap is maar +/- 10cm hoog).

Het spreekt elkaar allemaal best tegen, en wil een second opinion doen, maar zou ik niet eerst in elk geval 1 week aankijken ipv de toegekende 2?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn vorige hond had meerdere hernia's, vastgesteld via lichamelijk onderzoek (reageerde met veel pijn) en een röntgenfoto. Dit lijkt me wel verstandig, zomaar de diagnose hernia stellen zonder echt verder te kijken lijkt me "gevaarlijk". Ik zou voor een second opinion gaan bij een andere dierenarts. 

 

Plotseling mank lopen en het balkon niet meer op willen is niet zomaar iets. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Ik neem aan dat mijn DA deze techniek uitgevoerd heeft, om de banden uit te sluiten? Anders zou die optie nog open staan en stuur je me niet weg met een hernia?

Zoals ik wel aangeef is dat ze in principe alles doet met der poot, enkel "omhoog" gaan lukt niet. Dus de trap op, balkon op, bank op. Soms staat ze tien minuten voor der mand (instap is maar +/- 10cm hoog).

Het spreekt elkaar allemaal best tegen, en wil een second opinion doen, maar zou ik niet eerst in elk geval 1 week aankijken ipv de toegekende 2? "

Ik zou toch fotoos laten maken en naar een orthopeed gaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

Foto's laten maken is volgens mij het enige wat je antwoorden gaat geven. En die zou ik persoonlijk laten beoordelen door een fysiotherapeut gespecialiseerd in honden.  Het komt bij mij over alsof het uit de rug komt. 

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Eigenlijk schrik ik behoorlijk van de reacties. Misschien had mijn DA mij wel gerust gesteld maar wilde ik bevestiging van hier.

Die bevestiging is er dus niet. Terwijl het eigenlijk vandaag tot nu toe best goed is gegaan en ze zelfs net op balkon gegaan is zonder plank danwel aan haar riem maar uit haar zelf.

Ik ga morgen een andere DA bellen en de situatie uigleggen. Enig probleem die ik dan nog ga ondervinden is hoe ik haar daar krijg, want de da hier in de buurt was w straten verderop en voor een andere moeten we de auto in....

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 2 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Persoonlijk denk ik eerder iets aan de poot op zich, zoals een gescheurde knieband dan een hernia.

 

Ik heb een mopshondje met een hernia gehad, die kon geen hoge opstapjes meer maken en niet meer op de bank springen, af en toe zakte hij helemaal door zijn achterpootjes en had dan moeite weer rechtop te komen maar echt hinken met 1 pootje heeft hij nooit gedaan.

honden page profiel BaileyBailey 2 doggies

honden foto van Bailey

Ik zou zelf(beslist) niet langer wachten dit klinkt serieus en pijnlijk..

Vandaag of uiterlijk morgen naar de dieren arts.

evt foto's ed laten maken.

Een hond heeft een hoge pijn grens dus zal niet snel pijn aan geven.

Jouw hond doet dit duidelijk wel!!

En de trap op en af wil ze niet of zeer moeizaam

Ik zie dat het een grote hond is desondanks zou het een optie zijn om de hond dan te tillen...

En vervoer naar de dieren arts...vraag of iemand de hond mee helpt optillen.

Voor jouw hond is het al zeer moeilijk om lopend een paar straten verder naar de eigen dieren arts te gaan dus doe dat ook met de auto.

Hetzelfde met een second opinion vraag of iemand wil helpen met vervoer.

Ik lees nergens dat de hond pijnstilling krijgt..?

Is dat bewust door de dieren arts gedaan??

Zo ja is dat  de reden om dat de hond anders de poot meer belast?

Nogmaals als ik lees wat jij schrijft dan zou ik geen 1 of 2 weken afwachten allereerst niet voor de hond.

Maar ik wil dan weten wat er aan de hand is en zo te horen weet jij dit ook niet ondanks bezoek van deze DA.

Beterschap!!!

houd je ons op de hoogte?????

 

 

 

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Goededag,

Mexxi heeft inderdaad in overleg geen medicatie gekregen omdat ze anders als vanouds veel te druk gaat doen en misschien alles erger gaat maken.

Ik heb vandaag een andere dierenarts gebeld en die vond na wat ik verteld heb het niet nodig langs te komen maar het zeker nog een paar dagen aan te kijken met rust alvorens ik terug moet naar me eigen da of langs moet komen bij hun.

Mexxi doet het nu goed, heeft geen blijk van pijn zolang we de trap vermijden.

Ze heeft zojuist haar behoeftes op balkon gedaan en dwarrelt nu lekker in huis rond en is bezig met haar kluif.

Ik ben alleen veel te bang zodra we de trap weer moeten nemen alles van voor af aan gaat beginnen. Alsof het door de trap gebeurt is....

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Overigens belast ze haar poot continue, evenveel als haar andere poten.

Het optrekken heb ik zowel gisteren als vandaag nog niet meer gezien.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nogmaals, laat foto's maken en beoordelen door iemand die ervaren of gespecialiseerd is. Een dierenarts die ze niet onderzocht heeft vind ik zelf wat te weinig bij deze klachten en de duur.

Ik weet niet hoe zwaar ze is maar dan maar in de auto tillen. Ik ben niet supergroot of sterk maar tilde mn golden van ruim 35 kg ook 3 trappen op toen het moest.

 

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Het gewicht is het probleem niet, maar ze wilt niet opgetild worden dus dan gaat ze heel hard wegrennen en druk doen, heb het meerdere malen geprobeerd maar het gaat gewoon niet. Ook niet onder dwang met iemand erbij, ze wurgt zich met de gekste bewegingen los!

Maar goed ik kijk het even aan het lijkt goed te gaan met haar.

Dankjewel voor de berichten in elk geval, mocht het niet verder verbeteren in een aantal dagen ga ik direct naar de da.

Mag toch wel verwachten dat deze twee weten waarover ze praten, kom bij een al ruim 15 jaar.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 2 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik weet niet hoe groot jouw hond is, maar er zijn tuigen met een handvat waarmee je een hond kan optillen. Je moet dan wel een goede hebben (Ruffwear webmaster of iets wat qua vorm hetzelfde is, sowieso iets met drie banden en niet twee) maar daar kan een hond niet uit ontsnappen, hoe wild hij ook doet.

Ik had Penny een keer opgetild omdat een hond haar wilde aanvallen, de hond ging door en Penny werd helemaal gek. Die deed toen echt alles om weg te komen terwijl ik haar vast had, door het tuig lukte het niet.

 

Verder zou ik wel verder onderzoek doen met een foto. Ik vind de dingen in die je in de openingspost beschrijft best wel ernstig, ookal is het nu minder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mexxi...het gaat goed beschrijf je, mooi zo, je arts heeft ervaring en je vertrouwd deze, al 15 jaar...ook super...goede arts in jouw belevenis, wij geven wat advies meer niet, zien je hond niet en kennen je hond niet..wel raad ik je aan om wat meer verzorgende taken met je hond te gaan uitvoeren, je beschrijft dit wil mijn hond niet en dat wil mijn hond niet, met beleid hoort dat ook bij de verzorging van een hond, er komt een dag dat je moet handelen, bijvoorbeeld temperaturen, ook dat hoort bij de verzorging, borstelen kammen enz...je hond wil absoluut niet gedragen worden, gebruik daar voor een stevig en goed tuig, met handvat, dat kan je oefenen...en zo zijn er meerderen taken die het verzorgen van een hond vergemakkelijkt...en voor nu, hoop dat het met een sisser is afgelopen en het manken niet meer terug keert.

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Even een terug koppeling (wel zo netjes vind ik).

Ik ben sinds mijn laatste bericht gewoon met mexxi naar buiten gegaan, een rustig rondje gelopen.

Terug bij de portiek neemt mexxi me toch een sprint de trap op.

Sindsdien heeft ze nergens meer last van gehad.

We doen nog steeds rustig aan maar ze doet en kan alles weer.

Verder geef ik nu voedingssupplementen met het voer mee van puurvoordieren. De omega 3 en puur soepel.

Mexxi is de oude weer!

Terug naar de DA hoeft waarschijnlijk niet, deze geef ik dinsdag meteen een belletje.

Dank jullie wel voor de zorgen en reacties.

Echter ga ik wel uit van mijn DA, maar vond ik het nodig hier ook de meningen te vragen. Had alleen niet verwacht dat een DA in twijfel word genomen hier op het forum. Ik bedoel een DA is er toch voor een diagnose te stellen en dan mag je daar van uit gaan ook.

Al met al, zijn wij weer gelukkig.

Hartstikke bedankt nogmaals.



honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Even een terug koppeling (wel zo netjes vind ik).

Ik ben sinds mijn laatste bericht gewoon met mexxi naar buiten gegaan, een rustig rondje gelopen.

Terug bij de portiek neemt mexxi me toch een sprint de trap op.

Sindsdien heeft ze nergens meer last van gehad.

We doen nog steeds rustig aan maar ze doet en kan alles weer.

Verder geef ik nu voedingssupplementen met het voer mee van puurvoordieren. De omega 3 en puur soepel.

Mexxi is de oude weer!

Terug naar de DA hoeft waarschijnlijk niet, deze geef ik dinsdag meteen een belletje.

Dank jullie wel voor de zorgen en reacties.

Echter ga ik wel uit van mijn DA, maar vond ik het nodig hier ook de meningen te vragen. Had alleen niet verwacht dat een DA in twijfel word genomen hier op het forum. Ik bedoel een DA is er toch voor een diagnose te stellen en dan mag je daar van uit gaan ook.

Al met al, zijn wij weer gelukkig.

Hartstikke bedankt nogmaals. "

Fijn dat het goed gaat! Ik hoop dat het zo blijft.

 

Het is niet dat ik je dierenarts in twijfel trok. De rede dat ik aanraadde om misschien verder te zoeken was vooral  omdat mijn eigen hond in de winter geblesseerd raakte en daar eerst niet goed voor was behandeld. De eerste dierenarts deed er heel makkelijk over, even twee weken een beetje rustig doen. Dat deden we, het ging goed. Tot ze een verkeerde beweging maakte en alles weer terug kwam en dan ook nog een stuk erger. We gingen toen naar een kliniek. Daar bleek de blessure veel erger en moesten we ook veel langer en strenger rust houden. Verder werd door een röntgen foto ook duidelijk dat haar heupen slecht zijn. Daar moeten we nu rekening mee houden. Als we niet naar die kliniek waren gegaan en foto's hadden gemaakt wisten we dat haar heupen slecht waren en wisten we ook niet dat die blessure best ernstig was.

Het gaat met Penny nu weer heel goed, ze doet weer alles en kan weer alles. Maar door de verkeerde behandeling van de eerste dierenarts heeft het een stuk langer geduurd.

 

 

Had je trouwens nog wat aan mijn tip over een goed tuig waarmee je je hond kan optillen?

Als een hond echt zo tegenstribbelt bij het optillen is zo'n tuig wel handig, hoe wild je hond ook doet, hij komt er niet uit.

honden page profiel MexxiiMexxii

honden foto van Mexxii

Die tip van de tuig heb ik zeker onthouden, ook al een paar bekeken bij oa ranzijn en de lokale dierenwinkel echter past geen een echt goed tot nu toe. Op internet zie ik betere, maar die kunnen we al helemaal niet passen.

Ik ga me ogen ervoor open houden.

En wij doen nog steeds rustig aan hoor, ik denk dat mexxi dit jaar niet meer los gaat, want dan rent ze echt een uur lang met de gekste bewegingen. Dit jaar even rustig aan.

Dankje.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Dat soort tuigen zijn inderdaad vooral op internet te vinden. Ik heb deze en ben er heel erg blij mee, ondanks dat hij best duur is.

https://www.hondenoutlet.nl/hond-er-op-uit/hondentuigen/speciaaltuigen/1343/ruffwear-web-master-harness-anti-ontsnap-hondentuig

 

Als je die te duur vind kan je misschien deze proberen. Hij is wel minder stevig dan die van Ruffwear, maar als het alleen om optillen gaat kan het wel

http://www.fretten.nl/index.php?main_page=index&cPath=35_554_1134_1062

 

 

Volgende forumvraag: Knak geluid pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^