Te oud voor hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ben al enkele weken gestopt met de trainingen omdat ik het niet eens ben met hun methodes, ik mis het ergens wel een beetje, ik hoorde vandaag van iemand over een hele goede hondenschool, hier een kwartiertje vandaan. Ik zou het wel eens willen proberen alleen is het misschien wat 'raar'? Raiko is tenslotte al 3jaar. Op onze vorige school was raiko ook 1 van de oudste..

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Als jij graag met je hond wil trainen moet je dat vooral doen. Of dat 'raar' is lijkt mij volstrekt onbelangrijk (overigens zie ik niet in waarom het raar zou zijn om met een hond van drie jaar te trainen op een hondenschool). smile 

Waarom zou het uitmaken dat Raiko één van de oudste honden is? Het gaat toch om het plezier dat je samen hebt? 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Waarom te oud? Toch heerlijk om samen met je hond bezig te zijn. Mijn hond is 6 en we zijn altijd bezig geweest. Nu al enkele jaren privé les hoopers en speuren wekelijks maar voorheen hoopers en behendigheid op een hondenclub.  En het belangrijkste is dat we er beide plezier in hebben en dat hebben we  nog steeds. Dus gewoon gaan. Lekker samen bezig zijn met je hond.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Tis waar, t gaat om het plezier. En 3jr is nu zo oud nog niet laughing maar wij waren dus echt de oudste op mijn vorige school, na 1j stopten de mensen gelijk altijd

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nee joh das niet raar! 

Moh is 5 en we gaan nog dagelijks naar een hondenschool. Heerlijk om met je hond bezig te zijn. Toen ik begon met Moh bij deze school kwam ik in een groep waarvan de oudste hond 10 was. Een kruising boxer en net geadopteerd uit het asiel. Heel leuk om te zien hoe blij de hond was om samen met zijn nieuwe baasje aan het werk te gaan. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Stelling: je bent nóóit te oud om te leren

En dat geldt dus ook voor je hond.

Al was ze 12, als hond en baasje er lol in hebben en de hond het fysiek aankan: doen!

Wat dacht je van al die herplaatsers en asielhonden: veel daarvan gaan voor t eerst van hun leven naar school.....

Prima toch. Zoek wel een hondenschool die positief traint en kleine groepen heeft .

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Op de hondenschool waar Buddy gaat, is ook een groep met oudere honden.

Ik geloof dat ze die groep "groene honden" noemen. Dat zijn geen pups meer,

maar honden die, zoals hier eerder gemeld, al wat ouder zijn. 

Mensen kunnen om allerlei redenen pas later aan gehoorzaamheid gaan doen, dus waarom

jij niet instromen in zo'n soort groep. jullie hebben de basis al gehad, dus Raiko gaat daar

één van de beste worden foot-in-mouth

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik ben gestart met cursus met mijn uitlaathond toen zij 7 jaar was. Lekker doen

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Onze Sheltie Eevee van 7jr komt al vanaf dat ze 9wkn oud is wekelijks bij de hondenschool. We zijn begonnen met puppycursus en gehoorzaamheid en hebben daarna o.a. rally-O en dogdance gedaan (naast allerlei workshops ook nog tussendoor). Tegenwoordig doen we vooral hoopers en tijdens de winter combifun bij onze vaste hondenschool. Af en toe plannen we ook nog een lesje agility tussendoor bij een andere hondenschool waar ik een tijdlang ook wekelijks agility heb gevolgd. Maar verder kom ik al die jaren al bij dezelfde hondenschool bij ons in de buurt. Een heel groot deel van de cursisten daar lest al JAREN... De groep waarin Eevee is gestart met rally-O is zelfs na 6jr nog altijd samen (op Eevee na dus aangezien zij toch liever iets actievers deed), en in onze huidige lesgroep zitten ook allemaal maar honden van 2jr of ouder.
Gek vind ik het dus zeer zeker niet, in tegendeel! Maar misschien komt het ook omdat ik een ras heb dat echt geniet van de hondenschool dus waarbij het een stuk gebruikelijker is om diens hele leven te blijven lessen dat ik er zo in sta. Wij doen het al lang niet meer omdat het nodig is maar puur voor de plezier. Als we het terrein oprijden begint Eevee al te piepen van enthousiasme. Ik ken ook mensen wiens honden gek zijn op gehoorzaamheid die daarin dus verder zijn gegaan en nu met honden van drie á vier jaar ook daarin nog wekelijks lessen volgen. Zolang je het leuk vindt en plezier samen hebt is niks gek en zullen de meeste hondenscholen je juist ook met open armen ontvangen. Ik weet dat die van ons het in ieder geval heel erg leuk vindt dat cursisten jarenlang blijven lessen. Wij hebben om die reden bijvoorbeeld ook jaarlijks een spelletjesdag waarop jong en oud kan meedoen met allerlei spellen samen met de hond.
Ook onze andere honden hebben trouwens volwassen nog wel de hondenschool bezocht. Zo heb ik met onze Chinese Naakthond Glacee een tijdje neuswerk gedaan (dat waren één op één lessen) bijvoorbeeld. Onze jongste telg, Grant een Biewer Yorkshire Terrier, heeft nu na puppycursus en gehoorzaamheid even pauze maar met hem wil ik binnenkort ook zeker weer een cursus gaan starten. Hij zal dan ruim anderhalf á twee jaar oud zijn als hij dus weer terug naar de hondenschool gaat.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Mij zou het dus echt niet boeien hoe oud de honden zijn en wel of niet naar een kynologenclub gaan. Hier liep laatst een hondje van 10 mee in de B cursus. Dat diertje kende werkelijk alles tot in de puntjes maar de B hadden ze nog niet gedaan en dus puur om het plezier in trainen. Zolang de baas en de hond het leuk blijven vinden en zolang het kan....Waarom niet?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

En al is het raar, wat dan nog? Ik wilde aan wedstrijdzwemmen doen maar had geen zwemdiploma's (vond mijn moeder teveel gedoe) dus heb ik zelf mijn zwemdiploma's gehaald toen ik 10 was of zo. In het ieder geval ver de oudste LOL.

Op wedstrijdzwemmen zelf was iedereen ergens tussen de 8 en 20 jaar oud. Behalve 1 man van 45 die het nog steeds erg leuk vond.

 

Je moet je niet zoveel aantrekken van wat anderen er van vinden en gewoon doen wat jij en je hond leuk vinden.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

" Tis waar, t gaat om het plezier. En 3jr is nu zo oud nog niet  maar wij waren dus echt de oudste op mijn vorige school, na 1j stopten de mensen gelijk altijd "

Gewoon doen hoor! 

Ik ben met Loes ingestapt toen ze twee jaar was. We volgen nu toch al een dikke drie jaar les en zitten inmiddels in de D-groep. In deze groep zitten alle honden die op recreatief niveau willen blijven trainen. Denk dat de oudste honden in deze groep 10 en 11 jaar oud zijn. De oefeningen worden voor hen wel wat aangepast indien dit nodig zou zijn om letsels te voorkomen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Te oud, welnee had laatst in m'n fun cursus 2 hondjes van 14 die iedere week met veel plezier kwamen.

Zolang jullie het beide leuk vinden gewoon doen.

Wij trainen ook nog met beide honden 6-7 jaar

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Je moet er net alles aan doen om 'raar' te zijn. Gek zijn is gezond!

 

Enige probleem wat ik eventueel kan zien is dat je niet toegelaten zou worden. Bij ons op de club mochten 'oudere' honden niet zomaar starten. Er was een speciale groep voor oudere die niet als puppy bij ons waren begonnen. Daar moesten ze dan eerst uit 'afstuderen' voor ze in de reguliere lessen konden. Prob was...in die groep was niet veel plaats vrij dus vaak moeilijk om binnen te geraken. 

 

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Lekker doen!

Mijn Raico is 2 en pas een maand bij ons. Zodra er plek is gaan we beginnen. En daarna kijken wat hij leuk vind.

Rori is 11 en gaat nog geregeld mee als 'Groene hond' naar examens voor kynologisch instructeur. (groen betekent dat je nog niks kent. Nu kennen zij en ik alle opdrachten maar moet ik doen alsof ik ze niet ken of is Rori een team met iemand die ze niet kent wat ook extra stimulans is)

Volgende forumvraag: Probeert mijn hond te domineren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^