Rood bultje/ blaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christachrista

Hallo,

Ik zit met een vraag. Mijn hondje is vooer drie weken geleden geopereerd aan tepeltumoren en baarmoeder verwijderd. Alles gaat gelukkig goed. Alleen doe ik net een ontdekking omdat ik haar buikje kriebelde en gelijk aan het kijken was of alles er nog mooi uitziet. Zie ik een rood plekje lijkt op een bultje/blaar naast een litteken. Voelde mezelf eigenlijk gelijk al in de stress schieten. Zijn er meer mensen die dit herkennen of hebben meegemaakt bij hun grote vriendin.
En kan ik gewoon rustig blijven of moet ik in de stress zone blijven ?

Ik hou het in de gaten en ga morgen uiteraard de dierenarts bellen.

honden page profiel CodyCody 2 doggies

honden foto van Cody

Hier soortgelijk naast hechting bij castratie reu. Bultje zag er steeds roder en groter uit. Zat plm half a 1 cm naast waar het sneetje had gezeten.Was 3 weken na castratie dus DA dacht dat t niet van hechtingen kon komen. Uiteindelijk knapte het en kwam er pus en bloed uit. Bleek dus wel een onderhuidse ontsteking van een hechting. Hij heeft toen antibiotica gekregen voor 5 dagen.

 

Ik heb destijds iedere dag een foto gemaakt. Huid zag er ook vreemd uit rondom dat bultje. Meerder malen ook bij DA geweest om t te laten zien. Wilden toen opereren maar voor de dag van operatie was het bultje geknapt. Gelukkig maar anders was de hond extra onder narcose geweest. Toch vind ik dat een DA eea had moeten herkennen al is t 3 weken na castratie.

honden page profiel christachrista

" Hier soortgelijk naast hechting bij castratie reu. Bultje zag er steeds roder en groter uit. Zat plm half a 1 cm naast waar het sneetje had gezeten.Was 3 weken na castratie dus DA dacht dat t niet van hechtingen kon komen. Uiteindelijk knapte het en kwam er pus en bloed uit. Bleek dus wel een onderhuidse ontsteking van een hechting. Hij heeft toen antibiotica gekregen voor 5 dagen.
 
Ik heb destijds iedere dag een foto gemaakt. Huid zag er ook vreemd uit rondom dat bultje. Meerder malen ook bij DA geweest om t te laten zien. Wilden toen opereren maar voor de dag van operatie was het bultje geknapt. Gelukkig maar anders was de hond extra onder narcose geweest. Toch vind ik dat een DA eea had moeten herkennen al is t 3 weken na castratie. "

Donja is al 2 weken voor de operatie ook onder narcose geweest en moet er niet aan denken dat dat nu weer zou moeten. Dan is het 3 x binnen een korte tijd.

Ik heb er ook een foto van gemaakt. Maar weet niet hoe ik die bij mijn vraag moest plaatsen . 

 

Dank je wel voor je antwoord

honden page profiel christachrista

508846.jpg

Hier een foto van het bultje/blaar. En zit inderdaad naast een litteken. En op de foto zijn de overige littekens ook te zien maar dat ziet er allemaal redelijk mooi uit. 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Zag er hier exact hetzelfde uit!!! Ik zou naar de DA gaan en duidelijk aangegeven dat er ws een onderhuidse hechting ontstoken is. Dan krijgt ze misschien gelijk al antibiotica. Verwijs ook maar naar mijn verhaal als ze het betwijfelen! Mocht jouw DA eea niet geloven dat dat 3 weken na operatie kan gaan ontsteken (zoals mijn DA dus vond in eerste instantie) kan ik evt ook de foto's sturen. Heb zelfs het DA rapport hier ook mbt het verloop. Zat ook niet op de wond cq zichtbare hechting maar iets er naast. En ze wilden opereren omdat ze dachten dat het geen ontsteking kon zijn. Wat het dus wel bleek te zijn toen het open knapte de dag voor de geplande operatie. Duurde al met al plm 5 dg tot een week vanaf ontstaan en open knappen. En in tussentijd bijna iedere dag er mee bij de DA geweest omdat ik dacht aan een ontsteking en het bultje steeds groter en harder werd. Was dus ook 3 weken na de castratie voor het ontstond.

honden page profiel christachrista

Dank je wel. Ik ga morgengelijk de da bellen. En haarfijn uitleggen wat er aan de hand is.

Zal ook zeker naar je verhaal verwijzen als ze twijfelen . En als het niet anders kan dan zal ik zeker vragen of je de foto’s kan mailen naar me. En ik hoop dat ze gelijk een antibiotica meegeven voor haar. 

Namens mij en vooral ook namens donja dank je wel voor je antwoorden en hulp

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Ziet er inderdaad als een ontsteking uit.

honden page profiel christachrista

" Ziet er inderdaad als een ontsteking uit. "

Dank je wel Didy, 

Ik ga morgenochtend gelijk contact opnemen met de da. Ben wel wat gerustgesteld nu . Maar ik zat wat stress betreft alweer tegen het plafond :) 

Haalde alweer van alles in mijn hoofd vooral omdat donja de laatste weken veel voor haar kiezen heeft gehad. 

Nogmaals namens donja en mij dank je wel voor je antwoord

honden page profiel christachrista

Update donja: 

dat plekje is vannacht open gegaan. Ik heb het gelijk schoongemaakt, want er kwam aardig wat vuil uit. Nu begint het weer mooi roze te worden en het rode is weg. Heb haar rompertjes alweer klaar liggen dan kan ze dat straks weer aan. Dit ook om nog eventueel vuil wat eruit komt op te vangen. Ga nog wel even contact opnemen met de dierenarts. 

Nogmaals dank jullie wel voor de antwoorden en de hulp 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dan heeft het probleem zich van zelf opgelost.wink

Was een ontsteking die op springen stond.

Je kan het schoon deppen met een beetje betadine oplossing.

honden page profiel christachrista

" Dan heeft het probleem zich van zelf opgelost.
Was een ontsteking die op springen stond.
Je kan het schoon deppen met een beetje betadine oplossing. "

Kijk dit is een tip die ik nog niet wist. Ik ga gelijk even betadine halen. Nu maakte ik het schoon met alleen gekookt water. Dank je wel 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Graag gedaan hoor, dat ontsmet het wondje.smile

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Zou zekerheidshalve toch nagaan of je hondje antibiotica moet hebben. Bultje staat nl niet op zichzelf maar je hond heeft een zware operatie ondergaan en is daarvan ook nog herstellende.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Zou zekerheidshalve toch nagaan of je hondje antibiotica moet hebben. Bultje staat nl niet op zichzelf maar je hond heeft een zware operatie ondergaan en is daarvan ook nog herstellende. "

En dat is natuurlijk helemaal waar en vergat ik je te zeggen.embarassed

honden page profiel christachrista

Sorry voor late reactie en update : 

Ik ben inderdaad even met donja langs da gegaan. Ze heeft geen antibiotica gekregen dit omdat ze 20 maart een kuur heeft gehad ivm operatie en daar 2 dagen vanaf was toen ze de 2de operatie kreeg en dus weer een kuur. Dag af aan dat het dan te veel kuren achter elkaar worden. Maar ook omdat het niet meer rood is maar heel mooi licht roze en je goed moet kijken om het te zien. Wel moet ik het schoonhouden en donja moet haar rompertje nog wat langer aan zodat ze er niet bij kan komen.

dank jullie wel voor de adviezen en goede raad. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Fijn dat het goed gaat!!!

honden page profiel LanaLana

Fijn dat het goed is afgelopen.

Mijn hond is 3 weken geleden ook acuut geopereerd na baarmoeder ontsteking. Ze zit nu aan de derde ab kuur. Complicaties van pijn, pus uit de vagina. Nu voel ik bij de liteken toch een bult is dit normaal, kan het liteken weefsel zijn ?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lana

Aangezien er al meerdere complicaties zijn geweest bij je hond, raad ik je aan om met je dierenarts te overleggen.

honden page profiel LanaLana

Ben al 4x bij de dierenarts geweest. Laatste ab kuur heeft hij gegeven om mij een plezier te doen geloof ik. Iedere keer zegt hij alles is in orde, geen koorts , eet/drink goed , ik voel niets bijzonder. Het was een zware operatie en de warmte daar moet ik rekening mee houden. Ondertussen bleef ze sloom en nu die bult weer... Ik ga naar een andere dierenarts morgen voor een second opinion. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

ik heb op je openingspost gereageerd, het gaat inmiddels goed, gelukkig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Ben al 4x bij de dierenarts geweest. Laatste ab kuur heeft hij gegeven om mij een plezier te doen geloof ik. Iedere keer zegt hij alles is in orde, geen koorts , eet/drink goed , ik voel niets bijzonder. Het was een zware operatie en de warmte daar moet ik rekening mee houden. Ondertussen bleef ze sloom en nu die bult weer... Ik ga naar een andere dierenarts morgen voor een second opinion.  "

 

Na drie weken zou ze toch zeker opgeknapt moeten zijn....hoe oud is je hond ? 

Volgende forumvraag: Natte plek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^