(wond)vocht na operatief verwijderen mastocytoom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Onze hond Bella is nu 10 dagen geleden geopereerd i.v.m. een mastocytoom (graad 2) op haar schouder. Ze heeft na de operatie 6 dagen een drain gehad om het wondvocht buiten het lichaam af te voeren, daarna heeft de hechting waaraan de drain vastgezet was het helaas begeven en heeft de dierenarts de drain verwijderd. Echter kwam er nog best veel wondvocht uit de wond en nu gebeurt er dus waar ik al bang voor was.. de wond is gesloten en het vocht wat nog steeds aangemaakt word zit dus opgesloten. Gisterenavond ben ik met Bella naar de dierenarts terug gegaan, omdat er een bult onder de operatiewond kwam, zo groot als een tennisbal en het voelde zacht en waterig. De dierenarts heeft de hechtingen verwijderd en er een holle naald ingeprikt en hield een schaaltje eronder waar enorm veel vocht in stroomde (ongeveer een koffiekopje 3/4 gevuld). er stroomde zowel boven als onder (wat eerder openingen waren waar de drain doorheen ging) vocht uit, toen de grootste druk eraf was vooral uit de opening bovenaan en toen maakte de dierenarts de opmerking dat dat al vreemd is, omdat vocht meestal zakt en dan zou je verwachten dat het uit de onderste opening voornamelijk zou komen. Ze zei dat als er weer vocht onder komt, we maandag even terug moeten komen. Eenmaal thuis zag ik dat niet al het vocht eruit is gekomen (maar de omvang van de bult was enorm afgenomen) en bij de minste druk op de bult kwam het vocht er niet uitgedruppeld maar uitgestroomd... Voorzichtig heb ik d.m.v. lichte druk op de bult steeds meer vocht eruit laten stromen (dit was zeker een koffiekopje vol), waardoor de gehele bult verdwenen was. Gelukkig maar, dacht ik.... Vanmorgen was er nog niet veel aan de hand... Ik zag wel dat er een kleine verdikking onder de wond zat wat een minimale hoeveelheid wondvocht zou bevatten.... Vanmiddag ben ik gaan werken en ik kwam rond 20.00 thuis... De vochtbult was ineens zo groot als een ei (zie foto)... helaas zijn de openingen waar gisteren het wondvocht uit kwam gestroomd weer dicht en het wondvocht neemt weer enorm toe onder de huid... is er een manier om hier zelf iets aan te doen...? ze heeft veel last van de druk op de wond en ik wil hier eigenlijk niet mee wachten tot maandag... :(

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

508752.jpg

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou morgenvroeg als eerste met een dienstdoende dierenarts overleggen. Dit moet zeer pijnlijk zijn. Geef je pijnstillers? Dit is zeker nodig. Zorg dat je voldoende pijnmedicatie in huis hebt voor de komende dagen.

 

Sterkte.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

ja we geven vanaf de operatie dagelijks een ontstekingsremmende pijnstiller welke de dierenarts heeft meegegeven na de operatie... Ik heb der temperatuur dagelijks opgenomen en deze blijft prima... Waar komt die hoeveelheid wondvocht toch vandaan vraag ik me echt af en waarom word het nog in die hoeveelheid geproduceerd... Zou het toch een ontsteking kunnen zijn?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Of er is een ontsteking bijgekomen ?

krijgt ze ook ab?

Vaak als je er lichte druk op uit oefent ,vindt je een zwakke plek die open springt ,dan kan het vocht er weer uit ,en met ab zou het vanuit de binnenkant moeten minderen .

Mocht het je niet lukken ,dan zou ik niet wachten tot maandag maar vandaag even terug gaan .

Beterschap!!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Als er zoveel   vocht is moet er dan niet weer toch een drain worden geplaatst?

Ik zou in ieder geval  vandaag nog  contakt zoeken met een kliniek. 

Al is het maar telefonisch overleg met een arts, zodat je weet of en wanneer je moet ingrijpen 

Niet zomaar zelf iets doen

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zou er vooral van afblijven.

Het probleem met een verse ok wond en veel manipuleren ter plaatsen op die huid daar, is dat je juist de kans op ontstekingen groter maakt.

En door er telkens druk op uit te oefenen om het wondvocht af te laten voeren, maak je juist dat er steeds vocht gevormd blijft worden.

Want je stimuleert de huid en onderliggende weefsels; daardoor wordt de zaak extra goed doorbloed en zal er dus meer wondvocht gevormd worden.

Afblijven dus.

Wat je wel kunt doen: leg heel losjes een nat verband aan op die plek. Door het vocht wordt de huid ter plaatse week en zal sneller een opening maken zelf als de druk van de zwelling te groot wordt. Dan wordt het vocht zo afgevoerd

En blijf overleggen met een da! Ook nu, stuur hem zm de foto's

Blijf ook opletten of het vocht enigszins helder blijft en niet pussig. En als de zachte zwelling een harde schijf gaat worden ook direct bellen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Coby heeft gelijk, afblijven, het lichaam moet zelf het vocht afvoeren, hier ook meegmaakt met een newfoundlander....hoe meer het vocht er uitgehaald wordt hoe meer het opnieuw weer gevuld wordt met vocht...hier heeft de arts het tweemaal afgevierd en jedere keer werd het gevuld met vocht, tot hij vertelde we blijven eraf...kijken of het lichaam het zelf afvoerd.......drie weken heeft het geduurd tot het lichaam het zelf afvoerde.....

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Hey Melissa, ik ben nieuw hier en las jou verhaal. Wij zitten een beetje met hetzelfde probleem alleen is onze pup met 5 maanden gebeten en daardoor een vochtbult ontstaan. Die bult is operatief verwijderd en hij heeft 3dagen een drain gehad. Nu krijgt hij opnieuw vochtophopingen en zijn we vandaag weer naar de dierenarts geweest. Maandag krijgt hij opnieuw een drain en minima 2 weken benchrust. We vragen ons af wat we het beste kunnen doen en hoe het met Bella is afgelopen?

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Bedenk wel dat een Een matocytoom , tumor, verwijdering heel iets anders is dan een bijtwond. 

honden page profiel Joyce van DijkJoyce van Dijk

Ja snap ik maar dice zn lijf geeft dezelfde reactie als bella.. Na verwijderen van.. 

Volgende forumvraag: Revalidatie heupoperatie Balou
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^