Veranderingen bij het ouder worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mieke mieke

Loesje een Jack Russel is 14 geworden. Ik merk op dat ze steeds minder en minder hoort. Ik kan ze niet meer op appèl roepen. Ook heeft ze Katarakt en dit wordt erger. Vaak schudt ze met haar hoofd en haar hele lichaam. In het begin dacht ik dat ze rechtstaand in slaap zou vallen en dat is het niet. In huis slaapt ze veel. Wanneer ik weg ga is ze alert en wilt ze nog heel graag mee op stap. Ze kan nog heel goed afstanden afleggen. Ik vraag me af wat het schudden zou kunnen zijn. Wanneer ik goochel voor informatie kome ik steeds op epilepsie uit. Ik geloof niet dat het epilepsie zou kunnen zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Moeilijk te zeggen wat er precies aan de hand is dat zij zo doet schudden, het kan gewoon iets aan de oren zijn maar ook heel iets anders, het beste is gewoon naar de dierenarts gaan en haar na laten kijken.

 

Ik heb zelf een mopshondje met epilepsie gehad en als die een aanval kreeg dan viel hij om, was echt eventjes weg en liet soms de urine lopen, dat kon een paar seconden duren en soms ook wel langer dan een minuut. Vaak mee bij de dierenarts geweest maar kon weinig aan gedaan worden, gelukkig had hij maar 1 keer in de zoveel maanden een aanval dus niet heel erg vaak.

honden page profiel mieke mieke

Met haar oren heeft het zeker niets te maken. Ik heb dit al aan met de dierenarts besproken en zij zegt dat het te maken heeft met ouder worden. Het is eerder te omschrijven met onwillkeurige zenuwtrekking 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou in overleg met een holistisch dierenarts haar wat supplementen gaan geven ter ondersteuning ik denk bijv. aan vit B complex en vit C, kurkuma, krilolie, algen,  vit D en K2.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^