mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

 

2 jaar geleden hebben wij een Zwitserse witte herder gehad die helaas op 2 jarige leeftijd is overleden aan een maagkanteling.

Nu na 2 jaar zijn wij ons aan het oriënteren  in een mechelse herder. 

Hoe is jullie ervaring met een mechelse herder. En hoe is die met luisteren qua uitlaten?

Hoe zijn ze naar kinderen toe? 

Ik hoor graag over jullie ervaringen:)))

 

Groetjes Suzan

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Mechelaars zijn wel van een heel andere orde dan de Zwitserse witte herdershond. Het zijn pittige werkhonden met een vrij gehard karakter, waar witte herders juist een zachtaardige en kalmere inslag hebben. 

Wat zoeken jullie in een hond, en wat hebben jullie de hond te bieden? 

Hier (klik) staat wel een hoop onafhankelijke informatie. 

 

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Hier een kruising Mechelse/Hollandse herder. Luistert echt perfect maar hier hebben wij ook hard voor gewerkt. Naar kinderen heel lief, maar laat niet met zich sollen. Zou een kind bijvoorbeeld aan zijn staart trekken dan zou hij waarschuwen, wordt dat niet begrepen dan zou hij sneppen denk ik. Nu is hij ook niet met kinderen opgegroeid dus wellicht is dat anders als ze van jongs af aan met kinderen opgroeien. Ik vind de Mechelse herders die ik ken veel beter luisteren dan de witte herders. Ik hoor altijd dat Mechelse herders meer jachtinstinct hebben dan witte herders maar zie dat juist andersom bij de Mechelse herders en witte herders die ik zie. Dat kan toeval zijn natuurlijk. Socialisatie en veel tijd in steken is heel belangrijk maar denk dat dit met witte herders net zo is.....

honden page profiel rogerroger 3 doggies

honden foto van roger

Bij ons op de hondenschool zijn er veel mechelaars en bij africhting steken ze boven alle andere honden uit, ook tegen duitse schepers, doberman, rottweilers, ... Ze komen wel meestal uit een werklijn bij ons maar toch zijn ze zeer actief/nerveus vind ik en ze zeggen dat ze heel 1 baas gerichtzijn, vind het wel heel mooie honden

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik vind ze heerlijk. 

Mijn honden gaan en kunnen met alles en iedereen,  maar dat steek ik er wel van pup af aan in. 

Binnen de Mechel heb je wel veel verschillende,  afkomst bekijken (of eerst honden bekijken en van daaruit de afkomst bekijken)  vind ik wel een absolute aanrader.  Er zit best wel wat angst in sommige lijnen van de Mechel vind ik.  

 

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in asielen waren de meeste herder achtige die binnen kwamen Mechelse herders of kruisingen ermee. Zelden of nooit zitten er witte herders in het asiel (scheelt ook dat er überhaupt minder witte herders zijn en dat veel ervan door hun stamboom via de fokker herplaatst worden).

Mensen onderschatten ze vaak. Ik denk dat het tophonden zijn als je weet wat je doet. Als je het verpest, kunnen het verschrikkelijke honden worden. (Tuurlijk kan je elke hond verpesten maar bij sommige honden zijn de gevolgen erger dan bij de ander.)

Ik heb sinds 3 weken een kruising Mechelse herder van 2 jaar. Ik ben de 3e eigenaar en hierdoor heeft hij een flinke rugzak. We zijn flink bezig met het uitpakken van deze rugzak en soms hebben we even een glimp van wat een tophond erin zit.

Ik denk dat alles staat of valt met een passende opvoeding en begeleiding waar nodig. Het is geen super makkelijk ras en wel degelijk anders dan een witte herder.

Lees je goed in (door oa dit soort topics te lezen), ga eens naar een evenement van de rasvereniging ofzo.

Bedenk je ook of je voor een pup wil gaan of een herplaatser. Beiden hebben hun eigen uitdagingen en hun eigen voordelen.

Heel veel succes met de zoektocht. Het zijn allebei pracht rassen zolang je weet wat je doet.


Volgende forumvraag: Vriend in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^