Gedrag pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

Hallo,

 

We hebben een pup van 4 maanden. Hij plast en poept nog regelmatig binnen. 

Op dit moment gaat hij 3 x per dag naar buiten voor een blokje om, dit doen we een kwartiertje  nadat ie gegeten en gedronken heeft. Hij plast en poept dan meestal buiten. Ook na elk slaapje lopen we even naar buiten. Hij doet dan ook netjes alles buiten. Echter doet hij tussendoor ook regelmatig binnen zijn behoeftes. Ik vind het erg onhygiënisch en kan niet wachten totdat hij volledig zindelijk is. Wie heeft er tips hoe ik dit het beste kan aanpakken. We geven overigens niet te veel water tussendoor. Behalve na het wandelen. Op dit moment straffen we niet als hij het plasje of poepje binnen doet. We belonen wel als ie het buiten doet. Hoe hebben jullie dit bij jullie pups aangepakt? Wat kan ik anders of beter doen? Bedankt alvast voor het meedenken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ook nooit gaan straffen als die binnen wat doet. Gewoon zonder morren/zuchten/veranderen van lichaamshouding opruimen.

Je pup kan er niks aan doen dat het binnen urine of ontlasting laat lopen, onthoud dat een hond nooit expres binnen zal plassen/poepen.

Jullie zullen er gewoon nog vaker mee naar buiten moeten totdat het kwartje valt bij de hond. Daarnaast zou ik even de urine laten testen op blaasontsteking en de ontlasting laten testen op wormen.

 

De ene hond is zindelijk met 3 maand en de ander kan er een jaar over doen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Geduld, je pup is 4 maand. Mijn 1e hond was met 7 maand pas zindelijk. Ongelukjes horen erbij. Gewoon door gaan zoals je doet. Nooit straffen, buiten belonen. 3x een ronde lopen vind ik erg weinig. Tot 5 maand heb ik 5 kleine rondjes gelopen, om de 4 uur. Zo pakken ze het ritme op, later afbouwen na 4 rondes.

honden page profiel JoyceJoyce

Ok er wordt inderdaad al aangegeven om meer te wandelen. Dit zullen we zeker gaan uitproberen. Wij dachten dat we niet te veel mochten wandelen ivm het overbelasten van de pup. Vandaar voor 3 wandelmomenten gekozen. Mogelijk is het verstandig om deze wat te gaan uitbreiden. Bedankt voor het meedenken. Het is mn eerste pup. Helaas zit er geen beschrijving bij maar we doen ons best :)

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

4 maanden is nog hartstikke jong. Veel honden zijn nog niet zindelijk met 4 maanden, zo raar is dat niet.

Misschien wat vaker naar buiten. Wij stonden elk uur voor de zekerheid buiten. Dus inderdaad na het slapen, na het spelen, na het eten, enzovoort. 

Qua onhygienisch...zo erg is het toch niet? je kan het gewoon schoon maken..die dingen horen er nou eenmaal bij als je een pup in huis neemt. 

qua water, we geven niet te veel water tussendoor? Dat snap ik niet helemaal. Een hond hoort gewoon 24u per dag toegang te hebben tot water

honden page profiel JoyceJoyce

Ik vind het niet onhygiënisch om het op te ruimen. Bedoel daar meer mee dat onze kids er soms met de sokken instaan als we het even niet zo snel gezien hebben. Ook eet de pup er van als we niet snel genoeg zijn. We zijn ons ervan bewust dat het erbij hoort. Willen ook graag informeren wat we beter kunnen doen. Drinken krijgt ie ongeveer 6 bakken per dag. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ok er wordt inderdaad al aangegeven om meer te wandelen. Dit zullen we zeker gaan uitproberen. Wij dachten dat we niet te veel mochten wandelen ivm het overbelasten van de pup. Vandaar voor 3 wandelmomenten gekozen. Mogelijk is het verstandig om deze wat te gaan uitbreiden. Bedankt voor het meedenken. Het is mn eerste pup. Helaas zit er geen beschrijving bij maar we doen ons best :-) "

Je hoeft ook niet echt te wandelen. Ga gewoon naar buiten, laat je pup op het gras plassen/poepen en ga weer naar binnen. De drie wandelmomenten zijn prima hoor. Voor de rest is het gewoon plassen/poepen en weer terug naar binnen.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

" Ik vind het niet onhygiënisch om het op te ruimen. Bedoel daar meer mee dat onze kids er soms met de sokken instaan als we het even niet zo snel gezien hebben. Ook eet de pup er van als we niet snel genoeg zijn. We zijn ons ervan bewust dat het erbij hoort. Willen ook graag informeren wat we beter kunnen doen. Drinken krijgt ie ongeveer 6 bakken per dag.  "

Hoi Joyce,

Allereerst gefeliciteerd met jullie pup!!!

Wat is jullie pup een leuke rashond of een leuke kruising?

Heb je een foto misschien.

Met een beetje terug zoeken op dit forum kun je er wel wat over vinden.

maar met een pup:

na eten,spelen,slapen,als de pup onrustig wordt, of als de kinderen druk zijn of binnen komen (of partner?) meteen even een plasje laten doen.

Zelfs buiten dit even tussen door een plasje voor de deur laten doen hoeven echt geen wandelingen te zijn.

En doet je pup een plasje in huis meteen oppakken en mee naar buiten eventjes nemen.

de pup heeft vaak ook nog niet helemaal controle over de sluitspieren helemaal even niet bij (te) veel prikkels.

s´nachts ook even er uit om te laten plassen ed gewoon instappers al klaar zetten en een jas plasje laten doen uitbundig op dat moment belonen.(op de dag ook zo even snel tussen door)

Bij binnen komst verder negeren en zelf weer verder slapen.

En zo als eerder is gezegd de pup 24/7 altijd bij het water houden is erg belangrijk voor volwassen honden maar een pup kan ook snel uit drogen.

Hoe meer tijd je nu investeert in zindelijk maken...sorry maar dit betekend dag en nacht.wink

Is misschien zwaar en soms zeer vermoeiend maar het komt echt goed!!!!

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Ik vind het niet onhygiënisch om het op te ruimen. Bedoel daar meer mee dat onze kids er soms met de sokken instaan als we het even niet zo snel gezien hebben. Ook eet de pup er van als we niet snel genoeg zijn. We zijn ons ervan bewust dat het erbij hoort. Willen ook graag informeren wat we beter kunnen doen. Drinken krijgt ie ongeveer 6 bakken per dag.  "

Ok, ik begrijp dat het met kids wat lastiger kan zijn als ze er in gaan staan haha. Qua Eigen poep eten, daar zijn ook wel tips voor, vast wel een forummer hier die je daar bij kan helpen. Ik heb geen last van mijn pups die hun Eigen poep eten..nee..lekker dat van een andere hond als we op een veldje zijn ofzo. Bah :)

Zoals al boven gezegd, 3 wandel momenten zijn genoeg maar er moeten meer plas/poep momenten komen. Dus gewoon pup buiten op gras en commando geven. Mijn pups (10 en 5 maanden) kennen beide het commando 'plasje doen'.

Om een voorbeeld te geven..vant weekend gingen we pasen bij vrienden vieren, beide pups mee. Voordat we 45 min in de auto gingen hebben ze geplast. We komen daar binnen en het is druk, er zijn 2 andere honden, 3 babies, 4 volwassenen en voor mijn gevoel een miljoen kinderen (ik geloof maar 3 of 4 haha). Dan weet ik gewoon..Ffion (pup van 5mnd) moet gelijk mee naar buiten. Dus gelijk de achtertuin in..geen gras..wel zand en dan gewoon herhaaldelijk 'plasje doen' zeggen en ze kennen het commando, dus beide geplast. Dan zit ik ook wat rustiger bij het bezoek omdat ik weet dat de kans op een ongelukje het aankomende uur ongeveer minimaler is. 

Qua water. ik vind toch echt dat er gewoon een drinkbak moet staan met elke dag vers water zodat de pup/hond kan drinken wanneer het dorst heeft. Water bied je niet aan dat hoort er gewoon te staan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Mijn pup plast inmiddels ook op commando aan de overkant. Toen ze jonger was vond ik meerdere rondes van maar ong 5 a 10 min lopen makkelijker. Ivm het ritme en aangezien de pup zo genoeg plekjes vindt om wel ergens te plassen. Aan de overkant gaat ze gewoon zitten, plus voor het poepen lopen ze ook vaak eerst een rondje. Maar ieder natuurlijk zijn eigen ding. Vooral buiten goed blijven belonen.

 

Drinken moet een pup echt 24/7 tot beschikking hebben!!!! Zeker nu we warmere dagen hebben. Dit staat los van de zindelijkheid. Plast hij veel in huis omdat hij veel drinkt? Dan is die dus gewoon nog niet zindelijk en moet je vaker naar buiten. Nooit de waterbak weg halen...

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

De enige en beste tip is: GEDULD hp-thumbsup

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

En let goed op je pup als deze rond loopt. Gaat deze opeens opmerkelijk veel snuffelen en/of rondjes draaien. Geheid dat deze gaat poepen of plassen. Dus wees dit al voor en til hem gelijk op naar buiten, zet hem in het gras en zeg het als hij het goed doet buiten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Drie x per dag naar buiten is veels te weinig voor een pup....hier volwassen hond die meer dan vijf keer gaat, geen vijf x lange wandelingen maar toch wel om een plas te doen.....drinken te weinig aanbieden is geen gied iets, bak water neer zetten de hele dag tot de beschikking geven....de hond moet onbeperkt drinken tot zijn beschikking hebben, meer uitlaten dus.

honden page profiel JoyceJoyce

Ik wist niet dat een pup 24 uur drinken tot zijn beschikking moet hebben. Voel me hier ook rot over dat ik me daar niet beter in verdiept heb. We dachten dat we goed waren voorbereid. Maar leren toch weer elke keer weer wat nieuws erbij. Vandaag gaan we ons bezig houden met het proberen herkennen van plasjes. En meer buiten momentjes aanbieden. We hebben een kruising labrador/stefford,een heerlijke ondeugende :D

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En let goed op je pup als deze rond loopt. Gaat deze opeens opmerkelijk veel snuffelen en/of rondjes draaien. Geheid dat deze gaat poepen of plassen. Dus wees dit al voor en til hem gelijk op naar buiten, zet hem in het gras en zeg het als hij het goed doet buiten.  "

Nou, mijn pups gingen gewoon BOEM zitten plassen hoor, kwam geen snuffel of draai aan te pas.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego 3 doggies

honden foto van Myrthe en Diego

" Ik wist niet dat een pup 24 uur drinken tot zijn beschikking moet hebben. Voel me hier ook rot over dat ik me daar niet beter in verdiept heb. We dachten dat we goed waren voorbereid. Maar leren toch weer elke keer weer wat nieuws erbij. Vandaag gaan we ons bezig houden met het proberen herkennen van plasjes. En meer buiten momentjes aanbieden. We hebben een kruising labrador/stefford,een heerlijke ondeugende :-D "

Wat leuk dat je je eerste pup hebt! Je gaat zeker nog heel veel meer bij leren, en dat is juist wat het ook zo leuk maakt. Jij leert minstens net zoveel van je eerste pup als hij van jou! :)

Ik denk ook niet dat je pup veel meer gaat drinken of dat je hem enorm tekort hebt gedaan (6 bakken klinkt als behoorlijk veel), maar het is inderdaad veel fijner voor het beestje als hij zelf kan bepalen wanneer en hoeveel hij wil drinken! Maar voel je er niet te rot over, zolang je pup blij en gezond is en je leert van fouten komen jullie er samen wel uit.

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

" Nou, mijn pups gingen gewoon BOEM zitten plassen hoor, kwam geen snuffel of draai aan te pas. "

Prima liz! Gaf haar enkel de tip waar je evt op kan letten. Dat jouw pups het anders hebben gedaan, kan! Betekent echter niet dat ze het allemaal maar zonder signalen doen. 

honden page profiel JoyceJoyce

" Drie x per dag naar buiten is veels te weinig voor een pup....hier volwassen hond die meer dan vijf keer gaat, geen vijf x lange wandelingen maar toch wel om een plas te doen.....drinken te weinig aanbieden is geen gied iets, bak water neer zetten de hele dag tot de beschikking geven....de hond moet onbeperkt drinken tot zijn beschikking hebben, meer uitlaten dus. "

Als je even goed leest gaan we vaker als 3 keer naar buiten met Odin. We gaan alleen slechts 3x een wandeling maken. Wat drinken betreft krijgt hij absoluut niet te weinig vocht binnen voor een pup. T is net dat we de bak niet 24 uur hebben staan maar ongeveer 6 bakken verspreiden over de dag. Daarin willen we wel vanaf nu de waterbak 24 uur aan te bieden. Je komt heel veroordelend over in plaats van behulpzaam. Snap dat dit internet is en dus verkeerd over kan komen dan alvast excuus voor bovenstaande. We vragen om tips omdat we het beste willen voor onze pup en omdat we van hem houden en willen leren hoe we hem tot een fijne gelukkige hond kunnen opvoeden. :D

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als je even goed leest gaan we vaker als 3 keer naar buiten met Odin. We gaan alleen slechts 3x een wandeling maken. Wat drinken betreft krijgt hij absoluut niet te weinig vocht binnen voor een pup. T is net dat we de bak niet 24 uur hebben staan maar ongeveer 6 bakken verspreiden over de dag. Daarin willen we wel vanaf nu de waterbak 24 uur aan te bieden. Je komt heel veroordelend over in plaats van behulpzaam. Snap dat dit internet is en dus verkeerd over kan komen dan alvast excuus voor bovenstaande. We vragen om tips omdat we het beste willen voor onze pup en omdat we van hem houden en willen leren hoe we hem tot een fijne gelukkige hond kunnen opvoeden. :-D "

Drinken gewoon 24 uur per dag laten staan en bijvullen wanneer de bak leeg of bijna leeg is, tenzij een dierenarts medisch onderbouwt andere adviezen geeft.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Als je even goed leest gaan we vaker als 3 keer naar buiten met Odin. We gaan alleen slechts 3x een wandeling maken. Wat drinken betreft krijgt hij absoluut niet te weinig vocht binnen voor een pup. T is net dat we de bak niet 24 uur hebben staan maar ongeveer 6 bakken verspreiden over de dag. Daarin willen we wel vanaf nu de waterbak 24 uur aan te bieden. Je komt heel veroordelend over in plaats van behulpzaam. Snap dat dit internet is en dus verkeerd over kan komen dan alvast excuus voor bovenstaande. We vragen om tips omdat we het beste willen voor onze pup en omdat we van hem houden en willen leren hoe we hem tot een fijne gelukkige hond kunnen opvoeden. :-D "

Ik lees al jaren af en aan mee op het forum. En ik kan je garanderen dat je het verkeerd leest. Ik heb Willemijn altijd als zeer prettig ervaren met fijne adviezen. Als een overbezorgde puppen moeder heb ik daar altijd veel aan gehad.

Al doende leert men..dus fijn dat je hier bent en al adviezen hebt gehad waar je wat aan hebt, zoals gewoon 24/7 water beschikbaar.

Ik heb overal water staan haha, in mijn kantoor, in de keuken, buiten, en beide in hun bench. Maar goed, ik zei al..ik ben een overbezorgd baasje haha.

qua het zindelijk maken, ik snap het verschil tussen wandeling en een plas/poep moment geven...3 wandelingen per dag is prima maar verder zou ik gewoon elk uur ook even buiten staan zoals ik hierboven al zei. En verbind er een commando aan. Dat helpt echt want na een tijd snapt je pup wat je van hem/haar wil als je ergens staat en dat commando geeft. 

 

honden page profiel JoyceJoyce

Da' fijn om te horen. Ik bedoel het ook helemaal niet verkeerd. Fijn om te weten dat het ook niet verkeerd bedoeld was. Ik ben hier idd om te leren. Wil graag dat mn pup niks te kort komt en goed verzorgd wordt. Dus bedankt voor de adviezen daar hebben we zeker wat mee gedaan. :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Da' fijn om te horen. Ik bedoel het ook helemaal niet verkeerd. Fijn om te weten dat het ook niet verkeerdbedoeld was. Ik ben hier idd om te leren. Wil graag dat mn pup niks te kort komt en goed verzorgd wordt. Dus bedankt voor de adviezen daar hebben we zeker wat mee gedaan. :-D "

Geef niet, wat je ook aangeeft het is internet, kom maar dikwijls hier voor de goede adviezen....en zo ga je ook de mensen kennen.smile

honden page profiel JoyceJoyce

Wat aardig:) sorry heb dat dan ook echt verkeerd opgevat. Heb veel gehad aan de adviezen. Vandaag nog geen plasje binnen gehad omdat we elk uur even buiten geweest zijn. Echt al een gevoel van vooruitgang!  

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

" Wat aardig:-) sorry heb dat dan ook echt verkeerd opgevat. Heb veel gehad aan de adviezen. Vandaag nog geen plasje binnen gehad omdat we elk uur even buiten geweest zijn. Echt al een gevoel van vooruitgang!   "

fijn gevoel he!

Soms dan valt het kwartje ook gewoon opeens..

Ffion, nu bijna 6 maanden deed het al een hele tijd goed met plasjes, eigenlijk nooit meer een ongelukje binnen op een uitzondering na..maar poepen, dat was een ander verhaal. Dat ging zowel buiten als binnen..met als toppunt dat ik haar zon 4 weken geleden 'betrapte' ze was buiten op het gras..(in achtertuin) had plasje gedaan..rent naar binnen om te poepen!

Enfin, als wij een drolletje vonden..opruimen, schoonmaken, en met frisse moed verder..nu opeens sinds 2 weken lijkt het alsof het kwartje gevallen is en doet ze al haar poepjes ook buiten. 

honden page profiel JoyceJoyce

Ja heerlijk he!

Volgende forumvraag: Commando leren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^