Commando leren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

Hallo,

Hoe leren jullie, pups een Commando? 

Ben ik wel nieuwschierig naar :D 

En welke commando's kennen ze al? 

We willen puppycursus gaan doen echter zijn we ons daar nog in aan het verdiepen. Onze pup kan al zitten en weet zijn plek voor de nacht ook al op commando. Dit eigenlijk aangeleerd door steeds te herhalen. Doen jullie dat ook op die manier of heeft iemand nog andere manieren van aanpak Daarin? 

Groetjes Joyce

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Bij mij verschilde het heel erg per commando. "Zitten" leerde ze gewoon door mee te doen met onze andere hond. Dat hebben we haar nooit moeten leren. "Hier" hebben we geleerd door haar elke keer te belonen als ze kwam, maar dat leerde ze ook vooral door te kijken wat ons ander hondje deed. "Liggen" door een snoepje op de grond te houden en haar te belonen als ze laag ging liggen om bij het snoepje te komen. En zo verschilt het dus per commando. Maar meestal leer ik niet heel bewust commando's aan. De meeste dingen kent ze gewoon doordat het een routine geworden is en ze mijn gewoontes kent, mijn lichaamstaal leest, door associaties die ze zelf gaat maken of omdat ik tegen haar praat en dan hetzelfde woord gebruik en ze dat daaraan gaat koppelen. Heel verschillend dus afhankelijk van de situatie en de belangrijkste dingen kent ze zonder dat ik haar daar specifiek een commando voor geleerd heb.

 

De enige commando's die ik echt heel belangrijk vind, zijn "hier" en "volgen" zodat ze komt wanneer ik haar roep in situaties waar dat nodig is en zodat ze dichtbij blijft in situaties waar ze naast mij moet lopen (al is ze dan ook aangelijnd). De andere commando's gebruik ik natuurlijk wel soms, maar ik zou ook zonder kunnen. Ze weet wat ik van haar verwacht in gekende situaties. 

 

Commando's die ze kent, zijn "hier", zit, lig, blijven, pootje geven, los, touch, een speeltje halen, wachten, volgen, "kom" (dichter in de buurt blijven, maar ze moet niet naar mij komen), "daar blijven" (niet mee door een deur komen), door de tunnel lopen,... maar zij is geen pup meer en die commando's zijn dus heel geleidelijk geleerd op momenten dat ik ze eens nodig had. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Zit - Houdt een snoepje voor de neus van de hond die je langzaam naar achteren, over het hoofd heen beweegt.

Lig - Houdt een snoepje voor de neus van je hond in de zit en beweeg het langzaam naar beneden vlak voor de pootjes.

Hier - Roepen, belonen als ze komen

Blijf - Legde hond in de lig, houdt je hand open als een stopteken en stap een stap achteruit. Blijft de hond liggen dan weer naar de hond toestappen en belonen. Maak de afstand dat je wegloopt geleidelijk langer.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

De basics zijn hier net zoals hierboven is beschreven aangeleerd. de meer gevorderde commando's zoals deuren open en dicht doen, opzitten en de commando's voor de sport zijn via herhaling, (bij sport ook begeleiding van de leraar) en door middel van de clicker en YouTube filmpjes aangeleerd.

Volgende forumvraag: Springen naar mensen op straat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^