Groeicurve pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

Dag allen,

Momenteel een Beauceron pup in huis zoals ik al eerder op het forum meldde. 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/220114/hello-world!-mijn-naam-is-qondor.php

Heeft een te verwachten volwassen gewicht van 45 kg. Is nu een 12 weken. Op 24 februari woog hij 5,8 kg. Nu net vandaag gewogen 22 maart en hij weegt reeds 10,6 kg. Onze snoezige pup groeit dus als kool hp-shiny

Wat ik me concreet afvraag is of er vuistregels bestaan om na te gaan of een pup zijn groeicurve volgt. Is dit rasafhankelijk? Liggen er verschillen tussen kleine-middelgrote-grote rassen? Wordt er gerekend met groei in % per week?

Ik hoor jullie ervaringen en kennis hieromtrent graag tegemoet!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Van sommige rassen zijn er groeicurves die je als referentie kan gebruiken, maar uiteindelijk is elke pup een individu en heeft elke pup dus ook zijn eigen manier van uitgroeien. Pups groeien de eerste maanden het hardst, daarna vlakt de curve uit. Hoelang de groei doorgaat, hangt erg af van het ras. Zo waren mijn honden pas echt 'klaar' op de leeftijd van 4 à 5 jaar oud. Hoewel ze rond hun 1 jaar ongeveer hun hoogte hadden bereikt, heeft het echte uitzwaren en het volwassen worden van het lichaam nog jaren langer geduurd.

Belangrijk is dat de verhouding tussen grootte en gewicht goed zit, en het lichaam zich correct en sterk kan ontwikkelen. Goede voeding en voldoende beweging met aandacht voor motoriek en coördinatie zijn daarbij belangrijk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is een indicatie.

Wellicht heb je hier wat aan.

 

groeicurve%20pup.jpg

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/pup%20groeicurve.html

 

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Hallo Sven. Hier ook een Beauceronpup van 12 weken oud. ( 28 dec 2017 geboren.) Dinsdag woog Bas 12, 2 kilo, dus nog ietsje meer dan jullie pup. Groeien inderdaad als kool. Het snoezige puppy-achtige is er al een beetje vanaf, wat blijft zijn de enorme poten. hp-wink

Groet Maartje

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Onze kruising (reu, qua bouw toch het meest van de rottweiler) is nu een jaar, 68cm schoft en 35 kilo. Hij moet dus nog een de breedheid van een volwassen hond krijgen maar de hoogte is uitgegroeid. Hij is het eerste halfjaar ongeveer 1 kilo per week gegroeid. Die van jullie wordt nog groter dus dat lijkt me dan een soort minimum richtlijn?

Kijk vooral hoe hij het doet, groeit hij vrolijk door, lijkt hij niet te hongerig en heeft hij genoeg energie voor het wandelen etcetera. 

Mooi schema van Loesje ook!hp-thumbsup

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

" Hallo Sven. Hier ook een Beauceronpup van 12 weken oud. ( 28 dec 2017 geboren.) Dinsdag woog Bas 12, 2 kilo, dus nog ietsje meer dan jullie pup. Groeien inderdaad als kool. Het snoezige puppy-achtige is er al een beetje vanaf, wat blijft zijn de enorme poten. 
Groet Maartje "

Hoi Maartje, 

Leuk om een andere Beauceron baasje hier tegen het lijf te lopen! Qondor is van 27/12 dus we kunnen perfect vergelijken. Heb jij al ervaring met het ras? Wij hebben er al eentje gehad die 12 jaar is mogen worden. Prachtbeest en enorm trouw. Ik hoop dat we met onze pups hetzelfde mogen beleven. In welke regio woon je?

Volgens het schema hierboven zit hij perfect op schema, maar wil het goed opvolgen om bij te sturen in overleg met DA. Maar voorlopig zullen de kilo’s er wss nog vlotjes bijkomen. Ik schrok gewoon van het cijfer vandaar dat ik hier even kwam polsen hp-smile

Vanmiddag een wandeling gaan maken in de buurt. Hij was in zijn nopjes hp-shiny

507201.jpg

 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

" Onze kruising (reu, qua bouw toch het meest van de rottweiler) is nu een jaar, 68cm schoft en 35 kilo. Hij moet dus nog een de breedheid van een volwassen hond krijgen maar de hoogte is uitgegroeid. Hij is het eerste halfjaar ongeveer 1 kilo per week gegroeid. Die van jullie wordt nog groter dus dat lijkt me dan een soort minimum richtlijn?
Kijk vooral hoe hij het doet, groeit hij vrolijk door, lijkt hij niet te hongerig en heeft hij genoeg energie voor het wandelen etcetera. 
Mooi schema van Loesje ook! "

Energie voor 10 Myrthe dus wat betreft *check*

Ook het eten gaat zeer vlot al heb ik er wel al een antischrokbak bij gehaald. Hij at echt veel te snel. Ik heb al eens een hond gehad die door maagkanteling slechts 2 jaar mogen worden. Was ook een gretige eter. Ik merk ook dat deze manier van eten geven hem de nodige prikkeling geeft. Voor ons werkt het

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Bas is onze eerste beauceron. Hij komt van een goede fokker, is opgegroeid in de woonkamer. De fokker heeft meer beaucerons, dus hij is de eerste weken al goed opgevoed. hp-smile

In 2001 hebben we een Engelse springer gehad, ook als pup bij onsgekomen. Na een paar jaar begon het weer te kriebelen en zijn  we op zoek gegaan naar een wat grotere hond. De keuze viel op dus op de Beauceron. Wat een prachtig ras.

We wonen in midden limburg, vlak bij de maasplassen. 

Ik ben helemaal weg van de harlekijn, maar aangezien man en zonen zwart met brand tekening mooier vonden, is het geen harlekijn geworden.

Met Bas mogen we niet fokken of showen, hij heeft  een enkele wolfsklauw. Aangezien we dat toch niet van plan waren en hij de beste match was, lees een blij ei, maakte dat voor ons niets uit.

Wellicht zien we elkaar een keer met een beauceron wandeling, het zou wel heel toevallig zijn als je in de buurt zou wonen.

Groet Maartje

 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

Onze vorige Beauceron was black and tan, maar omdat ze in die kleuren zo hard op mekaar trekken, zou deze pup ons te hard aan onze vorige doen denken en dat wilden we niet. We zochten immers geen surrogaat voor onze vorige. Daarom zijn we nu voor de Harlequin variant gegaan. Veel mensen kennen het echter niet.

Wij wonen in Dilsen-Stokkem in het Maasland, dus als je interesse hebt moeten we zeker eens afspreken om een wandeling te maken. Dan kunnen de twee monsters mekaar uitputten hp-shiny

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Das inderdaad een goed idee. Wellicht handig om nog een paar weken te wachten, dan mogen ze wat verder lopen.

Leuk!

honden page profiel Louise ReynhoutLouise Reynhout 3 doggies

Hallo,

Erg leuk om te lezen, hebben zelf gisteren onze Beauceron puppy opgehaald. 

Het is voor beiden even wennen, onze vorige Beauceron is 14 jaar geworden, super hond.

Was vergeten hoe heerlijk druk en stout een puppy kan zijn. 

We gaan er weer van een puppy genieten. 

Louise. 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

Hey Louise! Wat leuk, onze vorige Beauceron is 12,5 mogen worden. Het is een superras! Wij momenteel volop in de puberteit, en je weet wat dat betekent bij een Beauceron hp-winkhp-shiny

Volgende forumvraag: Pup 2 dagen oud verstijfd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^