Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Deze discussie keert steeds weer terug en de mening is geloof ik erg afhankelijk van de eigen hond maar ook van de omgeving waar je woont.
 
Ik kan het wel blijven zeggen maar het blijft niet hangen blijkbaar (selectief geheugen denk ik voor sommige mensen, niet speciaal jou want namen onthoud ik daarbij zelden).
 
Ik woon in en waarlijk prachtige gemeente. Qua oppervlakte één van de grootste van Nederland. Met ontzettend veel natuur, echt heel erg veel. Bos, heide, weilanden, akkerbouw en een paar kleine vennetjes. Maar kijk je op een grote kaart van mijn gemeente dan vallen 2 dingen op:
1) Op die hele grote groene en paarse kaart zie je een paar stipjes die een hondenlosloopgebied aangeven. Echt kleine stipjes. Nog geen 5% van de natuur, ik gok eerder minder dan 1%.
2) Die kleine stipjes liggen allemaal tegen de bebouwde kom aan, langs een goede toevoerweg en ze hebben een eigen parkeerplek. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen bij de bebouwde kom zijn bijna allemaal voor losloopgebieden. Nog geen 300 meter verderop liggen dan de parkeerplaatsen voor aanlijngebieden.
 
Deze losloopgebieden zijn qua schoonheid en soort natuur zeker niet mooier of interessanter dan de rest van onze natuurgebieden.
 
En dan: Overal op onofficiële sites worden deze losloopgebieden aangeprezen als wandelgebieden, recreatiegebieden, fietsroutes, ruitergebieden, picknickgelegenheden, mountainbikegebieden. Op officiële en onofficiële sites worden ze aangeprezen als losloopgebieden; de mooiste van Nederland.
 
Het gevolg laat zich raden: Bij mooi weer, in het weekeinde en tijdens vakanties en feestdagen, kan je er met goed fatsoen niet meer lopen met je hond. Op sommige dagen is het net Amsterdam op Koningsdag. Maar ook op andere dagen is het regelmatig bal. Vooral door mensen die er evenementen denken te moeten organiseren. Leuk hoor.. zo'n groepswandeling van 60 man met meer dan 100 grote honden, diverse marktkraampjes met koffie en koek. Maar niet voor de inwoners die daar hun eigen hond willen laten loslopen. Of een mountainbike evenement. Of een familiepicknick.
 
Op een doorsnee grijze doordeweekse dag kom je daar bij een lange wandeling (dus ver van de parkeerplaatsen) al snel een stuk of 20 honden tegen. Dan is het gewoon zwaar **&^%) als je telkens je hond weer bij je moet roepen en moet aanlijnen... omdat er iemand loopt met een hond die niet tegen loslopers kan. Of de zoveelste hardloper die weer begint te krijsen dat je je hond aan moet lijnen... die totaal niet met hem bezig is.
 
Wij, normale hondeneigenaren uit de gemeente, komen daar om onze honden los te laten lopen. Gaan jullie maar elders lopen als je daar niet tegen kan. Ik vergelijk het ook weleens met roken. Groot bedrijfsterrein met 1 (één) rookplek. En dan komen niet-rokers natuurlijk met mooi weer precies daar staan om dan te eisen dat jij je sigaret dooft want ze hebben er 'last' van en vinden dat jij maar naar hen MOET LUISTEREN. Ga dan niet daar staan.
 
Ik kan met mijn losloper nergens anders terecht. Jij met je aangelijnde hond wel.  "

Je hond hoort in losgebied onder appel te staan anders heb jij ook niks in deze gebieden te zoeken. En fietsers en joggers roepen niet voor niks dat je je hond bij je moet houden, zie het soms rakelings goed gaan waarbij een hond achter de joggers aan gaat. Ik laat mijn beide honden altijd naast me komen zitten/staan als er een jogger/fietser voorbijkomt als ze los zijn (Indra dus niet, maar die heeft lange lijn en komt dan ook naast me). In gedeelte bos waar honden los mogen staat nu sinds kort een bordje onder dat de hond onder appel moet staan, dit door de vele incidenten....

 

Ik heb totaal geen problemen met loslopers, mijn andere hond kan prima los maar die luistert ook goed. Zijn we echt in losloopgebieden (daar kom ik niet met Indra) en ik zie een aangelijnde hond dan roep ik Harley bij me, hij zal er zeker niet op afstormen.

 

En buiten de bebouwde kom daar lopen veel meer aangelijnde honden dus dan als we die tegen komen dan lijn ik hem ook aan. En met Indra buiten de bebouwde kom heb ik ook geen problemen met loslopers maar wel als ze op ons afstormen en niet luisteren...waar het baasje nog heel ver weg is en de hond maar op ons af blijft komen.....Als jij netjes onaangelijnd ons voorbijloopt, geen probleem, maar er zijn er maar weinig die dat kunnen en dan vraag ik mij af als je hond niet luistert waarom los???

 

Frustratie nummer 1 bij hondeneigenaren ongeacht wat voor ras en karakter (wel of niet hond sociaal) zijn loslopers die niet luisteren.....

 

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Je hond hoort in losgebied onder appel te staan anders heb jij ook niks in deze gebieden te zoeken. En fietsers en joggers roepen niet voor niks dat je je hond bij je moet houden, zie het soms rakelings goed gaan waarbij een hond achter de joggers aan gaat. Ik laat mijn beide honden altijd naast me komen zitten/staan als er een jogger/fietser voorbijkomt als ze los zijn (Indra dus niet, maar die heeft lange lijn en komt dan ook naast me). In gedeelte bos waar honden los mogen staat nu sinds kort een bordje onder dat de hond onder appel moet staan, dit door de vele incidenten....
 
Ik heb totaal geen problemen met loslopers, mijn andere hond kan prima los maar die luistert ook goed. Zijn we echt in losloopgebieden (daar kom ik niet met Indra) en ik zie een aangelijnde hond dan roep ik Harley bij me, hij zal er zeker niet op afstormen.
 
En buiten de bebouwde kom daar lopen veel meer aangelijnde honden dus dan als we die tegen komen dan lijn ik hem ook aan. En met Indra buiten de bebouwde kom heb ik ook geen problemen met loslopers maar wel als ze op ons afstormen en niet luisteren...waar het baasje nog heel ver weg is en de hond maar op ons af blijft komen.....Als jij netjes onaangelijnd ons voorbijloopt, geen probleem, maar er zijn er maar weinig die dat kunnen en dan vraag ik mij af als je hond niet luistert waarom los???
 
Frustratie nummer 1 bij hondeneigenaren ongeacht wat voor ras en karakter (wel of niet hond sociaal) zijn loslopers die niet luisteren.....
 
 
  "

Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. Volkomen bizar als je in gedachte neemt dat toch minimaal 95% van de natuur hier aanlijngebied is. Vervolgens zouden honden die prima los kunnen lopen dus grotendeels aangelijnd moeten lopen in die paar procenten losloopgebied omdat (woorden van Melissa) men maar MOET LUISTEREN en de hond moet aanlijnen als daarom gevraagd wordt. Rot dan op uit het losloopgebied.

 

Overigens is het maar hoe hoog je de lat legt als het gaat over 'luisteren'. De hele wandeling onder appel staan is ook helemaal bizar.

 

Ik denk dat de kans groot is dat mijn lat hoger ligt dan de jouwe. Maar bij mijn honden kan er ook een fietser op 10 cm passeren terwijl ze doodstil blijven liggen.. en nóg zeg ik dat Elsa niet 100% luistert en onder appel staat, dus loopt zij nog geen meter los buiten losloopgebied waar ik met Momo geregeld niet eens een riem bij me heb als ik 20 meter moet lopen naar het losloopgebied; dan houd ik haar wel onder appel. Hoeveel honden kunnen op commando met andere honden spelen zonder ze aan te raken? Gewoon omdat de baas dat zegt? Nou, mijn Elsa wel. Super met wilde kleine hondjes.

 

Het gaat echter daar niet om. Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. Enz.

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

Er zullen hier meer baasjes zijn die wonen in een gemeente waar ze buiten de bebouwde kom los mogen. Hoe gaan jullie om met aangelijnde honden buiten de bebouwde kom.

Ik neem aan dat er meer wandelen aangelijnd buiten de bebouwde kom.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Er zullen hier meer baasjes zijn die wonen in een gemeente waar ze buiten de bebouwde kom los mogen. Hoe gaan jullie om met aangelijnde honden buiten de bebouwde kom.
Ik neem aan dat er meer wandelen aangelijnd buiten de bebouwde kom. "

Het is ook onzin dat 'je het opzoekt'. Natuurlijk is het oke om te roepen dat mensen hun honden bij moeten houden buiten de bebouwde kom. Je hebt 'officieel' losloopgebied, en gebieden waar simpelweg geen regels zijn, i.v.m. buiten de bebouwde kom (wat volgens mij in de meeste gebieden zo is, hier in elk geval in de wijde omtrek wel). Het zou toch van de zotte zijn dat je enkel nog maar in dorp en stad tot de bordjes kunt lopen (min natuurlijk de 'officiele losloopgebieden' binnen die dorpen/steden). 

Je doet het netjes op deze manier. Neemt je verantwoordelijkheid. Helaas doen veel mensen dat niet, en jij bent daar de dupe van. Gewoon blijven roepen en hopen dat mensen hun verantwoordelijkheid eens wel nemen en door andere wereldbewoners niet lastig te vallen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Eerlijk? Ik zou hier buiten de bebouwde kom niet met m'n hond los durven lopen. De kans dat ie onder een trekker komt of onder een auto is dan heel erg groot.

Het mag hier wel, maar of het verantwoord is... Dat is een vraag die je jezelf dan moet stellen. Je weet zelf hoe goed of slecht je hond luistert en of het veilig is voor je hond en het overige verkeer om los te lopen.

 

Ik vraag mensen hun hond aan te lijnen als deze niet luistert, of ik til Puck op.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. "

Nee ging in de tekst van minnie om 'buiten de bebouwde kom'. Dat is iets anders dan een aangesteld losloopgebied. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Het kost echt NUL moeite even te vragen of iemand z'n hond wat doet voordat je de jouwe kennis laat maken.

" Ik kan het wel blijven zeggen maar het blijft niet hangen blijkbaar (selectief geheugen denk ik voor sommige mensen, niet speciaal jou want namen onthoud ik daarbij zelden).
 "

Het is niet zo zeer dat het niet blijft hangen. Mensen doen er niks mee, omdat ze het blijkbaar onzin vinden.. Tja..

Het is allemaal niet zo moeilijk. Vervang 'hond-intolerante hond' door 'loopse teef' en iedereen weet opeens wel hoe het moet. Hoe komt dat toch? Als we losloopgebieden nu gewoon als losloopgebieden gaat zien en aanlijngebieden als aanlijngebieden dan zijn de meeste problemen opgelost in deze.
 "

Een loopse hond is absoluut NIET te vergelijken met een hond-intolerante hond. Een loslopende hond die netjes onder appel staat zal aangelijnde honden niet storen en luistert naar de baas als die teruggeroepen wordt. Die aangelijnde hond doet niets wat een andere 'goed-luisterende' hond zou moeten triggeren de baas te negeren. Een loopse teef scheidt echter een berg feromonen uit die zelfs de meest gehoorzame reuen bananen in de oren kunnen geven. Met deze feromonen is de loopse teef dus een storende factor voor mensen met anders een prima onder appel staande loslopers.

"Het gaat echter daar niet om. Het gaat hier vooral over honden die niet tegen loslopers kunnen waarvan de eigenaren vrolijk een losloopgebied in trekken en dan eisen dat anderen hun hond maar aanlijnen. "

Het gaat hier vooral over mensen die in een openbaar gebied wandelen en er lak aan hebben dat hun hond anderen mogelijk stoort.

"En dan: Overal op onofficiële sites worden deze losloopgebieden aangeprezen als wandelgebieden, recreatiegebieden, fietsroutes, ruitergebieden, picknickgelegenheden, mountainbikegebieden. Op officiële en onofficiële sites worden ze aangeprezen als losloopgebieden; de mooiste van Nederland.
"

Want het ZIJN dan ook wandelgebieden, recreatiegebieden, ruitergebieden en picknickgelegenheden. Dat honden daar toevallig los rond MOGEN lopen betekent niet dat dat gebied daar ook speciaal voor is.

"Of de zoveelste hardloper die weer begint te krijsen dat je je hond aan moet lijnen... die totaal niet met hem bezig is.
 "

Zo'n hardloper heeft ook niks te klagen als jouw hond niet met hem bezig is. Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat als je WEET dat wanneer die hardloper je hond WEL interesseert en het risico bestaat dat hij komt snuffelen of zo, je hem even aanlijnt.

" Wij, normale hondeneigenaren uit de gemeente, komen daar om onze honden los te laten lopen. Gaan jullie maar elders lopen als je daar niet tegen kan. Ik vergelijk het ook weleens met roken. Groot bedrijfsterrein met 1 (één) rookplek. En dan komen niet-rokers natuurlijk met mooi weer precies daar staan om dan te eisen dat jij je sigaret dooft want ze hebben er 'last' van en vinden dat jij maar naar hen MOET LUISTEREN. Ga dan niet daar staan.
 "

Eh, nee. Slechte vergelijking. In een rokershok kan je niet verwachten dat iedereen zijn sigaret dooft omdat jij er last van hebt. Zo kan je in een losloopgebied ook niet eisen dat elke andere gebruiker ervan opeens zijn hond de hele weg aanlijnt (bijvoorbeeld omdat de jouwe al gek wordt van het zien van een spelende losloper in de verte). In dat rokershok kan je er echter WEL vanuit gaan dat een ander mens niet zomaar naar je toeloopt om zijn rook recht in je gezicht te blazen. Zo mag je in een losloopgebied ook verwachten dat mensen hun passerende honden bij zich houden zonder dat ze om jou en je eigen hond heen gaan lopen dartelen. Dat kan door die honden aan te lijnen of ze even aan de voet te laten lopen. Alsjeblieft en graag gedaan.

" Die 'regels' war hier steeds naar verwezen wordt komen van een blogje van wat pedante betweters. Als wetgeving bestaan ze niet.
 "

508970.jpg 508972.jpg



honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Deze discussie keert steeds weer terug en de mening is geloof ik erg afhankelijk van de eigen hond maar ook van de omgeving waar je woont.
 
Ik kan het wel blijven zeggen maar het blijft niet hangen blijkbaar (selectief geheugen denk ik voor sommige mensen, niet speciaal jou want namen onthoud ik daarbij zelden).
 
Ik woon in en waarlijk prachtige gemeente. Qua oppervlakte één van de grootste van Nederland. Met ontzettend veel natuur, echt heel erg veel. Bos, heide, weilanden, akkerbouw en een paar kleine vennetjes. Maar kijk je op een grote kaart van mijn gemeente dan vallen 2 dingen op:
1) Op die hele grote groene en paarse kaart zie je een paar stipjes die een hondenlosloopgebied aangeven. Echt kleine stipjes. Nog geen 5% van de natuur, ik gok eerder minder dan 1%.
2) Die kleine stipjes liggen allemaal tegen de bebouwde kom aan, langs een goede toevoerweg en ze hebben een eigen parkeerplek. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen bij de bebouwde kom zijn bijna allemaal voor losloopgebieden. Nog geen 300 meter verderop liggen dan de parkeerplaatsen voor aanlijngebieden.
 
Deze losloopgebieden zijn qua schoonheid en soort natuur zeker niet mooier of interessanter dan de rest van onze natuurgebieden.
 
En dan: Overal op onofficiële sites worden deze losloopgebieden aangeprezen als wandelgebieden, recreatiegebieden, fietsroutes, ruitergebieden, picknickgelegenheden, mountainbikegebieden. Op officiële en onofficiële sites worden ze aangeprezen als losloopgebieden; de mooiste van Nederland.
 
Het gevolg laat zich raden: Bij mooi weer, in het weekeinde en tijdens vakanties en feestdagen, kan je er met goed fatsoen niet meer lopen met je hond. Op sommige dagen is het net Amsterdam op Koningsdag. Maar ook op andere dagen is het regelmatig bal. Vooral door mensen die er evenementen denken te moeten organiseren. Leuk hoor.. zo'n groepswandeling van 60 man met meer dan 100 grote honden, diverse marktkraampjes met koffie en koek. Maar niet voor de inwoners die daar hun eigen hond willen laten loslopen. Of een mountainbike evenement. Of een familiepicknick.
 
Op een doorsnee grijze doordeweekse dag kom je daar bij een lange wandeling (dus ver van de parkeerplaatsen) al snel een stuk of 20 honden tegen. Dan is het gewoon zwaar **&^%) als je telkens je hond weer bij je moet roepen en moet aanlijnen... omdat er iemand loopt met een hond die niet tegen loslopers kan. Of de zoveelste hardloper die weer begint te krijsen dat je je hond aan moet lijnen... die totaal niet met hem bezig is.
 
Wij, normale hondeneigenaren uit de gemeente, komen daar om onze honden los te laten lopen. Gaan jullie maar elders lopen als je daar niet tegen kan. Ik vergelijk het ook weleens met roken. Groot bedrijfsterrein met 1 (één) rookplek. En dan komen niet-rokers natuurlijk met mooi weer precies daar staan om dan te eisen dat jij je sigaret dooft want ze hebben er 'last' van en vinden dat jij maar naar hen MOET LUISTEREN. Ga dan niet daar staan.
 
Ik kan met mijn losloper nergens anders terecht. Jij met je aangelijnde hond wel.  "

Ach, hier is het losloopgebied in de zomer ook vol met fietsers (waar ik ook aan mee doe), skeeleraars, wandelaars, families met kleine kinderen en mensen die picknicken of op een dekentje gaan zonnen.

Waarom is dat fout? Die mogen daar ook komen. Het zou handiger zijn als ze in het aanlijngebied waren, maar bijvoorbeeld fietsers of wandelaars willen soms een bepaalde route fietsen/lopen die ook door een losloopgebied gaat. Ik doe dat regelmatig.

Volgens jou zou dat dus allemaal niet mogen? Ik vind dat raar want een losloopgebied is niet alleen bedoelt voor loslopende honden. Het is een gebied waar iedereen mag komen. Als jouw honden daar niet mee om kunnen gaan horen ze ook niet los.

 

Maar ik snap die frustratie over aangelijnde honden ook niet. Als jij jouw honden een beetje opvoed en ze leert dat ze niet naar elke andere hond toe hoeven hoef je ze niet eens steeds aan te lijnen.

Penny zoekt ook geen andere honden op, kijkt vaak niet eens naar ze. Ben ik dan volgens jou fout omdat Penny honden die haar wel opzoeken op een niet zo'n prettige manier weg jaagt of omdat ik haar aanlijn om dat te voorkomen? Penny heeft niet om contact gevraagd.

 

 

Ik kreeg een paar berichten geleden nog commetaar van jou omdat Penny op een heel kort pad aanlijndeel tussen het losloopgebied los liep. Ik ga er van uit dat jij dus ook heel erg tegen loslopende honden in het aanlijngebied bent? Dan mag Penny volgens jou nooit meer loslopen. Niet meer in het losloopgebied want daar lijn ik haar voor andere honden aan en verwacht ik dat de andere eigenaar daar rekening mee houd, niet meer in het aanlijngebied want dat mag gewoon niet (waar ik het ook mee eens ben).

Dat zou jammer zijn aangezien Penny heel goed luisterd en niemand tot last is.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik kreeg een paar berichten geleden nog commetaar van jou omdat Penny op een heel kort pad aanlijndeel tussen het losloopgebied los liep. Ik ga er van uit dat jij dus ook heel erg tegen loslopende honden in het aanlijngebied bent? Dan mag Penny volgens jou nooit meer loslopen. Niet meer in het losloopgebied want daar lijn ik haar voor andere honden aan en verwacht ik dat de andere eigenaar daar rekening mee houd, niet meer in het aanlijngebied want dat mag gewoon niet (waar ik het ook mee eens ben).
Dat zou jammer zijn aangezien Penny heel goed luisterd en niemand tot last is.
  "

Ja, ik ben nog wel feller op mensen die hun hond in aanlijngebied losgooien dan op mensen die klagen dat een hond losloopt in een losloopgebied. Er zijn zoveel redenen waarom de hond daar vast moet en honden die ziek, zwak of hond-intolerant zijn en mensen die bang zijn of niet gestoord willen worden in hun recreatie, moeten toch ook ergens heen kunnen.

 

Penny is dus wel anderen tot last maar op een andere manier; door haar reactie op andere honden.

 

Er zijn in de meeste plaatsen van die omheinde uitlaatplekken. Daar kan Penny prima loslopen als er geen andere honden zijn.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ja, ik ben nog wel feller op mensen die hun hond in aanlijngebied losgooien dan op mensen die klagen dat een hond losloopt in een losloopgebied. Er zijn zoveel redenen waarom de hond daar vast moet en honden die ziek, zwak of hond-intolerant zijn en mensen die bang zijn of niet gestoord willen worden in hun recreatie, moeten toch ook ergens heen kunnen.
 
Penny is dus wel anderen tot last maar op een andere manier; door haar reactie op andere honden.
 
Er zijn in de meeste plaatsen van die omheinde uitlaatplekken. Daar kan Penny prima loslopen als er geen andere honden zijn. "

Ik heb ook stukken minder moeite met een niet luisterende(niet agressieve)hond in een losloopgebied.

Ik kom daar niet met Vigo zoals je hebt gelezen voor zijn gezondheid. 

Waar kan ik in godsnaam nog veilig lopen met mijn oudere sukkelende hond? Zelfs niet meer in mijn eigen

straat,moet ik hem dan maar in mijn achtertuin houden dan kan ik hem net zo goed onmiddellijk laten inslapen.

 

Ik ben echt gefrustreerd,nooit ben ik een ander tot last,iedere keer schipper ik.

Heb een goede tip gekregen van Willemijn.

Neem een paraplu mee....ik weet de honden kunnen er niks aan doen maar de eerste,de beste hond die Vigo belaagd zal de kans niet krijgen om op hem te springen.

Die zal ik een mep verkopen boven op zijn snoet....ik scherm voor mijn eigen hond.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Omheinde uitlaatplekken? Nou die zijn hier echt niet hoor.


Ik denk dat je mij niet helemaal begrijpt, Penny is niemand tot last.


Maar ik ga er verder niet meer op in. Ik loop nu lekker in het losloopgebied met Penny, mensen pesten en tot last zijn wink

 

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Ja, ik ben nog wel feller op mensen die hun hond in aanlijngebied losgooien dan op mensen die klagen dat een hond losloopt in een losloopgebied. Er zijn zoveel redenen waarom de hond daar vast moet en honden die ziek, zwak of hond-intolerant zijn en mensen die bang zijn of niet gestoord willen worden in hun recreatie, moeten toch ook ergens heen kunnen.
 
Penny is dus wel anderen tot last maar op een andere manier; door haar reactie op andere honden.
 
Er zijn in de meeste plaatsen van die omheinde uitlaatplekken. Daar kan Penny prima loslopen als er geen andere honden zijn. "

Nee ik denk dat jij beter in een omheind gebied kan lopen, aangezien je dan alles voor je alleen hebt en geen last hebt van vervelende joggers/fietsers/mensen want die komen niet op een omheind loosloopveldje. 

 

Buiten de bebouwde kom schaar je dus ook onder "losloopgebied", waar moeten al de fietsers/joggers/wandelaars/auto's en aangelijnde honden etc etc dan heen?? Dat wordt een probleem om al dat gepeupel binnen de bebouwde kom te houden....:-)

 

Nogmaals ik kom NOOIT met Indra in de aangestelde losloopgebieden, ik ben niemand tot last, loop boogjes om iedereen heen, train op negeren van andere honden. Ik weet wat ik aan de lijn heb!

 

Het probleem is dat als er iets gebeurt zonder dat ze schuld heeft, mijn hond een spuitje krijgt....Dat is mijn frustratie....En daarom kom ik op voor haar en ben ik nu de schaamte voorbij om toch maar aan mensen te vragen om hun hond bij zich te houden.

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Ik heb ook stukken minder moeite met een niet luisterende(niet agressieve)hond in een losloopgebied.
Ik kom daar niet met Vigo zoals je hebt gelezen voor zijn gezondheid. 
Waar kan ik in godsnaam nog veilig lopen met mijn oudere sukkelende hond? Zelfs niet meer in mijn eigen
straat,moet ik hem dan maar in mijn achtertuin houden dan kan ik hem net zo goed onmiddellijk laten inslapen.
 
Ik ben echt gefrustreerd,nooit ben ik een ander tot last,iedere keer schipper ik.
Heb een goede tip gekregen van Willemijn.
Neem een paraplu mee....ik weet de honden kunnen er niks aan doen maar de eerste,de beste hond die Vigo belaagd zal de kans niet krijgen om op hem te springen.
Die zal ik een mep verkopen boven op zijn snoet....ik scherm voor mijn eigen hond. "

Ik heb een klein busje petcorrector in mijn zak. Dat maakt een hard sissend geluid. Kreeg ik als tip in facebookgroep. Maar loop je alleen binnen de bebouwde kom Monique?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Nee ik denk dat jij beter in een omheind gebied kan lopen, aangezien je dan alles voor je alleen hebt en geen last hebt van vervelende joggers/fietsers/mensen want die komen niet op een omheind loosloopveldje. 
 
Buiten de bebouwde kom schaar je dus ook onder "losloopgebied", waar moeten al de fietsers/joggers/wandelaars/auto's en aangelijnde honden etc etc dan heen?? Dat wordt een probleem om al dat gepeupel binnen de bebouwde kom te houden....:-)
 
Nogmaals ik kom NOOIT met Indra in de aangestelde losloopgebieden, ik ben niemand tot last, loop boogjes om iedereen heen, train op negeren van andere honden. Ik weet wat ik aan de lijn heb!
 
Het probleem is dat als er iets gebeurt zonder dat ze schuld heeft, mijn hond een spuitje krijgt....Dat is mijn frustratie....En daarom kom ik op voor haar en ben ik nu de schaamte voorbij om toch maar aan mensen te vragen om hun hond bij zich te houden. "

Ik weet ook niet waar je je hond overal buiten de bebouwde kom los mag gooien. Niet in.mijn regio of die van mijn vriend of mijn familie in het ieder geval. Ik vind dat maar raar.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Ik heb een klein busje petcorrector in mijn zak. Dat maakt een hard sissend geluid. Kreeg ik als tip in facebookgroep. Maar loop je alleen binnen de bebouwde kom Monique? "

Heb jij die pet corrector al geprobeert en werkt die? Ik zit erg te twijfelen om er eentje te kopen. Nu is het hier gelukkig wel weer rustig, maar de eerste mooie dagen van het jaar is het hier een ramp met overal loslopende honden. Dan lijkt het mij handig.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Heb jij die pet corrector al geprobeert en werkt die? Ik zit erg te twijfelen om er eentje te kopen. Nu is het hier gelukkig wel weer rustig, maar de eerste mooie dagen van het jaar is het hier een ramp met overal loslopende honden. Dan lijkt het mij handig. "

Als je het gebruikt waar honden los mogen lopen op een nieuwsgierige puber of zo... Denk ik niet dat het bij schelden blijft. Persoonlijk zou ik echt fysiek worden als iemand dat op één van mijn honden zou spuiten. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik heb een klein busje petcorrector in mijn zak. Dat maakt een hard sissend geluid. Kreeg ik als tip in facebookgroep. Maar loop je alleen binnen de bebouwde kom Monique? "

Nu wel ,Vigo kan niet verder lopen,hij kan maar 20 minuten lopen en op goede dagen 40 minuten buiten snuffelen.

Vroeger ging ik altijd buiten de bebouwde naar de zeedijk,kon hij lekker vrij lopen en was overzichtelijk.

Hij  heeft een hele slechte rug en het ging nu naar omstandigheden heel goed dat is nu in 1 klap ongedaan gemaakt.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Als je het gebruikt waar honden los mogen lopen op een nieuwsgierige puber of zo... Denk ik niet dat het bij schelden blijft. Persoonlijk zou ik echt fysiek worden als iemand dat op één van mijn honden zou spuiten.  "

Zo iets gebruik je ook niet bij een nieuwsgierige hond Liz.

En je weet toch ook wel Liz als je fysiek wordt dat de ander misschien harder terug kan slaan?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Als je het gebruikt waar honden los mogen lopen op een nieuwsgierige puber of zo... Denk ik niet dat het bij schelden blijft. Persoonlijk zou ik echt fysiek worden als iemand dat op één van mijn honden zou spuiten.  "

Het gaat in dit geval om het aanlijngebied en niet om vrolijke honden die alleen even rustig willen begroeten. Maar dan nog, vreemde honden hebben niets bij mij of bij Penny te zoeken, losloopgebied of aanlijngebied.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Het gaat in dit geval om het aanlijngebied en niet om vrolijke honden die alleen even rustig willen begroeten. Maar dan nog, vreemde honden hebben niets bij mij of bij Penny te zoeken, losloopgebied of aanlijngebied. "

Ook mee eens,als je hond niet luistert puber of niet dan aanlijnen die hap.

Paraplu mee en meppen op de hond en als de baas vervelend is,pepperspray in de ogen sprayen is het 

probleem opgelost.hp-angel

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Heb jij die pet corrector al geprobeert en werkt die? Ik zit erg te twijfelen om er eentje te kopen. Nu is het hier gelukkig wel weer rustig, maar de eerste mooie dagen van het jaar is het hier een ramp met overal loslopende honden. Dan lijkt het mij handig. "

Ja werkt goed, is klein en past mooi in je jaszak. Ik gebruik het niet voor nieuwsgierige loslopers dat snapt iedereen toch....ja je wordt er simpel van als het mooi weer wordt, waar komen ze allemaal vandaan? Het is echt erg dat ik bepaalde stukken gewoon mijd want dan geeft het zoveel stress voor Indra om daar te lopen. Dus loop ik maar over het beton....ipv van lekker door de natuur (geen aangewezen loosloopgebied maar gewoon buiten de bebouwde kom) op een zomeravond

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja werkt goed, is klein en past mooi in je jaszak. Ik gebruik het niet voor nieuwsgierige loslopers dat snapt iedereen toch....ja je wordt er simpel van als het mooi weer wordt, waar komen ze allemaal vandaan? Het is echt erg dat ik bepaalde stukken gewoon mijd want dan geeft het zoveel stress voor Indra om daar te lopen. Dus loop ik maar over het beton....ipv van lekker door de natuur (geen aangewezen loosloopgebied maar gewoon buiten de bebouwde kom) op een zomeravond "

Waar is dat dat je hond overal buiten de bebouwde kom los mag?

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Waar is dat dat je hond overal buiten de bebouwde kom los mag? "

Hier in het zeeuwse mag de hond buiten de bebouwde kom ook overal los,de dijken zijn van het

waterschap daar staat voor fietsers en wandelaars,betreden op eigen risico,in het verleden zijn daar wel eens fietsers

op hun gezicht gegaan door loslopende honden.

Ze hebben geen poot om op te staan.

Alleen bij het bos staan er bordjes dat de honden aangelijnd moeten worden.

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Ik weet ook niet waar je je hond overal buiten de bebouwde kom los mag gooien. Niet in.mijn regio of die van mijn vriend of mijn familie in het ieder geval. Ik vind dat  maar raar. "

In mijn eigen gemeente weet ik het niet ( daat wel aangestelde losloopgebieden waar we niet komen)maar ik woon op de grens. Dus loop vaak in aangrenzende gemeente (zit kanaal tussen) Omdat ik zo moe werd van al die vervelende loslopers, dus niet de normale losloper maar echt die honden die op je afstormen en dan maar blijven komen....heb ik de gemeente een mail gestuurd. Maar buiten de bebouwde kom mogen honden in principe los, ook bij drukke wegen, is verantwoordelijkheid van de baas.....

 

Het is ook niet dat Indra gelijk in de agressiezone zit, het is ook een groot gedeelte onzekerheid van haar, wat ergens een slechte karaktereigenschap is voor zo'n hond. Als ze los is dan gebeurt er negen van tien keer waarschijnlijk niks, maar ik wil het risico niet lopen. Ik wil niet de zoveelste stafford eigenaar zijn die roept oh dat doet hij anders nooit. Hoe vaak hoor je niet dat een hond door loslopende staffordachtige is gepakt. Ik neem mijn verantwoording.

 

Maar mag ik dan ook genieten van mijn wandeling buiten de bebouwde kom.....

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Waar is dat dat je hond overal buiten de bebouwde kom los mag? "

De gemeente Fryske Marren.

honden page profiel minnieminnie 3 doggies

honden foto van minnie

" Hier in het zeeuwse mag de hond buiten de bebouwde kom ook overal los,de dijken zijn van het
waterschap daar staat voor fietsers en wandelaars,betreden op eigen risico,in het verleden zijn daar wel eens fietsers
op hun gezicht gegaan door loslopende honden.
Ze hebben geen poot om op te staan.
Alleen bij het bos staan er bordjes dat de honden aangelijnd moeten worden. "

Klopt. Het stukje wat ik veel loop is een doodlopende weg waar aan het eind huizen aan staan. Dus er rijden ook auto's, daarna gaat het over in een fietspad. Heb gemeente gevraagd of honden dan ook bij drukke wegen los mogen en dat mag. (is eigen verantwoordelijkheid)

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" De gemeente Fryske Marren. "

Hier gemeente raalte mogen honden ook los buiten de bebouwde kom, ik belde de gemeente om te vragen of we losloopgebieden hadden antwoord was nee hebben we in het dorp zelf niet maar zodra je buiten de bebouwde kom komt mogen ze wel los. 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Waar is dat dat je hond overal buiten de bebouwde kom los mag? "

Over het algemeen is dat zo (behalve bij aangegeven gebieden, zoals bijvoorbeeld een natuurgebied). Dat het niet mag, zijn eerder uitzonderingen dan dat 'loslopen mag buiten de bebouwde kom' de uitzondering is.

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Nou ja, ik vind met een echt hond agressieve hond in het losloopgebied gaan lopen ook niet echt handig. Ik roep mijn honden altijd bij me wanneer een andere hond aangelijnd is, maar deze zijn volwassen. Een jonge hond of een puber is misschien minder betrouwbaar, beetje te gek als ze het dan een dierenarts bezoekje moet worden. Of erger. En mijn honden houden ook niet van aandenderende honden, maar ze doen verder niks dan een beetje grommen of een snauw. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Ja werkt goed, is klein en past mooi in je jaszak. Ik gebruik het niet voor nieuwsgierige loslopers dat snapt iedereen toch....ja je wordt er simpel van als het mooi weer wordt, waar komen ze allemaal vandaan? Het is echt erg dat ik bepaalde stukken gewoon mijd want dan geeft het zoveel stress voor Indra om daar te lopen. Dus loop ik maar over het beton....ipv van lekker door de natuur (geen aangewezen loosloopgebied maar gewoon buiten de bebouwde kom) op een zomeravond "

Fijn dat het zo goed werkt, dan ga ik daar ook maar eens naar kijken voor als het weer zo druk is. Nu is het even niet meer nodig, maar misschien in de zomer wel weer

pagina 14 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^