Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" In principe heeft Beer ook iets ernstigs. Denk dat het best zeer doet als je knieschijf eruit schiet.
Oud klasgenootje had eens de knieschijf aan de zijkant van haar knie zitten, ze had nog nooit zoveel pijn gehad vertelde ze toen. Denk dus dat het bij honden ook best pijnlijk is. "

Ja, dat is ook weer waar.. hoewel ik ook honden ken die met PL doorlopen. Bij hele kleine hondjes met graad 1 kan het nog wel eens geloof ik, maar bij een grotere hond zoals Beer gaat dat niet. Het schijnt dat zijn poot dan heel erg snel zal slijten en hij op zijn 5e al een kapotte knie kan hebben. Eigenlijk is het dus opereren voor iets in de toekomst. Tot nu toe zijn onze honden alleen nog maar geopereerd uit accute noodzaak (gescheurde kruisband en Bink heeft 1 keer hele scherpe takken gegeten die zijn darmen hadden doorboord), om ze echt beter te maken omdat de situatie op dat moment onhoudbaar was. Vandaar dat het zo gek voelt..

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Lol. True. 
 
Hij heeft dus PL (door trauma, zijn poot gleed weg..). Als hij gewoon wandelt heeft hij er geen last van, hij loopt helemaal normaal, tot hij een draai maakt en dan is zijn knieschijf er weer uit. Ik moet het dan weer terugzetten. Ik kan hem daar niet mee laten lopen omdat ík bang ben voor operaties. Maar het is wel gek, een hond laten opereren die zo op het oog 'nergens last van heeft'. Meestal opereer je toch omdat een hond iets ernstigs is overkomen of zo. Het voelt zo raar. "Zo Beer, je hebt eigenlijk niet last van iets heel erg levensbedreigends maar we gaan je toch opereren, je poot spalken en je 6 weken absolute rust geven".  Hij snapt er vast niks van. Brrr. Moet er niet aan denken dat hij dan doodgaat. Maar ik vermenselijk hem veel te veel.  "

Toch heel verstandig om hem te laten opereren. Ik heb ook door een trauma mijn knieschijf uit de kom gehad. Toen is ook de pees waar die aan zat afgescheurd.  Daar heb ik 7 maanden mee rondgelopen voor ze daar achter kwamen. Ik kon ook gewoon normaal lopen maar had wel degelijk pijn aan mijn knie. Maar niemand kon dat zien van de buitenkant. Lopen ging gewoon normaal alleen traplopen of wanneer er veel kracht op de knie kwam dan had ik even moeite. In de tussen tijd schoot de knieschijf regelmatig uit de kom en dat was echt geen prettig gevoel.  Pas na 7 maanden erna er aan geopereerd 2 keer door een nieuwe donor pees er aan vast te zetten.

 

Dus je doet er echt goed aan om beer te opereren. Ook al laat hij geen pijn zien. Ik weet het zelf uit ervaring.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Sterkte Hannah!

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Ik laat de flexilijn bij de terriër pup eigenlijk bijna nooit tot op het einde komen. Ondanks dat het hier eigenlijk niet zo'n drukke weg is vind ik het veiliger voelen. Meestal loop ik gewoon op de weg (voetpaden zijn schaars in België :')) en hij op het stukje gras zodat hij wat kan snuffelen. Ik 'waarschuw' altijd wel even voordat ik op de rem druk, maar als hij niet naar een 'hier' wilt luisteren druk ik hem gewoon in en blijf ik staan. 
Ik probeer hem ook het commando 'ga maar' aan te leren zodat hij weet wanneer hij langs mij moet lopen en wanneer hij mag snuffelen. 
Al vind ik het zelf ook nooit een fijn zicht als ik zie dat mensen hun hond tot volle snelheid aan het einde laten lopen, zeker als het om een halsband rond de nek zit. (Gelukkig kennen de meeste honden waarmee ik wandel de limiet wel en lopen ze niet op volle snelheid.)

Veel sterkte Beer! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik gebruik de flexlijn in aanlijngebied in het bos en bij Elsa als ik met twee honden het bosje hier in ga zodat ze Momo niet lastig valt. Geen verkeer dus 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" maar zitten de poten van je hond dan niet onder de poep?
 
ik zie wel eens mensen lopen op van die poepveldjes, hun hond rent dan vrolijk door alle poep heen
 
  "

Nee Java lijkt een poepradar te hebben.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Mezelf. Zoals gewoonlijk. 
 
 
Beer wordt volgende week geopereerd in Sleeuwijk en ik blijf maar horrorscenario's bedenken waarin hij niet meer wakker wordt uit de narcose. 
 
  "

Sleeuwijk is super goed, dat gaat wel goed komen. 

We zullen wel aan Beer denken. Met zijn jellybean nagels.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Ik laat de flexilijn bij de terriër pup eigenlijk bijna nooit tot op het einde komen. Ondanks dat het hier eigenlijk niet zo'n drukke weg is vind ik het veiliger voelen. Meestal loop ik gewoon op de weg (voetpaden zijn schaars in België :')) en hij op het stukje gras zodat hij wat kan snuffelen. Ik 'waarschuw' altijd wel even voordat ik op de rem druk, maar als hij niet naar een 'hier' wilt luisteren druk ik hem gewoon in en blijf ik staan. Ik probeer hem ook het commando 'ga maar' aan te leren zodat hij weet wanneer hij langs mij moet lopen en wanneer hij mag snuffelen. Al vind ik het zelf ook nooit een fijn zicht als ik zie dat mensen hun hond tot volle snelheid aan het einde laten lopen, zeker als het om een halsband rond de nek zit. (Gelukkig kennen de meeste honden waarmee ik wandel de limiet wel en lopen ze niet op volle snelheid.)Veel sterkte Beer!  "

Op de weg moet mijn hond ook altijd vlak naast mij lopen. Dan klik ik de flexi op de kortste stand. Ik woon ook in België, maar hier zijn net heel veel wandelwegen in de buurt. Paadjes tussen de velden aan de ene kant en een bos aan de andere kant van waar ik woon (en ik woon dan ook nog op fietsafstand van een stad, dus niet heel afgelegen ofzo). Maar omdat het zoals overal in België aanlijngebied is, loop ik wel meestal met een flexi ipv los. Dan ben ik in orde en heeft mijn hond toch meer vrijheid. Het is er ook vaak redelijk druk met andere wandelaars. Wel vervelend als je geen wandelpaden in de buurt hebt. 

 

Mijn hond kent trouwens wel heel goed het einde van de flexi. Ze weet perfect wanneer ze moet stoppen met rennen voor de flexi op is. Als ik denk dat ze het misschien vergeet, geef ik haar het commando 'wachten'. Ze weet dat ze dan moet blijven staan tot ik bij haar ben. Maar eigenlijk is dat ook overbodig, want ik zie haar eigenlijk altijd op tijd afremmen en ze bereikt nooit volledig het uiterste einde van de flexi. . 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Syntara, waar deze mensen wonen is het helaas zo een 'raar' gebied waar je op de weg moet wandelen. x) Gelukkig is het echt geen drukke weg. Een paar straten verder is het wel drukker en daar loopt hij ook gewoon kort naast mij hoor. 
Iets verder is er dan wel een bosachtig iets maar daar loop je ook op de verharde weg, daar mag hij iets langer maar dus nooit op het langste. Het is ook dat hij net aan het puberen is en het mijn hond niet is, dus ik vertrouw er nog niet 100% op dat hij direct terugkomt als er iets op de weg komt. 

 

Het is inderdaad echt wel handig als je hond het einde kent. :p Nu zijn terriërs volgens mij niet altijd al te oplettend voor hun omgeving (of net wel maar niet op hetgeen wat nodig is) en het is nu ook nog net een puber dus ik denk dat hij zo tegen het einde van de flexi zou lopen als ik hem laat gaan. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Even een frustratie van vanmiddag:

 

Ik snap het nog steeds niet, hoe moeilijk kan het zijn om je hond gewoon even aan te lijnen in het aanlijngebied?

 

Ik voel me momenteel al niet zo lekker (constant hoofdpijn door een chronische voorhoofdsholte ontsteking) dus ik was helemaal blij dat ik Penny vandaag lekker lang kon uitlaten. Ik ga nu alleen nog maar naar het aanlijngebied en Penny loopt dan aan de lange lijn. Dat gaat normaal helemaal prima. Maar toen ik net het gebied in was gelopen zag ik 5 loslopende honden (mag hier sowieso niet, je mag per persoon 3 honden bij je hebben) rondrennen. Ik ging Penny meteen afleiden en had verwacht dat die eigenares daar rekening mee hield, maar niet dus. De grootste van die honden stormde op ons af, Penny werd boos en viel uit. Omdat ik er nu wel een beetje klaar mee was vroeg ik boos of ze haar honden niet gewoon kon aanlijnen in het aanlijngebied, blijkbaar vond ze het erg grappig. Ze antwoorde niet maar stond lachend te kijken naar hoe Penny helemaal gestrest uitviel. Ik werd echt heel erg boos en heb dan moeite met me beheersen.

Uiteindelijk belde ik mijn moeder, zij heeft ook genoeg van alle loslopende honden en misschien luisterde die vrouw wel naar haar. Zij heeft toen met die vrouw gepraat en volgens die vrouw lag het vooral aan mij dat ik niet zo fel moest reageren. Dat haar honden daar los liepen en ik daar heel veel last van had was blijkbaar minder belangrijk. Ook bleef ze volhouden dat haar honden niet naar mij toe gingen (wat dus echt niet klopt).

 

Ze ging de volgende keren wel rekening met mij houden en ze vond het vervelend dat ik me zo slecht voelde, maar ik denk niet dat er iets gaat veranderen. Ze had geen riemen mee en die honden luisterden niet, het waren niet eens haar eigen honden. Ze lette er ook totaal niet op. Eén keer liet ze ze voor onze deur uit haar auto en het was een chaos. Die honden renden door onze tuin en rende over de weg waardoor auto's een noodstop moesten maken, allemaal terwijl zij aan het praten was.

Ze liep ook weg met één hond minder, de hond die op ons af kwam was verdwenen en zij had niets in de gaten.

 

Later in de middag ging ik nog een keer lopen, in de hoop dat het dan misschien beter zou gaan. Gelukkig was dat het geval, het was rustig. Op het einde zag ik twee honden die ik ken, normaal lijnt die eigenares ze op tijd aan maar vandaag dus niet. Eén van die honden stormde op Penny af en ik zat meteen met een probleem. Penny stond aan het einde van de riem en 15 meter rol ik niet heel makkelijk in één keer op. De hond rende bijna over Penny heen, Penny ging er kort achteraan wat ze dus niet mag omdat ze daardoor geblesseerd is geraakt. Gelukkig was ze snel weer rustig, maar ik vond het echt niet leuk. Het had ook weer fout kunnen gaan.

 

 

Ik snap gewoon echt niet waarom het zo moeilijk is. Dat je je hond daar los laat lopen als er niemand is, prima, dat doe ik ook soms. Maar waarom niet gewoon aanlijnen als je iemand ziet?

honden page profiel BibicheBibiche 3 doggies

Ja ik snap het ook niet maar denk dat het never ending story is. Ik heb pas sinds een paar maanden een hondje voor mezelf (daarvoor altijd honden gehad bij mijn ouders maar was ik er niet zo mee bezig zeg maar) en toen al 20/30 jaar geleden was het al een issue ook voor mijn ouders. 

Toevallig heeft Monique Bladder vandaag iets op FB gepost hierover http://www.moniquebladder.nl/sociale-hond-hulp

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Sleeuwijk is super goed, dat gaat wel goed komen. 
We zullen wel aan Beer denken. Met zijn jellybean nagels. "

We gaan er maar vanuit dat hij met zijn jellybean nagels nog 10 jaar blijft rondwandelencool

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

@Melissa: Heel vervelend. Ik blijf mij er ook aan ergeren. Ik mijd hier ook een bepaalde omgeving al een hele tijd omdat daar vaak 1 man loopt met 4 of 5 honden (soms heeft hij er nog meer bij). Ze lopen allemaal los, komen naar mijn hond gelopen die dan doodsbang wordt. En als ik haar oppak, gaat hij mij 'uitleggen' hoe ik haar minder bang kan maken en dat ik haar gewoon moet neerzetten. Echt niet fijn voor mijn hond en mij en heel jammer dat ik nu al maanden daar niet meer kan/wil lopen gewoon omdat hij zijn honden niet wilt aanlijnen terwijl dat wel verplicht is. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" @Melissa: Heel vervelend. Ik blijf mij er ook aan ergeren. Ik mijd hier ook een bepaalde omgeving al een hele tijd omdat daar vaak 1 man loopt met 4 of 5 honden (soms heeft hij er nog meer bij). Ze lopen allemaal los, komen naar mijn hond gelopen die dan doodsbang wordt. En als ik haar oppak, gaat hij mij 'uitleggen' hoe ik haar minder bang kan maken en dat ik haar gewoon moet neerzetten. Echt niet fijn voor mijn hond en mij en heel jammer dat ik nu al maanden daar niet meer kan/wil lopen gewoon omdat hij zijn honden niet wilt aanlijnen terwijl dat wel verplicht is.  "

Mmm... Ik zag vandaag die James weer in het bosje hier.

[Ter herinnering: September Elsa gebeten, dikke maand geleden Momo gebeten. Enorme ruzie gekregen met bazinnetje toen ik hem schopte omdat hij vervolgens Elsa te pakken wilde nemen. Politie ingeschakeld. Bedreigd door baasje. Weer politie ingeschakeld. Daarna niet meer gezien.]

 

Als blikken konden doden was ik ter plekke dood neergevallen. Maar James liep aan de lijn en hij liep om ons heen ipv de confrontatie op te zoeken door hetzelfde pad te kiezen. Wel kwam hij dus weer in dat bosje door de bordjes 'verboden toegang voor onbevoegden' van de buren te negeren. Over hun terrein dus. Aso volk.

 

Ik denk dus dat de politie hem duidelijk heeft verteld dat hij op moet houden met zijn 'geintjes' en James aangelijnd moet houden. Het heeft dus zin om de politie in te schakelen voor zulke zaken. Als je maar weet wie hij is/waar hij woont.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Mmm... Ik zag vandaag die James weer in het bosje hier.

 
Als blikken konden doden was ik ter plekke dood neergevallen. Maar James liep aan de lijn en hij liep om ons heen ipv de confrontatie op te zoeken door hetzelfde pad te kiezen. Wel kwam hij dus weer in dat bosje door de bordjes 'verboden toegang voor onbevoegden' van de buren te negeren. Over hun terrein dus. Aso volk.
 
Ik denk dus dat de politie hem duidelijk heeft verteld dat hij op moet houden met zijn 'geintjes' en James aangelijnd moet houden. Het heeft dus zin om de politie in te schakelen voor zulke zaken. Als je maar weet wie hij is/waar hij woont. "

Wat goed dat het toch echt geholpen heeft bij jullie!

 

Ik weet idd wie die man is en waar hij woont. Hij woont enkele huizen verder. Het nadeel is dat hij verder heel sociaal is en dus goed bevriend is met zowat onze hele straat. Ik wil eigenlijk dus ook niet te veel ruzie krijgen. Bvb onze buren zijn goed bevriend met hem en zijn vrouw. Maar aan de andere kant denk ik echt wel dat er nog mensen last hebben van hem, dus hij zal misschien niet weten dat ik het gemeld heb. Toch wel het proberen waard, denk ik. Ik had er zelf nog niet aan gedacht politie in te schakelen omdat ze eigenlijk nooit controleren op loslopen, maar als iemand het meldt, moeten ze dat toch tenminste eens bekijken, zou ik denken. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Wat goed dat het toch echt geholpen heeft bij jullie!
 
Ik weet idd wie die man is en waar hij woont. Hij woont enkele huizen verder. Het nadeel is dat hij verder heel sociaal is en dus goed bevriend is met zowat onze hele straat. Ik wil eigenlijk dus ook niet te veel ruzie krijgen. Bvb onze buren zijn goed bevriend met hem en zijn vrouw. Maar aan de andere kant denk ik echt wel dat er nog mensen last hebben van hem, dus hij zal misschien niet weten dat ik het gemeld heb. Toch wel het proberen waard, denk ik. Ik had er zelf nog niet aan gedacht politie in te schakelen omdat ze eigenlijk nooit controleren op loslopen, maar als iemand het meldt, moeten ze dat toch tenminste eens bekijken, zou ik denken.  "

Alleen loslopen misschien niet. Vertel er dus wel bij dat hij met meerdere honden los loopt en dat die met z'n allen bij jouw hondje komen kijken die daar enorm bang van wordt. En dat meneer dan boos en vervelend gaat doen omdat jouw hondje bang is terwijl jij eigenlijk niets tegen hem doet behalve misschien zeggen dat hij zijn honden moet aanlijnen.

 

Dat je dus echt overlast hebt van dat loslopen in combinatie met zijn gedrag tegen jou. Dat jij daar zelfs niet meer durft te lopen daardoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Wat goed dat het toch echt geholpen heeft bij jullie!
 
Ik weet idd wie die man is en waar hij woont. Hij woont enkele huizen verder. Het nadeel is dat hij verder heel sociaal is en dus goed bevriend is met zowat onze hele straat. Ik wil eigenlijk dus ook niet te veel ruzie krijgen. Bvb onze buren zijn goed bevriend met hem en zijn vrouw. Maar aan de andere kant denk ik echt wel dat er nog mensen last hebben van hem, dus hij zal misschien niet weten dat ik het gemeld heb. Toch wel het proberen waard, denk ik. Ik had er zelf nog niet aan gedacht politie in te schakelen omdat ze eigenlijk nooit controleren op loslopen, maar als iemand het meldt, moeten ze dat toch tenminste eens bekijken, zou ik denken.  "

Je kan via de site van je gemeente ook melding doen over loslopende honden en het effect ervan op jou en je hond. Dan hoef je niet gelijk de politie in te schakelen maar schakel je de gemeente zelf in en hopelijk zorgen hun dan dat het probleem wordt opgelost.

 

Heb hier laatst melding gedaan over de vele hondenpoep en dat ik mezelf in allerlei bochten moet wringen om de poep van m'n eigen hond op te ruimen en dat hier veel kinderen spelen en dat het ronduit smerig is dat zij elke dag met poep schoenen thuis moeten komen. Helaas is er niks mee gedaan. Wellicht te weinig meldingen.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

@Liz: Dat zou ik er idd dan bijvertellen, maar het enige echt 'strafbare' is dan natuurlijk wel het loslopen. 

 

@Ruby: Op de site van mijn gemeente vind ik er niets over terug (is ook een onduidelijke site). Ik weet eigenlijk niet goed hoe dat juist geregeld is bij mijn gemeente, maar het klinkt wel logisch dat ik het daar ook zou kunnen melden. Ik denk dat ik dat idd eerst ga doen ipv politie. Ik moet daar binnenkort toch nog zijn en dan kan ik het daar eens vragen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" @Liz: Dat zou ik er idd dan bijvertellen, maar het enige echt 'strafbare' is dan natuurlijk wel het loslopen. 
 
@Ruby: Op de site van mijn gemeente vind ik er niets over terug (is ook een onduidelijke site). Ik weet eigenlijk niet goed hoe dat juist geregeld is bij mijn gemeente, maar het klinkt wel logisch dat ik het daar ook zou kunnen melden. Ik denk dat ik dat idd eerst ga doen ipv politie. Ik moet daar binnenkort toch nog zijn en dan kan ik het daar eens vragen.  "

Staat er geen zoekfunctie op de site? Vul daar dan in klacht oid in.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Nee, dat is er niet. Maar er staat sowieso heel weinig info op die site. Alleen de openingsuren van de verschillende diensten en info over schepencollege en gemeenteraad. 

 

Maar ik moet toch nog eens langsgaan, dus dan vraag ik het dan wel en kan ik het eventueel meteen ook melden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Mijn frustratie, niks met honden.

Maar ik zat net op de fiets, in een 30km zone vlakbij een basisschool!!! kom ik op een t-splitsing en ik had voorrang. Racet er toch een vrouw met een rotvaart langs me heen, ze gaf me gewoon geen voorrang. Echt, wat een regelrechte idioot. Ben zo boos!

Dat je jezelf om een boom heen slingert maakt me geen hol uit, maar in godsnaam, waarom altijd andere mensen de dood injagen met je asociale rijgedrag? En dat ook nog in de buurt van een basisschool en kinderrijke omgeving.

Snappen mensen dan niet dat je er hier in Nederland geen half uur kunt uitrijden? Dat Nederland zo klein is en zo dichtbevolkt, dat hoge snelheden gewoon levensgevaarlijk zijn?

 

Werkelijk waar... Ik heb die vrouw toch even flink boos aangekeken, het ging zo snel dat ik net geen tijd had om met m'n vinger m'n voorhoofd aan te tikken.
Slaat ze haar hand voor haar mond en zwaait nog even. Ik had echt gehoopt dat ze gestopt was, dan had ik haar toch even heel netjes gevraagd waar ze mee bezig is.

 

Ben echt boos. Niet eens omdat het mij overkomt, maar er zal op dat moment maar net een kind hebben gefietst, die kijken ten eerste nog niet altijd even goed uit en die kunnen ook nog niet zo snel anticiperen. De gevolgen waren dan niet te overzien geweest.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Op dat niveau heb ik ook wel wat klachten (nog geen frustraties).

 

Opvallend hoe wandelaars, fietsers en ruiters op auto's reageren in onze natuurgebieden, zelfs op geasfalteerde wegen voor bestemmingsverkeer. Blijkbaar zijn ze allemaal doof en hebben ernstige nekklachten waardoor zij niet achterom kijken. Het fietspad kronkelt langs de weg op en kruist hem enkele malen... je wilt niet weten hoe vaak ik vol op de rem heb moeten staan omdat ze gewoon de fiets voor mijn auto gooien... en dan rij ik daar nog geen 20 km/p/u. Gewoon, zonder te kijken wordt het stuur omgegooid terwijl ik er dus al half naast rij.

 

Ruiters zijn het ergste. Soms echt kilometers lang blijven ze voor je auto rijden met 3 man naast elkaar. Zelfs als je ze tegemoet komt gaan ze pas op het allerlaatste moment en zo min mogelijk, aan de kant. Ze rekenen gewoon op jouw gevoel van verantwoordelijkheid en maken daar misbruik van. Mijn vingers jeuken dan om de claxon te gebruiken maar mijn verstand houdt me tegen. Maar ook terplekke zijn het zeer asociale figuren die met niemand rekening houden en niets achter hun kont opruimen. Je bent te gast en mag je paard even gratis stallen... het zou niet in mijn hoofd opkomen om dan hooi te stelen, de drinkbakken van de schapen te jatten (en niet of leeg terugzetten) en de stal als mestvaalt achter te laten. Maar onder paardenmensen is dat blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

1 woord: wielrenners. 

En mensen die op het allerlaatste moment ineens gaan afslaan. Geen richtingwijzers aan van te voren gewoon vol op de rem zo ineens met een stoet auto's erachter. Gvd gisteren en vandaag de rem al tot op de vloer moeten intrappen door dat. 

 

En figuren die bellen achter het stuur die verdienen per direct een nekschot. Risico's nemen met andermans veiligheid... wtf. Ik ben een keer bijna de a2 afgeramd door zo'n figuur in een twingo. Oordoppen in en alles had ie, hoorde de claxon ook niet. 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego 3 doggies

honden foto van Myrthe en Diego

"
En figuren die bellen achter het stuur die verdienen per direct een nekschot. Risico's nemen met andermans veiligheid... wtf.   "

Dit! Rij vooral lekker tegen een boom aan, daar heb ik geen last van. Maar niemand wil aangereden worden door een idioot die niet oplet/belt/appt/te hard rijd/alcohol of drugs gebruikt et cetera. Daar wordt ik zo kwaad van...

 

Verder is opeens heel Nederland weer buiten om te genieten van het mooie weer. Terecht, maar zo moet men veel meer rekening houden met elkaar en blijkbaar is dat bijzonder lastig... Ik zie ook opeens honden buiten die volgens mij de halve winter nauwelijks buiten zijn geweest, sneu is dat...

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Verder is opeens heel Nederland weer buiten om te genieten van het mooie weer. Terecht, maar zo moet men veel meer rekening houden met elkaar en blijkbaar is dat bijzonder lastig... Ik zie ook opeens honden buiten die volgens mij de halve winter nauwelijks buiten zijn geweest, sneu is dat... "

Klopt. Het was hier afgelopen zondag echt absurd druk. De parkeerplaatsen bij de losloopgebieden waren tot het laatste gaatje aan toe vol dus mensen gingen maar langs de provinciale weg in de berm parkeren. Ik denk aan beide zijden zo'n km of 3 lang stond het vol met auto's.

 

Waar zijn al die wandelaars in de winter en doordeweeks eigenlijk?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Klopt. Het was hier afgelopen zondag echt absurd druk. De parkeerplaatsen bij de losloopgebieden waren tot het laatste gaatje aan toe vol dus mensen gingen maar langs de provinciale weg in de berm parkeren. Ik denk aan beide zijden zo'n km of 3 lang stond het vol met auto's.
 
Waar zijn al die wandelaars in de winter en doordeweeks eigenlijk? "

Dan is het te koud. De meeste mensen houden niet van kou en nattigheid. Stel je ook voor dat je hond nog eens nat word, dan heb je de hele kamer smerig en moet je dat ook nog eens schoonmaken.

Die mensen leven doorgaans van de herfst tot en met de winter onder een steen.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego 3 doggies

honden foto van Myrthe en Diego

" Dan is het te koud. De meeste mensen houden niet van kou en nattigheid. Stel je ook voor dat je hond nog eens nat word, dan heb je de hele kamer smerig en moet je dat ook nog eens schoonmaken.
Die mensen leven doorgaans van de herfst tot en met de winter onder een steen. "

Haha en diezelfde mensen verwijten mij ervan onder een steen te leven! Puur omdat ik nauwelijks tv kijk en niet op de hoogte ben van de laatste films/series/bn'ers en realityshows undecided

Achja, ieder zijn ding, ik zoek de rustige gebieden wel op. Ik ben er alleen wel bang voor dat die mensen die alleen met mooi weer in het bos zijn ook het hardste schreeuwen om aanlijnplicht, maatregelen voor hr-honden en dat soort regels. En daar zouden wij straks het hele jaar mee moeten lopen... (hoewel ik er geen problemen mee zou hebben als een verplichte cursus wordt vergoed, graag zelfshp-angel)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Haha en diezelfde mensen verwijten mij ervan onder een steen te leven! Puur omdat ik nauwelijks tv kijk en niet op de hoogte ben van de laatste films/series/bn'ers en realityshows 
Achja, ieder zijn ding, ik zoek de rustige gebieden wel op. Ik ben er alleen wel bang voor dat die mensen die alleen met mooi weer in het bos zijn ook het hardste schreeuwen om aanlijnplicht, maatregelen voor hr-honden en dat soort regels. En daar zouden wij straks het hele jaar mee moeten lopen... (hoewel ik er geen problemen mee zou hebben als een verplichte cursus wordt vergoed, graag zelfs) "

Hahaha, dan leef ik ook onder een steen!

Ik kijk wel tv, maar heb niks met BN'ers, films en series en realityshows. Ja oke, soms vind ik het leuk een bepaalde serie te volgen, maar dat komt niet vaak voor. En dan ken ik de personages ook nog niet eens, doe er geen moeite voor om dat allemaal te onthouden.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Niet echt een ergernis, meer een verbaas momentje.

Ik liep met Bobby langs een brede sloot. Aan de overkant rende een boxer met dwaze sprongen rond. Intussen hoorde ik een man heel hard en boos roepen: Blijf! BLIJF!!
De hond rende gewoon door, de man liep een beetje achter de hond aan. Nog steeds op dezelfde harde, barse toon begon hij te brullen: Blijf! Zit! Kom hier!
De hond sprong nog steeds rond en die vent liep opeens weer weg. Boxer bleef even verbaasd stilstaan en rende uiteindelijk met grote sprongen in de richting waar die man verdwenen was. Dat was dan kennelijk de blijf-kom hier.

Geen idee wat die man nou precies van zijn hond wilde.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Het kan nog wel eens helpen om gewoon weg te lopen als je hond niet wilt luisteren naar 'kom' of 'blijf'... Doe ik ook soms wel eens alleen ga ik niet eerst belachelijk lang staan schreeuwen. x) 

Één van mijn wandelhonden moet ook soms net even 'toevallig' tegen een paaltje gaan plassen als ik hem terugroep. Dan zoek je me maar lekker aan de andere kant van het veld. (Als de omgeving veilig is natuurlijk). 
Kan ook zijn dat het gewoon nog een jonge hond was, hij had alleszins overduidelijk banen in zijn oren.. :p 

pagina 11 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^