Hond met zeer gevoelige darmen wie helpt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joyce joyce

Hallo allemaal.

wij hebben een labradoodle van 1 jaar en 2 maand oud.

afgelopen december zijn de klachten. Begonnne en ik zal daar maar beginnen.

 

december: hond wordt ziek we doen onderzoeken en hieruit blijkt een Giardia. Tijdens deze behandeling gaat hij achteruit en is hij erg ziek. Braken, diarree, harde ontlasting, misselijk, weigerde te eten en drinken. Hij werd zo zwak dat hij is opgenomen en kreeg daar ook infuus en later nog neussonde. Conclusie een dikke maag darm Infectie. 

Hij mocht mee naar huis de zelfde dag en hij krabbelde iets op maar even later was hij weet terug bij af. Paar dagen later weer opgenomen en alle bloedonderzoeken en uitgebreid onderzoek gehad. ( niks afwijkende) Deze keer ook een nacht moeten blijven want hij was te zwak. 

We haalden hem op en krabbelden weer overeind.  De kuur werd afgemaakt en nogmaals een kuur en toen ontlasting onderzoek. Giardia was echt weg na de kuur. 

 

Januari en februari blijven we aan het klungelen. Hij staat ondertussen op hypoallergeen voeding en krijgt verder niks meer om te kijken of het dan beter gaat. (Denken aan een voedsel allergie.) we blijven klungelen, vage klachten houden ( soms braken, traagheid, veel slikken, in elkaar krimpen,( als hij ligt zoals een bol wol)  soms ineens hard janken, dan weer dagen super te pas. Harde ontlasting ( van die kleine stukjes, veel zitten en niet kunnen poepen) en zo ineens diarree uit het niets. Momenten van niet willen eten en drinken. 

 

We besluiten een endoscopie te doen ( vorige week gebeurd) en de uitslagen maken dat er ontsteking is in de darmwand en de klachten zijn inmiddels chronisch. Tevens is hij ook getest op Ziekte van addison maar ook deze is uitgesloten.. bloed is nogmaals uitgebreid getest en hier is ook niks afwijkend te vinden. 

Afgelopen dinsdag avond wilde bikkel niet meer eten en drinken. Ging snel achteruit en was sloom. Gister de dierenarts gebeld en we konden gelijk komen. Heeft spuiten gehad en ook een prednison kuur voor de ontsteking in de maag. Momenteel eet en drinkt hij weer maar blijft beetje sloom / traag.

wij zijn onderhand wat radeloos en weten niet zo goed meer wat nog te doen. 

 

Nu hebben we een vraag: Wat kunnen we gaan geven om de maag te ondersteunen? Liefst veilige supplementen 

 

Hebben jullie dus ervaringen en tips?? 

 

 

( sorry voor het verhaal wellicht ben ik wat dingetjes vergeten te vermelden, maar we hopen op tips en nieuwe inzichten 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Bij mijn hond helpt Sanofor veendrenkstof heel goed op momenten dat ze wat last heeft van haar ontlasting. Ik moet er wel bij zeggen dat zij alleen redelijk gevoelige darmen en snel diarree heeft, maar dat het helemaal niet zo ernstig is als bij jouw hond. In jouw situatie zou ik vooral afgaan op wat de dierenarts zegt en ook even overleggen voor je iets van supplementen gebruikt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sanofor is veilig, maar zou er toch even de arts over raadplegen..ik geef ook sanofor hoor, iedere dag, maar heb gezonde honden vandaar eerst overleggen met je dierenarts...het is een hele goede probiotica, maar jouw hond heeft en fikse achtergrond...overleg.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Heb je bij een andere dierenarts al eens om een second opinion gevraagd? 

 

Welk voer krijgt je hond? Wat geef je nog meer in de zin van ontvlooien, ontwormen en entingen? 

 

Mijn hond heeft als pup giardia gehad en ben enorm tevreden over Puur probiotica als aanvulling op het voer. Je kan beginnen met een kuur en daarna als dagelijks onderhoud. Daarbij is goede voeding ook heel belangrijk. Ben dus benieuwd wat je al geprobeerd hebt en wat je hond nu krijgt? 

honden page profiel joyce joyce

" Heb je bij een andere dierenarts al eens om een second opinion gevraagd? 
 
Welk voer krijgt je hond? Wat geef je nog meer in de zin van ontvlooien, ontwormen en entingen? 
 
Mijn hond heeft als pup giardia gehad en ben enorm tevreden over Puur probiotica als aanvulling op het voer. Je kan beginnen met een kuur en daarna als dagelijks onderhoud. Daarbij is goede voeding ook heel belangrijk. Ben dus benieuwd wat je al geprobeerd hebt en wat je hond nu krijgt?  "
Dank voor de reacties  tot nu toe. Hij had altijd gewoon Dogs lover God brokken.  Momenteel
heeft hij de hypoallergeen brokken van de dierenarts.  Verder heeft hij 1 keer de basisenting gehad en dit alleen na titeren toen de waardes 0 waren. Hij is deze week weer getiterd en de waardes waren erg mooi. Hij hoeft de eerste 2 jaar niet geënt te worden. De Weil hebben wij nooit laten enten.  Verder krijgt hij soms een knoflook tabletje tegen de vloeien en teken. Deze heeft hik sinds december niet meer gehad omdat hij dus zo ziek was.
 
 
Het is ook zeker dat ze niet zomaar dingen gaan doen maar we zijn even benieuwd naar nieuwe inzichten of tips. We vertrouwen de dierenarts wel maar zijn benieuwd naar andere ideeen 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb ook een hond met hele gevoelige darmen, en meer, maar blikvoer werkt het beste voor hem, dan geen gewoon goedkoop voer maar wel kwaliteit, maar dat is duur.

 

Ik weet niet of je hond thee lust? door blikvoer of kvv en dan prakken, ik geef kamille thee en Gember thee om zijn maag rustig te houden, Faro vind het lekker en het helpt.

Als de thee niet lukt, het bestaat ook in capsules, geen bijwerkingen verder.

 

Verder zou je misschien naar een Holist kunnen gaan die maagversterkende en darmversterkende kruiden kan geven, ga niks bij dierendokter of dieren apotheker kopen, want de helft van de kruiden die in die pillen zitten zijn niet voor de maag.

 

Ik heb de pillen door 2 holisten laten zien en die waren verbaasd dat dat zo verkocht werd.

Als je naar een Holist gaat, ga dan naar een Holist die ook dierenarts is, die bekijkt het van 2 kanten en daar kan je heel veel aan hebben.

 

Voor de te dikke drollen en diarree kan je bij medpets Iso gel kopen, dat maakt alles een beetje gel, maakt de drollen glad, en bij te dunne ontlasting helpt het ook, het heeft verder geen bijwerkingen.

 

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Jeetje wat heftig voor jullie en jullie hondje.

Ik zou overgaan op heel licht verteerbaar voer, denk aan gestoomd vlees van Renske of van een ander goed merk. Verder zou ik een periode ondersteunende supplementen geven. Bijvoorbeeld die van het merk Puur (daar heb ik zelf goede ervaringen mee): Puur Probiotica (probiotica) en Puur Digest (prebiotica). Dit helpt de darmflora te herstellen. Voor de maag kun je een kuurtje Puur Stomac geven (dit bevat kamille, gember, grote engelwortel, hop, mariadistel, paardenbloem, pepermuntblad, IJslandsmos en Zoethout). Dit mag je gerust allemaal tegelijk geven. Uiteraard wel even in overleg met de dierenarts. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Grote engelwortel en mariadistel en paardenbloem kan zwaar vallen op de maag, als die gevoelig is, ik heb het allemaal los in huis en kijk naar mijn hond wat hij nodig heeft, uit ervaring weet ik dat die kruiden wat meer maagzuur kunnen veroorzaken en dan gaan ze opboeren, als je hond snel braakt is het niet handig.

Ijslands mos is natuurlijk ook heel verzachtend voor de maag.

De rest is eigenlijk om de spijsvertering te bevorderen als hoofdzaak, paardenbloem(wortel) werkt ook aan de lever.

Weegbree is ook heel verzachtend en straks staat het weer overal, je kan het licht koken en door het eten doen.

 

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat naar voor je hond zeg!

Het eerste waar ik aan dacht: is je hond wel goed ontwormt?

Want juist bij verzwakte honden slaat deze parasiet aan en kan dan verwoestend worden.

Een knoflooktablet helpt daar niet tegen.

Verder zou ik inderdaad ook aan lichtverteerbaar eten denken.

Die hypo-allergeen brokken lijken hem niet goed te bevallen.

Ik zou inderdaad ook eens Renske proberen; dat vind elke hond lekker en is zit niks in waar hij niet tegen zou kunnen.

En ik zou een lepeltje yoghurt of karnemelk toevoegen.

Dat bevordert de vertering en houd scherpe maagsappen onder controle.

Persoonlijk zou ik niet teveel experimenteren met supplementen.

Zijn gevoelige spijsvertering kan daar toch wat overspannen op regeren.

Het enige wat wellicht nog een goede aanvulling zou kunnen zijn : extra vitamines. Maar dan zou dat in overleg met de da moeten over welke dan.

Én ik zou overwegen om naar een internist te gaan met hem; in een goede dierenkliniek.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Arm ding, Java heeft ook Giardia gehad, als pup. 

Ik heb haar daarna een tijdje immuneboosters gegeven met echina, enkele druppels in het drinkwater. Geen idee overigens of dat echt verschil heeft gemaakt trouwens, maar het was natuurlijk en ik had er een goed gevoel bij. 

 

Daarnaast krijgt Java nu ook iedere dag Sanofor. Als ze dat niet krijgt zijn haar darmen wat makkelijker van slag. 

Bij jou hond is het wel wat extremer dus het zal niet direct helpen of compleet helpen. Sanofor moet je wel een aantal weken geven voor je resultaat ziet. En blijven geven. 

 

Ik weet ook niet welke brok je geeft, maar vaak zijn deze qua voedingsstoffen niet heel goed. Ik zou dus ook voor kwaliteit gaan, zodat hij betere voedingsstoffen binnen zal krijgen. 

 

Yoghurt of karnemelk, zuivel dus, maar ook eieren zou ik juist niet geven ivm de intoleranties of allergieën. Sanofor is dan een veiligere keuze en heeft dezelfde werking.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop


Yoghurt of karnemelk, zuivel dus, maar ook eieren zou ik juist niet geven ivm de intoleranties of allergieën. Sanofor is dan een veiligere keuze en heeft dezelfde werking. "

Eens, kamille en gember maken de maag rustig, en is niet eens een supplement.

Ik zou ook niet voor renske kiezen, daar zitten erwten in en dat viel hier ook helemaal niet goed, als je dan goed blikvoer wilt geven geef dan Herrmanss dat is ecologisch, biologisch en de beste kwaliteit die er tot nu is, Terra Canis is ook heel goed maar is nog duurder.

 

En ik zou echt denken aan een holist, die veel verstand heet van voeding, ook zou ik aan lichtverteerbare diersoorten denken, niet te vet, Eend bijvoorbeeld.

 

Sanofor heb ik gebruikt, maar voor Faro zijn maag en darmen deed het niks, ik heb het een jaar gegeven, geen verschil, dat een gewone hond er wat aan heeft kan ik best begrijpen, maar ja dat is mijn ervaring met een hond met zeer gevoelige darmen en maag.

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Karnemelk is wel een veilig middel en een waardevolle aanvulling.

Ook vanwege de probiotica die erin zit.

Alleen bij een bewezen koemelk allergie moet je het niet geven.

Net als een beetje graan in het voer: alleen niet geven bij bewezen graan allergie niet geven.

Vraag dit gerust na bij de da

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Karnemelk is wel een veilig middel en een waardevolle aanvulling.
Ook vanwege de probiotica die erin zit.
Alleen bij een bewezen koemelk allergie moet je het niet geven.
Net als een beetje graan in het voer: alleen niet geven bij bewezen graan allergie niet geven.
Vraag dit gerust na bij de da "

Sorry maar ze moet nog testen waar de hond allergisch voor is dus juist GEEN melkproducten geven. Anders is heel haar test naar de maan. 

En laat melk nou net hoog in het lijstje staan waar honden vaak allergisch voor zijn.

 

https://www.voerwijzer.com/voedselallergie-bij-hond-en-kat/

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Karnemelk is wel een veilig middel en een waardevolle aanvulling.
Ook vanwege de probiotica die erin zit.
Alleen bij een bewezen koemelk allergie moet je het niet geven.
Net als een beetje graan in het voer: alleen niet geven bij bewezen graan allergie niet geven.
Vraag dit gerust na bij de da "

Voor een hond met allegieeen niet zo veilig, vroeger werd karnemelk van boterzuur gemaakt, toen was het nog heel gezond (tenzij je een lactose allegie hebt)

Dat werd geroerd en gezeefd.En dan kreeg je hele gezonde vette karnemelk.

Tegenwoordig voegen ze  melkzuurbacteriën toe, waardoor de melksuiker ( lactose) wordt omgezet in melkzuur.

Lactose is een suiker (melksuiker) waar darmen heel slecht tegen kunnen als er al problemen zijn.

 

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

We moeten het maar aan Joyce ( ts) overlaten of en wat ze met alle reacties gaat doen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" We moeten het maar aan Joyce ( ts) overlaten of en wat ze met alle reacties gaat doen. "

Nee dat gaan wij regelen tongue-out geintje heh!

honden page profiel joyce joyce

Ik ben blij met jullie reacties tot dus ver.

morgen zal ik meer onderzoek naar doen naar jullie tips. Meer reacties zijn Uiteraard altijd welkom 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Voor een hond met allegieeen niet zo veilig, vroeger werd karnemelk van boterzuur gemaakt, toen was het nog heel gezond (tenzij je een lactose allegie hebt)
Dat werd geroerd en gezeefd.En dan kreeg je hele gezonde vette karnemelk.
Tegenwoordig voegen ze  melkzuurbacteriën toe, waardoor de melksuiker ( lactose) wordt omgezet in melkzuur.
Lactose is een suiker (melksuiker) waar darmen heel slecht tegen kunnen als er al problemen zijn.
 
 
  "

Er zijn best veel boerderijen waar ze zelf karnemelk en boter maken. Maar ook in yoghurt en kwark zijn de melksuikers omgezet en kunnen dan vaak wel heel goed verteerd worden. In de Groene Winkel verkopen ze Acidophilus 'karnemelk', https://www.zuiverzuivel.nl/product/acidophilus/ Dat werkt vaak heel goed bij darmklachten, ook omdat het een Demeter-product is, waarbij de melk niet gehomogeniseerd (waardoor het vet weer normaal naar boven kan drijven, zoals het hoort in de natuur) is waardoor het sowieso al beter te verteren is en minder allergie-achtige klachten geeft.

 

Ook kun je denken aan geitenkwark of geitenkarnemelk (de geitenyoghurt in de supermarkt bevat meestal maizena of zetmeel omdat het er anders uitziet als standyoghurt...). Geitenmelk wordt vaak heel goed verdragen door honden.

 

Ook biest (dat je op een boerderij kunt krijgen) heeft vaak juist een heel goed effect op de onrustige darmen van een hond. In Amerika wordt het vaak gegeven in poedervorm, capsules - maar als je het vers kunt krijgen, is altijd beter.  http://www.dogsnaturallymagazine.com/bovine-colostrum/

 

Maar inderdaad, het is misschien goed om er eerst eens achter te komen of er allergieën/overgevoeligheden zijn. Dit doe je het beste met een dierenarts die holistisch werkt, die een goed dieet kan helpen samenstellen om de darmflora weer goed op te bouwen.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

och wat een zorgen, zijn darmen zijn waarschijnlijk door die rotparasiet en de daaropvolgende medicatie, flink aangetast waardoor ook zijn afweer een flinke knauw gekregen heeft en er chronische klachten zijn nu. 

Het goede nieuws is dat chronisch alleen betekend dat de dierenarts niet snel een oplossing heeft, maar dat het niet betekend dat er geen genezing mogelijk is.

 

Ik zou zelf dus gaan werken om die darmen weer gezond te krijgen, wat voor mij betekend: alle chemie weg, ook in het voedsel, dus gaan voor biologisch voedsel als basis. De medicatie vervangen door natuurlijke middelen, (in overleg met een gediplomeerd holistisch dierenarts), misschien zelfs een waterfilter aanschaffen (hebben wij voor Jenna haar afweer te sterken gedaan).

Probiotica doen wij in de vorm van zelf gefermenteerde groenten, je hebt dan zoveel stammen en op een natuurlijke manier verkregen. Je hebt dan ook gelijk de vezels(de prebiotica). Het is ook heel snel, makkelijk en goedkoop te maken.

 

Zelf zou ik ook extra vit.C inzetten, wel een goede, zoals met alle supplementen is er veel rommel te koop, let ook op de nevenstoffen in eventuele supplementen, alles moet een goede biologische kwaliteit hebben. 

In overleg met iemand die daar verstand van heeft zou ik ook aan vit.D en K2 denken, veel honden en mensen knappen daar van op. Misschien ook andere vitamines en mineralen, als de darmen voedingsstoffen niet meer goed op kunnen nemen ontstaan tekorten. 

Acupuntuur en bijv. tui na massages kunnen hierbij ook goed ondersteunen.

 

 

honden page profiel BelindaBelinda

honden foto van Belinda

Hi Joyce,

Ik herken veel van de ellende die je hebt met je hond.

Onze hond heeft erg goede ervaringen met Hills ZD, maar wel alleen met het blikvoer, van de ZD brokken bleven de darmproblemen aanhouden. Verder echt helemaal niets.

Er is natuurlijk geen echt vergelijk mogelijk met jouw hond, die van ons is met darmproblemen en al erg oud geworden. Het hele probleem verdwijnt mogelijk niet helemaal, maar het was zeker te doen.

Maar ik zou erg voorzichtig zijn met die kuren, onze hond is er overgevoelig(Metrobactin) voor gebleken. Daar is ze uiteindelijk zwaar door in de problemen gekomen. (Net als wat jij vertelde: Tijdens deze behandeling gaat hij achteruit en is hij erg ziek. Braken, diarree, harde ontlasting, misselijk, weigerde te eten en drinken. Hij werd zo zwak dat hij is opgenomen en kreeg daar ook infuus en later nog neussonde. Conclusie een dikke maag darm Infectie. )

In de bijsluiters staan dat bijwerkingen "zelden voorkomen" en dierenartsen zien zoveel honden wel opknappen van die kuren, dat ze niet snel zullen zeggen dat het inderdaad een overgevoeligheidskwestie is.

Natuurlijk moet je je altijd blijven richten op je dierenarts, maar omdat de situatie niet lijkt te verbeteren zou ik

het eens een tijdje (natuurlijk heel voorzichtig, en al dan niet in overleg) (even) te stoppen met alle onderzoeken en kuren.En dan alleen de ZD blikvoeding.

Als jouw hond ook allergisch was voor een kuur, dan kan het best wel even duren voordat hij daar weer een beetje van is bekomen. Het allerbeste toegewenst! 

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Mijn labradoodle van 11 jaar oud heeft ook heel haar leven al gevoelige darmen. Ik heb al vele voeders geprobeerd, ook vers voer, maar dat ging uiteindelijk ook niet goed.

Sinds ze Naturo gestoomd vlees krijgt met sanofor erdoorheen, heeft ze nergens meer last van.

Omdat wij in juni op vakantie gaan wilde ik eens geperste brok proberen voor de vakantie, gevolg: weer diaree, hopen poep en misselijk zijnhp-frusty

Ik heb de bijna nieuwe zak maar naar het asiel gebracht.....dan maar 46 pakjes Naturo meenemen op vakantiehp-angel

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Mijn labradoodle van 11 jaar oud heeft ook heel haar leven al gevoelige darmen. Ik heb al vele voeders geprobeerd, ook vers voer, maar dat ging uiteindelijk ook niet goed.
Sinds ze Naturo gestoomd vlees krijgt met sanofor erdoorheen, heeft ze nergens meer last van.
Omdat wij in juni op vakantie gaan wilde ik eens geperste brok proberen voor de vakantie, gevolg: weer diaree, hopen poep en misselijk zijn
Ik heb de bijna nieuwe zak maar naar het asiel gebracht.....dan maar 46 pakjes Naturo meenemen op vakantie "

Wat voor groente en olie zit er in, Faro verdraagt slecht rijst, dus voor hem is het niks, haha wij nemen ook altijd een blik of 40 mee op vakantie.

Hoeveel moet je geven met het merk Naturo voor een hond van 30 kilo, Faro eet nu zo'n 750 a 800 gram per dag.

honden page profiel ienediened

Ik lees mee, ook mijn hond heeft last van haar darmen.

Dobry, je schrijft:

"Probiotica doen wij in de vorm van zelf gefermenteerde groenten, je hebt dan zoveel stammen en op een natuurlijke manier verkregen. Je hebt dan ook gelijk de vezels(de prebiotica). Het is ook heel snel, makkelijk en goedkoop te maken."

Hoe maak je dit voor een hond? Ik ken fermenteren alleen dmv het toevoegen van zout water en dan laten staan, maar dat is te zout voor een hond. Lukt het ook zonder zout?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik lees mee, ook mijn hond heeft last van haar darmen.
Dobry, je schrijft:
"Probiotica doen wij in de vorm van zelf gefermenteerde groenten, je hebt dan zoveel stammen en op een natuurlijke manier verkregen. Je hebt dan ook gelijk de vezels(de prebiotica). Het is ook heel snel, makkelijk en goedkoop te maken."
Hoe maak je dit voor een hond? Ik ken fermenteren alleen dmv het toevoegen van zout water en dan laten staan, maar dat is te zout voor een hond. Lukt het ook zonder zout?
 
  "

ja ik doe er nooit zout bij, het is echt niet nodig, de bacterien die op de groenten zitten is genoeg om het proces goed te laten verlopen. Wel natuurlijk biologische groenten nemen, anders weet je niet wat er nog meer gaat fermenteren wat je juist niet wil.

Ik snij de groenten in kleine stukjes, in een weckpot met zo'n rubber afsluiting op de deksel, water erbij totdat ze goed onderstaan, en acht tot tien dagen wachten. Jenna vindt het heerlijk, maar misschien niet elke hond. Het is het proberen waard.hp-shiny

honden page profiel ienediened

Dank je wel! IK ga het uitproberen of ze het lekker vindt.

 

"ja ik doe er nooit zout bij, het is echt niet nodig, de bacterien die op de groenten zitten is genoeg om het proces goed te laten verlopen. "

 

Dus met ongewassen groentes?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dank je wel! IK ga het uitproberen of ze het lekker vindt.
 
"ja ik doe er nooit zout bij, het is echt niet nodig, de bacterien die op de groenten zitten is genoeg om het proces goed te laten verlopen. "
 
Dus met ongewassen groentes? "

Ik heb ooit een waterfilter gekocht ivm mogelijke chemie die er in het kraanwater zit en spoel de groenten met dat water even af. Anders gewoon met wat kraanwater afspoelen, er blijven genoeg bacterien over.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat vervelend dat je hond zoveel klachten heeft, ik weet dat je er radeloos van kunt worden. Sterkte.

 

Ik heb ook een hond die al jaren last van zijn maag/darmen heeft. Hij kreeg als hij last had medicijnen (antibiotica en pijnstilling) en hij is op Royal Canin gastro intestinal brokken gezet. Het gaat een stuk beter met hem op de brokken maar toch waren de klachten niet helemaal weg, zo af en toe had hij een paar dagen last van zijn maag/darmen. Een paar maanden geleden ging het twee keer vlak achter elkaar weer mis, ik ben toen op advies van het forum gestart met Sanofor veendrenkstof en ik moet zeggen dat hij sinds hij dit krijgt geen last meer heeft gehad.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

In de probiotica van Puur zit maïs zetmeel. Als je hond allergieën heeft kan het zijn dat hij daar slecht tegen kan. Bij www.oervoer.com verkopen ze probiotica die volledig graanvrij is, van Dr. Mercola. Bij Duke werkt het super goed. Het is niet goedkoop, maar je doet er lang mee. Ik geef een lagere dosering dan aangegeven, omdat het heel geconcentreerd is. Duke weegt 11,5 kg en krijgt 1 gram per dag. Ik gebruik de "complete probiotics".Er is nog een andere variant, waar ook enzymen in zitten, die de vertering ondersteunen. Je kunt Oervoer een mail sturen voor advies, ze reageren snel en uitgebreid. Ik heb er goede eervaringen mee.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" In de probiotica van Puur zit maïs zetmeel. Als je hond allergieën heeft kan het zijn dat hij daar slecht tegen kan. Bij www.oervoer.com verkopen ze probiotica die volledig graanvrij is, van Dr. Mercola. Bij Duke werkt het super goed. Het is niet goedkoop, maar je doet er lang mee. Ik geef een lagere dosering dan aangegeven, omdat het heel geconcentreerd is. Duke weegt 11,5 kg en krijgt 1 gram per dag. Ik gebruik de "complete probiotics".Er is nog een andere variant, waar ook enzymen in zitten, die de vertering ondersteunen. Je kunt Oervoer een mail sturen voor advies, ze reageren snel en uitgebreid. Ik heb er goede eervaringen mee. "

ja dat is wel goede probiotica, veel beter dan Puur vind ik, en inderdaad in heel veel probiotica zit maismeel.

Dit is de eerste voor honden dat het er niet in zit, wel prijzig, ik koop mensen probiotica, ook met 14 stammen, en iets minder duur, al weet ik niet hoeveel je moet geven van die pot.

 

Enzymen geef ik ook, van Vectra.

Volgende forumvraag: Testen op wormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^