Diabetes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anja van BeukelenAnja van Beukelen

honden foto van Anja van Beukelen

Hallo Allemaal

Bij mijn Timo is een maand geleden diabetes vastgesteld :( Hij begon ineens erg veel te drinken en plassen.Waarde was bij 21.Nu ben ik dus sindsdien 2 x daags insuline aan het spuiten,begonnen met 5 eenheden(hij weegt 15 kilo) en na een week was de waarde al terug naar 15. Insuline moest wel verhoogd worden.5 daarna 7,10,12,14 ! En wat blijkt,de waarde is weer gestegen naar 20!! Eten alles met regelmaat ook de hoeveelheid steeds hetzelfde.Ik vraag me echt af waaraan dit zou kunnen liggen.. Timo krijgt wel van huisdierendokter.nl kruidentabletten tegen pijn,Analgos en om zijn achterpoten te steunen,Backmotion.Is het misschien raadzaam om die medicijnen weg te laten? Zou het kunnen dat die averechts werken op de insuline ?? Ik hoop iemand van jullie heeft ervaring met diabetes en de chinese kruiden. Alvast bedankt

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 1 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat sneu voor je hondje.....

Maar je hebt een logische vraag. Of deze kruiden van invloed zijn op zijn bloedsuikerspiegel , het zou kunnen.

Het zijn tenslotte een soort voedingssupplementen en als zodanig hebben ze invloed op de stofwisseling van je hondje.

Ik zou zeggen, probeer het eens een week of iets langer om ze niet te geven. En kijk of die spiegel dan stabiliseert.

Maar het zou ook kunnen dat je hondje gewoon nog instabiel is en nog niet direct goed ingesteld op de juiste hoeveelheid insuline.

 

Weet de dierenarts ook welk voer je hond krijgt? Want dat maakt ook uit: de ene soort heeft bv meer koolhydraten enz dan de andere.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik weet het niet, zou het eens bespreken met een holistisch arts.

 

Maar ik denk dat je eerder naar het voer en de lekkertjes zou moeten kijken, wat daar precies allmaal inzit.

honden page profiel Anja van BeukelenAnja van Beukelen

honden foto van Anja van Beukelen

De dierenarts zegt dat wat hij eet niet echt van belang is,gewoon wat hij altijd krijgt.Alleen de tussendoortjes heb ik drastisch gemindert. Ik laat nu eerst eens de chinese kruiden en hopende dat vrijdag zijn suiker een beetje gemindert is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" De dierenarts zegt dat wat hij eet niet echt van belang is,gewoon wat hij altijd krijgt.Alleen de tussendoortjes heb ik drastisch gemindert. Ik laat nu eerst eens de chinese kruiden en hopende dat vrijdag zijn suiker een beetje gemindert is. "

hmm dat snap ik niet, wat men eet lijkt me juist heel belangrijk, bij mijn weten ontstaat diabetes type 2 zelfs door oa ongezond eten.

honden page profiel Anja van BeukelenAnja van Beukelen

honden foto van Anja van Beukelen

DA zei dat de insuline op zijn normale eten ingesteld moet worden.Natuurlijk niet de hele dag door koekjes maar dat ook tussendoor,ik hou het nu op 2 kleine snoepjes per dag.Timo krijgt nu s,ochtends om 8 uur eten en 12 uur later weer. Daarnaast 2 kleine koekjes.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" DA zei dat de insuline op zijn normale eten ingesteld moet worden.Natuurlijk niet de hele dag door koekjes maar dat ook tussendoor,ik hou het nu op 2 kleine snoepjes per dag.Timo krijgt nu s,ochtends om 8 uur eten en 12 uur later weer. Daarnaast 2 kleine koekjes.
  "

Maar wat is zijn normale eten? Bedoel, er zit een hele boel rotzooi tussen alle brokken (neem aan dat je brokken voert?)

Volgende forumvraag: Wondverzorging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^