Wondverzorging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Moor is dinsdag geholpen aan een buitje op zijn been/heup. Nou heeft hij de afgelopen twee dagen met een kap om gelopen en dat ging super. Heeft daar geen last van en was gewoon lekker zichzelf. Wilde af en toe likken maar dit kunnen stoppen en prima te doen. Tot ik hem vanmiddag weg moest brengen naar mijn ouders omdat ik een slaapdienst heb. En op het moment dat ik wilde gaan ontdekte meneer hoe hij met kap om alsnog aan zijn wondje kon zitten, ideaal:(. Dus een lange mouwen shirt aangetrokken (advies van da) en deze heeft hij de hele middag aangehad. Nu net gebeld en met wandelen wilde hii obsesief blijven likken gaven ze aan. Nu hebben ze hem even alleen de kap om zodat de wond wat lucht krijgt. Maar ze stuurde een foto en ik vond de wond er toch wat roder uitzien als vanmorgen. Leek ook een erg klein beetje vocht op te zitten, wat gelig. Nou is dit beoordeeld van een foto maar in hoe verre is dit normaal? Het lijkt nu dus meer te jeuken (of moor neemt mijn ouders in de zeik, dat kan ook Zeker!). En ziet er iets minder rustig uit... ben morgen om 12 uur klaar met werken dus dan even kijken en anders natuurlijk meteen weer langs de da, zeker voor het weekend. Maar iemand hier ervaring mee? Wat is normaal? En hoelang zou dat likken moeten duren? Hij moet nu 10 dagen rust houden en dan op controle.

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Dat likken mag niet, omdat ze daar nu juist ontstekingen van krijgen. Het zou dus best eens geïnfecteerd kunnen zijn. Een rode wond zou infectie kunnen betekenen.

 

Het zou best kunnen dat het meer jeukt. Ook bij mensen jeukt een genezende wond meer.

 

Best even goed in de gaten houden dus.

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Dat likken mag niet, omdat ze daar nu juist ontstekingen van krijgen. Het zou dus best eens geïnfecteerd kunnen zijn. Een rode wond zou infectie kunnen betekenen.

 

Het zou best kunnen dat het meer jeukt. Ook bij mensen jeukt een genezende wond meer.

 

Best even goed in de gaten houden dus.

  "

 



Hij mag niet likken hoor. Maar met uitlaten (korte rondjes plassen) wilt hij wel even likken. Bij mij was dan een nee niet doen voldoende maar nu bij mijn ouders is het wat obsesiever. In huis dus steeds kap om gehad en nu ook shirt. Het is niet erg rood. Op de foto's zie ik alleen dat echt de lijn van de wond wat roder is en lijkt wat vocht uit te komen. Dit lijkt wat gelig maar is echt het sneetje zelf. Is onderhuids gehecht trouwens. De rest eromheen is niet rood of gezwollen of geïrriteerd... kan hier helaas geen foto's plaatsen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het jeuken betekend vaak heling van de huid. Heb je zelf een wond en het begint te helen, dan begint het ook te jeuken.

Inderdaad is het likken van de wond dikke kans op ontstekingen. Dus zorgen dat er niet gelikt word. Maar ik weet, het is nooit 100% te voorkomen.

Je kan de dierenarts vragen of je er een beetje honingzalf op mag smeren.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Drama hier. De tip van de honingzaf had ik opgevolgd, en gister van de dierenarts een tube meegekregen. Nu was ik vanmiddag lunchen, en heeft meneer zijn hele wond open gelikt. Ondanks de kap om en t-shirt aan situatie. Het is niet diep mee, maar de huis staat echt open en je ziet de roze nieuwe huid eronder. En dit dus nu over de hele wond. Gelukkig gaf de arts gister aan dat het wel al goed geheeld lijkt dus ben ik niet heel bang voor verder open schuren maar baal hier wel flink van. Nu dus toch maar weer niet alleen laten. Ging de afgelopen dagen prima alleen nu met de zalf erop niet... misschien daardoor juist meer jeuk? Kan dat?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Honingzalf ruikt wel heel erg lekker. Ik gebruik het zelf voor mijn droge handen tongue-out maar Java wil dat er ook altijd aflikken. Het zal dus gewoon lekker zijn geweest, ben ik bang..

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Honingzalf ruikt wel heel erg lekker. Ik gebruik het zelf voor mijn droge handen  maar Java wil dat er ook altijd aflikken. Het zal dus gewoon lekker zijn geweest, ben ik bang.. "

 



Pfff oke klinkt logisch... stomme poedel ;-)

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Daarom smeer ik altijd calendulan zalf op zulke dingen smaakt n stuk minder lekker en werkt netzo goed ???? mag alleen niet op open wondjes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^