Niet zelf verder slapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Met wolf gaat het opzich wel goed. We werken hard aan normaal aan de lijn lopen buiten, dat ie niet steeds joy en de katten lastig valt. Maar er is iets waar ik zelf nog niet achter kom waarom.

 

In de ochtend piept wolf me wakker. Ergens tussen 8 en 9. Als ik dan beneden kom negeer ik hem, ga ik naar de wc, pak koffie en ga op de bank zitten. Eerst wat hij doet is héél hyper zijn om vervolgens als ik ga zitten ook een plek te zoeken en gaat verder slapen. 

 

Als ik hem negeer dan gaat ie slopen, hij had laatst het behang al te pakken (kon het gelukkig nog terugplakken) en zn stukje bank die ik voor hem neerleg waar ie op kan slapen. 

 

Ik had zelf mn wekker altijd 9 uur. Omdat ik wist dat ie langer niet wou slapen (maar was dan ook altijd actief) en in dit huis begon ik half 9 en wou het uitbouwen. Maar daar is het dus nog niet aan toe gekomen. 

 

Wat kan ik hiertegen doen? Behalve eruit gaat zodat meneer rustig verder slaapt. Dat lost niks op.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Moet hij niet nodig plassen/poepen? Jij moet wanneer je wakker wordt ook eerst naar het toilet, maar een hond moet dat natuurlijk ook.

Daarnaast heeft hij al een hele nacht 'geslapen'. Tegen 8-9 uur is hij wel weer klaar voor actie denk ik.

Dat hij verder 'slaapt' als jij gaat zitten, lijkt me gewoon aangeleerd gedrag.

Ik zou dus proberen hem rond de tijd dat hij wakker wordt eens uit te laten en lekker samen aan de dag beginnen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik weet niet hoe jouw huis er uit ziet en wat je wel en niet wil. Hier thuis heeft Twinko ook een tijdje gehad dat hij ‘s morgens aandacht vroeg, maar hier is alles gelijkvloers dus liet ik de kamerdeur open. Hij kwam dan de slaapkamer in hobbelen, ik gaf m een aai over zn bol, en hij ging weer terug. Later was het voldoende als ik vanuit bed zei “Ja ja ik hoor je, ga maar weer slapen’. 

 

Maar verder denk ik dat je niet veel meer kunt doen dan dat je nu al doet, en hopen dat hij ooit het uitslapen wat meer gaat waarderen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Moet hij niet nodig plassen/poepen? Jij moet wanneer je wakker wordt ook eerst naar het toilet, maar een hond moet dat natuurlijk ook.
Daarnaast heeft hij al een hele nacht 'geslapen'. Tegen 8-9 uur is hij wel weer klaar voor actie denk ik.
Dat hij verder 'slaapt' als jij gaat zitten, lijkt me gewoon aangeleerd gedrag.
Ik zou dus proberen hem rond de tijd dat hij wakker wordt eens uit te laten en lekker samen aan de dag beginnen. "

Hij hoeft niet te plassen. Hij gaat rondkijken waar joy blijft en dan gaat ie naar de tafel staren waar zn bal op ligt. Ik moet hem echt roepen en zeggen dat ie moet plassen. Dus dat is het niet. In ons vorig huis (zijn 3 weken terug verhuisd) was ie wel klaar wakker om 9 uur, als mn wekker ging, maar hier gaat ie gewoon weer verder slapen.

 

En nogmaals, sinds meneer hier is ben ik voor 9 uur wakker. Het word wel eens tijd dat ie uit gaat slapen. Dus de dag beginnen gaat hem niet worden om 9 uur, ik wil juist opbouwen dat de dag rond 10 uur gaat beginnen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik weet niet hoe jouw huis er uit ziet en wat je wel en niet wil. Hier thuis heeft Twinko ook een tijdje gehad dat hij ‘s morgens aandacht vroeg, maar hier is alles gelijkvloers dus liet ik de kamerdeur open. Hij kwam dan de slaapkamer in hobbelen, ik gaf m een aai over zn bol, en hij ging weer terug. Later was het voldoende als ik vanuit bed zei “Ja ja ik hoor je, ga maar weer slapen’. 
 
Maar verder denk ik dat je niet veel meer kunt doen dan dat je nu al doet, en hopen dat hij ooit het uitslapen wat meer gaat waarderen.  "

3 weken terug woonde we nog gelijk vloers waar hij in de woonkamer lag met joy. Rond 9 uur begon ie met slopen van de bank als ik er niet uit kwam. Nu wonen we in een eengezinswoning en zit ie in de gang bij de trap naar boven. Had express de wekker half 9 gezet en ging goed eerste 2 weken. Maar nu vind ie de laatste week dat hij bepaald wanneer de dag begint, ergens rond 8 a 9 uur. Gelukkig nog niet zo luidruchtig dat de buren het horen, dus ik zou het kunnen negeren op de hoop dat het over gaat. Maar dan begint ie juist met slopen en reageert dus niet op mn stem dat ie moet stoppen. (Kijkt omhoog en gaat verder)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe laat gaat hij gemiddeld dan 'naar bed'?

Als hij al een hele nacht in de hal gelegen heeft, is tot 10.00  uitslapen ook wel erg lang.

En hij slaapt waarschijnlijk allang niet meer, maar ligt te wachten.

Dat hij het volhoudt tot tussen 8.00 en 9.00, dat is toch een normale tijd?

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hoe laat gaat hij gemiddeld dan 'naar bed'?
Als hij al een hele nacht in de hal gelegen heeft, is tot 10.00  uitslapen ook wel erg lang.
En hij slaapt waarschijnlijk allang niet meer, maar ligt te wachten.
Dat hij het volhoudt tot tussen 8.00 en 9.00, dat is toch een normale tijd?
 
  "

Ik vind 10 uur vroeg genoeg. En hij gaat, met mij, om half 12 naar bed. Joy die kan rustig tot een uur of 11/12 lekker blijven liggen. Dan nog gaat er 1 oog open van, goh ben je er? Hij is nu 10 maanden, ik wil ook wel eens uitslapen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ook ik vind 8 a 9 uur best een mooie tijd, ik denk ook dat hij gewoon klaar is met slapen.

Misschien komt het nog als hij wat ouders en moet je er nu gewoon aan toegeven en het steeds een beetje naar wat later uitbreiden.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Klinkt mij als verveling, negatieve aandacht is ook aandacht.  Java had het ook, die begon de plinten te verscheuren. Hier gaf ik dan gewoon een gevulde kong, of ik liet ze even uit en ging dan nog even terug naar bed. 

Java is er uiteindelijk vanzelf mee gestopt. Maar die slaapt bij ons op de kamer, ze wil nu nog wel op bed om te knuffelen als ze eenmaal wakker is.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ben ik nu helemaal raar als ik me afvraag waarom jij verbaasd bent dat Wolf ergens tussen 8 en 9 aandacht wil?

Wolf is een jonge puberende werkhond die nog vol met energie ziet en na 8 uur slaap toe is aan een verzetje

En dat hij zindelijk is en niet meteen hoeft te plassen alleen maar mooi...maar een hondenleven in de ochtend bestaat toch uit meer als alleen maar plassen en eten.

Ik vind het nogal wat dat je 'verwacht' dat hij tot 10 uur door moet slapen... ja, over een paar jaar (hoop ik voor jou), maar toch niet als ze nog zo jong en vitaal zijn?

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik vind 10 uur vroeg genoeg. En hij gaat, met mij, om half 12 naar bed. Joy die kan rustig tot een uur of 11/12 lekker blijven liggen. Dan nog gaat er 1 oog open van, goh ben je er? Hij is nu 10 maanden, ik wil ook wel eens uitslapen. "

En hoe laat laat je hem voor het laatst uit?

 

Wolf is van mei 2017 dacht ik? Nog geen jaar oud (en dus nog geen puber)? Van 23:30 tot 9:00 vind ik dan al een hele prestatie eigenlijk en zijn laatste ronde is vast niet om 23:30.

 

Joy is 3 jaar of bijna? Dat is toch geen eerlijk vergelijk?

 

Elsa is ouder dan jouw Wolf; Elsa is van maart 2017. Die gaat om 22:45 uit en dan weer om 07:20 sinds kort. Ik ben nog steeds aan het opbouwen. Momo houdt het desnoods vol tot 12:00 als dat echt zou moeten maar die is ook al oud.

Ik begrijp wel dat je even wakker moet worden; dat heb ik ook. Maar ik sta daarvoor gewoon eerder op. Zeker een kwartier. Even op het balkon zitten, sigaretje erbij. De koffie komt wel na het uitlaten. Mijn vriend kan dat wel; zijn bed uitrollen en gelijk de honden uitlaten; ik kan dat echt niet.. sta te zwaaien op mijn benen en geraak onmiddellijk misselijk bij enige inspanning.

 

Elsa weet dat precies. Hoort ze mij rommelen dan is ze rustig en stil, wordt pas druk als ik naar haar bench toeloop. Hoort ze mijn vriend boven rommelen dan staat ze al te trappelen. Wel fijn voor mij dat ze dat geleerd heeft want ik heb ook slaapproblemen waardoor ik midden in de nacht weleens een half uurtje beneden zit. Dan slaapt ze gewoon door.

honden page profiel noenoenoenoe

Hier is tussen 7 en 9 wakker worden ook normale gang van zaken.  Ik vind dat eigenlijk wel gewoon voor zo'n jonge hond. Wij zijn overdag behoorlijk actief met hem. In de middag heeft hij een benchuurtje, in ieder geval een slaapuurtje en in de avond neemt meneertje ook zijn rust. Wij gaan altijd laat naar bed, dus tussen 23 en 1 uur doen we nog een kort rondje buiten. Hij slaapt in een gesloten bench op onze slaapkamer. Als hij wakker wordt is hij vol energie en trekt net als bij jou aan het vloerkleed of bedenkt iets anders. Ik negeer hem niet, corrigeer met "nee, niet doen", daar reageert hij goed op, ik zet het koffiezetapparaat aan en ondertussen doen we een spelletje (balletje of flostouw weggooien) Als de koffie klaar is, zeg ik "klaar" en ga lekker ff bijkomen en wakker worden, rustig aankleden enzo. Tussen 9 en 10 gaan we lekker op stap voor een wandeling van ongeveer drie kwartier á een uur, waarbij hij stukjes los kan lopen en rennen. Lekker eten en daarna is ie zoet met een bot. Bijslapen doe ik in de middag als hij ook slaapt, behalve als ik afspraken heb of boodschappen moet doen.

Ik zie niet zo gauw een reden waarom ik hem zou moeten negeren als hij net wakker is. Voor even wat aandacht krijg je zoveel terug. Uitslapen, ja dat zou ik ook wel eens willen maar ik ben al blij dat ik in de puppentijd alle nachten door heb kunnen slapen en niet naar buiten hoefde. Maar ik moet wel zeggen dat ik makkelijk praten heb want ik heb alle tijd van de wereld omdat ik van mijn pensioen geniet. Als je een partner hebt die net zo gek is op de hond als jij, zou je af kunnen spreken bij toerbeurt vroeg op te staan. Die luxe heb ik dan weer niet, mijn partner werkt nog en "de hond is van mij".

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ben ik nu helemaal raar als ik me afvraag waarom jij verbaasd bent dat Wolf ergens tussen 8 en 9 aandacht wil?
Wolf is een jonge puberende werkhond die nog vol met energie ziet en na 8 uur slaap toe is aan een verzetje
En dat hij zindelijk is en niet meteen hoeft te plassen alleen maar mooi...maar een hondenleven in de ochtend bestaat toch uit meer als alleen maar plassen en eten.
Ik vind het nogal wat dat je 'verwacht' dat hij tot 10 uur door moet slapen... ja, over een paar jaar (hoop ik voor jou), maar toch niet als ze nog zo jong en vitaal zijn?
 
  "

Nee hoor, dat was ook mijn eerste gedachte! 

 

Mijn mannen zijn beide 3 jaar, en de een (Willem de lab) vindt het ook wel welletjes zo rond 9 uur in het weekend! De Berner vindt alles prima en hobbelt wel mee wink al vindt hij het doordeweeks om 7 uur altijd wel erg vroeg! 

 

Ik zou gewoon wat eerder opstaan en hem lekker de aandacht geven.. Je slaapt toch niet elke dag tot 10 uur? 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Mn partner werkt 's nachts én de hond is van hem. Dus helaas gaat die vlieger niet op voor me. Meeste zorg komt op mijn nek. Nu ben ik wel de hele dag thuis maar binnenkort ga ik ook gewoon weer werken. Dan word het rond 7 uur plassen en dan ben ik rond half 10 weer thuis. 

 

Ik wou het juist aanpakken dat ie tussen 8 en 10 ook rustig blijft liggen ipv alles slopen en bij elkaar piepen. Als ik ga werken moet ie ook zichzelf vermaken tussen 8 en 10 als ik weg ben. Ik ben het zat dat ie alles sloopt omdat hij bepaald hoe alles hier in huis loopt. En als je zn zin niet geeft gaat ie slopen of reageert ie het op joy/de katten af. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" En hoe laat laat je hem voor het laatst uit?
 
Wolf is van mei 2017 dacht ik? Nog geen jaar oud (en dus nog geen puber)? Van 23:30 tot 9:00 vind ik dan al een hele prestatie eigenlijk en zijn laatste ronde is vast niet om 23:30.
 
Joy is 3 jaar of bijna? Dat is toch geen eerlijk vergelijk?
 
Elsa is ouder dan jouw Wolf; Elsa is van maart 2017. Die gaat om 22:45 uit en dan weer om 07:20 sinds kort. Ik ben nog steeds aan het opbouwen. Momo houdt het desnoods vol tot 12:00 als dat echt zou moeten maar die is ook al oud.
Ik begrijp wel dat je even wakker moet worden; dat heb ik ook. Maar ik sta daarvoor gewoon eerder op. Zeker een kwartier. Even op het balkon zitten, sigaretje erbij. De koffie komt wel na het uitlaten. Mijn vriend kan dat wel; zijn bed uitrollen en gelijk de honden uitlaten; ik kan dat echt niet.. sta te zwaaien op mijn benen en geraak onmiddellijk misselijk bij enige inspanning.
 
Elsa weet dat precies. Hoort ze mij rommelen dan is ze rustig en stil, wordt pas druk als ik naar haar bench toeloop. Hoort ze mijn vriend boven rommelen dan staat ze al te trappelen. Wel fijn voor mij dat ze dat geleerd heeft want ik heb ook slaapproblemen waardoor ik midden in de nacht weleens een half uurtje beneden zit. Dan slaapt ze gewoon door. "

Oh, hij is zeker een puber. Hij loopt zn bal achterna en heeft steeds meer streken. En ik verwacht van een hond van 10 maanden echt wel dat ie gewoon 8/9/10 uur kan ophouden in de nacht hoor.

 

Joy is ook een jonge energieke hond geweest, die zeker haar beweging nodig had. Ouders zijn werkhonden op de boerderij. Maar no way dat zij zo vervelend was in de ochtend. Ook zij sliep al heel snel (6+ maanden) gewoon door tot 10/11 uur voor ze naar buiten ging. En dan laatste ronde om 11. Dus ik vergelijk ze niet op leeftijden nu maar ook echt op hoe joy vroeger was. Het kan dus wel, maar wolf wilt het niet.

 

Ik laat ze beide vlak voor het slapen gaan plassen, dan roken mn vriend en ik een sigaretje en gaat hij naar zn werk. Hij gaat gelukkig wel meteen slapen. Oh, en als ik wakker word van hem kom ik er meteen uit hoor. Nouja - zodra hij stil is ga ik eruit. Negatieve aandacht is idd ook aandacht. Vandaar dat ik het eigelijk wil negeren, maar dan gaat ie slopen en een 'nee' doet hem niks. Hij kijkt even op en gaat dan doodleuk verder. Het geïnteresseerd hem niks.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Tja.... helaas is de ene hond de ander niet en zul je Joy en Wolf dus gewoon ook niet langs de zelfde meetlat kunnen leggen, niet qua leeftijd, niet qua aanleren, niet qua gedrag.... met niets

 

En als je straks toch weer gaat werken laat je hem toch ook uit voor hij tussen 8 en 10 'alleen' thuis moet zijn.... waarom hem dan nu perse eerst willen leren te slapen tot 10 of later als je straks de boel weer omgooit

 

honden page profiel noenoenoenoe

" Oh, hij is zeker een puber. Hij loopt zn bal achterna en heeft steeds meer streken. En ik verwacht van een hond van 10 maanden echt wel dat ie gewoon 8/9/10 uur kan ophouden in de nacht hoor.
 
Joy is ook een jonge energieke hond geweest, die zeker haar beweging nodig had. Ouders zijn werkhonden op de boerderij. Maar no way dat zij zo vervelend was in de ochtend. Ook zij sliep al heel snel (6+ maanden) gewoon door tot 10/11 uur voor ze naar buiten ging. En dan laatste ronde om 11. Dus ik vergelijk ze niet op leeftijden nu maar ook echt op hoe joy vroeger was. Het kan dus wel, maar wolf wilt het niet.
 
Ik laat ze beide vlak voor het slapen gaan plassen, dan roken mn vriend en ik een sigaretje en gaat hij naar zn werk. Hij gaat gelukkig wel meteen slapen. Oh, en als ik wakker word van hem kom ik er meteen uit hoor. Nouja - zodra hij stil is ga ik eruit. Negatieve aandacht is idd ook aandacht. Vandaar dat ik het eigelijk wil negeren, maar dan gaat ie slopen en een 'nee' doet hem niks. Hij kijkt even op en gaat dan doodleuk verder. Het geïnteresseerd hem niks. "

Zoals ik het zie doet ie niet vervelend, maar hij is speels. De ene hond is de andere niet. Hiervoor had ik een superrustige herplaatser die vanaf het moment dat ie bij ons in huis kwam met veertien maanden zich keurig gedroeg, prima alleen kon blijven en nooit voor 10 uur in de ochtend uit zichzelf wakker werd. Dat was de modus waarop ik ingesteld was. Dus toen we Noenoe kregen en zo'n pupje toch wel wat anders is, en deze hond een heel ander karakter bleek te hebben moest ik me echt wel even instellen op een andere frequentie. Mijn partner vindt Noenoe soms ook lastig en vindt dat mijn hele leven alleen om de hond (en de kleinkinderen) draait. Noenoe begint pas nu te accepteren dat ie soms met één van de anderen gezinsleden in huis achter moet blijven terwijl ik de deur uit ga. Hij gaat dan alles uit de kast halen om aandacht te krijgen ook al komt dat mijn partner ff niet uit. Logisch dat partner dan vindt dat de hond lastig is.

Dat brengt me bij de vraag: Hoe sta/stond jij tegenover het nemen van een pup erbij? Ik begrijp dat de hond vooral van je partner is, die nachtdiensten draait. Kan hij na zijn dienst niet een ronde met hem doen?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Mn partner werkt 's nachts én de hond is van hem. Dus helaas gaat die vlieger niet op voor me. Meeste zorg komt op mijn nek. Nu ben ik wel de hele dag thuis maar binnenkort ga ik ook gewoon weer werken. Dan word het rond 7 uur plassen en dan ben ik rond half 10 weer thuis. 
 
Ik wou het juist aanpakken dat ie tussen 8 en 10 ook rustig blijft liggen ipv alles slopen en bij elkaar piepen. Als ik ga werken moet ie ook zichzelf vermaken tussen 8 en 10 als ik weg ben. Ik ben het zat dat ie alles sloopt omdat hij bepaald hoe alles hier in huis loopt. En als je zn zin niet geeft gaat ie slopen of reageert ie het op joy/de katten af.  "

 

Ik denk dat je hem dan voor het werk juist even geestelijk moet uitdagen en daarna met wat te kauwen weer in de gang moet leggen als jij weggaat om te werken.

 

Ik lig altijd redelijk op tijd in bed, als ik geen late dienst heb, Puck is s ochtends ook tussen half 8 en 8 uur wakker als ik niet hoef te werken. Dan wil ze ook graag uit bed en helemaal als ze in de gaten heeft dat ik wakker ben.

Dan ga ik dus ook gewoon m'n bed uit en begint mijn dag.

 

Maar Wolf is en blijft een mechelse/duitse? Herder en die heeft dus wel even iets meer nodig dan even gauw een rondje als die wakker is.

 

Weet niet hoe laat je vriend thuis komt van de nachtdienst? Maar hij kan bij thuiskomst ook anders wel de hond uitlaten en een uurtje aandacht aan hem besteden. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Als ik naar de wc ga, die in de gang van de achterdeur/trap naar boven zit, móét hij mee. Hij blijft voor de deur drammen en probeert mee te knijpen. Wegsturen helpt niet. Zodra je dan de deur dicht heb en hij zit in de woonkamer, hangt ie in joy dr oren of jaagt ie de katten op. Hetzelfde met de gang bij de voordeur. Als ik hem wegstuur bij iets, gaat ie meteen in joy hangen en achter de katten aan. Als we eten en hij moet weg, hetzelfde. Staan er snacks op tafel en zeg ik nee, weer achter de katten aan. Als hij zijn zin niet krijgt, botvierd ie het op joy en de katten. Zodra hij 'alleen' is, hetzij wij zijn boven, in de gang, op de wc, in de keuken (met een groot raam waar hij ons ziet en wij hem) begint ie in joy dr oren te hangen. Zodra je de deurklinkt aanraakt stopt ie en loopt ie schijnheilig weg van joy. Hij móét zn zin hebben. En dit is geen verveling of verlatingsangst ofzo. In de ochtend is het ook gewoon zo dat ie zn zin moet hebben. Hij wilt niet meer daar liggen, dus ik móét van hem mezelf laten zien en dan is het prima. Maar ons leven draait téveel om hem. Ik snap best dat wij ons leven moeten aanpassen aan een hond, maar het is en blijft een hond. Niks meer en niks minder. Ook hij mag water bij de wijn doen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  
Ik denk dat je hem dan voor het werk juist even geestelijk moet uitdagen en daarna met wat te kauwen weer in de gang moet leggen als jij weggaat om te werken.
 
Ik lig altijd redelijk op tijd in bed, als ik geen late dienst heb, Puck is s ochtends ook tussen half 8 en 8 uur wakker als ik niet hoef te werken. Dan wil ze ook graag uit bed en helemaal als ze in de gaten heeft dat ik wakker ben.
Dan ga ik dus ook gewoon m'n bed uit en begint mijn dag.
 
Maar Wolf is en blijft een mechelse/duitse? Herder en die heeft dus wel even iets meer nodig dan even gauw een rondje als die wakker is.
 
Weet niet hoe laat je vriend thuis komt van de nachtdienst? Maar hij kan bij thuiskomst ook anders wel de hond uitlaten en een uurtje aandacht aan hem besteden.  "

Jij wilt dus nu beweren dat iedereen met een werkhond météén traint of werkt zodra diegene wakker word? Zo werkt dat niet hoor. De ochtend is altijd rust geweest. Al sinds ie hier binnenkwam. Hij kreeg wel eten om 10 uur, hij mocht naar buiten als ie moest. Maar na 12 uur gingen we pas rondes maken of kauwen of hersenwerkjes. Dit is nooit anders geweest ook. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Ik vind 10 uur vroeg genoeg. En hij gaat, met mij, om half 12 naar bed. Joy die kan rustig tot een uur of 11/12 lekker blijven liggen. Dan nog gaat er 1 oog open van, goh ben je er? Hij is nu 10 maanden, ik wil ook wel eens uitslapen. "

 



Sorry hoor...maar hoop toch echt dat dit een geintje is ?!? :O

Je hebt een puber van 10 maanden een DH..... en die moet tot 9 à 10 uur doorslapen...oftewel rustig blijven ?!?

Is op zich niets mis mee, als je zorgt dat die om een uur of 12 of 1 uur 's nachts nog lekker met hem gaat lopen, werken !!! Maar hier ga ik maar niet van uit....

Zou zeggen sta op, voor hij zich verveelt (want hij sloopt uit pure verveling). Pak de hond en ga lekker met hem naar buiten....laat hem zijn energie kwijt kunnen. Daarna heb je een heerlijke rustige hond... die lekker even kan slapen !!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Jij wilt dus nu beweren dat iedereen met een werkhond météén traint of werkt zodra diegene wakker word? Zo werkt dat niet hoor. De ochtend is altijd rust geweest. Al sinds ie hier binnenkwam. Hij kreeg wel eten om 10 uur, hij mocht naar buiten als ie moest. Maar na 12 uur gingen we pas rondes maken of kauwen of hersenwerkjes. Dit is nooit anders geweest ook.  "

 



Hier 2 werkhonden (border collie en Duitse herder) Na het opstaan gun ik mezelf rustig een half uurtje, maar daarna gaan ze er lekker uit...kunnen de benen strekken, energie kwijt van de hele avond/nacht slapen ! En ja hoor dat hebben ze Echt wel even nodig.

Je DH heeft op dit moment gewoon meer van jullie nodig. Hij is circa 10 maanden en heeft en krijgt nog meer energie.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  

Sorry hoor...maar hoop toch echt dat dit een geintje is ?!? :O

Je hebt een puber van 10 maanden een DH..... en die moet tot 9 à 10 uur doorslapen...oftewel rustig blijven ?!?

Is op zich niets mis mee, als je zorgt dat die om een uur of 12 of 1 uur 's nachts nog lekker met hem gaat lopen, werken !!! Maar hier ga ik maar niet van uit....

Zou zeggen sta op, voor hij zich verveelt (want hij sloopt uit pure verveling). Pak de hond en ga lekker met hem naar buiten....laat hem zijn energie kwijt kunnen. Daarna heb je een heerlijke rustige hond... die lekker even kan slapen !!! "

Dus als ie alleen is dan sloopt ie uit verveling en zodra ie me ziet valt ie spontaan uit verveling in slaap..... Waarom is ie dan zo rustig zodra ie me ziet? Waarom is ie dan niet aan het slopen of iig een poging tot? Waarom staat ie dan niet bij de deur, waarom pakt ie dan niet zn speelgoed om te spelen?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Als ik dan beneden kom negeer ik hem, ga ik naar de wc, pak koffie en ga op de bank zitten. Eerst wat hij doet is héél hyper zijn om vervolgens als ik ga zitten ook een plek te zoeken en gaat verder slapen.



Als ik hem negeer dan gaat ie slopen, hij had laatst het behang al te pakken (kon het gelukkig nog terugplakken) en zn stukje bank die ik voor hem neerleg waar ie op kan slapen.


Wat jij hier geschreven hebt...is voor mij slopen en vragen om aandacht... in ieder geval wil ie niet meer alleen zijn blijkbaar.

En waarom moet ie bij de deur gaan staan ? Ik zeg ja niet dat ie moet plassen o.i.d. ? Maar dit hondje (puber) heeft gewoon aandacht nodig.

Aandacht in de vorm van bezig zijn met hem, aanwezig zijn voor hem.

Hij is een puber en gaat nog veel meer aandacht, werk van je nodig hebben.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Als ik dan beneden kom negeer ik hem, ga ik naar de wc, pak koffie en ga op de bank zitten. Eerst wat hij doet is héél hyper zijn om vervolgens als ik ga zitten ook een plek te zoeken en gaat verder slapen.



Als ik hem negeer dan gaat ie slopen, hij had laatst het behang al te pakken (kon het gelukkig nog terugplakken) en zn stukje bank die ik voor hem neerleg waar ie op kan slapen.


Wat jij hier geschreven hebt...is voor mij slopen en vragen om aandacht... in ieder geval wil ie niet meer alleen zijn blijkbaar.

En waarom moet ie bij de deur gaan staan ? Ik zeg ja niet dat ie moet plassen o.i.d. ? Maar dit hondje (puber) heeft gewoon aandacht nodig.

Aandacht in de vorm van bezig zijn met hem, aanwezig zijn voor hem.

Hij is een puber en gaat nog veel meer aandacht, werk van je nodig hebben. "

Dat bovenste stukje die ik de laatste 3 dagen. Omdat hij dus niet naar buiten hoeft zegmaar. Dus als ie zo loopt te piepen geef ik hem geen aandacht. Straks word het nog voluit blaffen als ik hem eenmaal aandacht geef als ie piept. Hij is heel slim daarin.

 

Dat eronder is als ik boven blijf, dan gaat ie dus slopen als ik hem negeer. Als ik hem negeer als ik beneden ben gaat ie slapen op een plek. Geef ik hem gewoon normaal aandacht dan gaat ie tegen me aan liggen slapen. Hoe dan ook gaat ie gewoon slapen, en is hij dus niet bezig met aandacht vragen in de zin dat ie zich verveelt of naar buiten moet. Als ie zich echt zo verveeld voelt, dan zou die toch wel signalen laten zien? Bij de deur staan, met zn speeltjes spelen, aandacht zoeken bij me, poging tot slopen. Maar meneer ploft gewoon meteen weer neer en valt weer in een diepe slaap. 

 

Dat hypere heeft ie eigelijk altijd. Hij is blij me te zien dus is ie hyper. Daarnaast zodra ik opsta, staat hij ook op. Dus is niet perse dat ie hyper is van verveling maar ik lopen = hij lopen. Dat had joy vroeger ook.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Je hebt honden, dus ja, dan moet je er vroeg uit, zo simpel is het.

Uitslapen is een luxe die je je niet meer kunt permitteren zolang er huisdieren zijn die van jouw verzorging afhankelijk zijn. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Je hebt honden, dus ja, dan moet je er vroeg uit, zo simpel is het.
Uitslapen is een luxe die je je niet meer kunt permitteren zolang er huisdieren zijn die van jouw verzorging afhankelijk zijn.  "

Als ik 1 uur in de middag zeg, geef ik je groot gelijk. Maar nog 1 a 2 uurtjes (ipv tussen 8 en 9 gewoon 10 uur) dan is dat niet teveel gevraagd.

 

Blijkbaar doe ik de hele dag niks met hem (vooral in de avond niet zoals hierboven genoemd werd) maar verwacht ik wel dat ie 10 uur lang moet slapen. In de middag en avond zijn we actief met hem. Als hij gaat werken gaat ie ook de nachtdiensten in en hoort ie in de ochtend plat te liggen. Ik vind het beter dat we dat ritme alvast kunnen draaien (want alsof ik het leuk vind om zo laat naar bed te gaan terwijl als ik werk mn wekker weer zo vroeg gaat). Vannacht gaat ie bijvoorbeeld weer mee naar het werk. Dus dan is ie kapot morgenochtend. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ooooooo ik wil ook en hond die uitslaapt zo lang.......als ik wakker ben is het eerste wat ik doe zelf even plassen, wat warms aantrekken en de honden laten plassen, dat is een ritueel.....en dan krijgen ze eten, daarna ga ik doucen en koffie zetten voor mezelf, de honden liggen dan echt heerlijk uit te buiken....negen uur ? Tien uur ? Onze ochtend zit er dan al op......dat een hond dan tegen negen uur zich verveelt is niet zo gek, sta wat eerder op, ga in een joggingpak er even uit met wolf, geef eten dan heeft tie al een tevreden gevoel, of zie ik dat nou helemaal verkeerd ?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als ik 1 uur in de middag zeg, geef ik je groot gelijk. Maar nog 1 a 2 uurtjes (ipv tussen 8 en 9 gewoon 10 uur) dan is dat niet teveel gevraagd.
 
Blijkbaar doe ik de hele dag niks met hem (vooral in de avond niet zoals hierboven genoemd werd) maar verwacht ik wel dat ie 10 uur lang moet slapen. In de middag en avond zijn we actief met hem. Als hij gaat werken gaat ie ook de nachtdiensten in en hoort ie in de ochtend plat te liggen. Ik vind het beter dat we dat ritme alvast kunnen draaien (want alsof ik het leuk vind om zo laat naar bed te gaan terwijl als ik werk mn wekker weer zo vroeg gaat). Vannacht gaat ie bijvoorbeeld weer mee naar het werk. Dus dan is ie kapot morgenochtend.  "

Tja. Ik vind 10 uur niet 'normaal' maar absurd laat. Komt misschien omdat ik kinderen heb gehad, heb gewerkt en zo. Jarenlang om 5:00 opgestaan om de hond uit te laten en naar mijn werk te gaan. Uitslapen is er in mijn hoofd gewoon niet bij met een jonge hond. Dat komt wel tussen de 2,5 en 3 jaar.

 

Pas was er hier op HP ook iemand die van een jonge hond, eigenlijk nog een pup, verwachtte dat die pas in actie kwam om 12:00....

 

Maar waarom laat je vriend Wolf niet uit als hij uit de nachtdienst komt? En hoelang werk je dan? 2 uurtjes op een dag? Post bezorgen of zo? Kan Wolf dan niet mee? En als je hem dan nu vast wil trainen daarvoor.. waarom laat je hem dan niet gewoon uit voor hij rustig moet zijn? Dat ga je straks toch ook doen? Of moet hij dan ook zijn plas en poep ophouden tot jij uit je werk komt? Ik moet trouwens wel zeggen dat het hier nu haast overkomt alsof je je groen en geel ergert aan Wolf..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als hij gaat werken....? Wolf is nog geen jaar, een ritme heeft tie straks zo te pakken hoor, hier ook een duitse herder die aan het werk werd gezet, getraind op Brieenoord rotterdam, daar ging ik ook vroeg in de ochtend mee er op uit, en tegen de tijd dat er training was voor de hond na het jaar, wende die echt wel aan het ritme hoor wat je wilt....

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: ik twijfel......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^