Niet zelf verder slapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat bovenste stukje die ik de laatste 3 dagen. Omdat hij dus niet naar buiten hoeft zegmaar. Dus als ie zo loopt te piepen geef ik hem geen aandacht. Straks word het nog voluit blaffen als ik hem eenmaal aandacht geef als ie piept. Hij is heel slim daarin.
 
Dat eronder is als ik boven blijf, dan gaat ie dus slopen als ik hem negeer. Als ik hem negeer als ik beneden ben gaat ie slapen op een plek. Geef ik hem gewoon normaal aandacht dan gaat ie tegen me aan liggen slapen. Hoe dan ook gaat ie gewoon slapen, en is hij dus niet bezig met aandacht vragen in de zin dat ie zich verveelt of naar buiten moet. Als ie zich echt zo verveeld voelt, dan zou die toch wel signalen laten zien? Bij de deur staan, met zn speeltjes spelen, aandacht zoeken bij me, poging tot slopen. Maar meneer ploft gewoon meteen weer neer en valt weer in een diepe slaap. 
 
Dat hypere heeft ie eigelijk altijd. Hij is blij me te zien dus is ie hyper. Daarnaast zodra ik opsta, staat hij ook op. Dus is niet perse dat ie hyper is van verveling maar ik lopen = hij lopen. Dat had joy vroeger ook. "

En dan noemen ze Border Collies neurotisch

494044.jpg

Zoooo lekker rustig in huis. Het slaapt vooral, komt eens knuffelen, loopt eens het balkon op om naar buiten te kijken en dat was het dan wel zo'n beetje. Elsa heeft wel een periode haar gekke uurtje gehad maar dat was gewoon super grappig; rennen door het huis, spelen met haar speelgoed en zo. Daar is ze helaas overheen gegroeid, mijn neurotische Border Collie van 11 maanden oud.

 

Misschien moet Luz haar mening eens bijstellen en de Mechelaar neurotisch noemen ipv de Border Collie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Jij wilt dus nu beweren dat iedereen met een werkhond météén traint of werkt zodra diegene wakker word? Zo werkt dat niet hoor. De ochtend is altijd rust geweest. Al sinds ie hier binnenkwam. Hij kreeg wel eten om 10 uur, hij mocht naar buiten als ie moest. Maar na 12 uur gingen we pas rondes maken of kauwen of hersenwerkjes. Dit is nooit anders geweest ook.  "

 

Ik wil niks beweren. 

Ik denk alleen dat je gewoon niet zo moeilijk moet denken. Geef wolf in de ochtend een wandeling, geef hem iets waar die even mee bezig kan zijn, desnoods in de tuin. Kan die zn energie kwijt. 

Met zijn leeftijd veranderen zijn behoeften natuurlijk ook.

 

Het is een jonge hond en het is een pittiger ras dan wat Joy is. 

Hij zal misschien gewoon meer uitdaging nodig hebben in de ochtend. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik vind 10 uur vroeg genoeg. En hij gaat, met mij, om half 12 naar bed. Joy die kan rustig tot een uur of 11/12 lekker blijven liggen. Dan nog gaat er 1 oog open van, goh ben je er? Hij is nu 10 maanden, ik wil ook wel eens uitslapen. "

 

Maar ik snap wel dat een jonge, energieke hond na een nacht slapen in het halletje eruit wil.

Het moet dan meer dan 10 uur doorbrengen in het halletje, ik snap wel dat hij dan gaat piepen of slopen.

Het is dan wel de hond van jouw vriend, maar jullie wonen toch samen?

Wolf is toch ook jouw huisgenoot dan, of heb/wil je verder geen binding met hem?

 

Wat je aangaf, mensen met een werkhond, of die 's ochtends gelijk met hun hond aan het werk gaan.

Nee, zeker niet meteen met de hond aan het werk gaan.

Maar Black wil na een nacht slapen er graag even uit laughing

Sinds we honden hebben, is uitslapen er eigenlijk niet meer bij.

Als ik opsta, is het eerste even met de honden naar buiten, niet zelf eerst gaan koffiedrinken en op de bank zitten.

Dan lopen we 10 - 15 minuten,  Black rent  heerlijk even uit, doet z'n behoeftes en is klaar voor de dag.

Zijn eerste energie is eruit en hij voelt zich goed.

Thuis krijgt hij te eten, en daarna gaat hij rustig liggen.

 

honden page profiel noenoenoenoe

Volgens mij speelt er veel meer dan alleen de kwestie uitslapen. Jij hebt echt het gevoel dat het hele leven om de hond draait, de zorg voor alles wat leeft in jullie huishouden komt vooral op jouw schouders terecht.

 

Jullie zijn ook nog eens pas verhuisd. Misschien voelt Wolf zich gewoon nog niet zo veilig in het nieuwe huis.(vandaar dat ie wel lekker gaat slapen als je bij hem bent. Toen Noenoe jonger was deed ik mijn uitslaap-tukkies een enkele keer op de bank. Verder denk ik dat je veel met hem moet oefenen. Het commando "nee" is makkelijk aan te leren. Neem in beide (gesloten) handen een snoepje, doe 1 hand open, als Wolf het wil pakken doe je de hand dicht en mag hij het snoepje pakken  uit de andere hand(terwijl je "ja" of "is goed" zegt bijvoorbeeld) Veel herhalen en van hand wisselen. Op een gegeven moment kun je het moeilijker maken door het snoepje op de grond te leggen.

Als ik naar de wc ga of wil douchen gebruik ik het commando "blijf". Lang op zijn plek blijven doe Noenoe nog niet maar hij komt in ieder geval niet meer achter me aan.

 

Noenoe is ook zo'n puberhond(je) en ze worden niet vanzelf gehoorzaam. Als je je leven terug wilt, dan zul je echt aan de slag moeten.

 

Ik voel wel met je mee want ik herken het zo! Noenoe wordt volgende maand een jaar en in de afgelopen maand is het allemaal heel veel beter geworden, maar ik heb er ook heel veel energie en tijd in moeten steken (nog steeds). Jij hebt een grote hond, begreep ik, en dan is het helemaal belangrijk dat je op een positieve manier de regels bij brengt.  Eerst de belangrijkste regels bij brengen en heus dan komt dat uitslapen vanzelf wel weer. En hoe onmachtiger jij je voelt en hoe groter jouw staat van opwinding, des te slechter hij zal luisteren.

 

In mijn antwoord staat vast weinig nieuws maar heel soms zit een mens er eventjes doorheen en dan kan zo'n antwoord dat je eigenlijk al wist toch een beetje helpen je wat minder gestrest te voelen (ik vul jou emoties in, zoals ik uit jouw tekst meen te lezen. Kan het helemaal mis hebben natuurlijk.)

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Oh, hij is zeker een puber. Hij loopt zn bal achterna en heeft steeds meer streken. En ik verwacht van een hond van 10 maanden echt wel dat ie gewoon 8/9/10 uur kan ophouden in de nacht hoor.
 
Joy is ook een jonge energieke hond geweest, die zeker haar beweging nodig had. Ouders zijn werkhonden op de boerderij. Maar no way dat zij zo vervelend was in de ochtend. Ook zij sliep al heel snel (6+ maanden) gewoon door tot 10/11 uur voor ze naar buiten ging. En dan laatste ronde om 11. Dus ik vergelijk ze niet op leeftijden nu maar ook echt op hoe joy vroeger was. Het kan dus wel, maar wolf wilt het niet.
 
Ik laat ze beide vlak voor het slapen gaan plassen, dan roken mn vriend en ik een sigaretje en gaat hij naar zn werk. Hij gaat gelukkig wel meteen slapen. Oh, en als ik wakker word van hem kom ik er meteen uit hoor. Nouja - zodra hij stil is ga ik eruit. Negatieve aandacht is idd ook aandacht. Vandaar dat ik het eigelijk wil negeren, maar dan gaat ie slopen en een 'nee' doet hem niks. Hij kijkt even op en gaat dan doodleuk verder. Het geïnteresseerd hem niks. "

Ik denk dat je begint met dit op te lossen door Wolf als een individue te zien. Wolf zal anders zijn als Joy, anders zijn als honden van je buren, ouders, vrienden etc. Wolf is Wolf hp-angel


Ik lees in iedere reactie van jou een enorme frustratie richting Wolf, maar oplossingen worden afgewuifd. Is het echt dit gedrag wat je irriteert of zit er nog meer achter? Ik heb namelijk het idee dat dit meer die bekende druppel is die je teveel aan het worden is. Volgens mij zou je even een goed gesprek met je vriend moeten voeren over de zorg van Wolf, die je blijkbaar een beetje teveel word.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Van 23.30 uur en je wil dat hij blijft liggen tot 10 uur de volgende ochtend.

Nooit meegemaakt dat een hond zo lang blijft slapen.

Is heel normaal dat zijn dag vanaf 7/8 uur begint.

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Van 23.30 uur en je wil dat hij blijft liggen tot 10 uur de volgende ochtend.
Nooit meegemaakt dat een hond zo lang blijft slapen.
Is heel normaal dat zijn dag vanaf 7/8 uur begint.
  "

Inderdaad. Ik sta elke dag op om 6u20 en we hebben een hondenluik dus daarvoor hoeft het niet eens. Maar ik wil er gewoon zijn voor zijn dag begint .

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ts moet voorlopig nog maar geen kindjes kopen ...wink

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart


Misschien moet Luz haar mening eens bijstellen en de Mechelaar neurotisch noemen ipv de Border Collie. "

Omdat de DH van ts zo is? 

 

(Overigens vind ik een DH idd veel neurotischer en irritanter dan een MH )

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Omdat de DH van ts zo is? 
 
(Overigens vind ik een DH idd veel neurotischer en irritanter dan een MH ) "

Maar neen joch, Borders zijn veel en veel erger.

Ik ben al zover dat ik bijna griezel als ik er eentje tegenkom hp-wink

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Maar neen joch, Borders zijn veel en veel erger.
Ik ben al zover dat ik bijna griezel als ik er eentje tegenkom  "

Geeft niets hoor meis, dat begrijpen we wel. Jaloezie kan gewoon hele heftige emoties opwekken. hp-angel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Geeft niets hoor meis, dat begrijpen we wel. Jaloezie kan gewoon hele heftige emoties opwekken. "

"schaterlach"

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb zelf actieve honden, maar hoef 's morgens nooit speciaal voor hen op te staan. Of ik nu om 7u of om 10u uit m'n bed rol, ze blijven gewoon rustig en geven nooit een piep.

MAAR! Ze krijgen wel genoeg voldoening tijdens de dag, elke dag, activiteiten die hen op het lijf geschreven zijn, zeg maar.

 

Wat me dus bij de vraag brengt: wat ondernemen jullie dagdagelijks met die hond? Kan ie z'n ei wel kwijt? Of is dit een opbouw van frustratie en energie?

Ga dit samen met je vriend eens na: waar heeft deze hond behoefte aan, waarin vindt ie z'n plezier en uitlaatklep, en geven we hem dit elke dag wel voldoende?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

 Het is niet zo leuk als Liz  het topic gaat overnemen en het alleen nog maar over haar en bc's gaat.

Dat weet ik en ik denk bijna iedereen  nu allemaal wel.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik heb zelf actieve honden, maar hoef 's morgens nooit speciaal voor hen op te staan. Of ik nu om 7u of om 10u uit m'n bed rol, ze blijven gewoon rustig en geven nooit een piep.
MAAR! Ze krijgen wel genoeg voldoening tijdens de dag, elke dag, activiteiten die hen op het lijf geschreven zijn, zeg maar.
 
Wat me dus bij de vraag brengt: wat ondernemen jullie dagdagelijks met die hond? Kan ie z'n ei wel kwijt? Of is dit een opbouw van frustratie en energie?
Ga dit samen met je vriend eens na: waar heeft deze hond behoefte aan, waarin vindt ie z'n plezier en uitlaatklep, en geven we hem dit elke dag wel voldoende? "

Maar vanaf welke leeftijd zo ongeveer? Wolf is 9 maanden (2 jonger dan Elsa).

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Maar vanaf welke leeftijd zo ongeveer? Wolf is 9 maanden (2 jonger dan Elsa). "

Vanaf dat ze zindelijk waren en we er om die reden dus niet meer uit moesten. Bij de ene was dat rond 4 maand oud, de andere was al zindelijk op haar 9 weken. hp-smile

 

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Sorry dat ik het zeg, maar je mag in je handjes klappen dat hij het zo lang uithoudt! Volhouden tot 10 uur? Waarom is 8 uur niet lang genoeg. De meeste honden zijn wel uitgeslapen dan hoor. En ja, jij zegt dat je wel eens wilt uitslapen... jullie wilden een hond erbij en je kan niet alle honden met elkaar vergelijken!!! 

Vind het eerlijk gezegd een beetje "gek" dat je dat van hem verwacht. 

 

Ik klaag ook niet, Denise is rond 7 á half 8 wakker, door de weeks, het weekend en ja ook in vakanties. Ik heb voor een hond gekozen, dus ook de andere kant is van mij. 

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

" Ik heb zelf actieve honden, maar hoef 's morgens nooit speciaal voor hen op te staan. Of ik nu om 7u of om 10u uit m'n bed rol, ze blijven gewoon rustig en geven nooit een piep.
MAAR! Ze krijgen wel genoeg voldoening tijdens de dag, elke dag, activiteiten die hen op het lijf geschreven zijn, zeg maar.
 
Wat me dus bij de vraag brengt: wat ondernemen jullie dagdagelijks met die hond? Kan ie z'n ei wel kwijt? Of is dit een opbouw van frustratie en energie?
Ga dit samen met je vriend eens na: waar heeft deze hond behoefte aan, waarin vindt ie z'n plezier en uitlaatklep, en geven we hem dit elke dag wel voldoende? "

Dit is ook nog een heel goed punt inderdaad! 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Geeft niets hoor meis, dat begrijpen we wel. Jaloezie kan gewoon hele heftige emoties opwekken. "

Waarom moet jij altijd overal verkondigen dat je honden zo geweldig zijn? Tis niet jou topic.

 

OT: Ik heb een Duitse herder van 3 jaar, redelijk aan mijn ritme gewend. Maar naar 9 uren 'slapen' is ze ook wel klaar om de dag te beginnen. Dus vaak lopen we als eerst een klein p&p rondje (of even in de tuin als je niet direct wakker bent), en dan heb ik even lekker de tijd voor mezelf en gaan we er daarna uit voor een langere ronde ;)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hihi Jenna krijgt om acht uur, dan kom ik van mijn werk haar tweede wandeling, vriend is om vijf uur dan al een ronde met haar gegaan en dat wordt in de pollentijd nog vroeger ivm de pollenvlucht. 

 

Ik ben ook best benieuwd naar de dag/week indeling van Wolf.

 

Een duitse herder hoort overigens abosluut niet neurotisch te zijn, maar wordt vaak door verkeerde fok of bijv.frustratie zo.

 

Maar even over het negeren van de hond als je beneden komt, dat zou ik niet doen, gewoon even vrolijk hallo Wolf zeggen, even een knuffel en een zoekspelletje oid doen, hij een kauwbot, jij je koffie, gezellig samen wakker worden en dan er op uit. Als je hem negeert lijkt het me dat hij gefrustreerd raakt en dit gaat afreageren.

 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Van 23.30 uur en je wil dat hij blijft liggen tot 10 uur de volgende ochtend.
Nooit meegemaakt dat een hond zo lang blijft slapen.
Is heel normaal dat zijn dag vanaf 7/8 uur begint.
  "

Grappig, ik zou Java dan namelijk uit bed moeten slepen.. 

 

Als mijn vriend om 7 er uit moet, gaat Java  mee naar beneden om te eten. Ze wil dan ook niet plassen, nee hoor. Madam wil terug naar bed. En als ik dan vrij ben liggen we met gemak tot 10 uur te stinken. Heeeeerlijk.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Haha hier ook eentje die vooral met koud weer het liefst tot ‘s middags 1 uur tegen de verwarming blijft plakken. Als ik om 8 uur zeg ‘ga je mee?’ dan moet ik hem echt dwingen en optillen en sleuren.. Maar ik heb dan ook een heel ander soort hond dan TS. En de mijne is al wat ouder. Eerste jaar was die ook vroeg wakker. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan ik mijn beren eens te logeren sturen naar een van jullie daar ? Hier staan ze om zes uur op...willen eten en uit...nou zijn ze niet moeilijk, uitgeweest gegeten en uitbuiken, maar een keer eens lekker uitslapen is ook wel eens fijn..smile

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Het komt een beetje over of je wolf met joy vergelijkt en de zelfde verwachtingen heb. Misschien lekker even op de bank samen verder dommelen of hem boven naast je bed leggen zodat je wel lekker bij hem bent voor zijn gevoel. Of er gewoon aan geloven dat Wolf toe is aan actie tongue-out maar door aangeleerd gedrag legt die zich neer te slapen als je beneden komt omdat je niks met hem doet geen aandacht of iets. Misschien dat de verhuizing nog wat onwennig is voor hem andere geluiden smorgens waar die wakker van raakt.

honden page profiel ElleElle

Wat ik doe is mijn hond 9 uur laten slapen, dus hoe later haar avond ronde, hoe later ze er in de ochtend uit hoeft. Met 9 uur slaap ben ik altijd het piepen voor en hoeft ze dit gedrag ook niet te ontwikkelen, maar dat kan met een andere homd anders zijn natuurlijk. Dan laat ik haar uit en als ik erg moe ben of daar zin in heb, ga ik nog even terug naar bed en slaap nog een uurtje. Dan heb ik toch het gevoel dat ik ben uitgeslapen, terwijl ik anders toch niet langer door kan slapen want ik zit met mijn hond in mijn achterhoofd..Mijn hond is daar wel aan gewend en geeft geen kik in de ochtend.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Wat slapen jullie allemaal veel zeg surprised (meer dan)  9 u slaap elke nacht,  amai,  en het dan eigenlijk nog te weinig vinden. . . Brrr,  niets voor mij in alle geval. 

honden page profiel ElleElle

Haha, bij mij slaapt mijn hond 9 uur. Dan moet ik nog vaak allerlei dingen doen dus er blijft zo’n 7,5 a 8 uur over ;-)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat slapen jullie allemaal veel zeg  (meer dan)  9 u slaap elke nacht,  amai,  en het dan eigenlijk nog te weinig vinden. . . Brrr,  niets voor mij in alle geval.  "

Als ik het goed lees slaapt TS niet 9 uur maar wil rustig op de bank zitten en koffie drinken en zo voor ze aandacht wil geven aan de hond.

honden page profiel ElleElle

Ik las het als dat ze tot 10 uur wil uitslapen zonder dat de hond lastig gaat doen..?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Als ik het goed lees slaapt TS niet 9 uur maar wil rustig op de bank zitten en koffie drinken en zo voor ze aandacht wil geven aan de hond. "

Dat kun je toch perfect combineren.  

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: ik twijfel......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^