Cetrizine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik hoorde gisteren van een dame die cetrizine aan haar hond gaf ipv apoquel, ik heb het eens opgezocht en zou bij 1op 5honden werken.. Raiko krijgt nu apoquel maar dat is heel duur. Dat is me niet te veel maar ik vind het wel de moeite waard om eens te proberen. Iemand ervaring mee? Zonder medicatie gaat het echt niet... Heb al veel supplementen geprobeerd maar is niet voldoende maar met aanvulling op de cetrizine kan het wel goede resultaten geven misschien (ik las ergens dat vaak cetrizine alleen niet genoeg was) maar ik vind niet terug of honden dat blijvend mogen gebruiken

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou die bijwerkingen zijn niet mis, ik vind, maar dat is mijn mening en geen aanval.

Ik zou willen dat die middelen niet zouden bestaan, waarom, de oorzaak vaak voeding, kan verholpen worden.

Met pollen en gras kan ik me nog wel voorstellen dat je het je hond geeft, omdat je daar zelf weinig aan kan doen.

 

Maar ik vind het echt nu vaak zo overkomen, mijn hond kan niet tegen een bepaalde diersoort of ingrediënt en heeft jeuk, maar dat blijven we geven want hup we hebben een pil die helemaal niet goed voor de gezondheid is bij langdurig gebruik.

 

Ik weet jeuk is vreselijk, zeker als je hond zich kapot krabt, en er wonden komen, maar ik zou zo graag willen zien dat mensen proberen uit te zoeken wat en waarom er jeuk is.

 

Kortdurend geven snap ik, maar langdurig en niet uitzoeken waar de jeuk vandaan komt, want het komt ergens vandaan vind ik echt vreselijk.

 

Ik weet het is veel werk, en kost ook veel om uit te proberen en dan weer voer over hebben omdat het niet werkt, maar het is het wel waard.

 

Ik heb denk ik nog voor 400 euro aan blikvoer staan maar verkeerde diersoorten, gelukkig is het lang houdbaar, en wie weet verkoop ik het voor een prikkie ooit.

 

Maar mijn hond heeft geen rode huid meer en tussenteen ontstekingen.

 

Ik weet dat jij er mee bezig geeft, je geeft nu eend, het vervelende is dat je niet kan weten of je hond nu wel of niet tegen eend kan als je medicatie geeft.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Cytopoint.....is veiliger dan de apoquel, alleen verkrijgbaar bij je dierenarts, en ook een veilig produkt is de Omniderma....en natuurlijk en geen bijwerkingen..... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Honden die pollen allergie hebben...........
Honden met hooikoorts kun je verder helpen door na buiten te zijn geweest de vacht uit te borstelen en/of met een vochtig wonderdoekje af te wrijven. Zo verlos je de hond al van een boel pollen. Verschoon regelmatig de hoes van zijn mand of kussen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Het is ook van pollen, ze zijn vroeg dit jaar...

Qua bijwerkingen zijn er eigenlijk niet echt, zij gaf levocetrizine, de vernieuwde cetrizine waarbij je al het "slechte" niet hebt, enfin dat zei ze. Ik ga dat eerst eens aan mijn DA vragen hoor, niet zomaar geven

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Honden die pollen allergie hebben...........Honden met hooikoorts kun je verder helpen door na buiten te zijn geweest de vacht uit te borstelen en/of met een vochtig wonderdoekje af te wrijven. Zo verlos je de hond al van een boel pollen. Verschoon regelmatig de hoes van zijn mand of kussen. "

Goede tip van het borstelen, dankje

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ik heb een tijdje cetrizine gegeven  aan mijn DH werkte maar weinig helaas. Moest hem 4 pillen per dag geven. Nu ook op apoquel gegaan en jeuk is veel beter onder controle .

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toch een waarschuwing over de apoquel...de jeuk is direct weg, een verademing voor baas en hond, jeuk is ernstig zeker als de hond zich opeet daardoor en vele infecties daardoor krijgt, maar de apoquel is niet echt een veilig medicatie,  voor even een verademing, maar ga kijken naar een veilige middel, zoals Omniderma...geef dat bij de apoquel een week of twee en bouw dan de apoquel af, zo kan je kijken of de omniderma voor je hond ook een oplossing is, omniderma is een natuurprodukt, je kan er op cooglen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik heb mij door een dierenarts laten vertellen dat cetrizine niet werkt bij honden en dat ze het daarom niet geven. Gebruik zelf al jaren dagelijks cetrizine dus vandaar dat ik het ooit eens heb gevraagd aangezien mijn hond destijds een allergische reactie had.

 

Overigens is zelfmedicatie voor mensen niet voor een hondenlijf geschikt en kan het grote schade veroorzaken aangezien een hondenlichaam er anders op reageert. Zeker bij bv bepaalde pijnstillers.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Honden die pollen allergie hebben...........Honden met hooikoorts kun je verder helpen door na buiten te zijn geweest de vacht uit te borstelen en/of met een vochtig wonderdoekje af te wrijven. Zo verlos je de hond al van een boel pollen. Verschoon regelmatig de hoes van zijn mand of kussen. "

ja doen wij ook, dat scheelt echt heel veel, en we passen ook de wandelingen aan, aan de pollenvlucht, dat scheelt ook enigzins.

 

En ook aan een pollenallergie is wel iets te doen gelukkig, het probleem is alleen dat er uitgezocht moet worden waarom het lichaam zo reageert, wat de achterliggende oorzaak is. 

Schone darmen is een voorwaarde voor genezing bijvoorbeeld.

Ook naar de traditionele chinese geneeskunde  zou gekeken kunnen worden.

Twee neefjes van mij zijn van allergieen afgekomen door eigen bloedtherapie bijv. en je zou ook nog aan immunotherapie kunnen denken. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^