Medicijnen voor angstige hond. Zit er even doorheen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibicheBibiche

Ik vroeg mij af of iemand ervaring heeft met medicijnen voor een hond om hem minder angstig te maken. Mijn hond is nu 9 maanden oud en toen hij 4 maanden oud was is hij gebeten. Sinds die dag is het drama buiten. Daarvoor had hij nergens last van.

Ik heb al heel veel gedaan met mijn hond gedragstherapeut, thundershirt (waar hij dus ook angstig voor is), bachbloesem, sociale wandelingen enz enz. Ik heb 2 therapeuten bezocht en het komt allemaal op hetzelfde neer: zelf leiding nemen, confrontaties zoveel mogelijk vermijden enz enz, positief zjin en niet straffen. Ik probeer hem buiten af te leiden en hem snoepjes te geven tijdens het uitlaten. Hersenwerkjes onderweg, veel laten snuffelen.

Maar vandaag weer zo'n dag. Ik laat hem uit en ik woon in een woonwijk waar stoep/fietspad 1 rechte stuk is en je dus niet even naar links of naar rechts kan om een hond te vermijden. Loopt hond voor en natuurlijk tegelijk ook eentje achter. Nou mijn hond doet nog net geen salto achterwaarst van angst omdat hij dus niet weet hoe hij dan verder moet lopen omdat voor en achter hem ( en dan bedoel ik meters ver hoor niet gelijk achter ons). Ik loop gewoon door en probeer zijn aandacht te eisen enz.

Dus dacht vaak dat het misschien aan mij lag. Maar maakt niet uit of hij uitgelaten wordt door mijn vader, broers, man of uitlaatservice. De angst zit zo diep in hem dat buitenlopen eigenlijk geen pretje is voor hem. Ik zit er zelf nu ook een beetje doorheen aangezien ik nu totaal geen plezier beleef in hem uitlaten. Ik heb honderden euro's uitgeven. Ik heb al gekeken voor BAT trainingen maar ik kan dat echt niet meer betalen. En is ook niet om de hoek. Ik werk al extra om hem mee te laten lopen met sociale wandelingen (wat dan goed gaat maar zodra hij weer 1 vreemde hond ziet dan is het weer stressen). Ik lees nu boek van Turid.

Zijn er medicijnen die een hond rustiger/minder angstig kan maken net zoals mensen weleens pillen innemen of zich beter te voelen?

Ik heb echt het allerbeste voor hem en ik ga zeker naar dierenarts maar ik wil graag ook jullie ervaringen lezen.

En nogmaals ik heb echt al heel veel gedaan en ook de tijd gegeven om iets te proberen. En ook niet alles tegelijk natuurlijk maar zelfs therapeut zei dat het wel extreem was met hem.

honden page profiel BibicheBibiche

Oh ja en thuis is hij dus absoluut niet angstig. Binnen is hij super lief en rustig. Slaapt heerlijk, eet goed, blaft nooit als iemand aan belt of postbode langskomt. Hij kan thuis heerlijk uitrusten en hij is echt op zijn gemak bij ons thuis.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je een auto? Dat je hem dus vanuit je voordeur meteen de auto in kan laten springen en ergens gaat wandelen op een rustige plek (bos, heide), waar je geen vreemde honden tegenkomt of je alle mogelijkheden hebt om die tijdig te ontwijken?

 

 

 

honden page profiel BibicheBibiche

Ik heb een auto en ik heb dat inderdaad geprobeerd in mijn buurt maar dan is het altijd losloopgebied en dan moet hij aan de lijn aangezien hij vluchtgedrag vertoont en hij gelijk in paniek raakt als een hond aan komt rennen. En rustig is hier in R'dam niet echt.

Hier zijn geen rustige bossen en heel ver kan ik niet rijden aangezien ik ook werk in de ochtenden en de kids weer moet ophalen op tijd.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Er is wel medicatie tegen angst, maar ik zou even met je dierenarts bespreken welke het best zou werken bij jouw hond. 

 

Ik heb ervaring met Clomicalm bij mijn hond met verlatingsangst. Het loste het probleem niet op, maar op een dieptepunt in haar verlatingsangst (piepen en blaffen als ik maar net een seconde in een andere ruimte was) zorgde het wel voor weer wat vooruitgang, terwijl dat eerder niet lukte. Ik merkte ook verschil in gedrag voor de rest. Ze leek ook op straat en in andere situaties wat minder bang. Ook weer niet dat er opeens niets meer aan de hand was, maar wel een merkbaar verschil. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Bibiche, ik weet niet welk ras je hond is?Dat kan ook nog een rol spelen...

 

Zijn er honden waar ze het wel goed mee kan vinden? Misschien is het een optie om regelmatig met andere honden/eigenaren af te spreken om samen te wandelen, vaak helpt je dat op de goede weg.

 

Laatst hoorde ik een verhaal van een teckeltje dat door een andere hond was aangevallen, die liep daarbij een soort nekhernia op, wat na een paar weken weer eigenlijk wel weer goed was. Na die aanvaring was hij erg bang van andere honden, echt gillen als ze te dicht bij kwamen. Tot haar baasje een jaar later toch eens langs ging bij een orthomanueel therapeut omdat die nek toch een soort gevoelig bleef. Na behandeling werd de angst voor andere honden minder en nu is het weer een stuk normaler.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Misschien een raar idee maar heeft je hond wel vetrouwen in bekende honden? Ken je een stabiele hond die je misschien een paar dagen mag lenen? Je kan dan uitproberen of jouw hondje minder angstig is als hij met een andere hond is. Uiteraard eerst de vraag of je wel een tweede hond zou willen. Je kan in het asiel kijken voor een wat oudere stabiele soortgenoot.

 

Kan je verder helaas niet helpen. Heb zelf geen ervaring met zo een grote angst en medicijnen. Wel ervaring gezien bij een vriendin en daar werkte een tweede hond als rolmodel heel goed. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb zelf hele angstige hond gehad. Helaas komt angst best heel veel voor. Nu zijn er ook best heel veel middelen. Sommige zijn homepatisch andere zijn echte medicijnen met eventueel de daarbij horende bijwerkingen.

Ik heb voor mijn hond veel geprobeerd, sommige hielpen wel, sommige niet of maar even.

Clomicalm wordt alleen via dierenarts gegeven en wat ik begrepen heb schijnt de dosering aangepast moeten worden per hond. Maar doe dit enkel en alleen in combinatiecmet een goede gt die hiermee bekend is.

Ook heb ik best veel goede verhalen gehoord over LTO3 maar volgens mij is dit meer voor honden die onrustig zijn als in adhd slecht concetreren.

Bachremedie, relaxsnoepjes schijnt ook bij sommige honden wat te kunnen doen, maar naar mijn idee is dit meer voor spannende dingen / avonden als in vuurwerk periode bijvoorbeeld. Maar zijn wel veilig om zelf uit te testen. Ik denk ook dat het beter is om deze middelen eerst te testen voor je naar de zwaardere middelen grijpt.

Ik heb uiteindelijk bij mijn hondje uitgekomen bij medicatie dat gebruikt wordt tegen epilepsie. Maar mijn hondje was altijd gestrest, buiten of binnen, zij was bang voor heel veel geluiden en was zelfs in haar slaap alert. Dus dit laatste middel zal ik je zeker niet aanraden! 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ben wel heel benieuwd wat voor hond je hebt?

 

Als mijn vorige hondje nu nog had geleefd dan was ik wel erg benieuwd geweest naar dit middel :

Sorry een link delen lukt me niet meer...

Ik bedoelde Sensipharm Feelings Control

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

".Zijn er medicijnen die een hond rustiger/minder angstig kan maken net zoals mensen weleens pillen innemen of zich beter te voelen? Bibiche

Ja die bestaan zeker en helpen heel goed. 

De juiste dierenarts zoeken.

Alle ander middeltjes en therapieën zijn lapmiddelen, geef er geen geld aan uit.

honden page profiel BibicheBibiche

Ik heb op maat gemaakte bachbloesem geprobeerd en ik heb inderdaad Feeling controls geprobeerd en dus 2 therapeuten maar ik wil geen honderden euro's meer uitgeven want geld groeit niet op mijn rug helaas. 

Ik werk al extra zodat ik dus de sociale wandelingen kan betalen a 25 euro per uur wat ik wekelijks doe. Dat is wandelen in een stabiele roedel onder leiding van therapeut. En hij wordt wekelijks meegenomen door een hele kleine uitlaatservice met maar 4 andere rustige honden. Dus geef per week 40 euro uit om een soort therapie voor hem en hiervoor werk ik dus extra. Ik heb er alles voor over maar soms denk ik woonde ik maar afgelegen op een weiland en klaar :-). Hij lekker buiten zonder andere honden.

Ik ga met hem wandelen met mijn buurvrouw en haar hond. Angst is er inderdaad niet meer als hij de honden kent. Mijn schoonfamilie heeft ook 2 honden en dat gaat super samen.

Een tweede hond nemen zie ik niet zitten. Hond van mijn schoonouders zou ik evt kunnen vragen om hier te logeren die is al 14 jaar en mijn hond vindt hem super. 

Oh ja mijn hond is half chihuahua en half Jack russell maar als je hem ziet denk je gewoon een bruine jack russell. Je ziet niks van een chi in hem.

Vandaag had ik ff een megaaaaaaaaa dip. Dat ik zelf huilend mijn moeder belde dat ze de hond mocht hebben want ik trek dit niet meer. Totaal geen plezier om de hond uit te laten. En geen zin om hier nog jaren last van te hebben.

Maar nadat ik ff mijn hart had gelucht en ik zie hoe mijn kinderen zo dol zijn op hem dan denk ik kom op, stel je niet aan. En morgen gaan we weer met frisse moed beginnen en ga ik DA bellen en hopelijk kan ik dat beestje rust geven. Ik zou zo graag zijn angst willen overnemen.

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

jeetje wat een ontzettend sneu verhaal! :( ik kan je niet echt helpen, heb zelf alleen ervaring met Bach, en dat heb je al geprobeerd las ik... ik hoop dat er snel een oplossing komt voor jullie, zodat zowel je hondje, als jij rust krijgt en weer lol krijgt van het wandelen samen! Heel veel succes! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

LTO3 kun je geven tegen angst,werkt echt,voor mij, voor honden,hier op de site hebben ook meerdere honden dit al gekregen en waarbij het ook helpt.

Nu heb ik een goedkope versie gevonden die nét zo goed werkt,het gaat namelijk om de werkzame stof L-theanine.
Van deze capsules zou ik er 1 per dag geven,door de helft doen(poedertje door het voer doen)

https://www.vitaminesperpost.nl/l-theanine

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik heb zelf hele angstige hond gehad. Helaas komt angst best heel veel voor. Nu zijn er ook best heel veel middelen. Sommige zijn homepatisch andere zijn echte medicijnen met eventueel de daarbij horende bijwerkingen.
Ik heb voor mijn hond veel geprobeerd, sommige hielpen wel, sommige niet of maar even.
Clomicalm wordt alleen via dierenarts gegeven en wat ik begrepen heb schijnt de dosering aangepast moeten worden per hond. Maar doe dit enkel en alleen in combinatiecmet een goede gt die hiermee bekend is.
Ook heb ik best veel goede verhalen gehoord over LTO3 maar volgens mij is dit meer voor honden die onrustig zijn als in adhd slecht concetreren.
Bachremedie, relaxsnoepjes schijnt ook bij sommige honden wat te kunnen doen, maar naar mijn idee is dit meer voor spannende dingen / avonden als in vuurwerk periode bijvoorbeeld. Maar zijn wel veilig om zelf uit te testen. Ik denk ook dat het beter is om deze middelen eerst te testen voor je naar de zwaardere middelen grijpt.
Ik heb uiteindelijk bij mijn hondje uitgekomen bij medicatie dat gebruikt wordt tegen epilepsie. Maar mijn hondje was altijd gestrest, buiten of binnen, zij was bang voor heel veel geluiden en was zelfs in haar slaap alert. Dus dit laatste middel zal ik je zeker niet aanraden!  "

Nee het is ook écht voor angst en werkt ook bij angst.

honden page profiel BibicheBibiche

Ok ik ken dat niet. Ik zal eens over lezen. Dank voor je tip.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou hem in zo'n situatie van hond voor én hond achter én niet uit kunnen wijken gewoon even optillen,dan help je hem er ook juist doorheen.

honden page profiel BibicheBibiche

Ok en jij zegt 1 capsule per dag geven? Hij weegt ongeveer 6kg.

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ok en jij zegt 1 capsule per dag geven? Hij weegt ongeveer 6kg.
 
  "

Oke dat is wel lichter dan mijn hond, ik gaf haar met haar 25 kilo 1 tot 1,5 per dag(in de vuurwerk periode)
Je kunt proberen de capsule ook eerst in 3en verdelen, dan krijgt hij 100mg per keer(er zit namelijk 300mg in 1 capsule).
Het is een voedingssupplement, zonder bijwerkingen.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" LTO3 kun je geven tegen angst,werkt echt,voor mij, voor honden,hier op de site hebben ook meerdere honden dit al gekregen en waarbij het ook helpt.Nu heb ik een goedkope versie gevonden die nét zo goed werkt,het gaat namelijk om de werkzame stof L-theanine.Van deze capsules zou ik er 1 per dag geven,door de helft doen(poedertje door het voer doen)
https://www.vitaminesperpost.nl/l-theanine "

Deze (van Lucovitaal) is nog goedkoper. laughing En bevat alle ingrediënten van LTO3: L-Theanine, Haringkruit en Blauwe Gildkruid (+Ginkgo Biloba). L-Theanine is niet de enige werkzame stof in LTO3 (Blauwe Gildkruid heeft bijvoorbeeld ook een kalmerende werking). Elders is deze overigens zelfs nog voordeliger te krijgen. Ik zou het zeker proberen, het kan sowieso geen kwaad. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Deze (van Lucovitaal) is nog goedkoper.  En bevat alle ingrediënten van LTO3: L-Theanine, Haringkruit en Blauwe Gildkruid (+Ginkgo Biloba). L-Theanine is niet de enige werkzame stof in LTO3 (Blauwe Gildkruid heeft bijvoorbeeld ook een kalmerende werking). Elders is deze overigens zelfs nog voordeliger te krijgen. Ik zou het zeker proberen, het kan sowieso geen kwaad.  "

Ook leuk om te weten,de originele ingrediëntenlijst van de LTO3..wel goedkoper dan de origineel, het is alleen niet goedkoper dan die van vitamineperpost.nl, van de Lucovitaal moet je 3 capsules nemen voor je aan de 300mg zit.
Ik heb zelf in ieder geval wel gemerkt, aan mijn hond, mezelf en zelfs mijn vriend(haha, heel gespannen om op reis te gaan) dat de L-theanine van vitamineperpost.nl heel goed werkt.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Ook leuk om te weten,de originele ingrediëntenlijst van de LTO3..wel goedkoper dan de origineel, het is alleen niet goedkoper dan die van vitamineperpost.nl, van de Lucovitaal moet je 3 capsules nemen voor je aan de 300mg zit.Ik heb zelf in ieder geval wel gemerkt, aan mijn hond, mezelf en zelfs mijn vriend(haha, heel gespannen om op reis te gaan) dat de L-theanine van vitamineperpost.nl heel goed werkt. "

Dat klopt inderdaad, maar omdat het een heel klein hondje betreft is één capsule van Lucovitaal meer dan voldoende. smile Fijn dat jullie er zulke goede ervaringen mee hebben, ik geef het sinds een tijdje ook aan één van mijn honden die kampt met verlatingsangst, en het lijkt zowaar meer rust te brengen in zijn kop. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dat klopt inderdaad, maar omdat het een heel klein hondje betreft is één capsule van Lucovitaal meer dan voldoende.  Fijn dat jullie er zulke goede ervaringen mee hebben, ik geef het sinds een tijdje ook aan één van mijn honden die kampt met verlatingsangst, en het lijkt zowaar meer rust te brengen in zijn kop.  "

Das ook waar.
Fijn hoor dat het voor jouw hondje ook werkt. Mooi natuurlijk product is het.

honden page profiel BibicheBibiche

Dank jullie wel

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Geen tips over de medicatie.

Maar zag dat je geen rustige bossen weet omgeving.Rotterdam. snap ik!

 

Toch kan ik je er 1 meegeven die is redelijk rustig! 

 

Eendragtpolder, naast de zevenhuizerplas.

Daar is het een stuk.rustiger. je zou ook op de willem alecanderbaan kunnen lopen en rondje eendragtpolder maken. Niet perse vollesig bos. Tis meer weiland en weide. Maar wel 1 van de rustigste plekken die ik hier ken!!

honden page profiel BibicheBibiche

Dank je Lavina! Is handig inderdaad op mijn vrije dag/weekend. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Dank je Lavina! Is handig inderdaad op mijn vrije dag/weekend.  "

Weekend is dan wel weer af te raden..dan is het er wel.drukker! Maar een doordeweekse dag is het heerlijk rustig!

Liep er laatstop een dinsdag rond 14.00... heb 2 andere mensen gezien met hond op een afstand. En 2 wandelaars...

 

Nou dat is niks.

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik begrijp heel goed dat je er af en toe helemaal doorheen zit. Ik zat dat ook geregeld met mijn hondje.

 

Wees vooral erg blij dat hij heerlijk zen is in huis. En ik snap ook dat je heel graag zijn angst wilt overnemen, maar Helaas h gaat dat niet... Zoals de situatie met een hond voor en achter. Kan je hem dan niet optillen en met je rug naar de honden toe gaan staan? Natuurlijk moet je hem niet altijd optillen  maar in zo'n noodsituatie kankdat zeker geen kwaad. Een hond die in de stress koprollen gaat maken lijkt me meer mentaal schadelijker. Als je hem optilt in zo'n situatie laat je hem ook zien en merken dat hij niet alleen is.

 

Honden met stress hebben slechte dagen en minder slechte dagen. Maar bedenk ook dat als hij een slechte dag heeft een zijn emmer zit vol wandel dan niet en doe alleen plasrondes. Zo kan hij een dag bijkomen en de volgende dag er weer beter tegen .

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

Met onze bearded collie hebben wij verschillende dingen geprobeerd waaronder Zylkene, Royal Canin Calm, Puur Rust en de adaptil band. De andere dingen weet ik zo niet uit mijn hoofd.

 

zylkene zijn capsules die bij de dierenarts (en tegenwoordig online) te koop zijn. Toen waren ze best prijzig en het haalde maar de scherpe randjes er maar heel licht vanaf. Royal Canin had totaal geen effect.

 

de adaptil band werkte bij ons nog het beste. Deze band geeft feromonen af. Een hormoon wat de moederhond afgeeft om te laten weten dat alles ok is. Hij is er ook in verdamper en doekjes. Maar de band hebben ze ook buiten bij zich.

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

" LTO3 kun je geven tegen angst,werkt echt,voor mij, voor honden,hier op de site hebben ook meerdere honden dit al gekregen en waarbij het ook helpt.Nu heb ik een goedkope versie gevonden die nét zo goed werkt,het gaat namelijk om de werkzame stof L-theanine.Van deze capsules zou ik er 1 per dag geven,door de helft doen(poedertje door het voer doen)
https://www.vitaminesperpost.nl/l-theanine "

LTO3 zit o.a. L-theaine in maar bevat meerdere werkzame stoffen uit de beste delen van bepaalde planten.

 

Er zijn situaties waarin L-theaine alleen ook zijn werk doet. Maar LTO3 ondersteund op meerdere vlakken door dat het meerdere werkzame stoffen bevat.

 

En goedkopere varianten worden stoffen nog wel eens uit de zwakkere delen van de plant gehaald waardoor de werking niet gelijkwaardig is te noemen met LTO3.

 

En uiteraard net als alle natuurlijke middelen en farmaceutische middelen is het altijd afwachten of het lichaam bereid is goed op de stoffen te reageren en welke dosis er nodig is.

Daarnaast zijn veel middelen zowel natuurlijk als farmaceutische middelen puur ondersteunde middelen. Geen wonder middelen. Het kost nog altijd werk om goed te begeleiden. En soms kan dat uiteindelijk zonder ondersteuning anderen blijven die ondersteuning nodig hebben. En er zijn er waar het simpelweg niet werkt.

 

Ik adviseer zeker om het in overleg met arts/gedragsdeskundige te proberen. Alles wat kan helpen om wandelingen voor hond en baas minder stressvol en werkzaam en dus leefbaarder te maken is winst.

 

En toen topicstarter zal zelf moeten kijken waar haar hond baat bij lijkt te hebben. En hoewel het bij alle middelen voor komt eerder verbetering te zien zijn er ook zat waar pas duidelijk word of het wel of niet wat doet nadat er een goede dpspieg is opgebouwd.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
 
En goedkopere varianten worden stoffen nog wel eens uit de zwakkere delen van de plant gehaald waardoor de werking niet gelijkwaardig is te noemen met LTO3.
 

Uit eigen ervaring weet ik dat het wel werkt, voor mij, voor de hond, zelfs bij mijn vriend.(maar dat had ik al omschreven)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bio resonantie of bloedtest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^