Hondentoilet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anja & KurtAnja & Kurt

Hoi,

We verwachten binnen een week of 8 onze pup (reu). ik wil tijd en energie steken in het trainen van de pup in het gebruik maken van een hondentoilet. Onze tuin is groot genoeg maar wat is nu het ideale toilet?

Spreken we over 20m² met een haagje er rond, 32 palen en sportgras (grapje) ? Of eerder zand?

Aangezien het een reu is besef ik ook wel dat hij op termijn ook wel eens ergens anders zijn geurspoor zal achterlaten maar als ik de grote boodschap al op één plaats kan terugvinden zou dat toch leuk zijn.

Dus, als iemand ervaringen met mij wil delen ....

Kurt

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk dat je pup er het meeste aan heeft om gewoon lekker te wandelen en te snuffelen om nieuwe geurtjes op te doen. Voor honden is snuffelen een soort krant lezen, ze weten wie er geweest is en het geeft ze informatie over bepaalde prikkels.

 

Een plas plekje in de tuin is geen probleem.  Als ze hier tussendoor eens moeten plassen mogen ze ook in de tuin, maar laat dit niet dé uitlaat plek van je hond worden aangezien wandelen en snuffelen dus zeer belangrijk is. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier achter in de tuin ligt voor de poort een stukje van 3m2 grind, niet bedoeld als plasplek, maar dat hebben alle honden er in de loop der jaren zelf van gemaakt. Ze plassen daar overigens alleen als ze in de tuin spelen en tussendoor toch even moeten, het is geen standaard hondentoilet. Grote boodschap in de tuin wordt hier helemaal niet gedaan.

En het is weleens gebruikt in een blaasontstekingperiode.

Verder ben ik het met Pascale eens.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een goede plasplek, voor vele doeleinden geschikt gemaakt, pup zinderlijk maken, bij gladheid of ziektes, ideaal.....ik heb eerst worteldoek gebruikt , eerst een stuk uitgraven, hoef niet te diep, dan worteldoek, daarna zand en dan fijn grind, even een investering maar dan heb je wat....niets ruik je, zelfs niet bij een hittegolf, eens in de zoveel tijd maak ik het schoon met een gieter met schoonmaak azijn.....leer je pup daar te plassen, en nergens anders, houd je de tuin schoon.........heb je een reu dan zou je in de toekomst een grote paal neer kunnen zetten op de plasplek, zodat tie nergens anders gaat markeren.....en tuurlijk is het niet de bedoeling dat het inplaats van wandelen is...maar voor in de vroege ochtend en de late avond, als er ijzel ligt, of als je hond wat mankeert of dat je zelf iets hebt, zeker als je alleen bent is een eigen plasplek voor de hond, ideaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Trouwens dat is Ogin, 7.5 week oud, heeft nimmer ergens anders in de tuin wat gedaan, nog niet, en ook Bams niet...goed aanleren, dan hou je echt de hele tuin schoon....een zwaar ongeluk gehad, Bams wist smorgens vroeg de weg, heeft altijd netjes daar geplast waar het mocht....eer er iemand komt om de hond uit te laten is het toch wel een uur of negen, nimmer stres als je je hond goed daarvoor opvoed, en ook voor savonds, even de deur open en ze weet de weg, dan hoef niemand mijn hond savonds nog uit te laten.....en als je alleen bent hoef je ook savonds niet meer de deur uit en in het donker aan de weg te lopen, en als er iemand met haar honden iedere dag wandeld ben ik dat wel, niets mis met een plasplek...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zo'n bak als Bamse en Ogin hebben heeft Obi ook. Het was eerst een plantenbak (zo'n gemetselde in de grond). Nu zit er worteldoek in en liggen er fijne steentjes op. Obi plast er alleen maar en als hij  ineens  heel erg diarree heeft dan doet hij dit ook hier. Dat laatste komt vrijwel nooit voor gelukkig. Hij doet het nooit op een ander plek in de tuin, alleen maar daar. Het is naast de vuilcontainer in een strook tuin, naast het huis. Niet eens in het zicht zal ik maar zeggen.

Ik heb hem er elke keer mee naartoe genomen aan de riem (Obi was al een volwassen hond toen we hem dit leerde). En beloond als hij daar wat deed. Het gaat nu compleet zelfstandig, als ik hem buiten laat en daar naar wijs plast ie zelfs op commando.

 

Obi heeft overigens Lupus en dus ook medicatie nodig die helaas zorgt dat hij (deels) incontinent is. Obi wordt ook uitgelaten uiteraard, maar op deze manier kan hij ook zelf beslissen wanneer hij toch even nodig moet ook gewoon kan gaan. Of wanneer hij weer binnen aan het "lekken"  is, kan ik hem even daarheen sturen. Ook wanneer dit net 10 min na zijn ronde is. Of als hij weer een buikgriep heeft... Obi heeft z'n gezondheid niet mee.

In de zomer spoel ik er elke keer water overheen, voor de zekerheid.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

94764.jpg.....zo ziet het er zomers uit, achterin wat boompjes...als afzetting, je kan het zo aankleden dat als je in de tuin zit er niets van ziet...en echt ze hebben nog nimmer ergens anders wat gedaan...mooie plek maken..

honden page profiel juicejuice

honden foto van juice

;-) BERENGOED

Volgende forumvraag: Puppy gromt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^