Puppy gromt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GijsGijs

honden foto van Gijs

Hoi,

Beer is nu 3,5 maand oud en het gaat erg goed. Laatst hebben we (ossen?)oren voor hem gekocht waar die op kan bijten. Deze stinken ontzettend maar hij vindt ze erg lekker. Het is nu wel al een paar keer gebeurd dat wanneer hij met zo'n oor bezig is en je probeert hem te aaien of op te pakken hij begint te grommen, en niet op een speelse manier.

Is dit gedrag zorgwekkend? en wat kan ik hier aan doen? Als je het oor van hem afpakt is dit trouwens vreemd genoeg geen probleem en gromt hij nooit o.i.d.

Alvast bedankt!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Laat je hond lekker van die kluif genieten! Jij vindt het ook niet leuk als je wordt geaaid of gestoord als je lekker zit te eten....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Gewoon gerust laten. 

Als er iets moet gebeuren,  haal je hem weg uit de situatie, niet het oor.  Dat heb je tenslotte gegeven en hij vindt het blijkbaar niet leuk dat hij gestoord wordt als hij er aan bezig is,  wat in mijn ogen zijn goed recht is. 

honden page profiel GijsGijs

honden foto van Gijs

" Laat je hond lekker van die kluif genieten! Jij vindt het ook niet leuk als je wordt geaaid of gestoord als je lekker zit te eten.... "

Aaien wel hoor! ;)  Nee, maar vond het zelf zorgwekkend toen het was gebeurt. Het is niet dat ik het daarvoor bewust aan het opzoeken was maar toen dit eenmaal gebeurt was heb ik wel gekeken of dit een eenmalig incident was of niet. En is het niet zo dat hij dit gewoon ten alle tijde niet zou moten doen?

honden page profiel GijsGijs

honden foto van Gijs

" Gewoon gerust laten. 
Als er iets moet gebeuren,  haal je hem weg uit de situatie, niet het oor.  Dat heb je tenslotte gegeven en hij vindt het blijkbaar niet leuk dat hij gestoord wordt als hij er aan bezig is,  wat in mijn ogen zijn goed recht is.  "

Hij reageert juist als ik hem wil weghalen uit de situatie, als ik het oor weghaal vind die het niet erg (of reageert daar iig niet zo op). bedankt voor je reactie!

 

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

test

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon van hem afblijven wanneer die eet en niet zomaar wat afpakken. Je hond geeft heel duidelijk aan dat hij niet gestoord wil worden. Ga je hier aan voorbij, dan heb je de kans dat hij je de volgende keer bijt en dat wil je niet.

Wanneer je wat van 'm wilt hebben, dan ruil je. Geef een snoepje en tijdens het moment dat je het snoepje geeft, pak jij hetgeen wat je hebben wilt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb echt los geleerd, want als het gevaarlijk is wat in de bek zit moet je het kunnen afpakken.

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Heb zelf een andere mening omdat ik vind dat een hond het vertrouwen in je moet krijgen dat hij niet hoeft te grommen of erger bijten. Stel je hond heeft iets wat niet mag, stikt in het laatste stukje, kinderen over de vloer, andere honden, etc. Speelgoed, botjes mag allemaal maar we zoeken een andere oplossing als hij hier te ‘heet’ van wordt. Tot nu toe met veel succes want hij is echt super lief. Je kan echt alles bij hem doen. 

 

Onze hond deed dit echter als pup ook, wat jij beschrijft. Daarom kreeg die bijvoorbeeld alleen lamsoren waar die gek op was terwijl ik de andere kant vasthield. Dit had het resultaat toen ik daarmee stopte na een paar keer omdat het heel ontspannen ging dat die zelfs naar me toe kwam, want het was toch wel handig zo samen. Heb het nooit zomaar afgepakt, altijd ruilen voor iets heel lekkers. Dus nooit iets zomaar afpakken maar vertrouwen geven dat als jij in de buurt komt het eigenlijk juist leuk is, of het nu de voerbak is waar je iets bij doet of de bal die je weer gooit als die loslaat en het aan je geeft. Maak die associaties positief en je zal merken dat mocht het een keer nodig zijn je met vertrouwen bij je hond erbij mag komen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Heb zelf een andere mening omdat ik vind dat een hond het vertrouwen in je moet krijgen dat hij niet hoeft te grommen of erger bijten. Stel je hond heeft iets wat niet mag, stikt in het laatste stukje, kinderen over de vloer, andere honden, etc. Speelgoed, botjes mag allemaal maar we zoeken een andere oplossing als hij hier te ‘heet’ van wordt. Tot nu toe met veel succes want hij is echt super lief. Je kan echt alles bij hem doen. 
 
Onze hond deed dit echter als pup ook, wat jij beschrijft. Daarom kreeg die bijvoorbeeld alleen lamsoren waar die gek op was terwijl ik de andere kant vasthield. Dit had het resultaat toen ik daarmee stopte na een paar keer omdat het heel ontspannen ging dat die zelfs naar me toe kwam, want het was toch wel handig zo samen. Heb het nooit zomaar afgepakt, altijd ruilen voor iets heel lekkers. Dus nooit iets zomaar afpakken maar vertrouwen geven dat als jij in de buurt komt het eigenlijk juist leuk is, of het nu de voerbak is waar je iets bij doet of de bal die je weer gooit als die loslaat en het aan je geeft. Maak die associaties positief en je zal merken dat mocht het een keer nodig zijn je met vertrouwen bij je hond erbij mag komen.  "

Ja ik ruil ook, maar soms moet ik wel eens wat snel uit zijn bek pakken en dan heb ik geen tijd voor ruilen, of ik ben buiten en hij eet kippenbotjes, dan zeg ik LOS! en dan laat hij los, die kippenbotjes zijn doodeng, de bejaarden gooien dat naar beneden.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Wij hielden ook altijd haar bot of oor vast terwijl ze eraan knaagde,nu kunen we altijd bij haar komen als ze iets heeft zonder bang te zijn dat ze bijt of gromt.

Vooral met de kinderen vind ik dat belangrijk,ook met bezoek geeft ze er niks om als je haar bot vastpakt,ze komt het zelfs brengen omdat ze het schijnbaar wel makkelijk vindt als iemand het vasthoudt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hij reageert juist als ik hem wil weghalen uit de situatie, als ik het oor weghaal vind die het niet erg (of reageert daar iig niet zo op). bedankt voor je reactie!
  "

Bedoel je dat je dan een beetje aan hem trekt/duwt/optilt, dus met aanraking i.p.v. weg te lokken door zelf op een afstandje te gaan staan en hem blij te roepen of een klein stukje anders (heel) lekkers gebruikt om hem weg te krijgen van zijn kluifje?

 

Ik zou dat niet op die manier doen.
Het ligt aan het karakter en manier van opvoeden of de hond zich veilig genoeg voelt om zich te laten aaien tijdens het knabbelen en of een hond dat überhaupt prettig (moet) vind(t)(en).
Het grommen verteld dat hij meer rust en ruimte wil van je(of hetgeen wat hem onveilig/onrustig laat voelen).

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Ja ik ruil ook, maar soms moet ik wel eens wat snel uit zijn bek pakken en dan heb ik geen tijd voor ruilen, of ik ben buiten en hij eet kippenbotjes, dan zeg ik LOS! en dan laat hij los, die kippenbotjes zijn doodeng, de bejaarden gooien dat naar beneden. "

Heel begrijpelijk, bij nood ga ik ook niet uitgebreid ruilen maar is het direct afgeven. En dat gaat zonder problemen. Al heb ik wel altijd koekjes op zak om dan te belonen.

 

Echter om aan te leren en vetrouwen van je hond te krijgen zodat je dit kan doen zou ik in het begin in huis altijd ruilen voor iets super lekkers.

Lees hier in reacties met rust laten als die gromt en daar heb ik een andere mening over omdat ik dat allarmerend vind. Moet er ooit met kleine kinderen niet aan denken dat mijn boxer alles gaat claimen door te grommen.

 

Zie het bij het kleine hondje van vrienden ook. Die is zelfs zo bijdehand dat die alles van mijn boxer onder z’n neus vandaan haalt en als hij dan te dicht in de buurt komt gaat grommen. En lachen dat ze dat vinden, kleine tegen de grote. Ben blij dat mijn boxer er niks om geeft en dan wegloopt om bij mij een knuffel te halen of een snoepje, maar zulk gedrag tolereer ik niet van mijn eigen hond. Is ook vragen om problemen dus ik let dan extra goed op. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ergens is er in de opvoeding is krom gegaan en TS omschrijft ook dat het afpakken gewoon kan...(wat je alleen weet als je dat een paar keer doet)

het ligt er aan dat hij het niet als prettig ervaart om steviger aangeraakt te worden tijdens het kluiven.
Volgens mij leren we toch allemaal dat we een hond in rust moeten laten slapen én eten/kluiven.

Een dikke kluif in etappes laten eten kan zeer makkelijk als je afruilt.

Die 2 simpele regeltjes maken dat je hond je vertrouwd en rust ervaart en..buiten als het écht moet het niet zal boeien als je snel iets uit de mond moet trekken.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

ik zou het ni laten gebeuren, wat er ook gebeurt mijn rottweiler heeft nooit op mij gegromd, en zou het ook nooit toelaten, en straffen moest u hond een nog is doen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" ik zou het ni laten gebeuren, wat er ook gebeurt mijn rottweiler heeft nooit op mij gegromd, en zou het ook nooit toelaten, en straffen moest u hond een nog is doen "

EEN HOND HOEFT NIET GESTRAFT TE WORDEN VOOR DE NORMALE HONDENTAAL.

 

Wat jij als mens zou moeten leren is de hondentaal, dan kun je daar normaal op anticiperen i.p.v. een hond te straffen, omdat je intellect niet verder reikt.
Kom op, je kan het hp-thumbsup

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" ik zou het ni laten gebeuren, wat er ook gebeurt mijn rottweiler heeft nooit op mij gegromd, en zou het ook nooit toelaten, en straffen moest u hond een nog is doen "

Het is inderdaad te simpel om te denken grommen is bestraffen. Grommen is gewone hondentaal en als je dit bestraft heeft je hond geen methode meer om aan te geven dat dit spanning geeft en is de volgende stap wellicht meteen bijten. Leer daarom goed te kijken naar je hond om het liefst het grommen te voorkomen of indien het zover komt buig de emotie dan om naar iets positiefs en haal je hond uit die situatie. Zeker niet bestraffen!! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik snap echt niet waarom men communicatie gaat afstraffen. 

 

Straf je dan ook als de staart te hoog is naar je zin?  Of de hond te veel Tongelt?  Of zijn oor niet naar je goesting draait?  

Grommen is gewoon communiceren.  Net zoals 100den andere dingen die mijn dieren doen.  Aan mij om er naar te luisteren en te handelen.  Straffen omdat ze mij iets duidelijk willen maken,  ga ik echt niet doen. 

Rekening houden,  dat wel ja. 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>>
 
 
 
 
 
 
" ik zou het ni laten gebeuren, wat er ook gebeurt mijn rottweiler heeft nooit op mij gegromd, en zou het ook nooit toelaten, en straffen moest u hond een nog is doen "

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 09 februari om 11:17 --

honden page profiel GijsGijs

honden foto van Gijs

" Bedoel je dat je dan een beetje aan hem trekt/duwt/optilt, dus met aanraking i.p.v. weg te lokken door zelf op een afstandje te gaan staan en hem blij te roepen of een klein stukje anders (heel) lekkers gebruikt om hem weg te krijgen van zijn kluifje?
 
Ik zou dat niet op die manier doen.Het ligt aan het karakter en manier van opvoeden of de hond zich veilig genoeg voelt om zich te laten aaien tijdens het knabbelen en of een hond dat überhaupt prettig (moet) vind(t)(en).Het grommen verteld dat hij meer rust en ruimte wil van je(of hetgeen wat hem onveilig/onrustig laat voelen). "

Ja idd op die manier, hij is op dat moment zo gefixeerd op dat oor dat hij zich niet weg laat lokken op dat moment. Bedankt voor je reactie.

honden page profiel GijsGijs

honden foto van Gijs

" Heb zelf een andere mening omdat ik vind dat een hond het vertrouwen in je moet krijgen dat hij niet hoeft te grommen of erger bijten. Stel je hond heeft iets wat niet mag, stikt in het laatste stukje, kinderen over de vloer, andere honden, etc. Speelgoed, botjes mag allemaal maar we zoeken een andere oplossing als hij hier te ‘heet’ van wordt. Tot nu toe met veel succes want hij is echt super lief. Je kan echt alles bij hem doen. 
 
Onze hond deed dit echter als pup ook, wat jij beschrijft. Daarom kreeg die bijvoorbeeld alleen lamsoren waar die gek op was terwijl ik de andere kant vasthield. Dit had het resultaat toen ik daarmee stopte na een paar keer omdat het heel ontspannen ging dat die zelfs naar me toe kwam, want het was toch wel handig zo samen. Heb het nooit zomaar afgepakt, altijd ruilen voor iets heel lekkers. Dus nooit iets zomaar afpakken maar vertrouwen geven dat als jij in de buurt komt het eigenlijk juist leuk is, of het nu de voerbak is waar je iets bij doet of de bal die je weer gooit als die loslaat en het aan je geeft. Maak die associaties positief en je zal merken dat mocht het een keer nodig zijn je met vertrouwen bij je hond erbij mag komen.  "

Bedankt voor je reactie. Dit zou inderdaad de manier zijn die mijn voorkeur ook heeft. Ik zou liever hebben dat die helemaal niet het gevoel heeft dat dat grommen nodig is. Ik ga je tip zeker toepassen.

Volgende forumvraag: Vrouw maakt pup onnodig angstig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^