Vals spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ziggy speelt vals hahaha.

Het kleine ‘krengetje is zo slim hé.

Als puberhondje mocht hij nogal graag slopen, papier, sokken, noem maar op.

Het gedrag kon ik al snel ombuigen doordat hij dol is op apporteren en snoepen (dat laatste heeft ie waarschijnlijk van vrouwtje hihi).

Hij speelt echter vals, in de keuken heb ik een doos staan voor oud papier en dat breng ik dan naar de container als ik naar buiten ga maar wat doet meneertje?

hij pikt enveloppen o.i.d uit de doos of van mijn hocker die ik als salontafel heb en komt het me met zijn liefste snuutje brengen, keihard kwispelend, koekie?

Kleine deugniet, hebben die van jullie ook van die grappige streken?

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 2 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Ziggy speelt vals hahaha.
Het kleine ‘krengetje is zo slim hé.
Als puberhondje mocht hij nogal graag slopen, papier, sokken, noem maar op.
Het gedrag kon ik al snel ombuigen doordat hij dol is op apporteren en snoepen (dat laatste heeft ie waarschijnlijk van vrouwtje hihi).
Hij speelt echter vals, in de keuken heb ik een doos staan voor oud papier en dat breng ik dan naar de container als ik naar buiten ga maar wat doet meneertje?
hij pikt enveloppen o.i.d uit de doos of van mijn hocker die ik als salontafel heb en komt het me met zijn liefste snuutje brengen, keihard kwispelend, koekie?
Kleine deugniet, hebben die van jullie ook van die grappige streken? "

 Mijn oudste hond sloopte graag folders. Maar dit deed ze alleen als we het aan haar gaven.

 

Mijn moeders Maltezer was wel echt een slopertje. Als we even niet oplette, had ze 1 van onze schoenen mee naar de gang genomen om het daar te gaan slopen

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Dat is iets minder haha, Ziggy pakt wel schoenen maar legt ze alleen op de bank, hij doet er gelukkig verder niks mee.

honden page profiel NadineNadine 2 doggies

honden foto van Nadine

Lilly neemt van kleins af mijn pantoffel om op te liggen als ze in haar mand gaat maar doe het niks méé 

honden page profiel SyntaraSyntara 2 doggies

honden foto van Syntara

Haha, hier ook een valsspelertje. 

 

Als we haar een pilletje willen geven, doet ze soms alsof ze het opeet, maar laat het dan langs de zijkant weer uit haar mond vallen. Ze kijkt mij dan aan "Helemaal opgegeten, flink hé?". 

 

Ook eet ze graag dingen van straat op, vooral poep. Ik heb haar dan een tijdje steeds beloond als ik 'nee' riep en ze het dan laat liggen. Daarna begon ze willekeurige dingen van straat op te pakken (die ze helemaal niet wilde opeten) en die daarna weer neer te leggen, zodat ze daarvoor beloond werd. De écht lekkere dingen at ze wel gewoon nog snel op 

honden page profiel juicejuice 2 doggies

honden foto van juice

hahaha herkenbaar van de tabletjes, lobke loopt met regelmaat met mijn sokken ervan door :-)

honden page profiel PierkePierke 2 doggies

honden foto van Pierke

Ja hoor

Lenka krijgt een snoepje als ze binnenkomt uit de tuin na een plasje en een wandeling. Soms blijft ze gewoon even op haar poep zitten, draait zich om en komt naar binnen. Gaat vervolgens recht voor haar snoepdoos staan, krijg ik een snoepje. (Loeder)

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Mijn slimme, eigenwijze, bijdehandte beagle kruising geeft ook regelmatig een 'trap tegen de regels'. 

 

De grappigste vind ik wel als ik met haar even wil herhalen en oefenen hoe 'hier komen' werkt. Soms heeft ze periodes dat ze het vergeten lijkt te zijn en dan doen we ff een opfriscursus. 

 

Op een paar momenten tijdens de wandeling pak ik dan 5 a 10 snackjes in mn hand en elke keer dat ze afgeleid is roep ik 'hier'. Als ze bij me is dan krijgt ze iets lekkers. Op de 1 of andere manier heeft ze al snel door dat we het weer gaan trainen want ze gaat dan het spelletje mee spelen. 

 

Ze doet dan álsof ze heel geinteresseerd is in een molshoop. Ik roep 'hier' en mevrouw komt meteen aangestormt. Daarna doet ze heel geinteresseerd in een stuk afval waardoor ik denk 'ze is afgeleid, mooi moment om te trainen', ik roep 'hier' en ze stormt meteen op me af. 

 

In het dagelijks leven is ze moeilijker bij je te roepen als ze op iets gefocust is waardoor ik juist die momenten wil trainen. Maar Puk heeft mijn plannetje al door... dus die speelt het lekker mee door te doen alsof en daarna meteen aan te komen stormen na het commando. 

 

Ik kan helemaal mijn lach niet meer inhouden als ze mij door heeft met mijn opfriscursus en gewoon niet eens moeite doet om de schijn op te houden maar gewoon blijft zitten op de plek waar ik haar het laatst bij me riep. Ze verzet dan geen poot meer tot ik weer 'hier' roep. En jawel... dan komt ze weer aangestormt om vervolgens op die plek te gaan zitten wachten(terwijl ik doorloop) totdat ik weer 'hier' roep... 

 

Nog een voorbeeld... 

Puk is gek op dode dieren. Als ze er 1 vind dan kan haar dag niet meer stuk. Het liefst eet ze het op, gooit ermee in de lucht of gaat erin liggen rollen. 

 

Uiteraard snappen jullie vast wel dat ik het daar totaaaaaal niet mee eens ben. 

Dus als wij dan zn dood dier tegenkomen stuur ik Puk weg bij dat dode dier. Vaak na wat commentaar leveren neemt ze dan afstand en kan ik het commando geven om door te lopen. En oh wat luistert ze dan goed joh! Ze loopt heerlijk mee ... snuffelt lekker langs de waterkant en LIJKT het dier helemaal vergeten te zijn. Totdat je zn 100/200 meter verder gelopen bent... 

Puk draait dan íneens om en rent keihard terug. Zo hard dat je het echt niet bij kan houden. Geen enkel commando werkt meer op dat moment. 

 

Dus als we nu een dood dier tegen komen gooi ik die of in de sloot waar snoeken zwemmen of ik pak het dier op in een poepzakje en gooi het in de prullenbak. Puk aanlijnen heeft geen zin want zelfs weken daarna blijft ze weglopen naar die plek als het dier er nog ligt. 

honden page profiel BaileyBailey 2 doggies

honden foto van Bailey

 

 

Het valt niet echt onder vals spelen...

Maar als ik op de bank zit of even lig....

Ben ik altijd mijn pantoffel kwijt zodra het baasje binnen komt.

1 van de Newfoundlanders loopt er zeer parmantig mee te showen!!

Kijk mij eens!!!! 

 

de andere Newfoundlander vindt het super als ze uit gaat.....

Maar wil weleens om de salon tafel heen loopt met schijn bewegingen wanneer ze aangelijnd moet worden....

Dat vindt haar baasje niet altijd even leuk!!

Wel grappig om te zien!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Ze zijn slim

 

mijn eerste hond mocht in het begin niet op de bank, maar ging daar s nachts natuurlijk toch liggen, als ze ons dan naar beneden hoorde komen, sprong ze snel van de bank en ging op haar kussen liggen. Een klein hoopje zand op de bank achterlatend 

 

ze kon ook goed andere honden uitdagen. Dan zocht ze een stok, gooide die neer in de buurt van een andere hond, en als die er dan op af kwam, deed ze heel verontwaardigd blaffen en proberen de stok weer af te pakken, zodat er een renspel ontstond.

 

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 2 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

  En dan zeggen ze dat een hond niet kan denken 

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

"   En dan zeggen ze dat een hond niet kan denken  "

 

Die mensen mogen wel even kennis maken met Puk hahaha. 

 

Ik merk aan alles dat ze echt heel goed kan nadenken, de boel manipuleren, snel verbanden ziet tussen dingen, een heel goed geheugen heeft en veel dingen/mensen kan herkennen. 

 

Ze probeert ook op haar manier te communiceren met ons, we hebben al een heel eigen taaltje haha.

Ze heeft voor alles een grommetje, brommetje, handeling of oogblik om ons dingen duidelijk te maken. 

 

Nee honden hebben echt een heel goed stel hersenen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

ja zeker kunnen honden nadenken. Mijn eerste hond verzamelde altijd alle schoenen om zich heen als we in een hotelkamer sliepen, en ze lag dan altijd voor de deur met die schoenen, zodat wij niet stiekum konden vertrekken.

 

 

 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Héérlijk al die verhalen, slimme donders.

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

 

Puk ken het commando 'stoep'. Dan móet ze zo snel mogelijk naar de stoep toe. Dit is hoe Puk vind dat het commando werkt... 

Ik heb zo mn bedenkingen hahahaha. 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 2 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Hier wordt ook een hoop vals gespeeld! De leukste is er één die de vorige hond ook deed: bij de stoeprand moet Badje gaan zitten voordat we oversteken, maar als het nat is krijg je van die natte billen dus dan ga je bijna zitten, maar niet echt. Meneer hangt dan zo'n 10 cm boven de stoep te zweven en wacht rustig tot we oversteken. Zitten, bijna zitten, komt allemaal op hetzelfde neer, toch?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 2 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik had dat met Penny toen ik haar probeerde het weglopen om poep te eten af te leren. Ik had (dacht ik) een hele goede manier gevonden, namelijk heel enthousiast haar gaan lokken en roepen als ze het deed en vervolgens heel erg belonen als ze luisterde. Penny had dat toen heel snel door en deed heel vaak net alsof ze weg liep om poep te eten. Ik trapte er eerst in, maar vervolgens moet ik Penny iets van 5 keer achter elkaar weer roepen en lokken en belonen. Dat was raar en toen besefde ik me dat ze het gewoon misbruikte.

Nu doet ze het veel minder gelukkig (al weet ik niet zeker wat er gebeurt als we weer echt gaan wandelen, ze heeft haar spieren verrekt dus mag nu niet los)

 

Verder weet Penny dat ze als ze naar buiten wil heel erg naar mij moet piepen. Ik ben de enige hier in huis die er in trapt en denkt dat ze uit moet, vervolgens moet ze niet uit maar wilt ze gewoon wandelen. Ik trap er nu ook nog steeds in, maar ik vind het niet zo erg eigenlijk. Ik vind zo'n korte extra wandeling wel leuk :)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 2 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny weet trouwens ook dat ze van mij op de bank mag als er geen dekentje ligt maar dat ze er meteen af moet als er iemand aan komt. Van mijn ouders mag het namelijk niet.

Vaak loopt ze gewoon de woonkamer in, kijkt ze mij even aan, springt op de bank en gaat liggen. Vervolgens hoort ze iemand beneden komen, gaat ze direct van de bank af en doet alsof er niets aan de hand is. Dan, als dat persoon weg is, komt ze weer terug en gaat ze weer liggen.

honden page profiel Linda, Bo en BenjiLinda, Bo en Benji 2 doggies

honden foto van Linda, Bo en Benji

" Ja hoor
Lenka krijgt een snoepje als ze binnenkomt uit de tuin na een plasje en een wandeling. Soms blijft ze gewoon even op haar poep zitten, draait zich om en komt naar binnen. Gaat vervolgens recht voor haar snoepdoos staan, krijg ik een snoepje. (Loeder) "

 hahaha dat doen ze ook hier. En wel 100 naar buiten moeten, niks doen en dan weer naar binnen , mooi zitten en kijken naar de snoepdoos... De chihuahua's gaan er dan vandoor maar de sheltie blijft mooi zitten misschien krijgt hij dan nog eentje he :-)

honden page profiel  Layla Layla 2 doggies

honden foto van  Layla

 

Layla weet van niks ...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 2 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

In ons vorige huis viel de post altijd op de deurmat. We hadden Tjibbe geleerd dat als hij de post kwam brengen hij een koekje kreeg. Dat ging een tijd goed, tot we het verdacht begonnen te vinden dat we folders en krantjes dubbel kregen. Bleek die valsspeler de papierbak te hebben ontdekt. Als het hem te lang duurde voor er post kwam pakte hij gewoon een paar oude folders om te brengen. O-)

honden page profiel OsumiOsumi 2 doggies

honden foto van Osumi

Raiko speelt ook vals, hij begint soms alleen te spelen met een flostouw, gooit het in de lucht enz... Dan komt het achter onze kapstok terecht en dan blaft hij ernaar en kijkt naar me 'baasjeuuuhh ik kan daar niet aan, sta eens recht' dan neem ik het en gooi het nog eens weg maar als wij samen spelen en het komt daar terecht kan hij er wel aan hoor 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

haha echt leuk al die verhalen

 

vanmorgen en dat doet ze vaker als ze ergens niet graag heen wil of alleen maar heel kort wil wandelen, ging Jenna ergens semi geinteresseerd snuffelen, tijdens dat snuffelen draait ze zich met haar neus richting huis zodat we (als ik meewerk) gewoon de wandeling niet of een heel stuk korter maken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^