Even voorstellen......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Nee dus. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Blijf dit toch altijd een bijzonder forum vinden. Je kunt het toch ook als volwassenen oneens zijn en netjes discussieren inplaats van iemand helemaal affikken omdat degene een andere mening heeft.  Lijkt wel eens of er hier maar 1 waarheid mag zijn. Ik vind het juist leuk om te lezen als iemand iets anders denkt, al ben ik het er niet mee eens.  Ik draai al lang mee in de hondenwereld en in de medische wereld en vind het toch een stuk complexer dan hier wel eens gesteld wordt. Ik ken ook best een aantal stamboomfokkers die niet meer fokken omdat ze geen gezonde lijnen meer kunnen vinden en zich niet meer kunnen vinden in hun rasvereniging. Want hoe kan je bijdragen aan je ras als je in iedere lijn wel iets tegenkomt wat een serieuze gezondheidsrisico geeft? Ik heb niets tegen stambomen, heb zelf stamboom honden. Maar ik heb er ook van 2 veel te vroeg afscheid moeten nemen doordat ze ziek werden, en bij beide bleek die ziekte ergens in de lijn voor te komen. Zat ik daar met de keurig geteste ouders met papiertje en zorgvuldig uitgezochte fokker. Laten we gewoon eens accepteren dat het niet zo zwart wit is. Dat iedereen van honden houdt en zijn best doet en dat je daar ook inhoudelijk over kunt discussiëren met argumenten. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  soms is het vooral vermoeiend.......Ik ben een grote voorstander van verschillende meningen, een andere kijk op zaken of iets dergelijks. Maar ik verafschuw verdraaiingen van woorden, geen onderbouwing en bewust dingen posten om mensen de grond in te trappen in welk topic dan ook! 
Dank je wel voor je welkom ;-) "

 Ik heb de eerste twee pagina's gelezen en ik schrik een beetje van je reacties. Ik lees namelijk geen (persoonlijke) aanvallen of op jou in hakken. Totaal niet zelfs. Ik lees kritische vragen en andere meningen. De meesten snijden nog hout ook.

 

De 'verdraaiingen van woorden' die je noemt liggen meer bij een verkeerde interpretatie/emotie van woorden aan jouw kant, dan dat de ander jouw woorden verdraait om jou 'in een kwaad daglicht te zetten'.

 

Probeer er eens van een afstand naar te kijken. Neem even afstand van je gevoel/emotie. Begin eens met het begrip 'dekreu'. Jij hebt daar de betekenis aan gegeven dat de reu buitenshuis aan andere teef eigenaren wordt aangeboden voor dekkingen. Maar dat is de betekenis niet. Een dekreu is een reu waarmee gedekt wordt, ongeacht of dat met andere teven is of met de eigen teven.

 

Dan kan je heel erg boos worden, je aangevallen voelen, als je daar op gewezen wordt... maar je kan er ook iets van leren en je website verbeteren. Want wat wil je nu? Dat mensen hun wenkbrauwen fronzen als ze je website lezen? Of dat ze door het lezen van je website geïnteresseerd worden in wat je doet en misschien zelfs een pup van je willen? Laat die emotie eens los!

 

Je wilt graag vragen, maar ze mogen niet kritisch zijn want dan zijn ze aanvallend?

 

Ik vind het goed wat je doet, zouden meer mensen die kruisingen fokken moeten doen. En ja, ik heb een hoop (kritische) vragen. Maar ik word een beetje bang om ze te stellen door hoe je reageert.

honden page profiel wegweg

honden foto van weg

" DMV een dna profiel kan je dat ook weer uitsluiten en......weten wij dat de honden geen verwanten zijn. Overigens zijn wij pas per 2018 begonnen met dna profiel. Ook voor de pups. Wat weer een groot voordeel is is dat wij het dna profiel daadwerkelijk meegeven met de nieuwe eigenaar en niet dat het enkel bekend is bij de raad van beheer

  "

 

Ik ben heel benieuwd wat in dat DNA profiel staat en waar je dat laat maken?

honden page profiel --

honden foto van -

 waar heb ik geen (zinnig) argument voor?  "

 Nou voor het fokken van je vuilnisbakken misschien?

 

Volgens mij wil jij gewoon één ding horen en dat is dat iedereen achter jouw "fokprogramma" staat. 

 

Wel heel toevallig dat hier op HP allemaal mensen over je vallen met verschillende specialiteiten (eigenaar bastaard, toekomstige dierenarts, ervaren hondeneigenaren, verantwoorde fokkers), zowel nu als in het verleden, en allemaal komen ze tot dezelfde conclusie. Nee, waarom zou dat waarde hebben?

 

Misschien wordt het tijd om je kop eens uit het zand te steken, te kijken naar feiten die voor je op tafel liggen en te bedenken of dit wel zo goed is voor de gezondheid van je bastaarden en hun onvoorspelbare nakomelingen, want dat vind je toch belangrijk? 

 

  ik ga zelfs verder door ook een bloedcontrole uit te voeren bij de pups.   "

 Knap hoor, omdat dat bloedprofiel 99% van de tijd perfect is bij een gewone pup. Beetje nutteloos om dat te testen. Kan je net zo goed op epilepsie testen bij een ras waar de ziekte niet voorkomt. 

Cataract test je overigens niet met een röntgen of bloed, dat is een oogafwijking.


Ik ben ook helemaal niet tegen een verantwoord kruisprogramma maar dan moet het VERANTWOORD gebeuren. Ik ben dus wel tegen het fokken van een nutteloze kruising die gecombineerd wordt met een ander nutteloze kruising waar nog eens een belachelijk hoge prijs voor wordt gevraagd. En al helemaal als er geen gezondheidsuitslagen bekent zijn van de voorouders, en moet dat nou net belangrijk zijn bij rassen als de berner sennen die al niet zo gezond is. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb een vraag.

 

Je zegt dat je kruisinghonden kruist met kruisinghonden. Toch?

Dus als ik het goed begrijp zijn jouw ouderhonden kruisingen van twee rashonden, toch? Dat is tenminste de definitie van kruisingen.

 

Van rashonden is de afstamming bekend. Een rashond heeft een stamboom, anders is het geen rashond. Dus de ouders van jouw honden hebben dan een stamboom. Kan je die niet traceren? Dan heb je de achtergrond informatie van de voorouders zoals hier op het forum gevraagd wordt. Lijkt me voor jou ook interessant aangezien je je zo verdiept in de genetica.

 

Tenzij die ouders dus ook geen rashonden waren en jouw fokhonden dus geen kruisingen maar vuilnisbakjes. Niets mis mee hoor.. maar weer die betekenis van woorden... waarmee je pupkopers (onbedoeld?) op het verkeerde been zet.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Ik ben heel benieuwd wat in dat DNA profiel staat en waar je dat laat maken? "

Als leek ben ik benieuwd wat je er als pupkoper aan hebt.

Misschien een domme vraag?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 Ik ben ook helemaal niet tegen een verantwoord kruisprogramma maar dan moet het VERANTWOORD gebeuren. Ik ben dus wel tegen het fokken van een nutteloze kruising die gecombineerd wordt met een ander nutteloze kruising waar nog eens een belachelijk hoge prijs voor wordt gevraagd. En al helemaal als er geen gezondheidsuitslagen bekent zijn van de voorouders, en moet dat nou net belangrijk zijn bij rassen als de berner sennen die al niet zo gezond is. 
  "

Het punt hierin is dat de TS zich gelijk stelt aan, vergelijkt met, fokkers van rashonden, met stamboom en voldoen aan de eisen van de rasverenigingen. In welk geval als pupkoper, ik toch zou kiezen voor een pup met een stamboom. Simpelweg omdat die pups voorspelbaarder zijn in karakter, werkvermogen, uiterlijk en ik denk toch, ook gezondheid. In mijn voorkeursras dan tenminste.

 

Vanuit haar oogpunt is ze daar misschien ook wel mee te vergelijken en dat is waar zij haar pupprijs op afstemt. Maar zij is geen pupkoper. Ik ben een pupkoper.

 

Als pupkoper vergelijk ik haar pups met kruisingen en vuilnisbakjes. En laat ik eerlijk zijn en tegen de stroom in zwemmen; dan vind ik haar toch echt 100% beter dan al die ondoordachte pretnestjes, oepsnestjes of nog erger; die malafide broodfokkers. Want zij test haar ouderdieren tenminste nog. Dus als ik een kruising of eigenlijk vuilnisbakje zou willen, ga ik toch liever naar haar dan naar familie X uit Y of een puppyfarm. Maar of ik daar dan de volledige prijs van een echte rashond voor wil betalen? Nee, ik denk het niet. Ze is duurder dan mijn fokker die veel meer test dan de rasvereniging vereist, echt werkt met al haar honden, puur fokt op gezondheid, werkvermogen en karakter (begin tegen haar niet over kleur of aftekening want dan wordt ze boos) en het echt ontzettend goed doet in trails. Honden uit lijnen van kampioenen die ook het echte werk doen dus. En dat betaalt zich uit; Elsa heeft echt heel erg veel potentie. Fijn voor een nitwit als ik die er de ballen verstand van heeft; maakt het voor mij veel gemakkelijker om te hobbyen.

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

Hai Liz,

Ik richt mij even tot jou omdat je daadwerkelijk vragen hebt. Voor mij zijn kruisingen kruisingen. Dit kunnen kruisingen zijn van stamboomhonden of kruisingen zijn van geen stamboomhonden en ik snap dat ze dan bastaard genoemd worden. Ik koos voor het woord kruisingen. Dozer heeft een moeder zonder stamboom en een vader met stamboom, Zoe heeft een vader zonder stamboom en een moeder met stamboom en Boogy heeft twee stamboomloze ouders. Voor mij is dat evenredig maar ik snap dat anderen het misschien anders zien. 

Het "fokprogramma" zo wil ik het eigenlijk niet eens noemen maar de testen die uitgevoerd worden met onze ouderdieren zijn we overeengekomen met zes dierenartsen. Het DNA profiel van de pups zegt iets over het al dan niet aanwezig zijn van ziektes in de genen (voordat mensen mij weer op de vingers gaantikken, defect in de genen zijn de letterlijke woorden van mijn dierenarts geweest). Ik laat dus geen DNA profiel maken zoals gedaan wordt door de Raad van Beheer om voornamelijk aan te tonen dat de moeder de daadwerkelijke moeder is en de vader de vader. De volledige uitdraai hiervan gaat weer mee met de pups. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hai Liz,
Ik richt mij even tot jou omdat je daadwerkelijk vragen hebt. Voor mij zijn kruisingen kruisingen. Dit kunnen kruisingen zijn van stamboomhonden of kruisingen zijn van geen stamboomhonden en ik snap dat ze dan bastaard genoemd worden. Ik koos voor het woord kruisingen. Dozer heeft een moeder zonder stamboom en een vader met stamboom, Zoe heeft een vader zonder stamboom en een moeder met stamboom en Boogy heeft twee stamboomloze ouders. Voor mij is dat evenredig maar ik snap dat anderen het misschien anders zien. 
Het "fokprogramma" zo wil ik het eigenlijk niet eens noemen maar de testen die uitgevoerd worden met onze ouderdieren zijn we overeengekomen met zes dierenartsen. Het DNA profiel van de pups zegt iets over het al dan niet aanwezig zijn van ziektes in de genen (voordat mensen mij weer op de vingers gaantikken, defect in de genen zijn de letterlijke woorden van mijn dierenarts geweest). Ik laat dus geen DNA profiel maken zoals gedaan wordt door de Raad van Beheer om voornamelijk aan te tonen dat de moeder de daadwerkelijke moeder is en de vader de vader. De volledige uitdraai hiervan gaat weer mee met de pups.  "

 Dank je.

 

Maar ik snap eigenlijk nog steeds niet wat ik als pupkoper met die uitdraai van het DNA profiel moet. Ik kreeg bij Elsa een papier mee waarop stond dat ze op enkele afwijkingen was gecontroleerd via DNA en dat ze daar vrij van was. En uiteraard dat ze inderdaad de pup was van de beweerde vader en moeder (vind ik erg fijn al vertrouw ik mijn fokker blind). Maar wat moet ik met zo'n uitdraai? Daar snap ik toch niets van?

 

En waarom doe je verder niets met de stambomen die je hebt (of zou moeten kunnen traceren)? Die info is toch hartstikke interessant? Welke afwijkingen en ziekten kwamen daarin voor? Wat voor honden waren dat? Wat hebben die honden gedaan? Waren het werkhonden, showhonden, sporthonden, huishonden? Zoals ik al eerder schreef is het voor mij als pupkoper echt belangrijk te weten dat al die voorouders van mijn pups echte werkhonden waren en ontzettend leuk om te weten dat er ook honden in zaten die trails liepen en het daar echt heel goed in deden. Het vertelt mij wat over wat ik van mijn pup zou kunnen verwachten qua aanleg en werklust.

 

En dan doe je dus weer waar ik eerder een post aan wijdde. Je geeft andere betekenissen aan bestaande woorden. Dat creëert verwarring, onduidelijkheid. Een toren van Babel. Ik heb een dochter die dat ook doet en dat is reuze irritant. Je kan daardoor niet met elkaar communiceren. De boodschap die jij wilt brengen komt standaard, bij voorbaat, niet aan bij de ontvanger zoals jij die bedoelt hebt. Ik ga er in het ieder geval vanuit dat je dat niet opzettelijk doet om een verkeerd beeld te schetsen al begrijp ik dat anderen dat idee wel krijgen omdat die spraakverwarring bij jou wel altijd een mooier plaatje laat zien dan het werkelijk is. En als je daar op aangesproken wordt, wordt je boos en zeg je dat 'wij' jouw woorden verdraaien...  "Ja maar ik bedoel daar iets anders (= minder goeds) mee..."

 

Waarom trek je daar geen les uit? Het zijn niet wij, maar jouw eigen gebruik van woorden, die jou in een schemerige, onduidelijke hoek plaatsen. Noem de dingen gewoon zoals ze zijn, in de woorden en betekenissen zoals de meeste geïnteresseerde mensen ze zouden gebruiken. Ik vind dit namelijk zo zonde want ik juich je methode echt toe en zou heel erg graag zien dat meer fokkers van vuilnisbakjes die zouden gaan gebruiken!

 

Dekreu = reu die dekt

Kruising = pup van twee rashonden (dus met stamboom)

Vuinisbakje = pup van tenminste één ouder zonder stamboom

Look-a-like = pup/hond die lijkt op een rashond maar geen stamboom heeft en waarvan de herkomst dus niet bewezen is.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wat zou het toch mooi zijn als alle fokkers van vuilnisbakjes zo zouden testen en fokken! Laten we dat voorop stellen!

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Toen ik je eerste bericht las, vond ik dit niet meteen een slecht idee lijken. Ik vind het heel belangrijk dat mensen die fokken dat op een verantwoorde manier doen. Dit hoeft in mijn ogen niet met rashonden te zijn. Ik vind het dus heel positief dat je de ouders en pups goed test (al weet ik niet genoeg van de testen om te weten welke nodig zijn en welke niet). Dat maakt dat je naar mijn mening wel meer verantwoord fokt dan veel mensen die pretnestjes hebben en zich niet inlezen of de gezondheid van hun hond niet nagaan. 

 

Wat in mijn ogen wel beter zou kunnen (en waarom je bij mij niet in de categorie fokkers valt waar ik volledig achter sta), is een beetje dezelfde bedenking als die van Liz. De honden waar je mee fokt zijn geen onherleidbare kruisingen, maar wel kruisingen tussen twee rassen, volgens je website (bvb Sint Bernard en Berner sennen). Waarom dan niet beginnen met honden waarvan de afstamming en dus ook de medische gegevens van de rest van de familie gekend is. Dat heeft qua gezondheid toch alleen voordelen? 

 

Wat bij mij verder ook alles veel minder geloofwaardig maakt, is dat er op je website allerlei feiten en percenten genoemd worden zonder onderbouwing. Hoe kom je aan dat bepaald percentage? Of komen die genoemde getallen wel van een onderzoek? In dat geval zou ik er de bron bij vermelden. Het gaat dan om bvb deze tekst:

 

"De wetenschap m.b.t. honden staat vergeleken bij de mens in babyschoen. Maar ik durf met een aan zekerheid geldende waarschijnlijkheid te beweren dat dit zeker effect heeft op de geestelijke toestand van de hond!"

 

Dit komt er dus eigenlijk op neer dat jij dat denkt, maar dit nergens bewezen is en je er zelf ook niet zeker van bent. Dit vind ik persoonlijk geen goede onderbouwing. 

 

"Dit alles gezegd hebbende zijn wij er wel van overtuigd dat 80% van de fokkers "hun rashonden, hun paradepaardjes" fokken uit pure liefde voor het ras. "

 

"Zorgt het bovenstaande er ineens voor dat alle honden veranderen in moordlustige machines nadat een kind zich heeft toegevoegd aan de roedel? Nee gelukkig niet! 7 misschien 8 van de 10 honden niet."

 

Zolang dit nergens goed onderbouwd is, hebben deze stellingen toch geen meerwaarde? 

 

Het principe van een pup 6 maanden lang bij jullie te laten wonen voor de opvoeding, vind ik ook wat vreemd. Net als de bemiddeling tussen pupkopers en andere fokkers en het feit dat je juridische bijstand geeft. Dat geeft me ook wat het gevoel (misschien volledig onterecht, dat weet ik niet!) alsof je wel alles wilt doen zolang er wat geld uit te halen valt. 

 

Tot slot ben ik het ook niet eens met je visie over de opvoeding en lijkt me een deel daarvan al behoorlijk achterhaald. Bvb dit stukje (en alles wat daarna geschreven staat) vind ik niet meer aansluiten bij wat er ondertussen bekend is over hondengedrag:

 Er was ooit iemand die honden heeft geobserveerd en dit heeft omgezet naar mensentaal in een dominantie theorie. Dit is niks anders dan moedernatuur nog steeds doet. Moedernatuur heeft geen wetenschap en deze kun je er slecht op loslaten en denken dat je dan de oplossing hebt. Kijk maar eens naar een moederhond zij voedt haar pups echt niet op middels de beloningstheorie (positief). 

 

Het meeste wat er staat, klopt ook gewoon niet. De dominantietheorie is niet gebaseerd op iemand die honden geobserveerd heeft. Moeder natuur is perfect te onderzoeken door wetenschap. Wij zijn geen honden dus voeden onze hond natuurlijk niet op zoals een moederhond dat doet bij haar pups. 

 

Ook het andere bericht op de facebookpagina over je hond geen aandacht geven als hij bang is, is naar mijn mening achterhaald.

 

Het is niet mijn bedoeling je aan te vallen, maar wel om even neer te schrijven wat de punten zijn waar ik persoonlijk afhaak zodat je daar eventueel iets kunt mee doen (bvb je formulering aanpassen, wat meer onderzoek doen, dingen verduidelijken,...). Of je daar iets mee doet en het er mee eens bent, is natuurlijk je eigen keuze en ik ben mij ervan bewust dat er nog heel veel verschillende meningen zijn over deze onderwerpen dus dat sommige pupkopers zich daar dan weer perfect zullen kunnen in vinden 

 

 

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

" Ik heb een vraag.
 
Je zegt dat je kruisinghonden kruist met kruisinghonden. Toch?
Dus als ik het goed begrijp zijn jouw ouderhonden kruisingen van twee rashonden, toch? Dat is tenminste de definitie van kruisingen.
 
Van rashonden is de afstamming bekend. Een rashond heeft een stamboom, anders is het geen rashond. Dus de ouders van jouw honden hebben dan een stamboom. Kan je die niet traceren? Dan heb je de achtergrond informatie van de voorouders zoals hier op het forum gevraagd wordt. Lijkt me voor jou ook interessant aangezien je je zo verdiept in de genetica.
 
Tenzij die ouders dus ook geen rashonden waren en jouw fokhonden dus geen kruisingen maar vuilnisbakjes. Niets mis mee hoor.. maar weer die betekenis van woorden... waarmee je pupkopers (onbedoeld?) op het verkeerde been zet. "

 Ik weet niet of ik pupkopers op het verkeerde been zet. De gesprekken hier zijn altijd erg open. Ik adviseer zelfs meer dan eens te gaan kijken naar een rashond of binnen het asiel te kijken. Ik kijk als eerste naar wat mensen willen en wat bij ze past en vanuit daar weer verder.

Ik heb bewust gekozen (en echt niet in mijn eentje hier zijn zes verschillende dierenartsen bij betrokken geweest) om te fokken met zoveel mogelijk nieuw bloed. Ik heb gemerkt dat ze hier dan vuilnisbakken en of bastaard genoemd worden. Dit is prima, ik noem het kruisingen. 

Ik had kunnen kiezen voor het fokken met stamboomhonden en die dan te kruizen. Dan was er meer duidelijkheid over de afkomst maar na veel overleg besloten dat het "nieuwe bloed" voor ons zwaarder weegt dan stamboomonderzoek omdat aan het einde van de dag het toch kansberekening blijft. Dit bedoel ik als volgt; Stel je hebt twee honden volledig vrij van ziektes in de stamboom en je fokt met deze twee honden men doet dan stamboomonderzoek en nav dat onderzoek koopt men een hond. Vervolgens krijgt deze hond HD D of een andere erfelijke aandoening. Het gebeurt, dus zekerheid krijg je niet niet bij mij en niet bij stamboomhonden. Ik las gister nog op hondenpage fokkersadvertenties waarbij er zelfs in advertenties staat dat er voor bepaalde aandoeningen wel gefokt wordt met dragers. Je kunt zaken bijna niet helemaal voorkomen.

Er wordt door dierenarsten soms gekscherend gezegd het enige gezonde ras is een bastaard (volgens mij heb ik dit zelfs al een x op dit forum gelezen). En natuurlijk is dit niet zo zwart wit maar helaas wel vaak zo.

Fokkers die fokken met honden met stamboom enkel op gezondheid daar heb je mij nooit over gehoord, maar ik kan slecht de kampioenschappen en obd fokken.

Hoe dan ook na veel overleg hebben we dit opgesteld Rontgen rondom ouders, DNA Profiel op gendefecten (volledig profiel waarop testen mogelijk is), bloedonderzoek (ik wil namelijk ook weten of mijn hond gezond is op het moment van fok ivp alleen op genniveau), hartecho (bij de pups) is bijv. overwogen maar hebben we voor gekozen om niet te doen aangezien twee van de zes dierenartsen zeiden die daar over gingen dat het zinloos was omdat dit of nog niet te zien is op echo en wat wel al te zien is op echo ook te horen is. We hebben zelfs gesprekken gehad om een total body scan te doen, hetzij bij de pups hetzij bij de ouderdieren. Maar daar waren alle zes de dierenartsen op tegen. Om het feit dat je dingen ziet die niks zijn. Volgens hen is het alleen nodig wanneer je gerichte aanwijzingen hebt en dus gericht gaat zoeken. Daarnaast wordt gezegd dat pupbloed bijna altijd goed is. Nee dat is het niet! Shunt wordt in een vroeg stadium al aangetoond, nierafwijkingen ook. Het is het begin bij ons. O en dat staat niet eens op de site maar onze pups krijgen ook een urinecheck. Stel samen met de urine en het bloed komt iets uit wat opgevolgd met worden door bijv. SDMA test dan wordt dit gedaan. Ik zeg zelfs dat bij aangeboren afwijkingen voor nu of in de toekomst (ja of erfelijke) waarbij dat aangetoond wordt wij altijd gaan zoeken naar een oplossing met de pupeigenaren. Om maar een voorbeeld te noemen en dit staat volledig los van ons maar er is een pup uit het vorige nest waarbij een blaasontsteking is gemist en pas werd ontdekt toen het een vergevorderde nierbekkenontsteking was. Deze pup heeft daardoor nu nierschade (ik zeg pup maar is inmiddels volwassen hond)blijvende schade. Ik kan hier als fokker helemaal niks aan doen. Door dierenziekenhuis amsterdam is dit onderzocht en bevestigd. Toch heb ik deze mensen een pup uit een nest kosteloos aangeboden wanneer zij dat willen of dat nu is of over zeven jaar. Puur omdat ik het zo sneu vind voor ze en ik hier niet voor sta, wie zijn schuld dan ook. Dus bloed zegt wel degelijk iets over pups, ammoniakbepaling ook en het soort dna profiel dat wij laten afnemen ook. Tot op heden heb ik alleen maar positieve feedback gekregen van de dierenartsen waar de nieuwe eigenaren naartoe gaan. Dit zijn dierenartsen waar ik niks mee te maken heb. 1 heeft mij zelfs opgebeld om een compliment te geven. 

Maar helaas hoor ik daar niemand over. Er wordt zelfs gevraagd of ik test op een aandoening waarvan het heel erg bekend is dat vaak positief op getest wordt terwijl het klinisch zich niet manifesteert zie bijv. toller vereniging en Senna heeft bijv. wel een pra onderzoek gehad omdat dit wel voorkomt binnen haar kruising. 

Zoals andere mensen zeggen er zijn hier dierenartsen in spe pupkopers etc. etc. die zich mengen in deze discussie en dat mag. Maar ik heb niet met dierenartsen in spe gezeten ik heb met zes dierenartsen gezeten om te kijken welke weg we gingen bewandelen. Ik doe mee met het programma van Recht voor Dieren waarin het mogelijk is om de pups op te volgen ennnnnn nog belangrijker met onze pups wordt niet gefokt! 

Mijn doelstelling is gezonde honden in het hier en nu op een verantwoorde manier gefokt en dat niet alleen maar ook echt dienend als huishond op alle vlakken. 

Ik wil niet terugfokken, ik wil niet meedoen aan outcross en ik wil al helemaal geen rasfokken. Ik wil honden fokken geen rassen. En natuurlijk verwacht ik niet dat iedereen een dergelijke hond wil dat kan ook niet. Er zijn echt genoeg mensen die juist een rashond moeten kopen omdat zij bepaalde eigenschappen in een hond zoeken die ik niet kan bieden of het juist wel relevant vinden of relevanter vinden om een herleidbare stamboom te hebben. Maar dat staat bij mij nooit ter discussie! 

Ik hoop dat ik zo nog meer heb kunnen verduidelijken.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  
Ik heb bewust gekozen (en echt niet in mijn eentje hier zijn zes verschillende dierenartsen bij betrokken geweest) om te fokken met zoveel mogelijk nieuw bloed. Ik heb gemerkt dat ze hier dan vuilnisbakken en of bastaard genoemd worden. Dit is prima, ik noem het kruisingen. 
"

Maar zou het in die redenering dan niet logischer zijn om te fokken met volledig onherleidbare bastaarden? In plaats van honden die een kruising zijn tussen twee rassen? Want bvb Dozer die 50% Sint Bernard en 50% Berner sennen is, is toch wel gewoon een kruising tussen twee rassen? Als je toch kiest om te fokken met zo'n kruising kun je toch even goed kiezen voor een kruising waarvan de afstamming bekend is? 

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

" Toen ik je eerste bericht las, vond ik dit niet meteen een slecht idee lijken. Ik vind het heel belangrijk dat mensen die fokken dat op een verantwoorde manier doen. Dit hoeft in mijn ogen niet met rashonden te zijn. Ik vind het dus heel positief dat je de ouders en pups goed test (al weet ik niet genoeg van de testen om te weten welke nodig zijn en welke niet). Dat maakt dat je naar mijn mening wel meer verantwoord fokt dan veel mensen die pretnestjes hebben en zich niet inlezen of de gezondheid van hun hond niet nagaan. 
 
Wat in mijn ogen wel beter zou kunnen (en waarom je bij mij niet in de categorie fokkers valt waar ik volledig achter sta), is een beetje dezelfde bedenking als die van Liz. De honden waar je mee fokt zijn geen onherleidbare kruisingen, maar wel kruisingen tussen twee rassen, volgens je website (bvb Sint Bernard en Berner sennen). Waarom dan niet beginnen met honden waarvan de afstamming en dus ook de medische gegevens van de rest van de familie gekend is. Dat heeft qua gezondheid toch alleen voordelen? 
 
Wat bij mij verder ook alles veel minder geloofwaardig maakt, is dat er op je website allerlei feiten en percenten genoemd worden zonder onderbouwing. Hoe kom je aan dat bepaald percentage? Of komen die genoemde getallen wel van een onderzoek? In dat geval zou ik er de bron bij vermelden. Het gaat dan om bvb deze tekst:
 
"De wetenschap m.b.t. honden staat vergeleken bij de mens in babyschoen. Maar ik durf met een aan zekerheid geldende waarschijnlijkheid te beweren dat dit zeker effect heeft op de geestelijke toestand van de hond!"
 
Dit komt er dus eigenlijk op neer dat jij dat denkt, maar dit nergens bewezen is en je er zelf ook niet zeker van bent. Dit vind ik persoonlijk geen goede onderbouwing. 
 
"Dit alles gezegd hebbende zijn wij er wel van overtuigd dat 80% van de fokkers "hun rashonden, hun paradepaardjes" fokken uit pure liefde voor het ras. "
 
"Zorgt het bovenstaande er ineens voor dat alle honden veranderen in moordlustige machines nadat een kind zich heeft toegevoegd aan de roedel? Nee gelukkig niet! 7 misschien 8 van de 10 honden niet."
 
Zolang dit nergens goed onderbouwd is, hebben deze stellingen toch geen meerwaarde? 
 
Het principe van een pup 6 maanden lang bij jullie te laten wonen voor de opvoeding, vind ik ook wat vreemd. Net als de bemiddeling tussen pupkopers en andere fokkers en het feit dat je juridische bijstand geeft. Dat geeft me ook wat het gevoel (misschien volledig onterecht, dat weet ik niet!) alsof je wel alles wilt doen zolang er wat geld uit te halen valt. 
 
Tot slot ben ik het ook niet eens met je visie over de opvoeding en lijkt me een deel daarvan al behoorlijk achterhaald. Bvb dit stukje (en alles wat daarna geschreven staat) vind ik niet meer aansluiten bij wat er ondertussen bekend is over hondengedrag:
 Er was ooit iemand die honden heeft geobserveerd en dit heeft omgezet naar mensentaal in een dominantie theorie. Dit is niks anders dan moedernatuur nog steeds doet. Moedernatuur heeft geen wetenschap en deze kun je er slecht op loslaten en denken dat je dan de oplossing hebt. Kijk maar eens naar een moederhond zij voedt haar pups echt niet op middels de beloningstheorie (positief). 
 
Het meeste wat er staat, klopt ook gewoon niet. De dominantietheorie is niet gebaseerd op iemand die honden geobserveerd heeft. Moeder natuur is perfect te onderzoeken door wetenschap. Wij zijn geen honden dus voeden onze hond natuurlijk niet op zoals een moederhond dat doet bij haar pups. 
 
Ook het andere bericht op de facebookpagina over je hond geen aandacht geven als hij bang is, is naar mijn mening achterhaald.
 
Het is niet mijn bedoeling je aan te vallen, maar wel om even neer te schrijven wat de punten zijn waar ik persoonlijk afhaak zodat je daar eventueel iets kunt mee doen (bvb je formulering aanpassen, wat meer onderzoek doen, dingen verduidelijken,...). Of je daar iets mee doet en het er mee eens bent, is natuurlijk je eigen keuze en ik ben mij ervan bewust dat er nog heel veel verschillende meningen zijn over deze onderwerpen dus dat sommige pupkopers zich daar dan weer perfect zullen kunnen in vinden 
 
  "

 Kijk wat jij en ik hebben is een visie verschil en dat mag  echt geen enkele moeite mee.

Nee niet alles is gebaseerd op harde cijfers zeker niet sommige dingen zijn ook gewoon mijn visie door ervaring.

Ook over dat stukje achterhaald of niet is een mening. Er is wetenschap die het e.e.a. weerlegt maar helaas deel ik die mening niet altijd. Ik snap dat wij bijv. geen honden zijn en daarom denk ik maar nogmaals dat is mijn persoonlijke mening dat de waarheid in het midden ligt. 

Om heel simpel even het verhaal Cesar millan aan te halen. voordat hier een discussie los barst, ik zeg nu even niks over voor of tegen als persoon. Maar enerzijds wordt hij volledig afgebrand. op hondenpage is het zelfs niet wenselijk om erover te spreken (even als voorbeeld dus nu). Toch heeft hij uitverkochte zalen in nederland en een heel imperium. Martin gaus, sommige vinden hem fantastisch maar hij heeft geen uitverkochte zalen. Waar ligt de waarheid dan? Ik ben van mening dat de waarheid tussen hen beiden in het midden ligt. Maar nogmaals dat is mijn mening. Net als bijv. Lifecoach Leidy. Zij heeft haar manier ontwikkeld die werkt, voor haar. Ze doet fantastisch werk maar er wordt nog zooooo vaak negatief op gereageerd. 

Soms zijn getallen schattingen, soms ook gewoon eigen inzichten. Niet overal heb ik wetenschappelijk onderbouwde argumenten voor. Deels vind ik dat heel interessant deels ben ik van mening dat de praktijk soms beter voor zich spreekt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Maar zou het in die redenering dan niet logischer zijn om te fokken met volledig onherleidbare bastaarden? In plaats van honden die een kruising zijn tussen twee rassen? Want bvb Dozer die 50% Sint Bernard en 50% Berner sennen is, is toch wel gewoon een kruising tussen twee rassen? Als je toch kiest om te fokken met zo'n kruising kun je toch even goed kiezen voor een kruising waarvan de afstamming bekend is?  "

 Dozer is geen kruising. Eén van zijn ouders is een look-a-like.

Dat TS dus glashard beweert dat het een Sint Bernhard x Berner Sennen is, is al misleidend.

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

" Maar zou het in die redenering dan niet logischer zijn om te fokken met volledig onherleidbare bastaarden? In plaats van honden die een kruising zijn tussen twee rassen? Want bvb Dozer die 50% Sint Bernard en 50% Berner sennen is, is toch wel gewoon een kruising tussen twee rassen? Als je toch kiest om te fokken met zo'n kruising kun je toch even goed kiezen voor een kruising waarvan de afstamming bekend is?  "

 Nou nee helaas dat is ook juist het probleem. Ik wilde dit dus persee in kruisingvorm inzetten en je hebt daarin dan niet altijd keus. Sterker nog ook dit is besproken destijds en ik had een kruising gevonden met beide stamboomouders. Echter de stambomen waren niet zo geweldig. daarom uiteindelijk gekozen hiervoor. 

Laat ik het dan anders stellen, ik heb beide ouderdieren gezien van al mijn honden en ja sommige zijn "look a likes" zoals ze genoemd worden dus 100 % garantie of ze volledig dat ras zijn heb je ook niet. Maar dat is ook als je doet wat ik doe, dan kan je niet volledig terug. maar wat ik zeg dat is een keuze die wij hebben gemaakt en die tot nu zowel qua uiterlijk als qua karakter prima uitpakt in de praktijk. 

Maar ik snap ook oprecht dat er mensen zijn die waarde hechten aan andere dingen en die moeten dan ook echt gaan kijken naar stamboomhonden. Die hebben op andere vlakken weer voor en tegens en het is maar net waar jij als koper meer waarde aan hecht.

Ik denk dat alle fokkers de perfecte hond zouden willen fokken volledig ziektevrij, helaas het bestaat niet niet bij mij en niet bij rashonden. We doen beiden wat ons het beste lijkt met onze visie en het is aan de koper om daarop aan te sluiten of niet. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  Sterker nog ook dit is besproken destijds en ik had een kruising gevonden met beide stamboomouders. Echter de stambomen waren niet zo geweldig. daarom uiteindelijk gekozen hiervoor. 
"

 Maar het voordeel van ouders met stambomen is dan toch ook exact wat jij hier ook schrijft? Omdat die honden een stamboom hadden, kon jij nagaan dat de stamboom niet zo geweldig was en dat je niet met die hond wilt fokken. 

 

Misschien is de afstamming van jouw honden ook niet zo geweldig, alleen weet je dat nu niet omdat je dat niet kunt nagaan omdat ze geen stamboom hebben. 

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  Dozer is geen kruising. Eén van zijn ouders is een look-a-like.
Dat TS dus glashard beweert dat het een Sint Bernhard x Berner Sennen is, is al misleidend. "

 Dat vind ik dan idd ook erg misleidend op de website staan. 

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

"  Dank je.
 
Maar ik snap eigenlijk nog steeds niet wat ik als pupkoper met die uitdraai van het DNA profiel moet. Ik kreeg bij Elsa een papier mee waarop stond dat ze op enkele afwijkingen was gecontroleerd via DNA en dat ze daar vrij van was. En uiteraard dat ze inderdaad de pup was van de beweerde vader en moeder (vind ik erg fijn al vertrouw ik mijn fokker blind). Maar wat moet ik met zo'n uitdraai? Daar snap ik toch niets van?
 
En waarom doe je verder niets met de stambomen die je hebt (of zou moeten kunnen traceren)? Die info is toch hartstikke interessant? Welke afwijkingen en ziekten kwamen daarin voor? Wat voor honden waren dat? Wat hebben die honden gedaan? Waren het werkhonden, showhonden, sporthonden, huishonden? Zoals ik al eerder schreef is het voor mij als pupkoper echt belangrijk te weten dat al die voorouders van mijn pups echte werkhonden waren en ontzettend leuk om te weten dat er ook honden in zaten die trails liepen en het daar echt heel goed in deden. Het vertelt mij wat over wat ik van mijn pup zou kunnen verwachten qua aanleg en werklust.
 
En dan doe je dus weer waar ik eerder een post aan wijdde. Je geeft andere betekenissen aan bestaande woorden. Dat creëert verwarring, onduidelijkheid. Een toren van Babel. Ik heb een dochter die dat ook doet en dat is reuze irritant. Je kan daardoor niet met elkaar communiceren. De boodschap die jij wilt brengen komt standaard, bij voorbaat, niet aan bij de ontvanger zoals jij die bedoelt hebt. Ik ga er in het ieder geval vanuit dat je dat niet opzettelijk doet om een verkeerd beeld te schetsen al begrijp ik dat anderen dat idee wel krijgen omdat die spraakverwarring bij jou wel altijd een mooier plaatje laat zien dan het werkelijk is. En als je daar op aangesproken wordt, wordt je boos en zeg je dat 'wij' jouw woorden verdraaien...  "Ja maar ik bedoel daar iets anders (= minder goeds) mee..."
 
Waarom trek je daar geen les uit? Het zijn niet wij, maar jouw eigen gebruik van woorden, die jou in een schemerige, onduidelijke hoek plaatsen. Noem de dingen gewoon zoals ze zijn, in de woorden en betekenissen zoals de meeste geïnteresseerde mensen ze zouden gebruiken. Ik vind dit namelijk zo zonde want ik juich je methode echt toe en zou heel erg graag zien dat meer fokkers van vuilnisbakjes die zouden gaan gebruiken!
 
Dekreu = reu die dekt
Kruising = pup van twee rashonden (dus met stamboom)
Vuinisbakje = pup van tenminste één ouder zonder stamboom
Look-a-like = pup/hond die lijkt op een rashond maar geen stamboom heeft en waarvan de herkomst dus niet bewezen is. "

 Ik moet zeggen dat ik jou mening niet volledig deel mbt kruising vuilnisbak. Dekreu is even een dingetje. Er zijn veel mensen die de site ter keuring hebben gelezen en werkelijk niemand begreep niet dat ik doelde op buitendekkingen maar ik begrijp dat dat voor veel mensen verwarrend kan zijn dus ik zal dat aanpassen is een kleine moeite.

Kruising vind ik lastig als je de definitie kruising leest is het een mix niet een mix van stamboomhonden. Dus die mening deel ik niet met je. Net zoals vaak kruising wordt gezegd tegen onherleidbare rassen. Uiteindelijk zijn zij ook kruising alleen weet men niet waarvan.

Look a likes vind ik ook altijd zo last. Ik ben niet helemaal hierin thuis maaaarrrrrr volgens mij wordt een stamboom toch ook weleens niet afgegeven wanneer er niet aan leeftijdsgrenzen van de moeder wordt voldaan etc. ik zeg niet dat dit goed is maar de pups hebben dan geen stamboom omdat het look a likes zijn maar omdat de eigenaar van de moederhond een procedure niet heeft gevolgd dus die term is niet volledig dekkend volgens mij

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik weet niet of ik pupkopers op het verkeerde been zet. De gesprekken hier zijn altijd erg open. Ik adviseer zelfs meer dan eens te gaan kijken naar een rashond of binnen het asiel te kijken. Ik kijk als eerste naar wat mensen willen en wat bij ze past en vanuit daar weer verder.
Ik heb bewust gekozen (en echt niet in mijn eentje hier zijn zes verschillende dierenartsen bij betrokken geweest) om te fokken met zoveel mogelijk nieuw bloed. Ik heb gemerkt dat ze hier dan vuilnisbakken en of bastaard genoemd worden. Dit is prima, ik noem het kruisingen"

 Ik stel je duidelijke vragen en dan kom je met een heel verhaal waar ik feitelijk geen antwoorden in kan vinden? Weer die communicatie?

 

Je hebt een mogelijkheid om enige stambomen te laten zien, kopieën mee te geven, maar dat wil je niet. Prima, jouw keuze. Maakt je voor mij wel minder betrouwbaar en ik ben een pupkoper. Eentje die bewust een fokker kiest.

 

Dat je, gezien het vetgedrukte, ook willens en wetens verkeerde woorden gebruikt maakt dat ik een beetje klaar met je ben en ik persoonlijk vind dat je geen fokkersster verdient.

 

Neem dit eens ter harte: Ik noem je een broodfokker. Ja, ik weet dat de algemene betekenis van dat woord hoort bij een puppyhandelaar die over honden en puppylijken gaat en geen donder geeft om de gezondheid van de ouderdieren en pups maar voor deze keer geef ik aan het woord de betekenis: Iemand die pups voor meer geld verkoopt dat ze waard zijn. Prima, maar ik noem je een broodfokker.*

 

Hoe ervaar jij dat? Vindt je dat oprecht prima, doet het je niets, of voel je emotie, woede, frustratie misschien? Ook al zeg ik dat ik aan dat woord een andere betekenis geef?

 

* disclaimer: Ik vind TS geen broodfokker; deze alinea is puur om TS even een spiegel voor te houden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik vind de term nieuw bloed ook totaal verkeerd.  

Je kruist gewoon kruisingen.  Daar is niets nieuw bloed aan. 

Nieuw bloed is letterlijk vreemd bloed in iets bestaand brengen om van daar uit verder te gaan.  Met het oude. 

Jij kruist gewoon,  niet ter verbetering van een ras.  Van nieuw bloed is totaal geen sprake want je kruist gewoon verder.  Je verbetert helemaal niets door iets nieuw toe te voegen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Maar het voordeel van ouders met stambomen is dan toch ook exact wat jij hier ook schrijft? Omdat die honden een stamboom hadden, kon jij nagaan dat de stamboom niet zo geweldig was en dat je niet met die hond wilt fokken. 
 
Misschien is de afstamming van jouw honden ook niet zo geweldig, alleen weet je dat nu niet omdat je dat niet kunt nagaan omdat ze geen stamboom hebben. 
  "

 Halleluja en amen!

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

"  Maar het voordeel van ouders met stambomen is dan toch ook exact wat jij hier ook schrijft? Omdat die honden een stamboom hadden, kon jij nagaan dat de stamboom niet zo geweldig was en dat je niet met die hond wilt fokken. 
 
Misschien is de afstamming van jouw honden ook niet zo geweldig, alleen weet je dat nu niet omdat je dat niet kunt nagaan omdat ze geen stamboom hebben. 
  "

 De letterlijke woorden van de arts waren destijds; als je kiest voor een combinatie van deze ouders waarvan je ziet dat er gefokt is met hd D dan doe je weinig goeds voor de honden. Je kunt dan beter een hond kiezen die is gekruist zonder dat beide ouders stambomen hebben dan heb je veel meer kans op gezonheid. En heel eerlijk....tot op heden zijn al onze honden volledig vrij van hd en ed en ocd en schouders etc. etc. Daarnaast is er bij drie pups van het vorige nest een sportkeuring gedaan waarbij ze ook vrij zijn van alles wat ik net boven noemde .

Wat ik zeg perfect kan ik het niet doen, je kunt alleen bewust kiezen voor het 1 of voor het ander en dat heb ik gedaan volledig geadviseerd.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik moet zeggen dat ik jou mening niet volledig deel mbt kruising vuilnisbak. Dekreu is even een dingetje. Er zijn veel mensen die de site ter keuring hebben gelezen en werkelijk niemand begreep niet dat ik doelde op buitendekkingen maar ik begrijp dat dat voor veel mensen verwarrend kan zijn dus ik zal dat aanpassen is een kleine moeite.
Kruising vind ik lastig als je de definitie kruising leest is het een mix niet een mix van stamboomhonden. Dus die mening deel ik niet met je. Net zoals vaak kruising wordt gezegd tegen onherleidbare rassen. Uiteindelijk zijn zij ook kruising alleen weet men niet waarvan.
Look a likes vind ik ook altijd zo last. Ik ben niet helemaal hierin thuis maaaarrrrrr volgens mij wordt een stamboom toch ook weleens niet afgegeven wanneer er niet aan leeftijdsgrenzen van de moeder wordt voldaan etc. ik zeg niet dat dit goed is maar de pups hebben dan geen stamboom omdat het look a likes zijn maar omdat de eigenaar van de moederhond een procedure niet heeft gevolgd dus die term is niet volledig dekkend volgens mij "

 Degenen die jij de website hebt laten weten wisten vooraf al wat je bedoelde. De mensen die je website hier hebben gelezen trokken en duidelijke conclusie; Dozer is geen dekreu maar je dekt er wel mee!!

 

Wat je zou moeten doen is terug gaan naar de basis. Wat wil je bereiken met je communicatie? Dat jij jouw boodschap in jouw taal en bewoordingen hebt verzonden? Of dat jouw boodschap aankomt bij de ontvanger?

 

Zoals eerder gezegd: Je manier van fokken (en dan heb ik het over uitgebreid testen) juich ik toe. De manier waarop je hier en op je website communiceert zorgt er echter voor dat ik geen vertrouwen in jou als fokker heb. Gewoon nul.

Waarom? Omdat ik er al snel achter kom dat je verhaal rammelt door hooghartig eigenwijs andere betekenissen aan woorden te geven. Hoe zit dat dan met al die andere zaken die ik lees? Moet ik er dan vanuit gaan dat die wel kloppen of moet ik vrezen dat daar ook een hele toren van Babel in verstopt zit? Dat je communicatie met al die deskundigen die je aanvoert al net zo mank is als je communicatie met ons hier? Dat zij A zeggen en jij er K van maakt "omdat jij dat nu eenmaal zo ziet"?

 

Die hooghartigheid, eigenwijsheid, je verheven opstellen, lees ik tot mijn grote schrik ook in het feit dat je je pups pas met 6 (!!!!!) maanden meegeeft? Is dat echt waar? Vertrouw jij de pupkopers niet in het opvoeden van HUN pup??

 

Kunnen ze er beter eentje uit het asiel halen. Nog goedkoper ook. Over mijn lijk dat ik de hoofdprijs zou betalen voor een geteste vuilnisbak en ik de pup niet eens zelf op mag voeden.

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

" Blijf dit toch altijd een bijzonder forum vinden. Je kunt het toch ook als volwassenen oneens zijn en netjes discussieren inplaats van iemand helemaal affikken omdat degene een andere mening heeft.  Lijkt wel eens of er hier maar 1 waarheid mag zijn. Ik vind het juist leuk om te lezen als iemand iets anders denkt, al ben ik het er niet mee eens.  Ik draai al lang mee in de hondenwereld en in de medische wereld en vind het toch een stuk complexer dan hier wel eens gesteld wordt. Ik ken ook best een aantal stamboomfokkers die niet meer fokken omdat ze geen gezonde lijnen meer kunnen vinden en zich niet meer kunnen vinden in hun rasvereniging. Want hoe kan je bijdragen aan je ras als je in iedere lijn wel iets tegenkomt wat een serieuze gezondheidsrisico geeft? Ik heb niets tegen stambomen, heb zelf stamboom honden. Maar ik heb er ook van 2 veel te vroeg afscheid moeten nemen doordat ze ziek werden, en bij beide bleek die ziekte ergens in de lijn voor te komen. Zat ik daar met de keurig geteste ouders met papiertje en zorgvuldig uitgezochte fokker. Laten we gewoon eens accepteren dat het niet zo zwart wit is. Dat iedereen van honden houdt en zijn best doet en dat je daar ook inhoudelijk over kunt discussiëren met argumenten.  "

 Nou er is weinig veranderd in de afgelopen zes jaar wat mij betreft iedereen denkt dat ik dan doel zes jaar geleden op het fokken maar dat is niet zo. Ik heb helaas vaak een andere kijk op zaken dan de meesten op dit forum. Maar dat is vrij lastig. Net zoals ik net alles heb aangegeven wat wij wel doen en de discussie gaat nu verder over misleidende woorden.

Heel eerlijk het enige wat ik opgestoken ben is dat het misschien inderdaad handig is bij Dozer het anders te vermelden blijkbaar begrijpt niet iedereen dat. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik vind de term nieuw bloed ook totaal verkeerd.  
Je kruist gewoon kruisingen.  Daar is niets nieuw bloed aan. 
Nieuw bloed is letterlijk vreemd bloed in iets bestaand brengen om van daar uit verder te gaan.  Met het oude. 
Jij kruist gewoon,  niet ter verbetering van een ras.  Van nieuw bloed is totaal geen sprake want je kruist gewoon verder.  Je verbetert helemaal niets door iets nieuw toe te voegen.  "

 Weer die communicatie. En elke keer weer een woord dat mooier klinkt dan het is. Dat is wel opvallend. Als dat soort dingen in een contract staan, is het dan niet gewoon fraude?

 

En zijn die rands over rasfokkers op haar website niet te kwalificeren als smaad en laster?

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

"  Degenen die jij de website hebt laten weten wisten vooraf al wat je bedoelde. De mensen die je website hier hebben gelezen trokken en duidelijke conclusie; Dozer is geen dekreu maar je dekt er wel mee!!
 
Wat je zou moeten doen is terug gaan naar de basis. Wat wil je bereiken met je communicatie? Dat jij jouw boodschap in jouw taal en bewoordingen hebt verzonden? Of dat jouw boodschap aankomt bij de ontvanger?
 
Zoals eerder gezegd: Je manier van fokken (en dan heb ik het over uitgebreid testen) juich ik toe. De manier waarop je hier en op je website communiceert zorgt er echter voor dat ik geen vertrouwen in jou als fokker heb. Gewoon nul.
Waarom? Omdat ik er al snel achter kom dat je verhaal rammelt door hooghartig eigenwijs andere betekenissen aan woorden te geven. Hoe zit dat dan met al die andere zaken die ik lees? Moet ik er dan vanuit gaan dat die wel kloppen of moet ik vrezen dat daar ook een hele toren van Babel in verstopt zit? Dat je communicatie met al die deskundigen die je aanvoert al net zo mank is als je communicatie met ons hier? Dat zij A zeggen en jij er K van maakt "omdat jij dat nu eenmaal zo ziet"?
 
Die hooghartigheid, eigenwijsheid, je verheven opstellen, lees ik tot mijn grote schrik ook in het feit dat je je pups pas met 6 (!!!!!) maanden meegeeft? Is dat echt waar? Vertrouw jij de pupkopers niet in het opvoeden van HUN pup??
 
Kunnen ze er beter eentje uit het asiel halen. Nog goedkoper ook. Over mijn lijk dat ik de hoofdprijs zou betalen voor een geteste vuilnisbak en ik de pup niet eens zelf op mag voeden. "

 Sorry liz, maar dit is precies wat ik bedoel. Natuurlijk geef ik mijn pups niet met zes maanden mee, dat staat er niet. 

Je hoeft mij niet te geloven, mijn site niet en mijn blauwe ogen niet. Ik heb alle papieren om alles te onderbouwen en ik juich het juist toe om contact op te nemen met onze dierenarts, sterker nog laat je eigen dierenarts contact met ons opnemen of met onze dierenarts. Ik vind het zooooo grappig dat iedereen valt over dingen terwijl ik juist stront eerlijk in gesprekken ben. Maar dat ik geloof in wat ik doe maakt mij nog niet hooghartig, wel gepassioneerd en vasthoudend. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  De letterlijke woorden van de arts waren destijds; als je kiest voor een combinatie van deze ouders waarvan je ziet dat er gefokt is met hd D dan doe je weinig goeds voor de honden. Je kunt dan beter een hond kiezen die is gekruist zonder dat beide ouders stambomen hebben dan heb je veel meer kans op gezonheid. 
"

 Ik wil zeker wel geloven dat het niet goed is om te fokken met een hond waarvan je ziet dat er gefokt is met HD D. Maar ik zie in je antwoorden nog steeds geen enkel argument tegen het gebruiken van honden met een stamboom waaruit wel blijkt dat ze gewoon gezond zijn en de rest van de stamboom ook. Jij laat het blijken alsof er maar twee opties zijn: er is de optie fokken met een hond met 'slechte' stamboom en de optie fokken met een hond zonder stamboom. Maar er is ook een derde optie: fokken met honden met een stamboom waar je wel achter staat. 

Ik vind het ook jammer dat je de vragen niet echt duidelijk beantwoordt en vaak een beetje naast de kwestie antwoordt. Dus ik ga het er hier verder bij laten. Ik heb het gevoel dat deze discussie verder niet veel toevoegt voor ons beiden en we elkaar niet echt begrijpen (ook over het hele stukje ivm wetenschappelijk onderzoek, waar ik niet verder op ingegaan ben).  

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

"  Weer die communicatie. En elke keer weer een woord dat mooier klinkt dan het is. Dat is wel opvallend. Als dat soort dingen in een contract staan, is het dan niet gewoon fraude?
 
En zijn die rands over rasfokkers op haar website niet te kwalificeren als smaad en laster? "

 Gelukkig mag je een mening hebben in nederland. Want als dit al smaad en laster zou zijn, wat is Recht voor Dieren dan?

Net als jij een mening mag hebben over mij

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Welk tuigje bevalt jouw goed ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^