Zijn hondjes uit het buitenland vaker ziek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Kan je vader niet beter in Nederland in de asielen gaan kijken?

Lijkt me toch een flinke gok:een hond uitkiezen aan de hand van alleen maar een foto.

In een asiel van hier kan je tenminste kennis maken met een hond voordat je hem adopteert.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

" Ik ken er persoonlijk maar drie. Eentje is blind (door mensen, niet door ziekte) maar verder gezond. 
 
Eentje zit qua bouw heel slecht in elkaar en is daarom niet erg goed ter been, maar verder niet telkens bij de dierenarts. 
 
Eentje is een zorgenkind. Maagdarmkanaal is heel gevoelig dus wordt van bijna alle hondenvoer ziek (braken en diarree met bloed). Daarnaast artrose en doofheid en staar.  "

Mijn Jessy was niet goed ter been en had vaak diarree met bloed.

Bleek dus dat ze leishmania had.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Naar mijn mening valt dat niet echt te zeggen, omdat "honden uit het buitenland" zo'n ruim begrip is.

Net als bij "honden uit het binnenland" zit er vanalles en nog wat tussen: gedumpte huishonden, afgeschreven jachthonden, straathonden, enz. 

Ook is het ene buitenland het andere niet.

 

Een buitenlandse huishond die afkomstig is uit de brookfok en in het asiel belandt, zal niet noodzakelijk meer gezond/ongezond zijn als een binnenlandse huishond uit diezelfde brookfok.

Een straathond (en dan bedoel ik eentje die geboren en getogen op straat heeft geleefd en niet bij mensen) kan een sterk rakkertje zijn, maar net zo goed het resultaat van inteelt (niemand kijkt toe wat broers-zussen-moeders-zonen-vaders-dochters onderling doen).

Straathonden krijgen ook te maken met extra gezondheidsrisico's uit hun omgeving: toxische stoffen, slechte voeding, klimaat,...

Toen ik bijvoorbeeld in Nepal was, bleekdat de straathonden van Kathmandu opvallend veel tumoren, huidproblemen en besmettelijke kanker hadden. Maar als je weet hoe de woonwijken van Kathmandu erbij liggen en waar ze hun voedsel bijeen scharrelen, is dat niet zo verwonderlijk...

 

Dus of je nu een binnenlandse hond of een buitenlandse hond neemt... probeer gewoon zo goed mogelijk je huiswerk te maken (info over stichting, hun werking, en over de honden zelf). Zo kan je je beslissing weldoordacht nemen, en van daaruit je hart volgen. 

Veel succes met de zoektocht naar een nieuwe vriend! 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

https://www.verhuisdieren.nl/alle-dieren?page=6 

Ik weet niet of dat wat is,lijk mij wel interessant als er een herplaatsertje wordt gezocht. Ik zag zelfs een engelse staffordje Bodie van 7 jaar tussen staan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik heb geen idee eerlijk gezegd. Wat ik me wel afvraag is hoe je vader bij een buitenlandse hond een goede indruk vh karakter kan krijgen. Als je dan een hobd interessant vindt komt die dan specifiek voor je vader naar Nederland? Wat als het dan niet klikt bij de eerste indruk?

Vriendin van mij heeft een galgo uit het buitenland en zei zegt "nooit meer iets anders". Het is een geweldige match. Weet dus ook dat het perfect kan gaan maar vraag het me gewoon af. "

 dat geeft niets, het echte gevoel voor elkaar komt pas als je een tijd met elkaar geleefd hebt, en elkaar kent.

 

Met een pup of een oudere hond uit het binnenland is dat eigenlijk net zo

honden page profiel LiekLiek

honden foto van Liek

Iedereen bedankt voor de reacties, linkjes, goede vragen, verhalen en overwegingen!

 

Het is idd een grote gok of een hondje uit het btl een match zou zijn, idd wat als het niet klikt en zo'n hondje is speciaal overgekomen..? Je wilt natuurlijk het beste voor een hondje, en niet van hot naar her.

Inmiddels was het hondje wat we hadden gezien al gereserveerd.. en heb ik ook best veel negatieve ervaringen gelezen over die ene stichting (ook wel positieve). Misschien heeft dit dan ook niet zo moeten zijn.

 

Ik ben er ondertussen wel van overtuigd dat een hondje uit het btl idd een te ruim begrip is, en dat je zeker niet kan zeggen of die wel of niet vaak ziek zou zijn. En zeker belangrijk al die buitenlandse ziektes in de gaten te houden!

 

Die site met die ex-labhondjes heeft wel indruk gemaakt.. ik wist wel dat het gebeurde maar om al die koppies te zien.. 

 

Ondertussen kreeg ik gisteren contact met een fokker die gehoord had dat mijn pa een ander hondje in huis wil nemen.. (Mijn vader wordt gezien als een gouden mandje :) ) Diegene heeft een sbt teefje zitten met stamboom die een goed plekje zoekt. Morgen gaan we kennis maken! Spannend!

 

Dit is trouwens mijn vader met zijn Lola* .. heeft toch bijna 6 hele mooie jaren met haar gehad!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Tja....éénmaal een engelse stafford en je wilt niks anders meer.

Veel succes morgen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Tja....éénmaal een engelse stafford en je wilt niks anders meer.
Veel succes morgen. "

 

Idd! Je neemt de minder makkelijke kant voor lief als je weet hoe ze zijn.

 

Ik ben zo benieuwd of het morgen wat word! Hoop voor hem dat het zijn nieuwe vriendinnetje gaat worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een leuke hond was Lola, je vader en zij lijken (leken) heel gek op elkaar te zijn.

 

Denk dat als je eenmaal kennis gaat maken met een hond van een ras waar je voor valt, je zeker geen nee kan zeggen tegen zo'n koppie Succes!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat leuk .. Succes morgen met je vader en nieuwe hond.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik denk dat het een beetje afhankelijk is van de leeftijd waarop de hond bij het asiel komt. Bij zwerfhonden overleven eigenlijk alleen de sterkste, omdat ze afhankelijk zijn van het eten wat ze vinden en er niemand is die ze verzorgd als ze ziek worden. Een puppy in een asiel in het buitenland krijgt deze zorg misschien wel, waardoor ook minder gezonde hondjes dingen overleven waar ze anders aan waren overleden.

 

Ik denk daarom dat hondjes die al een paar jaar oud waren voor ze werden opgevangen minder vaak een erfelijke ziekte krijgen dat pups uit het buitenland, of ongeteste hondjes uit Nederland. Voor virusjes en andere nare dingen die honden oplopen in de omgeving waar ze wonen zal het niet veel uitmaken waar de hond vandaan komt. 

 

(edit na lezen van je post over een nieuw hondje)

Wilde er nog bij zeggen dat als jullie voor dit hondje willen gaan ik er zelf gewoon voor zou zijn gegaan. Als je een hond neemt met stamboom van een gezond ras heb je minder kans dat je hond iets zal krijgen, maar dat is geen garantie, want je kan ook gewoon pech hebben(of geluk). Daarom is een spaarpotje altijd handig. :)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Of een verzekering!!

honden page profiel SophietjeSophietje 3 doggies

honden foto van Sophietje

Onze Luna uit Spanje heeft geen optimale heupen. Kwamen we op jonge leeftijd achter. Ze is nu 11 en doet het prima! Sophie uit Kreta was nooit ziek, kwakkelen we nu mee. Wslk dementie, wat bij elke hond kan voorkomen. Maar over het algemeen zeer weinig me mijn ho den bij de dierenarts geweest afgelopen 10 jaar.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Wat een leuk hondje was Lola!

Wat mij hier in Griekenland altijd opvalt en verbaast,in de streek waar ik woon tenminste,is hoe gezond en vitaal de straathonden hier zijn.

 

Ze worden over het algemeen heel oud en zieke honden zie je zelden.

 

Als ze al wat hebben is het meestal door verkeersongeluk,gevechten onderling enzovoort.

 

Veel succes morgen!

honden page profiel TheaThea 3 doggies

Waarom een hond uit buitenland??? En niet uit eigen land?? Snap dat niet! Hier zijn zoveel leuke gezonde honden, die jaren in opvang zitten en op den duur worden ingeslapen ???? koop een hond uit eigen land!!

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

" Waarom een hond uit buitenland??? En niet uit eigen land?? Snap dat niet! Hier zijn zoveel leuke gezonde honden, die jaren in opvang zitten en op den duur worden ingeslapen ???? koop een hond uit eigen land!! "

Honden worden in Nederlandse asielen nooit zonder reden ingeslapen hoor. Als je werkelijk geïnteresseerd bent, lees dan dit bericht (klik) maar eens, geschreven door de beheerder van een Nederlands asiel. 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Waarom een hond uit buitenland??? En niet uit eigen land?? Snap dat niet! Hier zijn zoveel leuke gezonde honden, die jaren in opvang zitten en op den duur worden ingeslapen ???? koop een hond uit eigen land!! "

 Want? Honden in Nederland zijn belangrijker? Een hond is een hond is mijn mening,  en alle honden verdienen een goed baasje. 

 

Daarnaast worden ze in Nederland niet ingeslapen en er zitten hier maar weinig honden in de asielen. Het is zelfs zo dat de lege kennels bij sommige asielen al worden opgevuld door buitenlandse. 

 

In het buitenland zijn trouwens zelfs dodingsstations waar dagelijks honden worden afgemaakt, en niet bepaald op een vriendelijke manier. 

 

Honden uit Nederland adopteren vind ik trouwens ook alleen maar goed hoor. Maar net zo goed als honden uit het buitenland. :)

honden page profiel TheaThea 3 doggies

Niettemin vindt ik dat je eerst in eigen land moet kijken. Waarom zie je dan op de media zulke berichten? Heb zelf een hond gehad uit een asiel, 1 uit de kluiten gewassen bouvier schat van een hond, en in eigen land wordt gekeken of de hond bij je past. (Bij de goede asiels) Wij overwinteren in Spanje en inderdaad héél véél zwerfhonden achter gelaten door Engelsen die weer terug gaan naar hun land. Zó  verdrietig! Een kennis van ons heeft een hondje uit Roemenië en is daar heel blij mee, maar toch....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Niettemin vindt ik dat je eerst in eigen land moet kijken. Waarom zie je dan op de media zulke berichten? Heb zelf een hond gehad uit een asiel, 1 uit de kluiten gewassen bouvier schat van een hond, en in eigen land wordt gekeken of de hond bij je past. (Bij de goede asiels) Wij overwinteren in Spanje en inderdaad héél véél zwerfhonden achter gelaten door Engelsen die weer terug gaan naar hun land. Zó  verdrietig! Een kennis van ons heeft een hondje uit Roemenië en is daar heel blij mee, maar toch.... "

 waarom?  Ik kijk op beide, zie ik in Nederland een leuke hond, blijkt het een Spanjaard te zijn, ik hou niet van Herder jack russel breedbekhonden en fluffie honden.

Ik wil graag dat mijn hond sociaal is naar andere honden en kinderen, als je dat in vult blijft er maar weinig over.

 

En ik hou van Podenco's vooral mixen, dus mijn volgende hond haal ik gewoon weer uit Spanje.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

Jij hebt idg gekeken in Nederland. En er is ook nx mis mee voor te kiezen uit buitenland. Nederlanders en meerdere hebben hondjes uit Spanje zoals wij gemerkt hebben met overwinteren. Deze laten ze uitgebreid onderzoeken door een bekwame DA.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Jij hebt idg gekeken in Nederland. En er is ook nx mis mee voor te kiezen uit buitenland. Nederlanders en meerdere hebben hondjes uit Spanje zoals wij gemerkt hebben met overwinteren. Deze laten ze uitgebreid onderzoeken door een bekwame DA. "

 Ik kijk regelmatig, mij maakt het niet uit waar de hond vandaan komt, als ik hem maar leuk en lief vind, en als ik een leuke hond in een Nederlands asiel zou zien waarvan ik ook denk dat hij bij me past, dan haal ik net zo lief uit Nederland.

Maar ik vind de honden uit Spanje vaak mooier.

Ik hou ten eerste niet van puppies, en wil gewoon niet meedoen aan nieuwe dieren kopen, heel mijn leven al hoor, ik heb altijd 2de hands dieren.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

Ik heb dat ook gedaan 2e hands. De laatste 2 uit eigen nest. Heel veel plezier van gehad, de laatste hebben wij helaas moeten laten inslapen. Het waren JackRussels, en ondanks dat ze als keffers  worden gekenmerkt was dat bij hun niet zo! Wij nemen dieren altijd tot hun einde of t nou katten, vogels,knaagdieren of paarden zijn. Veel succes met t vinden van je hondje....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik heb dat ook gedaan 2e hands. De laatste 2 uit eigen nest. Heel veel plezier van gehad, de laatste hebben wij helaas moeten laten inslapen. Het waren JackRussels, en ondanks dat ze als keffers  worden gekenmerkt was dat bij hun niet zo! Wij nemen dieren altijd tot hun einde of t nou katten, vogels,knaagdieren of paarden zijn. Veel succes met t vinden van je hondje.... "

 Oh ik hoop dat ik nog niet een hond moet nemen, want mijn hond leeft nog, die is 13 tot 15 jaar geschat, komt uit Spanje en ik hoop dat hij nog lang mee gaat.

Maar ik kijk wel regelmatig, ik word ook niet snel verliefd op een hond, het uiterlijk en karakter moet me aanspreken, als ik er nu 1 zie dan sla ik hem op, en hou de hond in de gaten, krijgt de hond een baasje, dan is dat goed.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Niettemin vindt ik dat je eerst in eigen land moet kijken. Waarom zie je dan op de media zulke berichten? Heb zelf een hond gehad uit een asiel, 1 uit de kluiten gewassen bouvier schat van een hond, en in eigen land wordt gekeken of de hond bij je past. (Bij de goede asiels) Wij overwinteren in Spanje en inderdaad héél véél zwerfhonden achter gelaten door Engelsen die weer terug gaan naar hun land. Zó  verdrietig! Een kennis van ons heeft een hondje uit Roemenië en is daar heel blij mee, maar toch.... "

 dat kan toch ook met een hond uit het buitenland?

 

Maar ik bepaal liever zelf of ik pas bij een hond. Ik zorg gewoon dat ik pas bij de hond die ik uitkies Mijn mening is dat je blanco voor een hond moet gaan en met alle mogelijke scenario's rekening moet houden. Ik kreeg van de stichting wel bezoek van tevoren en naderhand. Zelfs de directeur van het poolse asiel is langsgeweest om te kijken waar zijn hond is terechtgekomen. Polen ligt hier trouwens dichterbij dan bijv. het zuiden van Duitsland wat voor mij binnenland zou zijn (ik woon in Duitsland), dus buitenland zegt niet zoveel. Je zoekt een hond uit waarvan je vind dat hij of zij het zal worden, meer is het niet. De ene hond is niet meer waard dan de andere.

 

Het gevaar als je je afhankelijk van anderen maakt die wel even voor je beslissen wat goed is voor je, is dat je je dan voorstellingen gaat maken van hoe de hond is, terwijl dat gewoon nog niet echt te zeggen is, en je als het tegenvalt teleurgesteld en gefrustreerd bent en de hond ook.

 

Je kan als asiel, stichting, opvanggezin, exbaasje, alleen maar zeggen hoe de hond bij jou is/was en wat voor indruk hij op jou maakt.

Maar dingen als: de hond kan goed alleen blijven, loopt goed aan de lijn, kan goed met kinderen, andere honden etc. kan je van tevoren niet zeggen omdat dat voor elke situatie anders is.

 

 

 

Maar ik ben nu wel benieuwd hoe de ontmoeting gegaan is

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Thea... Nou, in Nederland is de keuze in asielen nou niet echt reuze. Op dit moment is het in het asiel hier nog wel okee:

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden?orderby=random&range=10&asiel=48&page=1


"Maar" 14 van de 21 van het welbekende oververtegenwoordigde type. En ja, ik tel de "jachthond/retriever" die gekruisd is met een Cane Corso daar bij. Echt, serieus, de meest positieve verhouding qua "gewone" honden die ik in jaren gezien heb. Ook opvallend, deze keer geen Turkse herdershonden of huskies. Die zitten er ook vaak.


Ik vraag me trouwens af of die exemplaren van helemaal onherleidbaar/bastaard niet ook buitenlandse honden zijn... Ze hebben wel een beetje zo'n uiterlijk. Wel jammer dat er bij een aantal alweer staat "geen beginnershond". De spoeling wordt voor veel mensen zo wel heel dun.


Een hond van een foto uitkiezen, ik weet het niet. Ik zou het niet zomaar durven en dan misschien eerder een vakantie naar weetikveel doen en dan een hond meenemen. Ik heb al een paar keer gehad dat ik dan in het asiel ging kijken en meteen zoiets had van "oh nee, dat niet". Qua gedrag dan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hier werken asiels met stichtingen samen, zo komt de hond van mijn vriends moeder uit het asiel in de buurt, terwijl ze oorspronkelijk uit Roemenie komt. Ze is door een oostenrijkse arts gezond bevonden staat in haar paspoort. Ook de spaanse hond die mijn vriends moeder had kwam uit het asiel in de buurt. En dat is al een jaar of vijftien geleden, dus toen al was er blijkbaar contact tussen asiel en stichting.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @Thea... Nou, in Nederland is de keuze in asielen nou niet echt reuze. Op dit moment is het in het asiel hier nog wel okee:https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden?orderby=random&range=10&asiel=48&page=1"Maar" 14 van de 21 van het welbekende oververtegenwoordigde type. En ja, ik tel de "jachthond/retriever" die gekruisd is met een Cane Corso daar bij. Echt, serieus, de meest positieve verhouding qua "gewone" honden die ik in jaren gezien heb. Ook opvallend, deze keer geen Turkse herdershonden of huskies. Die zitten er ook vaak.
Ik vraag me trouwens af of die exemplaren van helemaal onherleidbaar/bastaard niet ook buitenlandse honden zijn... Ze hebben wel een beetje zo'n uiterlijk. Wel jammer dat er bij een aantal alweer staat "geen beginnershond". De spoeling wordt voor veel mensen zo wel heel dun.Een hond van een foto uitkiezen, ik weet het niet. Ik zou het niet zomaar durven en dan misschien eerder een vakantie naar weetikveel doen en dan een hond meenemen. Ik heb al een paar keer gehad dat ik dan in het asiel ging kijken en meteen zoiets had van "oh nee, dat niet". Qua gedrag dan. "

 Als er een hondenhandel opgerold word dan zitten de asiels in Nederland vol met broodfok hondjes, dus ja buitenlandse hondjes, maar als het goed is hoor je dat dan.

Ik zou nooit een hond alleen van een foto kiezen, daarom gaat het zo vaak fout, je moet wel huiswerk doen, filmpjes vragen, kijken hoe de hond reageert op mensen en honden, ik heb heel veel info gevraagd over het karakter van Faro, dus is wist ongeveer wat ik kreeg en waar ik voor gekozen had, hij was de favoriet van de vrijwilligers die daar werkte, maar hij was op leeftijd en zat vol littekens, daarom zat hij zolang in het asiel.

En je moet je goed verdiepen in de middellandse zeeziektes, weet waar je aan begint, het kan altijd.

Ik heb echt een top hond, en natuurlijk moest ik aan het werk met hem, maar is dat niet met elke hond?

honden page profiel LiekLiek

honden foto van Liek

Alle hondjes verdienen een warm thuis, waar ze ook vandaan komen!! 

Het was een succes gisteren.. mijn pa heeft een passend maatje gevonden..  


Ze heet Ayla, een Sbt teefje met stamboom van bijna 3. Ze is ontzettend mooi, lief en heeft een heel zacht karakter! Zoonlief is ook verliefd 

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wat een mooi meisje.... hopelijk gaan je vader en zij nog heel veel fijne jaren samen beleven 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat een lief gezichtje heeft ze! 

Een heerlijk leven samen gewenst voor jullie!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hondje, maar wat voor een?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^