Hond -combinatie werk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mattimatti

Hallo,

even een klein verhaal om te horen wat mensen denken

en of er vragen ontstaan waar ik misschien nog niet aan gedacht heb.

Ik ben 32 jaar met  en een actief (werk-acteur)leven. Opgegroeid met zowel ras als bastaardhonden. Na mijn vertrek uit ouderlijke huis ( 12 jaar terug) mis ik een hond in mijn leven. Na vele gesprekken met mijn vriendin durf ik te overwegen een hond naast men zijde te hebben. Mijn oog en hart valt op de Vizsla. Vooral  loyaliteit, energie, goed te trainen en nieuwsgierigheid van het ras spreekt me aan. Maar ik ben geen jager en heb ook niet de intentie om dat te ondernemen. Zelf ben ik een ondernemend iemand die veel de natuur opzoekt ( ardennen, zee, noorwegen,...) Dit gaat in combinatie met een redelijk druk werk-leven als acteur. Heb een uiteenlopende sociale kring rond me heen. Maar dit zou ik dus willen delen met een hond. De bedoeling is dat ik haar zou kunnen trainen om samen met mij de levensstijl te delen. meegaan naar werk, familie, vrienden en uiteraard de natuur in. Ik moet bekennen dat het soms een behoorlijk druk leven kan zijn. daar tegenover staat een leven met vele nieuwe impulsen, nieuwe plekken, nieuwe mensen,... Kortom een ondernemend leven. Wat ik ideaal zou vinden is dat de hond altijd bij me kan zijn. Maar soms is dat waarschijnlijk niet mogelijk wegens niet hond-vriendelijke omgeving. Daarvoor heb ik mijn sociale kring al uitgehoord voor eventuele opvang. Enthousiasme is in ieder geval groot. Maar goed. Bovenaan staat het welzijn van de hond. 

Hebben jullie ervaring met deze schets? hond mee naar werk? Welke bedenkingen krijgen jullie? Laat me horen, ben benieuwd naar tips, ervaring,...

groet 

mattias

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik krijg helemaal geen bedenkingen :) Zo te horen heb je er uitstekend over nagedacht en heb je al genoeg mensen die mogelijk op de hond kunnen passen als de hond niet mee kan.

 

Je hoeft trouwens geen jager te zijn om een Vizsla te hebben. Je kunt er wel jachttraining mee doen als je dat zelf interessant vindt, zo niet kun je ook informeren naar een showlijn of een fokker die minder actief is in de jachttraining (welke dat zijn en of er daar veel van zijn  weet ik niet). Zolang er voldoende met de hond ondernomen wordt lijkt het me geen bezwaar om voor een Vizsla te gaan. 

 

 

Ik zag je andere topic over het Hezehof: ver uit de buurt blijven van zulke fokkers! Een goede fokker fokt niet zoveel rassen maar richt zich op 1 à 2 rassen. Als je een nest hebt gevonden via een verkoopwebsite, check dan even het 06-nummer van de adverteerder. Vaak verkopen grote handelaren pups onder meerdere namen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik krijg ook geen bedenkingen! 

 

Een heerlijk leven voor menig hond! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een Vizsla is groot.. houd er rekening mee dat niet alle mensen van honden gecharmeerd zijn (collega's, vrienden) en dan is zo'n bakbeest wel overweldigend.

 

Ik weet niet hoe goed een Vizsla zich aanpast aan steeds wisselende omgevingen en situaties. Wat ik wel weet is dat je een Vizsla niet even onder je stoel parkeert; te groot. Als dit is wat je wilt met een hond dan zou ik eerder een middelmaat adviseren. Zelf heb ik Border Collies die vrijwel altijd overal mee naar toe gaan, of tenminste eentje tegelijk. Dat is een makkelijker formaat maar dan weer geen hond voor jou als ik het zo lees.

 

Je zegt dat je vaak de natuur in gaat maar dan noem je zee, Noorwegen en de Ardennen. Hoe kan je dat vaak doen? Aan vaak denk ik bij een hond toch eerder aan minimaal 5 keer (dagen) per week, liefst 7... Ik zie je toch niet 7 dagen per week op en neer reizen naar Noorwegen... besef je ook dat voor een groot deel van het jaar honden op de meeste stranden niet zijn toegestaan?

 

En als je al zo druk bent.. heb je dan wel tijd voor je hond? Bij je zijn is één, maar de hond heeft ook behoefte aan dagelijks beweging (al snel 2 uur totaal), training en graag een sport zoals voor een Vizsla speuren of zo.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat lijkt me met de juiste aanpak, inderdaad een heerlijk leven voor een hond.

 

Ik ken niet veel viszla's, maar de twee die ik ken zijn vrij schuw, al maak ik dat eigenlijke niet op uit de karakterbeschrijving, elk individu is ook anders natuurlijk.

 

Ga in elk geval naar een goede fokker, via de rasvereniging te vinden.

 

Waarom een pup via de rasvereniging
 

 

De commissie Pup- en Rasinformatie van de vereniging kan alleen info geven over die pups die geboren zijn uit combinaties die voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het fokreglement van de vereniging en vooraf zijn aangemeld. Met dit fokreglement willen wij voorkomen dat er op onverantwoorde wijze pups gefokt worden, zodat de pups ook in de toekomst een positieve bijdrage kunnen leveren aan het ras en u maximale gelegenheid heeft om een goede pup te kopen.
Behalve gezondheid en rasspecifieke eigenschappen wordt ook bekeken of een reu niet te vaak in Nederland heeft gedekt of dat een teef niet te veel nesten heeft gehad. Helaas blijkt dat niet iedere fokker in Nederland hierop let. Dat is voor Kynologisch Nederland aanleiding tot grote zorgen. Ons ras is hier helaas niet van uitgezonderd.

De Fokadviescommissie beoordeelt de aanvragen van de fokkers en toetst of de combinatie voldoet aan het fokreglement. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook een hond die valt onder de jachthonden.

De meeste mensen met een jachthond jagen er niet echt mee.

Wel zijn de meeste jachthonden van nature actief, energiek met veel behoefte aan beweging, rennen, werken.

 

Met mijn hond ga ik gemiddeld elke dag anderhalf uur naar het bos of naar het water waar hij balletjes uit het water haalt. (en soms korter en soms veel langer)

Tijdens een boswandeling gooi ik vaak zijn balletje diep het bos in.

Mijn hond doet niets liever dan dit dan weer zoeken, hoe moeilijker hoe mooier.

Zo kom ik toch tegemoet aan zijn behoefte aan 'werken, retrieven'.

Ik wandel nooit met mijn hond aan de riem, dit vindt hij niks aan.

We gaan elke dag naar een plek waar hij los kan, lekker kan rennen en zich uitleven.

 

Alleen een Vizla is geen retriever zoals mijn hond, maar meer een allround jachthond. 

Als je zou willen dat jouw hond kan los lopen, moet je hier echt in trainen dat je hond niet zelfstandig achter wild aan gaat.

 

Maar ik denk als jij je hond dagelijks zijn behoefte aan beweging kan geven, met hem bezig gaat dmv een sport, apporteren, zwemmen etc etc.

Dat jij dan prima zo'n hond kan hebben.

 

Alleen zo'n hond veel mee op sleeptouw nemen, veel verschillende plekken en mensen, drukte.

Dat kan voor sommige honden wel te veel van het goede zijn misschien.

Maar als je zorgt dat je hond verder genoeg rust krijgt en zich kan ontspannen?

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik ken niet veel viszla's, maar de twee die ik ken zijn vrij schuw, al maak ik dat eigenlijke niet op uit de karakterbeschrijving, elk individu is ook anders natuurlijk. "

 Ik ken er maar eentje. Die is behoorlijk onverstoorbaar, gaat zijn eigen gang (wat niet altijd handig is) en luistert slecht. En erg lomp trouwens. Dat is dan een reu.

 

Niet zoals mijn honden die ik gewoon aan mijn voeten leg als ik ze ergens mee naar toe neem, waar ze dan braaf wachten tot ik weer naar huis ga.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ken nog acteurs/crew die hun hond meenemen naar het werk, dus op zich kan dat zeker. Wel hangt het natuurlijk van de hond zelf af, of je hem er een plezier mee doet.

Vizsla's zijn idd energieke, loyale honden, maar ze zijn ook fijngevoelig voor stemmingen en omgeving. Dus bedenk hoe die karaktertrek past in een leven achter de coulissen/op de set, of dit niet te veel spanning gaat geven voor een gevoelige hond.

Woon je samen met je vriendin? Dan zijn jullie natuurlijk met twee, dat scheelt dat er dan meer (opvang/opvoedings)mogelijkheden zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ik ken er maar eentje. Die is behoorlijk onverstoorbaar, gaat zijn eigen gang (wat niet altijd handig is) en luistert slecht. En erg lomp trouwens. Dat is dan een reu.
 
Niet zoals mijn honden die ik gewoon aan mijn voeten leg als ik ze ergens mee naar toe neem, waar ze dan braaf wachten tot ik weer naar huis ga. "

 Jenna is ook een jachthond, mijn eerste, ik was altijd herderachtigen gewend, 

Dat eigenwijze en onverstoorbare herken ik heel goed, misschien hebben jachthonden dat allemaal wel? Ook is ze heel gevoelig en haar doe je geen plezier met op visite gaan of een terrasje pakken, daar ziet ze het nut niet van in. Maar haar had ik pas op zesjarige leeftijd, met een hond die je van pup af aan hebt is dat denk ik anders?

honden page profiel mattimatti

Daarom ook de overweging voor een teefje. Die zijn minder groot en volgens beschrijving aanhankelijker en toch iets rustiger dan een reu. En het is zeker geen angstwekkend grote hond. Maar inderdaad. Sommigen zijn niet gecharmeerd door een hond. Maar dat heeft ook snel te maken met de opvoeding en lichaamstaal van het baasje (dus ook hond) te maken. Mensen zijn ook niet altijd gecharmeerd van mensen. Maar verbeter me in ieder geval. Daarom ook mijn vragen natuurlijk.

Ik reken de dagelijkse wandelingen niet mee in de beschrijving als ik doel op ' de natuur ingaan'. Dat is een beschrijving voor als ik niet werk. Als ik werk voor een project zijn de uren gemiddeld van 10.00 tot 17.00 u. Wanneer we effectief spelen met de voorstelling zijn de uren 17.00 tot 23.30 ongeveer. Het is een hele variabele job. 

Maar dat is dus inderdaad de kwestie. Heb ik tijd voor een hond?maar de vraag is misschien eerder kan de hond geconditioneerd raken aan deze levensstijl? 

In ieder geval zal de hond elke dag aantal uren op stap zijn met me. En uiteraard ben ik me bewust dat er elke dag gewandeld moet worden + trainen. Ik woon op 5 minuten wandelen van een groot park en half uurtje rijden van het strand ( waar honden bij mijn weten altijd loslopen.. in de winter en de zomer)

Verheldert dit een beetje mijn bedoeling?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Vizla's..ik ken hele rustige betrouwbare grote reu en weer wat kleiner jagend en nerveuser  teefje

kan dus nogal verschillen per hond

 

Qua werk..wat je in je achterhoofd moet houden is wanneer het niet gaat..bv de hond wel nerveus blijkt te worden bij veel meegaan

elk dier is weer anders en als je zelf werkt is het goed te zorgen dat je voldoende achtervang hebt is mijn ervaring

Mijn hond kon niet mee(mocht wel maar trok hij niet)en ook niet alleen zijn

elk dier is anders maar met goodwill inzet en bewust kijken naar je eigen situatie kan er heel veel

Ik had vaste oppassen 2 stuks en handje reserves

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je bedoeling is duidelijk. Maar je kunt dus minimaal 2 uur per dag met je hond wandelen? Je hebt tijd voor cursussen en sport?

 

Verder moet je het formaat van een hond echt niet onderschatten als het gaat om angst van anderen. Vaak hoeft er maar eentje te zijn die bang is van je hond en hij mag niet mee. Er zijn meer mensen bang voor grote honden dan voor kleine honden.

 

Wat ben je trouwens van plan om met je hond te doen op je werk? Kan hij dan gewoon rondlopen of moet hij vastgebonden of opgesloten worden?

honden page profiel mattimatti

Voor achterban heb ik al bij meerdere mensen gepolst. Meerdere vrienden zijn enthousiast en zien het zeker zitten om te helpen. Maar goed. Het blijft mijn verantwoordelijkheid.

@liz: bij het huis waar ik het meeste werk, kan de hond zich vrij bewegen binnen de bureau(die overigens heel groot is) Er is nog een collega die haar hond soms meeneemt en dat veroorzaakt geen probleem. 

op andere plekken is het voor mij ook waarschijnlijk even zoeken. Het zal afhangen van plek tot plek en welk proces. Ik las over je hond vertrouwd maken met een bench. Dat de bench haar vertrouwelijke plek wordt en niet gezien moet worden als een straf maar als haar huis waar ze naartoe kan als het haar niet zint of teveel wordt. dus dat zie ik als een optie. Haar aan een band leggen, lijkt me geen optie. Ik wil haar getraind krijgen om gewend te raken aan verschillende situaties.

Over de grootte van de vizsla maak ik me geen zorgen. Mijn ervaring is dat mensen die bang zijn van honden, bang zijn voor het onberekenbare van een dier. Mijn broer was lange tijd heel erg bang. Toen we een nieuwe hond kregen en hij er verantwoordelijkheid over kreeg ( stond in voor het eten geven en avondwandeling) is zijn angst verdwenen als sneeuw voor de zon. Dus als je de kans hebt om een mens vertrouwd te maken met je hond, doe je ieder een plezier denk ik dan. Tenzij je een agressieve hond hebt. Maar dan dienen er andere maatregelen getroffen te worden.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Voor achterban heb ik al bij meerdere mensen gepolst. Meerdere vrienden zijn enthousiast en zien het zeker zitten om te helpen. Maar goed. Het blijft mijn verantwoordelijkheid.

 de vraag is meer ..zijn ze beschikbaar als jij het nodig hebt in de praktijk de meeste mensen zijn zelf ook druk

In mijn ervaring zijn er slechts enkelen waarop je kan bouwen en ook haalbaar voor jezelf (qua afstand of tijden)

 

honden page profiel mattimatti

Ja. de vraag snap ik. Maar dat kan ik dan enkel uit de praktijk leren, niet?

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dus als je de kans hebt om een mens vertrouwd te maken met je hond, doe je ieder een plezier denk ik dan. Tenzij je een agressieve hond hebt. Maar dan dienen er andere maatregelen getroffen te worden. "

 Ik begrijp je redenatie maar ben het absoluut niet met je eens. Ik vind je ook een beetje belerend overkomen en respectloos naar mensen die bang zijn voor honden. Niet iedereen zit er op te wachten om op jouw manier, op jouw moment en met jouw hond 'van hun angst afgeholpen te worden'.

 

Ik heb zelf honden dus ik ben niet bang (vroeger wel geweest; van grote honden). Maar als ik werk wil ik werken en niet een angsttraining opgedrongen krijgen door een collega. Naast angst kan je ook nog tegen allergie oplopen trouwens. Bedenk dat het een gunst is als jij je hond mee mag nemen en geen recht waar anderen zich maar aan aan te passen hebben.

 

Overigens.. een andere collega neemt ook een hond mee? Besef dat dat niet altijd samen gaat. Of ze liggen elkaar niet of ze breken samen de tent af in hun spel.

 

Een opvouwbare reisbench is wel noodzakelijk als je zo met je hond om wilt gaan.

honden page profiel mattimatti

Zo. dat bedoel ik eigenlijk helemaal niet. Alles op mijn manier is niet echt mijn stijl. Uiteraard gaan die dingen in overleg met werk en collega's. Ik ben niet alleen en daar ben ik me van bewust. 

Het is duidelijk dat je geen voorstander bent van een hond hebben en deze levensstijl. Deze overwegingen heb ik gemaakt en daar zijn andere oplossingen voor mocht dit allemaal het geval zijn wat je beschrijft.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Zo. dat bedoel ik eigenlijk helemaal niet. Alles op mijn manier is niet echt mijn stijl. Uiteraard gaan die dingen in overleg met werk en collega's. Ik ben niet alleen en daar ben ik me van bewust. 
Het is duidelijk dat je geen voorstander bent van een hond hebben en deze levensstijl. Deze overwegingen heb ik gemaakt en daar zijn andere oplossingen voor mocht dit allemaal het geval zijn wat je beschrijft. "

 Nee hoor. Alleen niet met een grote hond. Neem dan en middelmaat of een kleintje.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Alleen niet met een grote hond. Neem dan en middelmaat of een kleintje. 

 ?

Liever een rustige grote hond dan een middelmaat druktemaker, toch?

Of een hond geschikt is om mee naar 't werk te nemen, heeft in mijn ogen niet zoveel met schofthoogte te maken (een Vizsla is trouwens niet zo erg groot), wel met karakter en gedrag.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Lijkt me heerlijk voor veel honden! Samen met de baas op pad! Mijn schoonzus neemt haar twee cockers ook vaak mee naar het werk. En ze is niet de enige! Blijven dan in haar kantoorruimte. Slapen veel terwijl ze werkt en in de middagpauze loopt zij een uurtje met ze in het nabijgeleden bos.
Goede opvoeding is het halve werk. Het zal zeker de eerste tijd pittig zijn maar ik denk dat het daarna heel fijn kan zijn voor jou en de juiste hond.

honden page profiel --

honden foto van -

"Belerend", "respectloos naar anderen", nou nou, niet de juiste persoon die dit zegt...


Niks van aantrekken dus. Je bereidt je erg goed voor en je denkt in oplossingen, wat een goede eigenschap is.
Ik heb geen ervaring met het ras waarin je bent geïnteresseerd, misschien een idee om wat fokkers te contacteren? Ze fokken hun ras niet voor niks en vertellen graag gepassioneerd erover. Ze kunnen makkelijk vertellen of het ras geschikt is in jouw levensstijl. Als je een plekje biedt waar de hond zich kan terugtrekken en niemand hem kan storen, dan lijkt me er geen probleem te zijn. De ruimte heb je en ik denk dat je je wel realiseert dat een vizsla veel beweging nodig heeft. Veel uitstapjes naar het strand, Ardennen, Noorwegen etc. kunnen maken is een droom van elke hond


Ik heb ook even gekeken in je andere topic over het 'Hezehof'. Kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar dat is een groot puppyfabriek waar je ver vanuit de buurt moet blijven. Ook raad ik het je af om voor pretnestjes te vallen. Als je voor een rashond gaat, kan je het beste naar een fokker gaan die met stamboom werkt en de nodige testen doet. Link: vizsla vereniging 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik begrijp niet goed waar al het commentaar op komt dat Vizsla zo een grote hond is.. 

 

Dan nog niet te spreken over dat deze TS goed nadenkt over alles en dan nog is het nooit goed genoeg... 

Duidelijk is dat alleen zijzelf de perfecte hondenbaasjes zijn.. 

 

TS; Doe wat goed voelt, als jij denkt dat je een hond genoeg kan bieden dan moet je er zeker voor gaan! (geen br**dfokker!!) het leven zit vol onverwachte situaties, zo is het leven nu eenmaal.. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Het klinkt vrij ideaal hoe je het voor je ziet en mogelijk loopt het ook zo. De praktijk is soms hardnekkiger. Zo bleek mijn eerste hond drukke omgevingen niet te trekken en kon ik hem helemaal niet overal mee naartoe nemen zoals gepland. Mijn ene oppas ging verhuizen de andere kreeg een baby. Hij is flink ziek geweest en moest om de vier uur medicatie. Allemaal geen ramp (behalve dat ziek zijn) maar wel dingen waarop ik mijn levensstijl wat heb moeten aanpassen. Ik vind het altijd een goede tip om een keer op iemand anders puppy/puberhondje te passen. Bij voorkeur van het ras van je voorkeur maar niet een volwassen goed luisterend exemplaar ;). Een hond hebben is fantastisch maar je zult je ook vaak zuchtend moeten aanpassen en je plannen om moeten gooien. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Zo groot is een Vizsla toch niet?! Ik ken er 2 ( Nouja kennen is een groot woord) het reutje is wat gereserveerd en het teefje heel enthousiast. Dat zal vast verschillen per hond hoor. 

 

Ik vind het super dat je je zo goed voorbereid. 

Als het op je werk geen probleem is en je goed naar je hond kijkt zie ik geen probleem hoor.

 

nogmaals superdat je je eerst inleest voor je je hond koopt! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het klinkt vrij ideaal hoe je het voor je ziet en mogelijk loopt het ook zo. De praktijk is soms hardnekkiger. Zo bleek mijn eerste hond drukke omgevingen niet te trekken en kon ik hem helemaal niet overal mee naartoe nemen zoals gepland. Mijn ene oppas ging verhuizen de andere kreeg een baby. Hij is flink ziek geweest en moest om de vier uur medicatie. Allemaal geen ramp (behalve dat ziek zijn) maar wel dingen waarop ik mijn levensstijl wat heb moeten aanpassen. Ik vind het altijd een goede tip om een keer op iemand anders puppy/puberhondje te passen. Bij voorkeur van het ras van je voorkeur maar niet een volwassen goed luisterend exemplaar ;-). Een hond hebben is fantastisch maar je zult je ook vaak zuchtend moeten aanpassen en je plannen om moeten gooien.  "

 Zo is dat. Ik heb hem dingen mee proberen te geven omdat ik persoonlijk ervaring heb met een hond echt als deel van je leven en niet thuis als huishond. Meerdere banen gehad waar ik mijn hond bij mee nam.

 

En ja, dan liep ik weleens ergens tegenaan. Vooral dat er mensen waren die bang waren voor mijn hond, of allergisch. Dat er een klant het bordje 'alleen voor personeel' straal negeerde en zo mijn kantoor binnen denderde om als een hysterisch klein kind te gaan staan krijsen omdat er een hond binnen liep. Wat uiteraard op mijn bord neerkwam want zij = klant en ik = eigenaar hond.

Een manager van het hoofdkantoor die haar lunch in een plastic zakje op de grond achterliet in mijn kantoor... wat een gezeik gehad toen.

Hondenharen in het tapijt.

Collega die met haar kleine kinderen op visite kwam...

Islamitische klanten die er een probleem mee hadden.. moest ze in een andere kamer als die kwamen.

Restaurant wat van eigenaar wisselde en toen kon ik dus weer naar huis wat die accepteerden geen honden

Ook leuk; katten... niet vergeten te vragen dus de volgende keer dat ik bij iemand op visite ging

Of andere honden; opeens nam een andere collega ook haar hond mee en dat ging niet samen... terwijl mijn hond zo sociaal is/was

 

 

En ik had dus een middelmaatje dat ik letterlijk onder mijn bureau of mijn stoel kon schuiven; viel niet zo op. Blafde ook niet.

Deze TS heeft ook meerdere werklocaties en zal er rekening mee moeten houden dat hij met dat soort dingen geconfronteerd gaat worden. En nee... dan kan je niet van een bange collega eisen dat ze maar aan haar angst moet werken. Je hond meenemen is een gunst, jij moet je dus aanpassen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Inderdaad kunnen verwachtingen anders zijn, dan de praktijk.

Ik wilde graag dat Black mee ging naar mijn paard, hij zou daar lekker op stal kunnen rondlopen, misschien zelfs mee naar het bos.

Maar vanaf het begin vindt Black paarden niet leuk, blijft er wat bangig voor.

Later kwam er een kat op stal, en Black jaagt op katten dus hij kon daar niet meer los.

Dus in de praktijk gaat hij dus nooit mee naar de paarden.

 

Mee naar het werk (verpleeghuis)

Beide honden zijn wel mee geweest naar het werk.

Freggle soms wel hele dagen en Black nooit langer dan een half uur.

 

Freggle kon gewoon rustig gaan slapen, en had weinig moeite met zo'n werkdag.

Maar Black is een heel ander type hond, gevoeliger voor indrukken en neemt alles in zich op.

Na een kwartier/half uur begint hij al te gapen, druk gedrag te vertonen.

Dan is hij al overprikkeld, ik zou hem dus nooit hele dagen mee kunnen nemen naar het werk.

Ik zou er dan echt een gestoorde hond van maken, denk ik.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar de ene werkomgeving is de andere niet, Liz.

Je kan jouw situatie met klanten en managers niet vergelijken met een theatergezelschap dat repeteert op hun vaste stek en dan op verplaatsing gaat spelen. De hond kan dan gewoon in de kleed- of schminkkamer blijven. Hij hoeft helemaal niet bij klanten en vreemden te komen.

Matti zal zelf zijn werkomgeving/collega-acteurs wel genoeg kunnen inschatten om te weten of daar een hond welkom is of niet...

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik ben niet heel bekend met de vizsla, maar wanneer ik ze tegenkom vind ik ze meestal wat zenuwachtig/druk overkomen. Geen idee of dit beeld ook kloppend is?

 

Windhonden heb ik wat meer ervaring mee en deze zijn vaak heel rustig binnen maar zeker actief genoeg om van alles mee te ondernemen. Misschien dat je vanuit dat oogpunt de whippet of bijvoorbeeld de silken windsprite zou kunnen overwegen?

 

Daarnaast is de vizsla niet heel groot natuurlijk maar zeker ook niet klein. Ik kan me best voorstellen dat dat consequenties kan hebben (natuurlijk ook heel erg afhankelijk van het gedrag) voor de toelating van de hond. Niet alleen omdat mensen bang kunnen zijn, maar er zijn ook veel mensen die gewoon niks van honden moeten hebben en het niet kunnen waarderen als zo'n 'gezellige loebas' even zijn kop op hun schoot komt leggen. Een (relatief) grote hond is wat dat betreft al snel 'aanwezig' in een ruimte vind ik... 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Maar de ene werkomgeving is de andere niet, Liz.
Je kan jouw situatie met klanten en managers niet vergelijken met een theatergezelschap dat repeteert op hun vaste stek en dan op verplaatsing gaat spelen. De hond kan dan gewoon in de kleed- of schminkkamer blijven. Hij hoeft helemaal niet bij klanten en vreemden te komen.
Matti zal zelf zijn werkomgeving/collega-acteurs wel genoeg kunnen inschatten om te weten of daar een hond welkom is of niet... "

 Ik heb dus meerdere banen gehad waarbij ze meeging.

 

Vraag is of dat theatergezelschap stabiel is of steeds wisselt en of op die andere locaties de hond ook welkom is en welkom blijft. En juist ook met die locaties komen er ook vreemden in die ruimtes, ook als TS daar niet aanwezig is.

 

Ik zeg niet dat het niet kan, ik heb het tenslotte ook gedaan maar ik waarschuw hem dat het niet zo simpel is in de praktijk als hij denkt. En ja, die opmerking van hem over bange mensen, daar schrik ik dan toch wel van.

 

Maar we zien het hier vaker. Vragen stellen maar beetje kritisch antwoorden is dan niet de bedoeling.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Je denkt er in ieder geval goed over na, en zolang je je ook voorbereid op alternatieve scenario's is dat al het halve werk vind ik. 

Zoals hierboven in voorbeelden aangegeven, soms werkt wat jij voor ogen hebt in de praktijk niet. Dat weet niemand van te voren.

Ik ben niet zo bekend met de vizsla qua of dit geschikte honden zijn voor jouw voor ogen levensstijl. Er zijn vast mensen hier op het forum die daar meer ervaring mee / verstand van hebben.

Qua jouw specifieke vragen:

Ik vind het fijn om mijn hondjes veel met me mee te nemen. Toen we Nia in September kregen nam ik haar mee naar kantoor, voor ons was dat erg makkelijk omdat we maar met 6 man op kantoor werkten en iedereen er ok mee was.

Toen wij het besluit namen voor een 2e hondje was het plan ook gewoon dat zij mee naar kantoor zou gaan maar inmiddels is ons kantoor gesloten en werken we vanuit huis. 

Wij hebben inderdaad wel mensen om ons heen die op ze willen passen af en toe. Nia is in het begin wel eens een avondje naar mijn 2 beste vrienden geweest en hier in de buurt hebben wij een groep honden eigenaren leren kennen die allemaal wel eens op elkaars hond(en) passen. Toch willen wij daar niet te veel beroep op doen dus nu hebben wij ook een betaalde honden oppas die gewoon bij ons thuis komt totdat Nia en Ffion makkelijk een hele avond alleen kunnen zijn vinden wij dat een fijne oplossing. 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hezehof
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^