Bekkenkanteling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nathalienathalie

Hallo,

ik was benieuwd of er baasjes zijn met ervaring mbt bekkenkanteling bij de hond. Bij onze bordercollie zijn we er (bij toeval) achtergekomen dat de kans op HD 80% was. De dierenarts raadde ons aan om zo snel mogelijk een bekkenkanteling te laten doen. Omdat ze zo jong is, zou de kans op volledig herstel super groot zijn. 

Vorige maand rechts geopereerd, vandaag links. Maar het herstel valt tegen. Ze heeft nog veel dagen dat ze weer mank loopt. Dierenarts kan dit niet verklaren; op de ditos ziet alles er heel mooi uit! Schroeven/ platen zitten keurig op hun plaats en bot begint weer terug te groeien. We houden ons strict aan de regels: rust en 5x per dag 10 min buiten strikte lijnrust.

ik vroeg me af of er meer mensen zijn die hun ervaringen mbt deze operatie willen delen. 

honden page profiel MitaMita 3 doggies

honden foto van Mita

Geen persoonlijke ervaring mee. 

 

Hoe oud is je hond en door wie is HD + het advies vastgesteld? Ik zou contact opnemen met Danielle Boshouwers, zij weet ontzettend veel van borders én weet best wat af van HD & bekkenkantelingen. 

honden page profiel nathalienathalie

Ze is precies een jaar

omdat ze met haar rechterpoot mankte,vroegen we de dierenarts er naar te kijken toen we daar eigenlijk voor iets anders waren. Misschien zat er wel iets in dar wij niet konden vinden...

de dierenarts deed dit, maar tot haar verbazing schoot de poot met zeer veel gemak uit de kom. Foto’s gemaakt: niets op te zien. Doorverwezen naar dierenhositaal Visdonk in Roosendaal. Daar zijn meerdere fotos gemaakt vanuit verschillende hoeken en zo is het balletje gaan rollen. 

Dank voor je advies, Mita.

ik zit nog maar net bij dit forum: zit danielle bosbouwer hier ook op?

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Oei dat is ook nog wel heel erg jong. 

 

En ik denk niet dat ze hier ook zit. Ze fokt border collies en is heel actief in de hondensport, haar kennel heet Nice of you to come bye. Zij kan je ongetwijfeld heel veel vertellen. 

 

Beterschap met je hondje.

Volgende forumvraag: bekkenkanteling revalidatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^