bekkenkanteling revalidatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

aussie (Gast)

We hebben pas de diagnose gekregen dat onze hond van net 2 jaar HD heeft aan beide heupen. We hebben foto's laten maken omdat de hond bij topprestaties of flink spelen met andere honden wel eens stijf werd aan zijn achterhand. De eerste keer dat we dit hebben gezien was hij dik 1 jaar maar omdat dit sporadisch was, dachten we aan spierpijn of een blessure. De laatste tijd was het enige extra dat ons opviel dat hij moeilijker opstond. De hond was en bleef vrolijk. Wou wandelen en spelen.  De foto's gaven aan dat hij 1 heup had met lichte hd maar met artrose. De andere heup had hij zware hd maar geen artrose. Ook bleek hij de heup met zware hd te ontlasten, want hij was in dit been in spiermassa behoorlijk afgenomen. Helaas hebben we dit niet eerder gezien door zijn vele haar. We dachten dat hij geen pijn had, maar nu hij op de pijnstillers zit, zien we dat hij beter opstaat. Ook het ontlasten van de heup was een teken van pijn, helaas was dit alleen te zien aan de spiervermindering.  We gaan ondanks dat hij net 2 jaar is een bekkenkanteling aan zijn slechte heup die geen artrose heeft doen. De heup met artrose is inoperable. We hopen dat hij na de operatie in balans gaat lopen en hierdoor zijn niet geopereerde heup gaat ontlasten. Uiteraard weten we dat ooit zijn artrose gaat opspelen, maar we willen hem nog een aantal fijne hondenjaren geven. We zijn begonnen met glucosamine. Onze hond is gewend om wel eens in een bench te zitten. Ik zou graag tips en ervaringen willen horen over de revalidatie. Ik zou graag willen weten hoe het gaat de eerste dagen en wat jullie hebben gedaan qua verzorging en activiteiten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pfff...en dit al op twee jaar oud, triest is het. Arm dier.

 

Ik kan je geen raad geven maar hoop dat het zijn pijnen zal verlichten.

 

Mooi dat je voor deze oplossingen kiest, bewijst dat je veel van je hond houdt.

 

sterkte en positief blijven, het kan best veel ten goede veranderen. 

aussie (Gast)

Annie en Lance, bedankt voor je fijne reactie. Op dit moment loop ik met een soort mist in mijn hoofd. Voel me schuldig, omdat ik het gewoon niet in de gaten had. Zou ik het eerder gezien hebben dan had hij misschien geen artrose gehad en hadden beiden kanten geopereerd kunnen worden.

We hopen dat hij langer pijnvrij zal zijn en weer hondendingen kan gaan doen. Nu negeren we hem als hij met een balletje voor me staat, want het mag niet. Ik snap best dat balletjes gooien niet meer mag, maar strakjes een boswandeling zou weer fijn zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach wat ontzettend naar. Honden zijn zulke bikkels, ze gaan door de pijn heen.

 

Met de operatie heb ik geen ervaring, maar qua bezighouden is er wel veel te bedenken. Denk aan hersenwerk, een snuffelmat of doos. Op facebook is ook een pagina over hersenwerk met honden.

aussie (Gast)

Thanks Kees voor de tip. Ben nu begonnen met het zoeken van een poppetje. Hihihi geweldig om te zien. Hij zoekt namelijk nog met zijn ogen en niet met zijn neus.

aussie (Gast)

Thanks Kees voor de tip. Ben nu begonnen met het zoeken van een poppetje. Hihihi geweldig om te zien. Hij zoekt namelijk nog met zijn ogen en niet met zijn neus.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Thanks Kees voor de tip. Ben nu begonnen met het zoeken van een poppetje. Hihihi geweldig om te zien. Hij zoekt namelijk nog met zijn ogen en niet met zijn neus. "

 Leuk hoor.

aussie (Gast)

Onze hond is afgelopen donderdag geopereerd. Achteraf 200% meegevallen. Hij heeft een gasnarcose gehad. Ze zijn rond 11 uur begonnen met de operatie en ik kon hem om 15:30 uur ophalen. Hij was toen al wakker. Toen ik hen thuis naar binnen draagde begon hij te kwispelen. Hij heeft als pijnmedicatie maar een halve previcox en dit moet vier dagen na de operatie stoppen. 

We hebben ervoor gekozen geen kap te gebruiken omdat dit ook stress veroorzaakt. We hebben een matras naast de hondenmand gezet. We hebben over zijn heup een handdoek gelegd, zodat het langer duurt als hij zijn hechtingen wilt lekken. We hebben dan de tijd om in te grijpen. In principe zorgen we dat totdat de hechtingen verwijderd zijn dat 24 uur iemand bij hem in de buurt zit.

De dag van de operatie heeft hij alleen gelegen. De tweede dag begon hij al te zitten om zo hierna anders te liggen. Op het einde van de tweede dag is hij zelfs per ongeluk een 2 meter uit de mand gelopen. We hebben hem ook die avond met ondersteuning op het gras in de tuin laten lopen en dit was ook de eerste keer dat hij kon plassen. Nu de derde dag is hij nog fitter. We laten hem wel de hele dag rusten in zijn mand, maar hij kan een paar stapjes lopen. 

We hebben wel bij de dierenarts kalmeringstabletten gevraagd omdat hij waaks is. Hij krijgt in de ochtend een dosis voor een hond van 10 kilo. Hij is 30 kilo, dus het haalt alleen de topjes eraf.

Als het zo blijft gaan dan ben ik meer dan tevreden!

aussie (Gast)

Omdat ik voor de operatie niets kon vinden over ervaringen, blijf ik nog even met berichten aanvullen. Misschien dat er iemand nog iets aan heeft. We zijn nu 6 weken na de operatie. Charley gedraagt zich al een tijd binnenhuis alsof niet gebeurd is. Hij gebruikt gewoon zijn poot. Uiteraard letten we opdat hij niet springt, rent of trappenloopt, maar het lopen door de kamer houden we niet tegen. Hij ligt de halve dag en de hele nacht in de bench dus rusten doet hij. We hebben we een grotere maat bench gekocht omdat hij moeilijker kon draaien in de bench. Hij loopt 2x per dag ongeveer 5 minuten per keer. Hij wil meer maar het mag niet van de dierenarts. Bij jongere honden hebben na 6 weken weer goede botmassa, maar Charley is ouder dus de dierenarts is voorzichtig. Met 7 weken worden er foto's gemaakt. Ik hoop dat de operatie gelukt is en dat er genoeg botmassa is om te het bewegen op te schroeven. We hebben hem zelfs een zwemvest gekocht dat hij strakjes kan zwemmen. Hij kon voorheen goed zwemmen maar we zijn bang dat hij door zijn slechte conditie strakjes moe wordt. Het vest zal hem ondersteunen. Nu duimen voor volgende week!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Super wat je allemaal doet voor je hond.
Ik heb geen ervaring hiermee dus tips kan ik je niet geven.


Verder volg ik de updates wel.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat fijn dat het zo voorspoedig lijkt te gaan. Ik hoop mee dat uit de foto's blijkt dat het goed gegaan is. 

 

Speuren is misschien leuk om op te gaan pakken als alles straks weer normaal is. 

Wij doen dit ook met onze hond met  ED,artrose en lichte  HD. Lichte lichamelijke inspanning en zware mentale inspanning. 

 

Ook doen wij op de hondenschool veel balans oefeningen zodat ze zich meer berust is van haar hele lijf en haar poten berust neerzet. 

 

Succes alvast voor volgende week. 

 

aussie (Gast)

Yessss Charley is weer thuis. Gelukkig goed nieuws. De operatie is geslaagd. De kop staat veel dieper in de kom! We mogen het bewegen gaan opvoeren. Ben zo blij dat we het gedaan hebben en dat hij nu een hondwaardig leven gaat krijgen.

Veel succes mijn lieve Charley!!!!

aussie (Gast)

Het is nu 6 maanden na de operatie. Alles lijkt goed te gaan. Charley wandelt weer en is vrolijk. We laten hem wel weer los lopen maar dit is ook het enige dat hem gegund wordt. Tijdens de zomervakantie is hij heel vaak gaan zwemmen. Hij had toen geen conditie dus hij had een zwemvest aan. We hebben hem vaak uit het water moeten slepen want eruit wou hij niet. Dit was genieten voor hem. 

Ik heb de fokker in de tussentijd een mail gestuurd. Ik heb een fijne mail terug gekregen. Ze gaf aan dat ze het heel fijn vond dat we haar op de hoogte hebben gesteld. Ze vond het heel erg voor Charley en ons. Ze gaf aan dat het haar de eerste keer is geweest dat ze weet heeft van een hond uit haar lijn met HD. Haar reactie en dat ik überhaupt een reactie heb gekregen, gaf me een fijn gevoel.

Charley gebruikt op dit moment geen pijnstillers. We zijn wel van voer geswitched. We gebruikten voorheen het gewone voer van Markus Muhler maar nu Markus Muhler Black Angus. Hier zit meer voedingstoffen in die goed zijn voor zijn artose. Verder krijgt hij iedere dag glucosamine van Supple-Eze.

We zijn we drastisch qua voer hoeveelheid naar beneden gegaan. Voorheen 2 mokken voer (was omgerekend de juiste grammen die door de producent geadviseerd werd) en na zijn castratie in december naar 1,5 mokken. In mei zei de dierenarts voor de operatie dat Charley zo licht mogelijk moest zijn om zijn heupen te ontlasten. Hij vond hem prima uitzien, maar na de operatie bleek hij nog altijd een vetlaag te hebben, dus op advies van de dierenarts nog minder voer. Hij zit nu op 1 beker (en een klein laagje er bovenop). Hij krijgt dus nu 60% van het voer die hij voorheen had. Hij is slanker geworden maar niet mager. Het enige nadeel is dat hij van een hond die nooit iets van de tafel pakt, het nu toch probeert. Voordeel is dat hij nu wel met voer te belonen is, dus handig om hem iets aan te leren of spelletjes mee te doen. (Voorheen op de puppycursus konden we hem nergens mee belonen. Hij hoefde geen snoepjes).

We hopen dat alles bij elkaar heeft geholpen. Hij is op een half jaar van een hond die moeilijk opstond en een halve pijnstiller gebruikte verandert in een hond die gewoon opstaat en geen pijnstillers gebruikt. Het enige dat we gedaan hebben is een operatie, ander voer en glucosamine en hem zo licht mogelijk laten worden. 

Ben benieuwd hoe het met hem gaat over een jaar. Hoop dat het nog steeds zo goed gaat.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hey wat een leuke update! ;-)
Super dat het zo goed gaat en dat je goed contact hebt gehouden met de Fokker.

Leuk dat je wat laat horen! ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Al 2 x een update van je. Soms zakken topics te snel. Fijn dat het zo goed gaat en je tevreden bent over het goede resultaat van de operatie.

Als een hond moet afvallen en hongerig blijft doordat hij minder voer krijgt, kan je hem ook wat sperciebonen geven. Dat vult goed en maakt niet dik.

Ik hoop ook voor jullie dat de verbetering blijvend is.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, bedankt voor de update! Dat is ook leerzaam voor ons; voor mij in elk geval.

En die sperziebonen zou ik ook gaan geven hoor, alsmaar een hongergevoel hebben is ook niet fijn.

En is het een idee om te gaan trainen met hem in een speciaal honden zwembad? Met lekker warm water, een zwemvest en gediplomeerde medewerkers die mee gaan in t water....

Hier in noord Nederland zit er 1 in Buinerveen. Is maar een idee, omdat hij zwemmen zo fijn vond.

aussie (Gast)

Wat leuk om te zien dan mensen mijn updates lezen! Ik ben het blijven bijhouden omdat toen wij de diagnose kregen bijna niets kon vinden over een hond van 2 jaar met HD en artrose en dan in combinatie met een bekkenkanteling.

Ook leuk om tips van jullie te krijgen!

Charley eet nu wel harde groenten en fruit. Dus we geven hem wel eens een stukje appel of komkommer.

Ik zal in de loop van de tijd nog wel eens een update plaatsen. Puur zodat mensen mijn ervaring kunnen gebruiken om hun beslissing te maken.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat fijn dat het zo goed geholpen heeft.

Altijd leuk om een positieve update te lezen. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Wat leuk om te zien dan mensen mijn updates lezen! Ik ben het blijven bijhouden omdat toen wij de diagnose kregen bijna niets kon vinden over een hond van 2 jaar met HD en artrose en dan in combinatie met een bekkenkanteling.
Ook leuk om tips van jullie te krijgen!
Charley eet nu wel harde groenten en fruit. Dus we geven hem wel eens een stukje appel of komkommer.
Ik zal in de loop van de tijd nog wel eens een update plaatsen. Puur zodat mensen mijn ervaring kunnen gebruiken om hun beslissing te maken. "

 Vaak zien wij na een vraag of oproep niemand meer terug.

En uiteraard zijn we wel nieuwsgierig hoe alles is gegaan en hoe het met de hond gaat.

Fijn dat je de updates bij wilt houden.

Aussie (Gast)

Dit zal mijn laatste update zijn. 

We zijn nu bijna 1 jaar en 3 maanden na de operatie. Charley functioneert "normaal". Hij loopt en zwemt normaal. We laten hem ook weer loslopen. Binnen de tuin gooien we wel eens met een balletje, maar dat beperken we echt voor een paar minuutjes. Dit mag hij eigenlijk niet, maar onze tuin is 10 meter diep dus niet zo spannend. Charley heeft weinig contact gehad met honden. Wel aan de riem, maar niet los. Dit omdat hier risco's aan vast zitten zoals rennen en uitglijden. Bij ons in de buurt is nu een speelweide voor honden en dit willen we binnenkort gaan proberen. De ruimte is daar beperkt en sociaal contact is belangrijk.

Het enige waar we kunnen zien is dat hij geopereerd is, is dat hij anders opstaat. Zijn geopereerde heup staat iets voor de ongeopereerde heup. Hij staat wel snel en soepel op, maar anders.

Kortom we zijn tevreden over de operatie. We vergeten soms dat hij dingen niet mag en soms laten we ook dinoen toe, omdat zijn leven ook mooi moet zijn. Tot nu toe heeft hij nergens last van gehad en het allebelangrijkste is geen pijn.

Wat geven we hem aan voeding of medicijnen. Hij krijgt Markus Muhler Black Angus, alleen maar 60% van de aanbevolen hoeveelheid (advies dierenarts om hem slank te krijgen). Wel krijgt hij dagelijks natuurlijke kauwmiddelen, zoals botjes, pens en oortjes. Hij krijgt iedere dag glucosamine aan zijn voer toegevoegd.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik lees dit topic nu pas en schrok van je eerste zin in je laatste post. 

''Dit zal mijn laatste update zijn'', ik dacht heel even dat je hondje toch ingeslapen was.

Maar gelukkig gaat alles goed

 

Nu dus heerlijk van elkaar en van het leven genieten. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed nieuws, en mooi jouw update.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Fijn te lezen dat het nog steeds zo goed gaat met Charley.

Dank voor je update.

Probeer Charley wel te beschermen tegen extreme belasting van de heupen. Omdat honden bikkels zijn, gaan ze makkelijk door hun pijngrenzen.

Geniet van elkaar.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mooie update.

 

moeilijke operatie maar wat een opluchting dat het goed is afgelopen en blijft.

Nu  maken jullie het er het beste van zo te lezen en laten hem niet als een gek rennen, zoals hij misschien wel zou willen doen. Verstandig.

 

ik ben zeker dat Charley een fijn leven heeft nu, al heeft hij ook die beperking en ik ben nog veel zekerder dat jullie allebei topbaasjes zijn.

 

Charley heeft op die manier dan wel weer veel geluk 

 

honden page profiel nathalienathalie

Hallo Aussie,

 

ik heb hier een hondje (border collie) net een jaar en vorige maand gebben ze bij haar bekkenkanteling gedaan. Rechts en vandaag  gaat links onder het mes. 

Vroeg me af hoe lang het herstel bij jullie hond heeft geduurd. Hier loopt ze dagen goed en dan weer plotseling mank of stijf. Dierenarts had gezegd dat het heel snel zou herstellen, maar ik maak me best zorgen. 

Groeten,

nathalie

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo Aussie,
 
ik heb hier een hondje (border collie) net een jaar en vorige maand gebben ze bij haar bekkenkanteling gedaan. Rechts en vandaag  gaat links onder het mes. 
Vroeg me af hoe lang het herstel bij jullie hond heeft geduurd. Hier loopt ze dagen goed en dan weer plotseling mank of stijf. Dierenarts had gezegd dat het heel snel zou herstellen, maar ik maak me best zorgen. 
Groeten,
nathalie "

Nathalie,

 

Dit is een oud topic.

 

Aussi schreef in dit topic als "gast" en zal denk ik dit topic nu niet meer volgen.

 

Je kunt het beste een eigen topic openen en hopelijk komen er dan reacties.

honden page profiel nathalienathalie

Dank je loesje

 

hoopte dat het misschien in zn e mail komen oid. 

Volgende forumvraag: Weer plasproblemen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^