Puppy brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RikiRiki

Hoi, 

Ik ben op zoek naar een puppy brokken voor mijn mechelse herder van 3,5 maand. 

Wat zouden jullie mij aanraden?

Groetjes, Riki

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo Riki

 

Proficiat met de nieuwe pup!

Ik zou orijen of arcana geven als het om brokken ging.

Mijn pup heb ik na de eerste 2 weken overgezet op vers vlees. De twee weken was om de overgang wat minder choquerend te maken (weg van familie, nieuwe omgeving).

 

Je pup geef je best de brokken die hij al kreeg en die meng je dan met de nieuwe brokken en vermindert dan steeds de oude brok. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik lees in je vorige topic dat je puppy erg ziek is geweest, (giardia) en mank is geweest.

Hoe gaat het dan nu met hem, is hij wel weer helemaal beter?

 

Wat voor voeding geef je nu dan?

Als je pup nog niet helemaal beter is, zou ik niet de voeding veranderen.

honden page profiel RikiRiki

Hij had eerst alleen diarree. Giardia was niet uit de test gekomen. Hij kreeg toen antibiotica.Met zijn poot gaat het weer goed. Zijn ontlasting was weer iets beter. Vervolgens begon het weer. Ik heb hem vandaag weer laten testen op giardia en de test was positief. Nu moet hij 5 dagen aan de panacur. Van de fokker kreeg hij de ranzijn eigen merk puppy brokken. Ik wa' daarmee doorgegaan maar toen kreeg hij de diarree. In de tussentijd heb ik hem overgezet op de brokken van dog lovers gold. Ik had hem in de middag de panacur gegeven en net had hij weer diarree. Ik word er best moedeloos van. Hij is nu bijna 4 maanden. 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

" Hij had eerst alleen diarree. Giardia was niet uit de test gekomen. Hij kreeg toen antibiotica.Met zijn poot gaat het weer goed. Zijn ontlasting was weer iets beter. Vervolgens begon het weer. Ik heb hem vandaag weer laten testen op giardia en de test was positief. Nu moet hij 5 dagen aan de panacur. Van de fokker kreeg hij de ranzijn eigen merk puppy brokken. Ik wa' daarmee doorgegaan maar toen kreeg hij de diarree. In de tussentijd heb ik hem overgezet op de brokken van dog lovers gold. Ik had hem in de middag de panacur gegeven en net had hij weer diarree. Ik word er best moedeloos van. Hij is nu bijna 4 maanden.  "

Hoe lang zit je nu op de nieuwe brokken van dog lovers gold? En was het nu net weer een keer diarree of vaker? Als ik het mij niet vergis, ben je nu toch nog met de behandeling tegen gardia bezig? Hou de pup even op hetzelfde voer, want anders raken zijn darmen nog erger van slag en zorg eerst dat je de behandeling af maakt. Kijk het dan nog even aan, omdat hij dan inmiddels ook wat meer heeft kunnen wennen aan het voer. Een keer diarree is geen probleem. Wij zelf hebben toch ook wel eens een minder moment, omdat bijv. onze weerstand net iets lager is of er net even een keer iets verkeerd valt? Houdt het wel goed in de gaten, dat mocht de pup langer aan de diarree blijven, je aan de bel trekt bij de DA! De kans op uitdroging is dan namelijk aanwezig. 

Heel veel beterschap gewenst voor de kleine! 

honden page profiel RikiRiki

Sinds maandag is hij aan dog lovers gold brokken en sinds dinsdag aan de panacur. Ik heb ook een beetje probiotica door zijn voer en water gedaan. De dierenarts heb ik vandaag weer gebeld en moet ff kijken of het vrijdag al wat beter gaat. Ze zeiden dat het ook wormen en giardia zou kunnen zijn. De diarree was ten tijde van de eerste brok ook wat vaker. Vandaar de overschakeling naar ander voer (graanvrij).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^