Geluid gebruiken om 'af te leiden'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey, ik zit heel erg te twijfelen over iets en ik was wel nieuwsgierig naar de meningen er over.

 

Penny loopt weer weg om poep te eten, het is echt heel vervelend en ik begrijp nog steeds niet waarom ze het doet. Ze eet tijdens het wandelen poep en daar ben ik mee bezig met de clicker. Dat gaat echt super, ze wilt het soms wel maar als ik zeg 'laat liggen' doet ze het eigenlijk altijd. Als ze een keer de fout in gaat corrigeer ik haar eigenlijk nooit, ze hoeft daar dus niet bang voor te zijn.

 

Maar blijkbaar vind ze het toch nodig om er soms vandoor te gaan om poep te eten. Ze loopt dan eerst gewoon rustig mee maar gaat vervolgens vanuit het niets rennen naar een hondendrol (of iets anders eetbaars). Het is ook moeilijk te voorkomen omdat ik het vaak gewoon niet zie aankomen. Als ze eenmaal bezig is is het ook echt heel moeilijk om haar te stoppen. Het probleem heeft tot nu toe echt nog nooit voor problemen gezorgd, maar ik vind het geen fijn idee dat zij weg rent en vervolgens totaal niet meer op commando's reageert. Straks gebeurt er iets waardoor ze wel meteen moet reageren.

 

Het is al een paar jaar bezig en in die jaren heb ik heel veel geprobeerd:

- lange lijn: ze weet dat ze het dan toch niet kan en probeert het niet. Afleren kan hiermee dus sowieso niet

- heel leuk en enthousiast roepen: geen reactie

- weglopen: helpt soms, maar kan ook het tegenovergestelde veroorzaken. Dan kan het haar niets meer schelen en gaat ze gewoon zelf een hele nieuwe wandeling maken

- schreeuwen: hielp goed, tot ze er achter kwam dat ik dat bij andere mensen in de buurt niet durf

- wachten en negeren: het gedrag wordt uiteindelijk erger en ze gaat steeds verder weg

Niet meer los laten lopen klinkt als optie, maar dat gaat sowieso niet gebeuren. Ze geniet er van en heeft tot nu toe nog geen problemen gekregen erdoor. Ik vind het ook fijn als ze tijdens een wandeling lekker los loopt.

 

Maar nu bedacht ik me laatst dat ik altijd een soort alarm mee neem met wandelen om mezelf te kunnen beschermen. Het maakt een heel hard piepgeluid. Ik besloot het te proberen en het werkt dus. Als ik hem indruk en ze het geluid hoort stopt ze met rennen. De eerste keer reageerde ze een beetje verbaast, maar absoluut niet bang of geschrokken. Ik vind het heel belangrijk dat, wat ik ook doe, ze niet bang wordt of schrikt. Ik riep haar vervolgens heel enthousiast en ik heb haar meteen met heel veel eten beloond. De tweede keer ging nog beter, ze hoorde het en draaide zich direct om om bij mij de beloning te halen, ze was gewoon helemaal blij en enthousiast.

 

Het klinkt dus heel goed, maar omdat ik het geluid wel heel hard vond keek ik even op de verpakking en blijkbaar is het 110 decibel. Dat wist ik echt niet en ik schrok er ook wel van. Het is dus best wel extreem. Ik twijfel nu ook, ze is er niet bang voor en schrikt niet. Het is geen correctie, maar puur om haar af te leiden. Ze lijkt ook geen problemen met het niveau van het geluid te hebben. Maar het is echt heel erg hard.

Ik weet dat de meesten er sowieso tegen zijn, maar ik wil het eigenlijk wel oplossen en dit werkt tot nu toe het beste. Ik hoop ook dat ik niet hele boze negatieve reacties krijg, daar heb ik niets aan en het is alleen maar vervelend. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat jullie er van vinden

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Je hond zal gewend raken aan dat geluid en dan zal het ook niet meer werken. Bovendien zou ik ook denken aan anderen, mensen en dieren die je stoort door dat ding telkens te gebruiken, als dat echt zo hard is.

Je kunt wel een geluid als commando gebruiken. Dan zou je kunnen denken aan een fluitje.

Iedere keer als je dat fluitje gebruikt laat je je hond naar je toekomen en krijgt die iets heel lekkers, iets wat die normaal niet zou krijgen. Een klein stukje kaas bijvoorbeeld of gewoon hele lekkere snoepjes.

 

Ik loop hier zelf altijd met een blikje trainers van escapure. Als ze hoort dat ik het blikje pak en zachtjes rammelt komt Java al. (Foutjes daar gelaten) maar het scheelt wel aanzienlijk.

 

Ik ben pro het goede belonen en niet zozeer van afleiden met sleutelbossen gooien of harde geluiden.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Het is vooral voor jouw oren niet gezond. Ik zou toch wat anders verzinnen dat minder geluid maakt.

 

Of gewoon nog even aan de lijn, t kan ook een manier van aandacht vragen zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Is een hondenfluitje dan niet iets? Ik heb er 1 besteld als trainingshulp tegen het blaffen van Balou.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Aan de lijn houden zolang die dit doet, je kan de lijn direct dan inhalen en belonen als die er van afblijft....kijk eens naar sanofor...iedere dag een lepeltje er van  geven, niet er mee ophouden iedere dag geven.....neem pensstaafjes mee die je in kleine stukjes gebroken hebt, beloon daarmee...zijn honden dol op....

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Puck heeft ook heel lang poep gegeten. Ik ben toen sanofor veendrenkstof gaan geven. Het poep eten was over. 

Misschien is dat iets wat helpt? 

Tot die tijd, aan de lijn houden. Dan kun je vaak voorkomen dat er poep gegeten word. 

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Dat harde piepgeluid zou ik zelf achterwege laten en alleen gebruiken waarvoor het bedoeld is (in geval van nood dus). Het 'afleideffect' zal op den duur geen stand houden en zo'n extreem volume is nergens voor nodig.

Ik zou haar zoals al gezegd leren betrouwbaar 'hier' te komen met behulp van een hondenfluitje. Verder zou je kunnen overwegen Fisher Discs (klik) te gebruiken. Let op, dit is geen straf (ermee gooien is echt uit den boze). Het werkt eigenlijk precies hetzelfde als het commando 'nee' of 'laat dat' (en moet eveneens worden aangeleerd!), maar door het specifieke en altijd identieke geluid -in tegenstelling tot onze stem, die altijd onderhevig is aan emoties- zou het zomaar kunnen zijn dat het beter werkt dan een mondelinge waarschuwing, bovendien koppelt de hond het (als je 't goed aanpakt) niet direct aan jouw aanwezigheid maar aan het gedrag

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Wij leerden voor dit probleem het commando don't touch.

 

Op je rechterbeen leg je een brokje. Je hond wil hem pakken, je zegt don't touch en geeft een ander brokje. Je kunt in het begin je hand over het brokje op je been leggen terwijl je don't touch zegt.

 

Dan leg je er een brokje bij, en herhaalt t hele riedeltje.

 

Als je dit vaak doet gaan ze t snappen en kun je t commando ook buiten toepassen en verder oefenen.

 

Buiten gebruikte ik t alleen bij dingen die echt echt niet gegeten mogen worden en niet makkelijk te lossen zijn.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Brenda en Java: Ik ben ook heel erg voor het oplossen met beloningen, maar dat is hier gewoon heel moeilijk bij. Poep is voor haar ook een beloning. Dat andere mensen er last van hebben ben ik ook een beetje bang voor, ik gebruik het niet als ik mensen zie maar ik weet zeker dat mensen (en dieren) die ver weg zijn het ook horen. En dat het effect er uiteindelijk af is weet ik ook, ik had gehoopt dat het voor die tijd opgelost zou zijn.

Een fluitje is inderdaad ook een optie, was ik even vergeten. Ik heb wel met een fluitje gewerkt, maar dat was geen hondenfluitje en ik was te ongeduldig met aanleren. Dat was ook niet zo'n succes, maar ik kan het als het nodig is wel opnieuw proberen. Verder heb ik altijd een zakje kaas (voor belangrijke dingen) en een zakje gedroogde stukjes vlees (voor minder belangrijke dingen) mee. Daar 'rammel' ik soms ook mee, maar dat werkt niet. Ik denk dat ze dat niet hoort.

 

@Marga en de honden: Een hondenfluitje is inderdaad ook een optie en die was ik even vergeten. Ik heb wel vorig jaar met een fluitje gewerkt, maar dat was dus geen hondenfluitje en ik leerde het te snel aan waardoor het niet werkte. Misschien moet ik het weer opnieuw proberen

 

@Ruby88 en Willemijn: Dat middel heb ik al geprobeerd, het enige wat het deed was hele erge stink winden veroorzaken dus dat krijgt ze niet meer. Aan de lijn houden heeft weinig zin, tenzij ik haar eraan omhoog hou zodat haar kop niet bij de grond komt (wat ik natuurlijk niet doe). Ze is heel slim want hoe goed ik ook oplet, het lukt haar nog steeds vaak wat te eten. Ze is aan de lijn ook meer opzoek, als ze losloopt is dat minder

 

@Wereldhond: De Fisher Discs heb ik al veel over gelezen. Ik wilde het gebruiken toen het poep eten echt extreem was, maar nadat ik filmpjes van de werking ervan had gezien besloot ik het niet te gebruiken. Ik zag alleen maar honden die na en tijdens het aanleren bij het geluid helemaal ineen doken en weg vluchtten. Nu is Penny niet zo heel erg gevoelig (dat blijkt wel uit het feit dat zulk hard geluid haar niet laat schrikken), maar ik wil niets gebruiken wat haar bang kan maken.

Misschien heb ik wel hele verkeerde filmpjes gezien en werkt het anders, maar als het wel zo werkt wil ik het niet.

 

@Paddy, Finely (kees): Penny kent 'laat liggen' heel erg goed. Het eerste deel van de wandeling loopt ze altijd aan de lijn en dan oefen ik, na een paar keer weet ze weer dat ze heel erg beloond wordt als ze niet eet en dan eet ze ook minder.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjdHlkcRXJc Dit is een voorbeeld van hoe ze het doet. Ze lijkt een beetje angstig, maar ik heb haar tijdens het leren hiervan nooit gecorrigeerd, alleen maar beloond.

 

--------------------

 

Ik heb net anderhalf uur gelopen en ik heb het alarm niet gebruikt. Ze wilde 2 keer weglopen, eerst toen ik haar los liet, toen heb ik wel heel hard HEY geschreeuwd en dat hielp meteen. Ze kwam vrolijk terug om een beloning te halen. De tweede keer was ze dichterbij dus toen liep ik achter haar aan en heb ik haar aangelijnd om duidelijk te maken dat ik het niet wil. De rest van de wandeling was super, ze liet alles op commando liggen. Alleen als ze op sommige stukjes aan de lange lijn moest (het was aanlijngebied en het beheer heeft laats aangekondigd weer te controleren) ging het minder. Dan probeerde ze het weer steeds.

Aan het eind nog heel lang met de bal gespeeld op het paardenpad waarbij zij lekker vies is geworden. Nu ligt ze lekker te slapen.

 

 

 

 

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Je zou ipv dat geluid een fluitje kunnen pakken. Iets wat makkelijker binnenkomt op zo'n moment dan jou stem. En dan eerst super goed conditioneren dat fluitje iets heel erg lekkers betekend. Ook zou je met een voerbuidel kunnen werken. Een oude etui met daarin voer plus wat extra's erdoor heen gemengd wat lekker stinkt. En als ze op het fluitje reageert mag ze daar zelf wat happen uitnemen. Dat is vaak een nog hogere motivatie dan gewoon iets lekkers geven

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Het kan helpen om de hond dagelijks een lepel(tje) Sanofor Veendrenkstof te geven. O.a. verkrijgbaar bij zooplus.be (je bent toch van BE?). Deze stof werkt op vele gebieden o.a. maag- en darmen.

 

Heb je dit artikel al gelezen?

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/waarom-eten-honden-poep/

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Maud: Dat van die etui is een heel goed idee! Ik heb nog genoeg oude etuis en ik kan daar stukjes gedroogde pens in doen. Ik ga dat sowieso proberen, bedankt.

 

@Loesje: In de reactie die ik eerder gaf schreef ik dat Veendrenkstof niet werkt, daar gaat ze winden van laten. Dat artikel heb ik ook al gelezen, ik denk dat ik inmiddels elk artikel over poep eten wel heb gelezen, ik ben er echt al heel lang mee bezig. Met de clicker gaat het gelukkig eindelijk de goede kant op.

En ik ben kom uit Nederland, niet uit België :)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Wat zijn eigenlijk goede hondenfluitjes? Er zijn heel veel soorten en ik wil wel een goede.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

"
@Wereldhond: De Fisher Discs heb ik al veel over gelezen. Ik wilde het gebruiken toen het poep eten echt extreem was, maar nadat ik filmpjes van de werking ervan had gezien besloot ik het niet te gebruiken. Ik zag alleen maar honden die na en tijdens het aanleren bij het geluid helemaal ineen doken en weg vluchtten. Nu is Penny niet zo heel erg gevoelig (dat blijkt wel uit het feit dat zulk hard geluid haar niet laat schrikken), maar ik wil niets gebruiken wat haar bang kan maken.
Misschien heb ik wel hele verkeerde filmpjes gezien en werkt het anders, maar als het wel zo werkt wil ik het niet.
  "

Ik weet natuurlijk niet welke filmpjes je gezien hebt, maar ik weet wel dat héél veel mensen de discs verkeerd gebruiken. Door ze bijvoorbeeld neer te gooien naast (of zelfs tegen!) de hond, waardoor de hond ervan schrikt of zelfs angstig wordt. Of niet duidelijk bent naar de hond, waardoor de hond niet begrijpt wanneer en waarom de geluidsprikkel volgt (dit creëert onzekerheid). Dat is totaal de bedoeling niet. Je hoort de discs -achter je rug, uit het zicht van de hond- zachtjes te rammelen en dit geluid te koppelen aan het niet-ontvangen van een brokje (= negatief gevoel, maar dit heeft niets te maken met straf of schrik). Als de hond gehoorzaamt volgt altijd een beloning! Het vergt dus zeker training. Ik heb mijn honden het commando 'nee' op exact dezelfde wijze effectief aangeleerd. Het betekent niets meer dan 'Ho, stop nu waar je mee bezig bent en luister naar mij'. Als de hond inderdaad stopt, wordt hij direct beloond. En als je de hond toestemming hebt gegeven (om bijvoorbeeld een brokje te pakken), mag er uiteraard nooit met de discs gerammeld worden. Als je dit goed aanpakt heeft een hond dit heel snel en goed door. 

Veel honden vreten poep omdat ze het simpelweg lekker vinden. Daar kun je dan als baasje eigenlijk geen verandering in brengen, behalve door de hond aan te lijnen of haar zodanig onder appèl te krijgen dat ze te allen tijde naar je luistert. 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88


@Ruby88 en Willemijn: Dat middel heb ik al geprobeerd, het enige wat het deed was hele erge stink winden veroorzaken dus dat krijgt ze niet meer. 

 

https://www.oervoer.com/primefulvic-supplement-fulvine

 

Je zou deze nog kunnen proberen. Dat is een vloeibare vorm. Heb 'm zelf ook gehad. Deed voor mijn gevoel niet onder voor de sanofor. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@De Wereldhond: Dan heb ik inderdaad verkeerde filmpjes gezien, het waren de eerste resultaten op Youtube dus ik ging er van uit dat het zo moest. Ik ga nu eerst voor een hondenfluitje kijken, als dat niet werkt zijn die discs ook een optie. Ik weet alleen niet of ze dan juist te zacht zijn. Penny is niet gevoelig en al helemaal niet voor geluid. Maar het klinkt wel goed. Bedankt voor de uitleg over hoe het middel gebruikt moet worden en hoe niet

 

@Rubby88: Ik denk niet dat supplementen gaan helpen, het probleem heeft sowieso met stress te maken maar ook met verveling en waarschijnlijk dat ze het lekker vind. Ik denk gewoon niet dat een suppelement echt iets gaat veranderen en daarnaast krijgt ze al meerdere andere supplementen. Ik denk dat het een beetje te veel wordt.

 

 

Ik ga straks naar de bouwmarkt om een heel lang touw van iets van 15 meter te kopen (ik wilde 20 maar mijn ouders vinden dat te lang). Ik heb wel een lange lijn van 8 meter, maar die rafelt als hij over de grond glijd en is ook een beetje te kort. Ik ga nu gewoon een heel lang dun touw kopen wat ik gewoon over de grond kan laten slepen (natuurlijk heb ik het einde wel vast). Ik was dat sowieso al van plan, dan kan ze in het aanlijngebied gewoon lekker vrij rondlopen zonder dat ik een boete krijg :)

Voor een honden fluitje: Is dit wat? http://www.dieren-benodigdheden.nl/training-jacht/acme-jachtfluit-211.html Ik weet alleen niet welke toonhoogte goed is, er zijn er van dat merk meerdere

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Dan kun je denk ik beter de stress en verveling gaan aanpakken ipv een hondenfluitje aanschaffen. 

 

Wat doe je daags met Penny?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Stress is er als we een hond zijn tegen gekomen, kan positieve stress of negatieve stress zijn. Haar gedrag naar honden is nu goed, maar ze is daarna vaak even meer gefocust op poep dan anders.

Verveling heeft ze alleen tijdens wandelingen en ze heeft dat als we gewoon lopen. Penny doet het bijvoorbeeld niet als ze op muizen jaagt of als we aan het trainen zijn, maar wel als ze niets te doen heeft. Aan de riem is het daarom ook het ergst, ze vind het saai.

 

We doen genoeg met haar, elke dag minstens twee lange wandelingen, vaak van langer dan een uur. Daarnaast twee keer naar buiten om te plassen. Als ik vrij ben krijgt ze drie lange wandelingen. Verder ga ik ook bijna elke dag iets van 15 tot 30 minuten met haar trucjes oefenen en aanleren.

Ze doet dus genoeg, vooral voor een hond van 10. Een sport zou ik héél graag willen doen, maar ze moet dan eerst meerdere basis cursussen volgen. Ik heb examen filmpjes gezien en alles daarvan kan ze al, vaak zelfs een stuk netter en beter dan de honden op de filmpjes.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Ah oké, dacht dat ze stress en verveling in het algemeen had. Vandaar mijn vraag. 

 

Je kunt ook nog kijken naar een andere manier van bewegen ipv wandelen. Misschien iets van steppen? Dan heb je net wat meer snelheid en moet penny echt wat doen om je bij te houden. Geen tijd dus om te snoepen langs de straatkant. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Fietsen lijkt mij heel leuk en daar heb ik vaak aan gedacht, maar is ze daar niet te oud voor? Ze is al 10 en ik weet niet of het slecht voor haar kan zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als Penny nog gezond is en bijv. geen hart- of longklachten heeft, zou je het fietsen nog kunnen aanleren. Rustig opbouwen (zie link). Je hond mag niet harder dan draf naast de fiets. Kijk goed naar Penny of zij het aan kan. Bij mank lopen, stoppen.

 

http://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/fietsen-met-je-hond/

 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Fietsen lijkt mij heel leuk en daar heb ik vaak aan gedacht, maar is ze daar niet te oud voor? Ze is al 10 en ik weet niet of het slecht voor haar kan zijn. "

 

Als penny lichamelijk nog goed gezond is kan dat prima. Wel blijven kijken naar penny en het tempo en de afstand aanpassen op haar kunnen. Dan zou je samen nog prima een rondje kunnen fietsen hoor.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Mooi! Dan ga ik morgenochtend voorzichtig beginnen met een klein rondje.

 

Mijn moeder heeft wel een tijdje geleden kort met haar gefietst, toen was mijn mobiel tijdens het wandelen kwijt geraakt en gingen mijn moeder en ik samen met Penny zoeken. Mijn moeder zat op de fiets en ging samen met Penny eerder naar huis. Dat ging toen heel goed.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Tuurlijk mag je dat alarm gebruiken.

Een hond mag best eens schrikken (zonder panisch te worden).

Kan absoluut geen kwaad.

En waarschijnlijk gaat het blijven werken.

(onze "neen" blijft toch ook werken)

Maar je kan haar na het geluid best naar je toe laten komen en dadelijk een lekker snoepje geven.

Dan gaat ze het harde, onaangenaam geluid echt koppelen aan het eten van de poep (gewoon een slechte gewoonte).

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Luz: dat vind/vond ik ook, maar het gaat mij er vooral om dat het niet schadelijk mag zijn. 110 decibel kan voor mensen schadelijk zijn als je het te lang hoort en honden horen nog stuk beter

 

-------------------

 

Eerste keer fietsen was een heel groot succes! Het ging zó goed. Ze was eerst wat onzeker, maar liep daarna keurig mee. Ze was heel erg op mij gefocust, keek mij constant aan en was ook helemaal trots. Ze vind het ook wel leuk volgens mij.

Ik heb maar één keer een noodstop moeten maken. Ze wilde vanaf het begin al snel dus ik besloot op een bepaald stukje haar te laten rennen. Ze was zo enthousiast dat ze niet naast de fiets maar voor de fiets ging rennen.

Ze moet alleen leren dat snuffelen niet kan, maar dat ging aan het einde al beter

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Gaaf melissa! Zorg dat het zadel van je fiets laag staat zodat je met beide benen goed op de grond kunt. Een terugtraprem op de fiets zou nog mooier zijn. Met een hand hou je de hond vast en de andere hand moeten remmen kan tot lelijke vallen leiden.

Als ze het trekken zo leuk vind, vraag dan bij de dierenarts een ontheffing aan. Dan heb je in iedergeval vrijstelling dan mag je hond trekken. Kan niemand je wat maken als het perongeluk toch gebeurt.

Maar wees wel voorzichtig met een oudere hond.

 

Naast de fiets alleen in draf. Vooral als je op asfalt fietst.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Naar het zadel ga ik nog even kijken, dat is inderdaad wel veiliger. De riem zit aan mijn heuptas dus als ik moet remmen heb ik beide handen aan het stuur. De riem is er alleen wel een beetje te lang voor dus ik hou hem tijdens het fietsen wel gewoon vast. Ik kan de heuptas in noodgevallen ook losklikken dus het is wel veilig.

Ik ben niet van plan haar veel te laten trekken, als ze jonger was had ik het misschien gedaan maar op haar leeftijd niet meer. Als ze mag rennen trap ik gewoon mee waardoor ze alleen aan het begin een beetje trekt. Ik let er ook op dat ze draaft, gelukkig kan ze dat wel snel dus kan ik ook wel doorfietsen, maar als ze gaat galopperen rem ik meteen af.

 

Ik moet alleen nog even kijken hoe vaak ik het ga doen. Ik dacht aan 3 keer per week? Sowieso elke zondag morgen en ik ben met mijn nieuwe rooster maandag en dinsdag laat thuis, dan is het misschien ook handig.

 

Naast de fiets

 

Met de nieuwe 15 meter lijn (loslopen zonder risico op boetes )

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Weet iemand trouwens nog een goed hondenfluitje? Ik dacht aan eentje van dit merk want die krijgt goede beoordelingen

http://www.dieren-benodigdheden.nl/training-jacht/acme-jachtfluit-211.html

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dat is een prima fluitje .... gebruik ik ook

De fluit zelf is ook niet zozeer wat er toe doet... het is de manier van aanleren, dus klein beginnen in huis, andere kamer, daarna tuin, enz

 

En over die toeter... of het schadelijk is voor je eigen hond is jouw verantwoording, maar ik kan je wel beloven dat als je zo'n idioot geluid gebruikt en ik sta toevallig in de buurt (met mijn honden) dat je flink de wind van voren zal krijgen

Er zijn natuurlijk meer mensen/dieren die dat geluid horen al zie jij niemand... en net als met vuurwerk, die gene die het afsteekt denkt dat hij ver weg is, maar mijn honden vinden 5 kilometer echt niet ver 's avonds laat

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik gebruik dat alarm nu ook niet meer, vooral omdat ik bang ben dat mensen er last van hebben. Ik gebruikte hem sowieso al niet bij andere honden in de buurt, als ik iemand zag deed ik hem meteen in mijn zak.

 

Fijn dat dat een goed fluitje is, ik ga even kijken of ik hem binnenkort kan bestellen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^