Onze puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DylanDylan

Hallo iedereen,
Mijn vriendin en ik dal een tijdje om een hond te nemen vooral omdat ik dit al van kinds af al heel graag wou.
Onze plaats is zeker groot genoeg huis met een tuin waar hij buiten kan en rondom zijn grote velden waar we veel kunnen wandelen en spelen.
Het enige en misschien groot nadeel is dat we alle 2 full time werken op dit moment.
We begrijpen heel goed dat we veel met onze hond bezig gaan zijn en hebben hier ook heel veel zin in.
De hond zal vanaf 8 tot 1630 alleen zijn (eventueel kunnen we zorgen dat hij dan zowel binnen als buiten kan). Zolang hij klein is gaan we er wel voor zorgen dat er elke dag op de middag iemand langskomt om hem even uit te laten en beetje gezelschap te geven.
We weten dat dit dus niet ideaal is en hopelijk krijgen we toch wat positieve raad want in onze omgeving zeggen de meeste dat dit een slecht idee is,hoe graag we dit ook willen. Op internet is het ook niet echt duidelijk de ene zegt dat dit kan de andere dan weer niet. Maar we willen wel zekerheid dat we het beestje een heel gelukkig leven kunnen geven. 
We zouden in de ochtend een half u wandelen en in de avond wandelen/lopen.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen voor we deze belangrijke beslissing gaan nemen.
Groeten

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Mijn vriend en ik hebben een dikke drie weken geleden ook onze eerste puppy genomen, hoewel we beiden ook full time werken. We hebben deze keuze ook zeer goed afgewogen, omdat zeker een puppy inderdaad niet lang alleen kan blijven, zowel omwille van zindelijkheid, als omwille van verlatingsangst, socialisering e.d.

 

Mijn vriend en ik werken beiden echter een dag van thuis uit, wat betekent dat onze pup sowieso al twee werkdagen niet alleen hoeft te zitten en we dus elk uur met hem naar buiten kunnen. Op de dagen dat we wel moeten gaan werken, zorgen we er voor dat er fulltime opvang is voor hem tot wij terug thuis zijn. Dit willen we toch zeker zo voorzien tot onze pup 12 weken is.

 

Daarna is het de bedoeling dat ik halve dagen werk op de dag dat er geen opvang meer komt. Dus, maandag werk ik een halve dag, dinsdag werkt mijn vriend thuis, woensdag werk ik een halve dag, donderdag werk ik thuis en vrijdag werk ik een halve dag. Dit gaat ook ongeveer een maand duren. Daarna zal ik waarschijnlijk terug langere dagen doen, maar nog geen volledige werkdagen. Gewoon zo dat de pup er aan went dat hij soms alleen zit.

 

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je toch probeert jullie schema's zoveel mogelijk aan te passen zolang de pup klein is. Sowieso zou ik aanraden de eerste week op zijn minst verlof te nemen. In het begin is alles nieuw voor de puppy, de omgeving, jullie, de geluiden, ... én hij zit niet meer bij zijn nestgenootjes. Een puppy is eigenlijk zoals een kleine baby, en die laat je ook niet zomaar alleen, toch? Daarnaast moet je ook realistisch zijn in je verwachtingen naar de pup. Wanneer hij veel alleen gelaten zal worden, zal zijn socialiseringsproces en zindelijkheidsproces sowieso vertraging oplopen... Een puppy moet de eerste weken toch zeker elke 45 min à een uur naar buiten om zijn behoefte te doen. Indien daarvoor niet de mogelijkheid bestaat, kan hij niet anders dan het binnen te doen.. Jullie geven hem wel de mogelijkheid om naar buiten te gaan, maar het moet de puppy nog aangeleerd worden dat hij het buiten moet doen, pups weten dat niet uit zichzelf :)

 

Anyway, om een lang verhaal kort te maken: naar mijn mening kan het zeker om een puppy te nemen als je full time werkt, zolang dat je bereid bent om je schema enkele weken/maanden aan te passen OF er voor te zorgen dat er héél veel opvang is. Het vraagt serieus wat aanpassingen van jullie kant uit, maar het is naar mijn mening echt nodig om een welopgevoede pup te hebben die geen verlatingsangst ontwikkeld en die ook voldoende uitdaging krijgt :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je wilt een hond, maar je bent de hele dag weg. Wie leert de hond dan wat wel en niet mag? Wie leert de hond zindelijk worden? Wie socialiseert de hond?

 

Je bent overdag al weg, maar er moeten nog boodschappen gedaan worden, hier en daar een feestje afstruinen, nog eens een keer stappen met vrienden, nog eens een keer zo op de koffie bij vrienden.

Dan zit de hond wederom alleen.

 

Ga heel goed bedenken of dit wel eerlijk is tegen over de hond. Kunnen jullie de hond echt datgene bieden wat ie nodig heeft, of nemen jullie een hond en gaan achteraf bedenken; het is toch wel veel, de hond is zo eigenlijk helemaal niet gelukkig, de hond sloopt het hele huis als we er niet zijn, nee.. We kunnen de hond beter naar het asiel doen.

 

Ik wil echt niet lullig doen, maar zie op internet zoveel honden en zelfs pups van nog geen 15 weken voorbij komen omdat mensen zich toch hebben bedacht dat het wel erg veel werk is en de hond eigenlijk een beter huisje verdient omdat ze de hond niet datgene kunnen bieden wat ie nodig heeft. En dan zit er weer een hond/pup in het asiel.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een pup in huis nemen is niet zomaar wat, maar er zit zoveel tjjd in. Om het uur naar buiten gaan, hoe wil je dat gaan doen als je er niet bent? Dat beestje heeft de tijd nodig om aan jullie te wennen en ook aan zijn omgeving, hiervoor zou je de eerste tijd ook bij huis moeten zijn. Mijn 1e hond ben ik 2 weken thuis gebleven en heb daarna elke dag dat nodig was opvang voor haar gehad in ons eigen huis. Ons tweede hondje had veel meer moeite met alleen zijn, hoe zou je zoiets gaan oplossen? Ik had het geluk dat ik 8 weken bij huis kon zijn en mijn vriend daarna nog 3 weken.

 

Gelukkig denken jullie er in iedergeval over na en neem je niet zomaar een beslissing. 

 

Toch zou ik het jullie wel afraden. Het beestje zit de hele dag alleen, hij ziet jullie savonds maar even en kan dan gaan slapen en hij is weer de hele dag alleen. Een bench is geen optie als die de hele dag alleen is, maar wat als hij gaat slopen uit verveling? Ik zou het echt niet doen, vindt he erg sneu voor de hond.

honden page profiel DylanDylan

We gaan sowieso eerst enkele weken verlof nemen als hij er net is maar daarna moeten we gewoon terug aan het werk. Sommige dagen zullen we op de middag even thuis zijn maar andere ook niet.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou afraden om een hond te nemen in jullie situatie.

Of je moet een oppas kunnen vinden o.i.d.

Maar hoe kun je een hond een gelukkig leven geven, als die altijd alleen zit.

 

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen geen hond in huis nemen.

Het is een beetje egoïstisch om te zeggen ik wil een hond en dan het beestje de rest van zijn leven ganse dagen alleen te laten zitten.

Een hond doe je daar echt geen plezier bij.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik werk ook fulltime... maar kan mijn uren zelf wat inplannen en samen afstemmen op mijn vriend (die is Zelfsstandige en kan dus ook zelf inplannen). Ik werk ook deel vanuit thuis en we kunnen vaak ook smiddags afwisselend overhuis komen. Dus fulltime werken staat niet gelijk aan een hond die hele dag alleen zit. Ook woont mijn vriend zijn moeder in de buurt dus kunnen we ook daar altijd op rekenen als we beiden een hele dag van huis zijn. 

 

Het is dus belangrijk dat je uw dagelijks leven wat gaat aanpassen naar de hond. Zeker het eerste levensjaar van je hond. Heb je familie, vrienden,... die willen oppassen? Kan je smiddags even naar huis? Kan je van thuis uit werken? Dit zijn allemaal belangrijke zaken. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat goed dat je van te voren onderzoek doet of een hond wel bij jullie zou passen! Te veel honden krijgen weinig aandacht en zitten veel alleen. Erg sneu vind ik. En veel mensen hier op het forumvinden dat ook. Dus ik benbang dat je ook hier de nodige negatieve reacties zult krijgen. Laat het je niet afschrikken, maar neem alle goedbedoelde adviezen mee in je overweging om wel of niet een hond te nemen.

 

Het eerste (en eigenlijk enige) wat je je moet bedenken is: kan ik de situatie zo maken, dat wij gelukkig worden van een leven met de hond, én de hond gelukkig wordt van een leven met ons? Heb in de gaten dat sommige mensen op dit forum, 20 jaar of langer gewacht hebben tot hun situatie geschikt was om een hond te nemen. Nobel, vind je niet? Om zo veel over te hebben voor een beestje wat je nog niet eens hebt, omdat anders één van beide partijen er niet gelukkig van wordt.

 

Om het te laten werken heb ik de volgende adviezen.

Neem sowieso de eerste tijd volledig vrij om je hondje zindelijk te maken en te socialiseren. Als je dit niet doet, ga je het op latere leeftijd moeten doen en kost het véél meer tijd en moeite. De socialisatie fases kun je niet over doen! Bovendien is het erg sneu voor een hond als hij zijn behoefte nergens anders kan doen dan binnen. Dat stinkt en is niet fijn. Stel bijvoorbeeld dat jij en je vriend om de beurt drie of vier weken vrij nemen. 

 

Maar dan. Is je pupje 14 tot 18 weken en komt deze opeens de hele dag alleen thuis te zitten. Een eerste probleem is dat hij zijn behoefte nog niet zo lang op kan houden. Dat kon Ziva pas toen ze een jaar oud was ongeveer. Ten tweede: saahaai! Een pupje wil dingen ondernemen! Tussendoor slaapt hij wel. Maar hij wil regelmatig naar buiten, of spelen. En nu zit hij opeens de hele dag (8,5 uur) én waarschijnlijk ook 's nachts (7 - 8 uur) alleen. 16 uur per dag! Zelfs als hij 's nachts bij jullie mag, spelen jullie dan niet met hem. Wat moet hij doen met al die tijd? Binnen zitten, of zelfs in de tuin, verveelt al snel. Dus de bank kapot maken, de plinten van de muur aftrekken en gaten graven zijn dan helemaal geen onlogische gevolgen. Om deze tijd door te kunnen komen, zou je kunnen proberen deels vanuit thuis te werken, halve dagen te werken of een (liefst fulltime) oppas te regelen. Zo kan je hondje langzaam wennen aan het langer ophouden van zijn behoefte en is hij niet de hele dag alleen.

In al deze tijd kun je je hondje langzaam aan aanleren om alleen te zijn. Geen enkele hond kan in één keer van nooit alleen naar pats boem, 5 keer in de week 4 uur per dag alleen. Op een gegeven moment kun je dan overstappen naar zelf fulltime werken en midden op de dag een uitlaatservice die je hond een uurtje mee neemt, zodat hij lekker kan rennen en spelen met andere honden. Dan is hij lekker voldaan als hij weer alleen thuis zit.

 

Dus ja, het kan. Maar om de hond en jezelf gelukkig te houden, zul je er veel voor over moeten hebben. Als de hond niet gelukkig is, kan hij allerlei vervelende gewoontes gaan ontwikkelen, zoals extreme waaksheid, agressie, hard trekken aan de riem, sloopgedrag, noem maar op. 

Bedenk je of je bereid en in staat bent om al deze aanpassingen te maken voor een hond die er nog lang niet is. Zorg dat je een ras uitkiest dat bij je past, van een goede fokker (zie de pagina 'herken de foute fokker' om de slechtste fokkers er al uit te halen. Je wilt toch niet dat de moeder van jou hondje in een oostblokland uitgebuit wordt en dat je hondje een slecht begin van het leven heeft en allerlei ziektes blijkt te hebben?). Als je het goed aan wilt pakken, kan het zomaar 2 jaar of langer duren voor je een hondje hebt. Een ouder hondje adopteren kan natuurlijk ook. Je hebt dan minder problemen met zindelijkheid maar zult nog steeds het alleen zijn aan moeten leren en mogelijk heeft deze hond andere problemen waar je aan moet werken.

 

Ben je bereid zo ver te gaan voor je hond? Dan krijg je er heel veel moois voor terug!

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Als je er goed over nadenkt... je bent een hond, je zit altijd alleen... wordt je daar blij van? 

Die paar uurtjes knuffeltijd/wandel tijd in de avond vind ik niet in verhouding staan met door de weeks hele dagen alleen thuis zitten. 

Ik zou inderdaad kijken of je de werktijden kunt aanpassen  een enkele keer ene hele dag alleen is echt niet erg (wanneer de hond ouder is!!), als jullie je werktijden zo kunnen afstemmen dat de hond bijv een halve dag alleen is zou het al heel veel schelen! 

Voordat mijn man zijn eigen bedrijfje begon zijn er een paar maanden geweest dat wij ook elke dag 8 a 10 uur van huis waren, de dames gingen toen gewoon naar de oppas 


honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Wat goed dat je van te voren onderzoek doet of een hond wel bij jullie zou passen! Te veel honden krijgen weinig aandacht en zitten veel alleen. Erg sneu vind ik. En veel mensen hier op het forumvinden dat ook. Dus ik benbang dat je ook hier de nodige negatieve reacties zult krijgen. Laat het je niet afschrikken, maar neem alle goedbedoelde adviezen mee in je overweging om wel of niet een hond te nemen.
 
Het eerste (en eigenlijk enige) wat je je moet bedenken is: kan ik de situatie zo maken, dat wij gelukkig worden van een leven met de hond, én de hond gelukkig wordt van een leven met ons? Heb in de gaten dat sommige mensen op dit forum, 20 jaar of langer gewacht hebben tot hun situatie geschikt was om een hond te nemen. Nobel, vind je niet? Om zo veel over te hebben voor een beestje wat je nog niet eens hebt, omdat anders één van beide partijen er niet gelukkig van wordt.
 
Om het te laten werken heb ik de volgende adviezen.
Neem sowieso de eerste tijd volledig vrij om je hondje zindelijk te maken en te socialiseren. Als je dit niet doet, ga je het op latere leeftijd moeten doen en kost het véél meer tijd en moeite. De socialisatie fases kun je niet over doen! Bovendien is het erg sneu voor een hond als hij zijn behoefte nergens anders kan doen dan binnen. Dat stinkt en is niet fijn. Stel bijvoorbeeld dat jij en je vriend om de beurt drie of vier weken vrij nemen. 
 
Maar dan. Is je pupje 14 tot 18 weken en komt deze opeens de hele dag alleen thuis te zitten. Een eerste probleem is dat hij zijn behoefte nog niet zo lang op kan houden. Dat kon Ziva pas toen ze een jaar oud was ongeveer. Ten tweede: saahaai! Een pupje wil dingen ondernemen! Tussendoor slaapt hij wel. Maar hij wil regelmatig naar buiten, of spelen. En nu zit hij opeens de hele dag (8,5 uur) én waarschijnlijk ook 's nachts (7 - 8 uur) alleen. 16 uur per dag! Zelfs als hij 's nachts bij jullie mag, spelen jullie dan niet met hem. Wat moet hij doen met al die tijd? Binnen zitten, of zelfs in de tuin, verveelt al snel. Dus de bank kapot maken, de plinten van de muur aftrekken en gaten graven zijn dan helemaal geen onlogische gevolgen. Om deze tijd door te kunnen komen, zou je kunnen proberen deels vanuit thuis te werken, halve dagen te werken of een (liefst fulltime) oppas te regelen. Zo kan je hondje langzaam wennen aan het langer ophouden van zijn behoefte en is hij niet de hele dag alleen.
In al deze tijd kun je je hondje langzaam aan aanleren om alleen te zijn. Geen enkele hond kan in één keer van nooit alleen naar pats boem, 5 keer in de week 4 uur per dag alleen. Op een gegeven moment kun je dan overstappen naar zelf fulltime werken en midden op de dag een uitlaatservice die je hond een uurtje mee neemt, zodat hij lekker kan rennen en spelen met andere honden. Dan is hij lekker voldaan als hij weer alleen thuis zit.
 
Dus ja, het kan. Maar om de hond en jezelf gelukkig te houden, zul je er veel voor over moeten hebben. Als de hond niet gelukkig is, kan hij allerlei vervelende gewoontes gaan ontwikkelen, zoals extreme waaksheid, agressie, hard trekken aan de riem, sloopgedrag, noem maar op. 
Bedenk je of je bereid en in staat bent om al deze aanpassingen te maken voor een hond die er nog lang niet is. Zorg dat je een ras uitkiest dat bij je past, van een goede fokker (zie de pagina 'herken de foute fokker' om de slechtste fokkers er al uit te halen. Je wilt toch niet dat de moeder van jou hondje in een oostblokland uitgebuit wordt en dat je hondje een slecht begin van het leven heeft en allerlei ziektes blijkt te hebben?). Als je het goed aan wilt pakken, kan het zomaar 2 jaar of langer duren voor je een hondje hebt. Een ouder hondje adopteren kan natuurlijk ook. Je hebt dan minder problemen met zindelijkheid maar zult nog steeds het alleen zijn aan moeten leren en mogelijk heeft deze hond andere problemen waar je aan moet werken.
 
Ben je bereid zo ver te gaan voor je hond? Dan krijg je er heel veel moois voor terug! "

 Super reactie!!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik werk ook fulltime en ondertussen 3 honden.

Kzal wel ver bovengemiddelde intelligente honden, want allen zijn zindelijk, vernielen niets, vertonen geen probleemgedrag, zijn wel opgevoed... Kunnen heel veel honden van baasjes die ganse dag thuis zitten nog van leren feitelijk.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Wat goed dat je van te voren onderzoek doet of een hond wel bij jullie zou passen! Te veel honden krijgen weinig aandacht en zitten veel alleen. Erg sneu vind ik. En veel mensen hier op het forumvinden dat ook. Dus ik benbang dat je ook hier de nodige negatieve reacties zult krijgen. Laat het je niet afschrikken, maar neem alle goedbedoelde adviezen mee in je overweging om wel of niet een hond te nemen.
 
Het eerste (en eigenlijk enige) wat je je moet bedenken is: kan ik de situatie zo maken, dat wij gelukkig worden van een leven met de hond, én de hond gelukkig wordt van een leven met ons? Heb in de gaten dat sommige mensen op dit forum, 20 jaar of langer gewacht hebben tot hun situatie geschikt was om een hond te nemen. Nobel, vind je niet? Om zo veel over te hebben voor een beestje wat je nog niet eens hebt, omdat anders één van beide partijen er niet gelukkig van wordt.
 
Om het te laten werken heb ik de volgende adviezen.
Neem sowieso de eerste tijd volledig vrij om je hondje zindelijk te maken en te socialiseren. Als je dit niet doet, ga je het op latere leeftijd moeten doen en kost het véél meer tijd en moeite. De socialisatie fases kun je niet over doen! Bovendien is het erg sneu voor een hond als hij zijn behoefte nergens anders kan doen dan binnen. Dat stinkt en is niet fijn. Stel bijvoorbeeld dat jij en je vriend om de beurt drie of vier weken vrij nemen. 
 
Maar dan. Is je pupje 14 tot 18 weken en komt deze opeens de hele dag alleen thuis te zitten. Een eerste probleem is dat hij zijn behoefte nog niet zo lang op kan houden. Dat kon Ziva pas toen ze een jaar oud was ongeveer. Ten tweede: saahaai! Een pupje wil dingen ondernemen! Tussendoor slaapt hij wel. Maar hij wil regelmatig naar buiten, of spelen. En nu zit hij opeens de hele dag (8,5 uur) én waarschijnlijk ook 's nachts (7 - 8 uur) alleen. 16 uur per dag! Zelfs als hij 's nachts bij jullie mag, spelen jullie dan niet met hem. Wat moet hij doen met al die tijd? Binnen zitten, of zelfs in de tuin, verveelt al snel. Dus de bank kapot maken, de plinten van de muur aftrekken en gaten graven zijn dan helemaal geen onlogische gevolgen. Om deze tijd door te kunnen komen, zou je kunnen proberen deels vanuit thuis te werken, halve dagen te werken of een (liefst fulltime) oppas te regelen. Zo kan je hondje langzaam wennen aan het langer ophouden van zijn behoefte en is hij niet de hele dag alleen.
In al deze tijd kun je je hondje langzaam aan aanleren om alleen te zijn. Geen enkele hond kan in één keer van nooit alleen naar pats boem, 5 keer in de week 4 uur per dag alleen. Op een gegeven moment kun je dan overstappen naar zelf fulltime werken en midden op de dag een uitlaatservice die je hond een uurtje mee neemt, zodat hij lekker kan rennen en spelen met andere honden. Dan is hij lekker voldaan als hij weer alleen thuis zit.
 
Dus ja, het kan. Maar om de hond en jezelf gelukkig te houden, zul je er veel voor over moeten hebben. Als de hond niet gelukkig is, kan hij allerlei vervelende gewoontes gaan ontwikkelen, zoals extreme waaksheid, agressie, hard trekken aan de riem, sloopgedrag, noem maar op. 
Bedenk je of je bereid en in staat bent om al deze aanpassingen te maken voor een hond die er nog lang niet is. Zorg dat je een ras uitkiest dat bij je past, van een goede fokker (zie de pagina 'herken de foute fokker' om de slechtste fokkers er al uit te halen. Je wilt toch niet dat de moeder van jou hondje in een oostblokland uitgebuit wordt en dat je hondje een slecht begin van het leven heeft en allerlei ziektes blijkt te hebben?). Als je het goed aan wilt pakken, kan het zomaar 2 jaar of langer duren voor je een hondje hebt. Een ouder hondje adopteren kan natuurlijk ook. Je hebt dan minder problemen met zindelijkheid maar zult nog steeds het alleen zijn aan moeten leren en mogelijk heeft deze hond andere problemen waar je aan moet werken.
 
Ben je bereid zo ver te gaan voor je hond? Dan krijg je er heel veel moois voor terug! "

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Vera! 

Niets aan toe te voegen

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik werk ook fulltime en ondertussen 3 honden.

Kzal wel ver bovengemiddelde intelligente honden, want allen zijn zindelijk, vernielen niets, vertonen geen probleemgedrag, zijn wel opgevoed... Kunnen heel veel honden van baasjes die ganse dag thuis zitten nog van leren feitelijk. "

 Dacht dat die van jou, op eentje na, allemaal buiten in een kooi opgesloten worden als je weg bent? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is misschien een wat oudere hond geen optie voor je, juist omdat je eerst verlof neemt willen jullie weer gaan werken, dan kan de herplaatser aan jullie wennen en jullie aan de hond, een wat oudere hond is net wat anders dan een pup...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik werk ook fulltime en ondertussen 3 honden.

Kzal wel ver bovengemiddelde intelligente honden, want allen zijn zindelijk, vernielen niets, vertonen geen probleemgedrag, zijn wel opgevoed... Kunnen heel veel honden van baasjes die ganse dag thuis zitten nog van leren feitelijk. "

 Geweldig, boven gemiddelde intelligente honden, zijn ook de pups gelijk zinderlijk, en kunnen ze het ophouden vanaf 8 weken als ze de hele dag alleen zijn....? Topicopener geeft aan vanaf 8 uur tot half vijf.....in de namiddag..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik werk ook fulltime en ondertussen 3 honden.

Kzal wel ver bovengemiddelde intelligente honden, want allen zijn zindelijk, vernielen niets, vertonen geen probleemgedrag, zijn wel opgevoed... Kunnen heel veel honden van baasjes die ganse dag thuis zitten nog van leren feitelijk. "

 Beetje kinderachtig van je Maart....heel veel honden zitten de ganse dag alleen schrijf je, en daar kunnen ze van jouw honden leren hoe ze zich moeten gedragen......hoge intelligentie, mijn honden hebben die nog veel meer, waarom ? Mijn honden genieten samen met mij van hun vrijheid, zijn ook zinderlijk, nimmer wat gesloopt en zijn goed opgevoed....honden die een lage intelligentie hebben leggen zich er bij neer, hoog opgeleide honden, zoals die van mij.....hebben aangegeven dat ze niet de hele dag/dagen alleen willen zijn...hoeven ze niet eens want ik ben er voor mijn honden...niet zo kinderachtig doen Maart....als jij er niet bent, al is het de hele dag, zitten ze bij jou in de kennel, wat moeten ze dan met hun hoge intelligentie.!!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Dacht dat die van jou, op eentje na, allemaal buiten in een kooi opgesloten worden als je weg bent?  "

 



Ja, waarin ze niets slopen, geen behoeftes in doen, niet voor lawaai hinder zonder.. . Geen verschil met een huiskamer op dat vlak hoor. Behalve dat ze meer prikkels krijgen. Hoeft geen doek overheen om ze 'veilig te laten voelen'

@willemijn: nee, honden met baasjes die ganse dagen thuis zijn, kunnen er nog wat van leren. Hoeveel topics zijn hier van degelijke baasjes met vragen omtrent probleemgedrag?
Net nog kwam iemand hier de winkel binnen. Hond heeft op 3 plaatsen geplast... Daar denken de mijne niet aan hoor.

En je mag mijn honden gerust dom en emotieloos noemen hoor, dat raakt me niet ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Ja, waarin ze niets slopen, geen behoeftes in doen, niet voor lawaai hinder zonder.. . Geen verschil met een huiskamer op dat vlak hoor. Behalve dat ze meer prikkels krijgen. Hoeft geen doek overheen om ze 'veilig te laten voelen'

@willemijn: nee, honden met baasjes die ganse dagen thuis zijn, kunnen er nog wat van leren. Hoeveel topics zijn hier van degelijke baasjes met vragen omtrent probleemgedrag?
Net nog kwam iemand hier de winkel binnen. Hond heeft op 3 plaatsen geplast... Daar denken de mijne niet aan hoor.

En je mag mijn honden gerust dom en emotieloos noemen hoor, dat raakt me niet ;-) "

 Nee het raakt je niet, maar je begon er zelf over...om anderen er van te laten doordringen dat je hoge intelligente honden hebt, vandaar mijn berichtje...en het ging toch over een pup en niet over volwassen honden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Laat maar ;-) je snapt het niet.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  

Ja, waarin ze niets slopen, geen behoeftes in doen, niet voor lawaai hinder zonder.. . Geen verschil met een huiskamer op dat vlak hoor. '

 ;-) "

 Sorry voor alleen het kleine stukje te quoten, maar....

ik lig plat van het lachen 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  

Ja, waarin ze niets slopen, geen behoeftes in doen, niet voor lawaai hinder zonder.. . Geen verschil met een huiskamer op dat vlak hoor. Behalve dat ze meer prikkels krijgen. Hoeft geen doek overheen om ze 'veilig te laten voelen'

@willemijn: nee, honden met baasjes die ganse dagen thuis zijn, kunnen er nog wat van leren. Hoeveel topics zijn hier van degelijke baasjes met vragen omtrent probleemgedrag?
Net nog kwam iemand hier de winkel binnen. Hond heeft op 3 plaatsen geplast... Daar denken de mijne niet aan hoor.

En je mag mijn honden gerust dom en emotieloos noemen hoor, dat raakt me niet ;-) "

 Maar nu vergelijk je twee uitersten met elkaar. Er is ook een middenweg. Mijn honden zouden perfect van smorgens tot savonds alleen kunnen zijn zonder probleem gedrag te vertonen maar ik wil dat niet en ben er ook zeker van dat mijn honden dat fijn vinden dat ze niet van smorgens tot savonds elke dag alleen zitten. Wij hebben nu wel geluk met onze jobs hoor dat moet ik ook toegeven. 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Ik zou er zelf niet voor kiezen als wij beiden fulltime buitenshuis werkten. Voordat je de hond daadwerkelijk in huis hebt lijkt het allemaal een stuk makkelijker dan het is. Naast dat je 100% zeker moet weten dat je aan de hond- en jullie eigen behoeften kan voldoen ga je denk ik op een gegeven moment met een schuldgevoel zitten. Een hond is een roedeldier en als je eenmaal ziet hoe gelukkig hij is als bij jullie mag zijn dan ga je denk ik met een brok in je keel naar je werk. Dat zou ik persoonlijk hebben. 

Een pup moet ontdekken, leren en socialiseren. Ik denk dat hij veel gaat missen als hij 5 dagen per week alleen thuis zit. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Nee ik vind het niet eerlijk naar je hond toe. Allebei voltijd werken, en die hond in zijn eentje. Sowieso vind ik een hond echt een hele werkdag alleen laten (zondag opvang of uitlaatservice) een no go.

Denk aan andere oplossingen. Allebei een dag minder werken bijvoorbeeld of dag opvang of een hond van een ander af en toe uitlaten in weekenden etc.

Volgende forumvraag: Husky informatie gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^