52 weeks of Kiwi - week 8

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Sinds 27/12/2017 is ons gezinnetje uitgebreid met een kleinkees puppy, Kiwi! Kiwi komt uit een particulier gezin, dus niet bij een broodfokker, dat vonden we heel belangrijk. Zijn mama is een witte kleinkees, de papa een zwarte kleinkees. Uit zijn nestje kwamen nog twee andere reutjes (zie foto's onderaan).

Ondertussen is Kiwi een dikke week bij ons en hij doet het hartstikke goed. Hij is nu 8 weken! De eerste dagen had ik het best moeilijk, de puppy blues, en heb ik meermaals tegen de schouder van mijn vriend gehuild omdat ik dacht dat ik geen goede puppy mommy was, Kiwi enorm veel beet, ik ondertussen enorm ziek en vermoeid was e.d. Ondertussen is het bijten van Kiwi wat aan het afnemen, begint het zindelijkheidsproces te lopen en voel ik me mentaal ook een pak beter!  Daarnaast staan zijn oortjes sinds vandaag volledig naar omhoog, en zijn ze niet meer omgeplooid!

Daarnaast heeft Kiwi ondertussen al drie keer Chacha ontmoet, mijn dwergkees die bij mijn moeder woont, omdat ze hem niet wou afgeven toen ik verhuisde . Chacha is enorm terughoudend en heeft schrik van andere honden, wat zich soms uit in grommen, maar naar Kiwi heeft hij dit nog niet echt gedaan. Spelen zit er jammer genoeg wel niet in, daar is Chacha echt te onwennig voor bij Kiwi. Mochten jullie hierrond nog tips hebben, shoot!

Overmorgen gaan we voor het eerst naar de puppygewenningsklas, een soort van voorloper voor de normale puppylessen tot dat meneer al zijn inentingen heeft gehad. Ik kijk hier enorm naar uit. Ik hoor toch best vaak dat dit de band met je pupje nog enorm verbeterd en het is ook gewoon een ideale gelegenheid om nog extra tips en informatie te horen te krijgen van de instructeurs.


Hieronder enkele foto's van onze cutie:

 

 

 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat een leuk hondje! Ik volg graag mee. Hier in huis woont een kruising keeshondje 

.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat leuk! Ik volg!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Nu pas gezien maar wat mooie foto's mooi hondjes succes  

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een leuke pup, gefeliciteerd en veel geluk samen.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Veel geluk samen! 

 

Super leuk hondje! 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Wat een schatjes!! Wij volgen 

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Dankjewel allemaal!

 

Kiwi is ondertussen al een paar dagen 9 weken oud, hoera, en ik ben ondertussen volledig over mijn puppy blues, nogmaals hoera! Kiwi heeft zijn eerste les in de hondenschool achter de rug. Dit was geen succes, hij werd door een andere pup zéér hard aangepakt en de begeleider liet de andere pup eigenlijk gedurende een lange tijd gewoon zijn gang zijn. Hij was er echt niet goed van!

 

Thuis doet hij het heel goed. De afgelopen dagen is er telkens nog één accidentje in huis geweest, en gisterennacht heeft hij voor de eerste x aan één stuk doorgeslapen. Vannacht werd meneer wel even wakker omdat hij knuffeltjes wou . We gaan nu +- elke 45 min à een uur met hem naar buiten, en dit loopt dus goed.

 

Het alleen blijven proberen we te oefenen. Vorige zaterdag hadden we een ultieme test en gingen we voor een halfuurtje naar de Colruyt. Meneer was toen echter zo uitgeput van de puppyles dat hij gedurende de hele tijd dat we weg waren heeft geslapen  Hij had niet eens door dat we weg waren!  

 

Bijten naar ons doet hij jammer genoeg nog altijd. We hebben al zoveel verschillende dingen geprobeerd om hem duidelijk te maken dat dit niét oké is, kauwspeeltjes voorzien, aan hem geven wanneer hij ons bijt, 'nee' of 'auw' zeggen en weg gaan, ... maar onze vingers/gezichten/haar/armen/voeten/... blijven toch de leukste dingen om in te bijten.  Tips zijn nog altijd zééééker welkom!

 

Al bij al doet onze Kiwi het dus wel echt goed. Hij ziet er ook steeds ouder uit haha, het gaat zo snel voorbij! Hij weegt ondertussen al net iets meer dan 2kg. Nu zaterdag krijgt hij zijn tweede vaccinatie, ik ben eens benieuwd!   

 

Volgende forumvraag: Plast in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^