Lotus geknipt en gekapt. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Je hebt gelijk, het gaat veel beter. Gisteravond had ze al nergens meer last van, het is gissen waar ze eergisteren last van had maar het zal heel goed een combinatie van de narcose en de cm/sm kunnen zijn geweest. Ik heb begrepen dat narcose de cm/sm klachten versterkt maar gelukkig gaat het nu weer goed. "

Fijn! Misschien een combinatie inderdaad 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Ik hoop ook dat de cm/sm bij Lotus niet erger word het is nu goed onder controle ze reageert goed op de Gaba. Ze werd er alleen de eerste tijd wat suf van maar nu valt dit alles mee. 
Lotus lijkt alleen s,avonds nog wel eens last te hebben van hoofdpijn en dit is zeker niet iedere dag het geval dus eigenlijk doet ze het goed. Ik zal eens gaan noteren hoe vaak ze echt last heeft om er zeker van te zijn dat de Gaba voldoende is.
Het is zoals je zegt, bij duidelijke symptomen bied de scan ook voor mij geen toegevoegde waarde. Lotus heeft geen neurologische uitval, ze zwabbert niet tijdens het lopen en springt zonder problemen op de bank. Haar symptomen (lucht krabben, met haar kop in kussens duwen, af en toe lijkt het net of er vliegjes rond haar kop vliegen, ze hapt er niet naar maar volgt ze wel met haar ogen, dit heeft ze nog niet zo lang en ze heeft bij pijn last van licht) duiden volgens mij vooral op hoofdpijn. Ik denk bij haar dus vooral aan Chiari malformatie al kan Syringomyelie natuurlijk ook niet worden uitgesloten.
Ik had dit gevoel na de tweede echo van Balou zijn hartafwijkingen ook al, ik ben toen gestopt met de echo's. Ik zie wel hoe het verloop gaat, dit hoef ik niet zo nodig twee keer per jaar te zien op een voor Balou belastende echo en traumatische autorit. Je hebt het hoe triest ook toch niet in de hand en dit is bij Lotus net zo.
Ik wil Lotus zo weinig mogelijk onder narcose hebben, hierom alleen al wilde ik geen scan voor haar. Ik wist dat de gebitsreiniging er aan zat te komen en dit vond ik belangrijker dan de scan dus geen narcose voor Lotus of het moet echt niet te vermijden zijn. "

 

Helaas is CM/SM progressief. Bij de ene hond gaat het sneller dan bij een andere.

 

Iedere hond ervaart de ongemakken en pijnen door CM/SM op een andere manier en laat andere symptomen zien. Ook de werking van medicatie is bij iedere hond met CM/SM anders. Dit maakt de behandeling zeer complex. Iedere eigenaar moet voor zichzelf uitmaken welke medicatie bij zijn/haar hond het beste aanslaat. Naarmate de progressie van deze aandoeningen vordert, zal steeds de medicatie aangepast moeten worden. Geef je de Gabapentine 3 x daags/om de 8 uur?

 

Ca. 2011 werd vastgesteld door o.a. dr. Clare Rusbridge, gepromoveerd op CM/SM bij Cavaliers, dat alleen CM dezelfde ongemakken en pijnen geeft als de combinatie CM/SM. Ik weet nog goed dat in die tijd een Cavalier een MRI had ondergaan in Best. Men beweerde dat de hond met "alleen" CM geen medicatie nodig had, terwijl de hond volgens de eigenaar duidelijk last en pijn had. Daar is men toen snel op teruggekomen.

 

Lotus heeft veel meer last van de narcose gehad door CM/SM en heeft een langere tijd nodig om hier van te herstellen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Lotus krijgt de Gaba ongeveer om de vijf uur maar ik kan het wel om de acht uur gaan geven als dit een betere verdeling is, en rond half zes de Pea. De dierenarts heeft niet meer gezegd dan drie keer per dag geven.

 

Overdag gaat het in het algemeen wel goed, de klachten komen veelal s, avonds hierom krijgt ze bij de laatste Gaba Pea Pure. Op deze combinatie doet ze het goed, ik heb ook CBD olie geprobeerd maar dit werkt niet voor Lotus.

 

Ik wist niet dat alleen CM dezelfde ongemakken en pijnen geeft als de combinatie CM/SM, weer wat geleerd maar of ik hier zo blij mee ben. Maar voor nu gaat het op de medicijnen goed met Lotus, als ik zo op de cm/sm Face Book pagina lees (wat een trieste gevallen en verdriet kom je daar tegen) is dit lang niet altijd het geval, arme hondjes.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Clare heeft haar cm/sm medicatie protocol weer uptodate gemaakt. Laat dit ook aan je behandelend dierenarts zien

 

https://cavalierhealth.org/sm2.htm

 

ik heb veel honden die lijden aan cm/sm gezien o.a. die van mijzelf. Er staan you tube filmpjes op internet van honden met cm/sm aanvallen, waar bij het zien de tranen je in de ogen springen. Er zijn ook eigenaren die hun honden aangedaan door cm/sm veel te lang laten lijden. Ik vraag me dan af: komen deze honden niet bij dierenartsen en grijpen die niet in. Het blijkt dat er nog steeds dierenartsen zijn die cm/sm niet herkennen ondanks alle publiciteit ook in hun vakbladen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Clare heeft haar cm/sm medicatie protocol weer uptodate gemaakt. Laat dit ook aan je behandelend dierenarts zien
 
https://cavalierhealth.org/sm2.htm
 
ik heb veel honden die lijden aan cm/sm gezien o.a. die van mijzelf. Er staan you tube filmpjes op internet van honden met cm/sm aanvallen, waar bij het zien de tranen je in de ogen springen. Er zijn ook eigenaren die hun honden aangedaan door cm/sm veel te lang laten lijden. Ik vraag me dan af: komen deze honden niet bij dierenartsen en grijpen die niet in. Het blijkt dat er nog steeds dierenartsen zijn die cm/sm niet herkennen ondanks alle publiciteit ook in hun vakbladen.
  "

Ik heb het link even opgeslagen en heb het er met mijn dierenarts over als ik bij hem ben.

Ik vermoed dat veel dierenartsen nog steeds denken dat het een aandoening is die voornamelijk bij de cavalier voorkomt. Ik denk dat veel hondjes lijden omdat veel baasjes ook geen idee hebben dat dit bij veel meer kleine rassen speelt.

Een geluk dat mijn dierenarts hier wel van wist en het serieus neemt.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies


 
Kokoswater met bakpoeder spreekt mij wel aan. Je kunt de tanden ook met kokosolie poetsen. Bakpoeder = natrium bicarbonaat, hetgeen van nature in het speeksel aanwezig is. Dit heeft een zelfreinigende functie.
 

Wel oppassen met bakpoeder voor het glazuur. Anders ben je nog verder van huis.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wel oppassen met bakpoeder voor het glazuur. Anders ben je nog verder van huis. "

Bedankt voor je reactie.

Ik zal niet snel met bakpoeder poetsen maar door het water valt het denk ik wel mee. Het trekken van de kiesjes is nu vier weken geleden dus de wondjes en tandvleesontsteking zullen zijn geheeld. Ik ga nu opnieuw beginnen met proberen de tandjes te poetsen. Ik heb haar een paar keer op mijn vingers laten knagen zodat ze went aan mijn vingers in haar bek en dan begin ik met de vinger tandenborstel.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

De honden genieten nog even van het buiten zijn in hun ren. Aan het eind van de maand maak ik de ren schoon en dan gaat hij schoon en droog naar binnen om volgend voorjaar op een schaduwrijk plekje te worden neergezet.

548070.jpg

Zodra het bewolkt en droog is gaan de honden in de ren. Ze vinden het heerlijk om te kijken wat er allemaal verderop in de straat gebeurt. 

548071.jpg

Koe Lotus kan het niet laten om gras te eten.

548072.jpg

Om dan de lange grasspriet niet weg te kunnen krijgen.

548073.jpg

Nog zo'n herkauwer.

548075.jpg

Nemo zit veilig in zijn ren. Ik ben blij dat hij een binnenkat is met al dat zware bouwverkeer dat hier nu rondrijd.

548074.jpg

HELP, er hangt iets aan mijn poot.laughing Lotus verzet geen poot meer als er iets op of over haar poot hangt voordat ik het er af heb gehaald.

548076.jpg

Balou gluurt naar de bouwvakkers, af en toe blaft hij even als er één te dicht bij komt.

548077.jpg

Lotus speelt met een balletje.

548078.jpg

Balou met zijn grijze snuitje zit het allemaal even rustig te bekijken. Af en toe wil hij nog wel even spelen maar spelen word toch duidelijk minder.

548079.jpg

Lotus geniet. Ik maak me wel zorgen over de hoofdpijn die ze door spelen en opwinding kan krijgen maar ze moet op haar nog jonge leeftijd van vier jaar toch ook gewoon hond kunnen zijn. Gelukkig is het goed gegaan en gaat het ook alweer een paar dagen goed, ik vermoed dat het koelere weer ook beter voor Lotus is de zon is dit in ieder geval niet.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

548120.jpg

Oppashond Loca tijdens het honden zwem uurtje in het zoutwaterbad, Zijlbad (ik dacht het enige zoutwaterbad die we nog hebben in Nederland). Op de laatste dag dat het zwembad open is opent het net als vele andere zwembaden hun deuren voor honden met hun baasjes. Loca is net als Mowgli geen echte zwemmer maar in het water zijn vind ze heerlijk zolang ze maar grond onder haar poten voelt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

oh wat leuk, ging Loca er uit zichzelf in?

 

Vroeger was in Schiedam ook een zoutwaterbad, maar geen idee of dat er nog is.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" oh wat leuk, ging Loca er uit zichzelf in?
 
Vroeger was in Schiedam ook een zoutwaterbad, maar geen idee of dat er nog is. "

Geen idee of Loca er uit zichzelf in ging maar ik vermoed van wel, ze komt ook wel in een zwemplas waar ze ook zelf in gaat zo lang ze maar grond onder haar poten voelt.

 

Ik had begrepen dat er alleen nog een zoutwaterbad in Loppersum is maar ik kan dit mis hebben. Ik las dat het ieder jaar opnieuw een gedoe is om het bad open te houden door een gebrek aan vrijwilligers.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Balou en Lotus in de zandbak bij ons voor het huis.

548403.jpg

Ze zijn de riolering aan het leggen en hierna is de weg aan de beurd dus ik zal nog wel even met een zandbak voor de deur zitten.

548402.jpg

Hij gaat altijd op zoek naar het hoogste punt om te plassen.

548404.jpg

En nu?

548406.jpg

Balou vind al het zand wel leuk. Hij vind het heerlijk om op de bulten zand te klimmen, in het weekend is hij tot zijn borst in het door de regen bijna drijfzand geworden zand gezakt. Zijn kop op dat moment was onbeschrijfelijk, dit had hij niet verwacht.

548405.jpg

Lotus heeft moeite om haar weg te vinden.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Herfst. Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier geschreven heb. Het gaat rustig zijn gangetje met de honden, geen echte bijzonderheden. 

 

Lotus heeft wel zo af en toe s'avonds hoofdpijn waarvoor ik haar nu op zo'n moment Metacam mag geven. Ze krijgt standaard drie keer daags Gabapentine maar als ze ondanks dit toch hoofdpijn kreeg kon ik haar alleen Pea-Pure geven maar dit leek niet meer voldoende te helpen. Metacam helpt wel maar ik was bang voor maagproblemen en was hierom met de Metacam gestopt niet wetend dat je dit ook rustig zo nodig kunt geven. Lotus haar anaalklieren zijn door de dierenarts geleegd. Het is al een tijdje geleden dat dit voor de laatste keer was gebeurd maar nu had ze er toch weer last van en was het echt weer nodig. Hopelijk blijft het nu een tijd goed gaan, ze krijgt nog steeds Glandex en hier ga ik gewoon mee door.

 

Met Balou gaat alles zijn gangetje. Hij doet het voor een hondje met zijn afwijkingen heel goed. Hij hoest de ene dag meer dan de andere maar toch lijkt dit al lange tijd stabiel te zijn.

Ik hoop dat het nog tijden op deze manier door gaat, even geen zorgen om de honden.

548970.jpg

Balou gluurt of er nog iets op tafel is blijven liggen maar hij zal nooit iets van de tafel pikken.

548972.jpg

Lotus kijkt hoe Nemo zijn nagels slijpt.

548971.jpg

548974.jpg

548973.jpg

Portretten van de honden en kat.

548969.jpg

Zo af en toe wil Nemo wel even spelen.

548966.jpg

Herfst wandeling met Lotus.

548967.jpg

548968.jpg

De kleuren waren vanmorgen prachtig in het bos. Het zonnetje scheen maar inmiddels is de lucht weer grijs.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

En dan is het bijna kerst en moeten de honden en kat er aan geloven, kerstfoto's.laughing

Ze vonden het maar niets, kat Nemo dreigde met zijn nagels toen ik met de kerstmuts aan kwam zetten en Balou liet zijn tanden zien (van het laatste is geen woord gelogen). De kerstsfeer was dus ver te zoeken alleen Lotus werkte nog enigszins mee. 

549661.jpg

Nee hé, is het alweer zo ver.

549663.jpg

Zeg jij nu ook eens iets, kan het nog erger?

549664.jpg

Ja dus.

549662.jpg

Uit de buurt blijven MIJN kersthond !!

549665.jpg

Aan die rare muts ben ik ontkomen maar dit vind ik wel interessant.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Naaah foto drie kijkt Balou wel van "JESUS!, Nou vooruit dan" lol Hoeveel snoeppies zijn er aan te pas gekomen? hahaha tongue-outinnocent

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha de gezichten van de honden spreken boekdelensealed

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Naaah foto drie kijkt Balou wel van "JESUS!, Nou vooruit dan" lol Hoeveel snoeppies zijn er aan te pas gekomen? hahaha "

Tijdens het fotograferen geen één anders worden ze helemaal hysterisch, na afloop wel een paar.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" haha de gezichten van de honden spreken boekdelen "

Het zijn net mijn kleinkinderen, die rennen ook hard weg als ze mijn camera zien.laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Het zijn net mijn kleinkinderen, die rennen ook hard weg als ze mijn camera zien. "

haha

 

Jenna is ook zo, je krijgt haar gewoon nooit goed op de foto, meteen snel wegkijken, of omdraaien, of wegrennenhp-angel

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" haha
 
Jenna is ook zo, je krijgt haar gewoon nooit goed op de foto, meteen snel wegkijken, of omdraaien, of wegrennen "

Dat is hier net zo, of er ligt eentje schattig en als ik dan mijn camera pak zijn ze er als de kippen bij en is het leuke moment dus weer voorbij.

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Geen idee wat er mis is gegaan maar ik heb een paar dagen geleden een update geplaatst i.v.b. met Lotus haar verjaardag maar die blijkt verdwenen te zijn dus hierbij dan nog maar een keer.laughing

 

Lotus is inmiddels (de tweeëntwintigste) jarig geweest, vijf jaar is ze wat gaat het snel. Haar cadeautje bestond uit een dierenartsbezoekje voor het knippen van haar nagels. Op haar echte cadeau, een hondenpuzzel moest ze nog even wachten die was er nog niet i.v.b. met de drukte bij de bezorgdiensten. De volgende dag is de puzzel alsnog gekomen en kon ze er mee spelen, ze vind puzzelen leuk als het maar niet te lang duurt dan moet ik haar helpen anders is de lol er voor haar af en gaat ze er bij weg. Balou vind puzzelen ook erg leuk, hij is er beter in als Lotus en ook heeft hij meer geduld, zelfs kat Nemo vind puzzelen leuk.

549774.jpg

549812.jpg

Wat moet ik hier nu weer mee?

549814.jpg

Balou stort zich gelijk op de puzzel.

549813.jpg

Met een beetje hulp begrijpt Lotus wat de bedoeling is.

549815.jpg

Balou heeft geen uitleg nodig, die vind zonder hulp de koekjes.

 

Lotus was vanaf kerstavond niet zichzelf, ze wilde niet eten en liep in huis ook wat stijfjes met haar achterpoten. Met de kerstdagen kreeg ik er met moeite haar medicijnen in, eten wilde ze niet. Na de kerst ben ik met haar naar de dierenarts geweest, het bleken voor de zoveelste keer volle op spanning staande anaalklieren. De dierenarts heeft de klieren geleegd maar ze vermoede dat Lotus ook last heeft van een virus en keelpijn. Als ze niet opknapt moet ze terugkomen, gisteren heeft ze voornamelijk geslapen maar vandaag heeft ze weer normaal gegeten. Het gaat dus weer de goede kant op, ze slaapt nog veel maar het lijkt er toch op dat de pijn van de op spanning staande anaalklieren de reden van het niet lekker zijn is geweest.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd nog met Lotus. Leuke cadeaus gehad haha vooral het nagelknippen. Die puzzel had ik ooit ook eens voor Jenna gekocht toen ze hier net was.

 

Hopelijk is Lotus weer snel opgeknapt, normaal weer eten is alvast een goed teken.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het ziek zijn van Lotus kreeg nog een staartje, een dag nadat de anaalklieren waren geleegd wilde ze weer niet eten en was ze misselijk, spuugde en ze had buikpijn. De da dacht aan een maag/darm infectie Lotus heeft iets tegen het spugen en speciaal blikvoer (Pro Plan cn convalescence) gehad, ze heeft het één keer gegeten en toen waren we weer bij af.

In een helder moment heb ik de PH van haar urine gemeten, die bleek veel te hoog. Een dag later zaten we dus weer bij de dierenarts, Lotus bleek idd ook nog een fikse blaasontsteking te hebben. Ze heeft een injectie met antibiotica en een kuur antibiotica gehad en ze moest ook door gaan met de tabletten tegen de misselijkheid en het dieetvoer. Tot gisteren ging het nog wat op en neer, soms wel wat willen eten maar vooral niet willen eten, ik werd er gek van. Lotus is maar klein en weegt 2.5 kg dus ze kan niet veel missen maar gisteren heeft ze gewoon gegeten, wel eenden vleesworst van Wolf of the wilderness maar als ze maar iets geschikts binnen krijgt. Vandaag krijgt ze nog antibiotica en dan zit de kuur er op, hopelijk eet ze dan ook beter want ik heb het vermoeden dat ze ook wat misselijk word van de ab. Lotus is trouwens wel gewoon alert en geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurd wel slaapt ze wat meer dan normaal. Even afwachten hoe het volgende week gaat en urine ter controle naar de da brengen.

550052.jpg

Toen de rollen nog omgekeerd waren en Balou achter Lotus aan zat.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Ik ben gisteren met mijn dochter, mijn kleinkinderen en hond Loca naar het natuurgebied Appelbergen bij Glimmen geweest voor een wandeling. Ik geniet altijd van Loca, ze doet mij zo aan Mowgli denken wat niet raar is ze zijn de zelfde kruising. Wel zijn ze anders van karakter, Mowgli negeerde andere honden terwijl Loca het heerlijk vind om samen te spelen. Mowgli was wat eenkennig en wantrouwend terwijl Loca een vrolijke open hond is, wel hebben ze beiden het bij elkaar willen houden van de roedel in zich, een echt herder dingetje. Het is toch wel heel fijn dat ik de kans heb om ook met een grote hond samen dingen te ondernemen. Maar het overtuigt mij ook nog steeds dat ik de enige juiste keuze heb gemaakt door voor een kleine hond (Lotus) te gaan na het overlijden van Mowgli.

550079.jpg

Heerlijk door de modder ploeterend.

550080.jpg

Even kijken waar iedereen is.

550081.jpg

Loca en takken, ze zal en moet ze uitgraven.

550082.jpg

De takken moeten mee hoe groot ook.

550084.jpg

Modderpoten.laughing

550085.jpg

Loca in het licht van de bijna ondergaande zon.

550086.jpg

Modderpoten. Soms was er maar één weg en dat was dwars door de modder heen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een mooie foto`s vooral die waar het licht zo mooi op Loca valt, mooie hond ook.

 

Hopelijk nu de blaasontsteking aangepakt wordt, knapt Lotus weer snel op, zo sneu als ze wat mankeren. Gelukkig dat ze wel alert is enzo, dat lijkt me een goed teken. Beterschap!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Mooi Marga! 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" wat een mooie foto`s vooral die waar het licht zo mooi op Loca valt, mooie hond ook.
 
Hopelijk nu de blaasontsteking aangepakt wordt, knapt Lotus weer snel op, zo sneu als ze wat mankeren. Gelukkig dat ze wel alert is enzo, dat lijkt me een goed teken. Beterschap! "

Ze heeft vandaag weer normaal gegeten, ik vermoed dat ze wat misselijk van de ab werd. Ze was vanmorgen Balou ook weer aan het uitdagen dus het ziet er naar uit dat ze het achter de rug heeft.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Mooi Marga!  "

Bedankt Ientje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ze heeft vandaag weer normaal gegeten, ik vermoed dat ze wat misselijk van de ab werd. Ze was vanmorgen Balou ook weer aan het uitdagen dus het ziet er naar uit dat ze het achter de rug heeft. "

gelukkighp-thumbsup

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Het blijft aanmodderen met Lotus. Gisteren wilde ze weer niet eten en had ze duidelijk pijn, ze was onrustig en ging steeds verliggen. Ik heb weer een afspraak bij de dierenarts gemaakt, ik dacht aan blaasontsteking of weer overvulde anaalklieren. Omdat Lotus geen symptomen (sleeën) van overvulde anaalklieren had richtte de dierenarts zich op de blaasontsteking die ze wel weer blijkt te hebben. Er zat veel bloed in de urine maar de ph was wel netjes 6.5 het zelfde als mijn ph stickje thuis aangaf. Ze kreeg al pijnstilling waar ze mee door moet gaan en ze krijgt nu een andere antibiotica. Als na de kuur nog steeds bloed in de urine zit wil de arts een echo van Lotus haar blaas maken om te kijken of daar misschien iets mis is.

Ik hoop dat ze snel weer de oude is.

 

Ondanks de blaasontsteking vermoed ik dat Lotus toch ook last van overvulde anaalklieren had. Gisteravond stonk ze zo erg dat ik vermoed dat de anaalklier zichzelf geleegd heeft, dit is ook al een keer eerder gebeurd. Ze stinkt nu in ieder geval niet meer.

 

Omdat de problemen met de anaalklieren al erg lang spelen ga ik Lotus een paar maanden KVV te eten geven, om te kijken of dit iets doet. Ze zeggen dat de ontlasting er harder door word wat positief voor de klieren is en dat het ook goed is voor het gebit. Vanmiddag ga ik even informeren bij een dierenwinkel en neem ik gelijk wat mee. Als ze het lust bestel ik een grotere hoeveelheid maar voor een hondje van 2.5 kg heb ik niet zo veel op voorraad nodig.

 

Het is niet allemaal kommer en kwel hier. Gisteravond had Balou raar gedrag waar ik me in de eerste instantie een beetje bezorgd om maakte, hij heeft toch hartfalen al doet hij het goed. Hij wilde niet zoals altijd naast mij op de bank liggen maar in zijn bench. Na hem een paar keer bij mij te hebben geroepen waarna hij niet wist hoe snel hij weer in zijn bench moest komen heb ik hem er maar in laten liggen. Vanmorgen ontdekte ik waarom dit vreemde gedrag, meneer had een potlood uit het bos mee genomen. Ik had het ding de heenweg wel zien liggen maar dit was mij op de terugweg helemaal ontschoten. Balou niet, die heeft ongezien het potlood mee naar huis genomen en als een schat in zijn bench verstopt.laughing

Vanmorgen kwam ik het potlood aangevreten tegen, ik weet nu wel, wil Balou zijn bench niet uit dat ik even moet controleren wat hier de reden van is. Vroeger sleepte hij mijn sloffen nog wel eens zijn bench in maar tegenwoordig doet hij dit soort dingen niet meer, tot gisteren dan.laughing

550332.jpg

Ik heb een nieuw jasje voor Balou bij de Action gekocht, hij zit prima. Mijn schoondochter had mij er op geattendeerd. De honden hebben eigenlijk jasjes genoeg maar die passen alleen goed met een bepaalt tuigje er onder anders zijn ze iets te groot. Dit jasje past prima en is in het donker goed te zien, jammer dat het jasje dat Balou draagt de kleinste maat was hij is Lotus veel te groot.

550333.jpg

Maar ik heb ook een leuk handig jasje voor Lotus gevonden dus die komt ook niets te kort. 

pagina 15 van 21 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21
Volgende forumvraag: Hoeveel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^