Lotus geknipt en gekapt. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Gefeliciteerd Balou!
Maak er een echte verwendag van! "

Bedankt. Hij is gisteren zo verwent dat hij er vandaag van bij moet komen.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Hartelijk gefeliciteerd met Balou Marga nog heel veel mooie jaren erg mooi foto s  "

Bedankt.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat leuk die foto's vooral die met hun beren, waar ze elkaar aankijken is geweldig
 
Gefeliciteerd Balou, nog vele jaren! "

Bedankt.

Klopt, het is een leuke foto van een leuk moment. Lotus laat zich niet het kaas van haar brood halen door Balou, behalve als het tot een gemeende confrontatie komt dan kiest ze eieren voor haar geld. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat een leuke foto’s, gefeliciteerd met Balou!  "

Bedankt.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Balou zijn verjaardag ligt alweer een tijdje achter ons. Het gaat goed met de honden en ook met kat Nemo.

Zo af en toe heeft Balou wat meer plasmedicatie nodig omdat hij dan wat meer hoest maar op zich doet hij het heel goed.

 

Nu de zelfmedicatie zoals Pea Puur en CBD olie niet aansloegen word Lotus diagnostisch (zonder mri scan) behandeld voor sm/cm. Eerst kreeg ze Gabapentine en Metacam maar inmiddels ben ik gestopt met de Metacam omdat dit op de langere termijn toch wel belastend is voor de ingewanden. Het is uitproberen geweest met de dosering van de Gabapentine, eerst kreeg ze te veel en had ik een zombie in huis. Nu krijgt ze drie keer daags 1.5 milligram en dit gaat prima. Laatst had ik geen Gabapentine meer in huis, ik had een leeg doosje in de kast terug gelegd en dacht hierdoor dat ik nog had, niet dus. Dit soort dingen gebeurt altijd in het weekend, ze heeft toen twee keer Pea Puur gehad en dit was te merken, ze was erg onrustig en leek last te hebben. Toen ze een dag later weer Gabapentine kreeg had ze een dag nodig en toen ging het weer goed. Dit laat mij zien dat de medicijnen werken en ik moet zorgen dat ik ze altijd in huis heb.

 

Ik ben een paar weken geleden in het ziekenhuis beland met een TGA (totaal geheugenverlies). Ik handelde wel en heb mijn kinderen gebeld omdat ik waarschijnlijk voelde dat er iets niet in orde was. Omdat ik niets meer opsloeg ben ik blijven bellen tot de eerste bij mij was. Dit weet ik van mijn kinderen, zelf weet ik helemaal niets van deze periode omdat mijn geheugen niets meer opsloeg. Ik ben in het ziekenhuis opgenomen en heb de zorg voor de honden en kat drie dagen aan mijn kinderen uit handen moeten geven. Dit is dan ook gelijk het enige goede aan dit gebeuren, ik weet nu dat de verzorging van mijn dieren ook zonder mij gewoon door gaat.

546619.jpg

Balou en kitten Nemo, dat pootje van Balou.hp-heart De eerste dagen zat Nemo beneden in een grote bench die eerst hoog stond zodat er alleen naar elkaar kon worden gekeken maar die ik steeds lager neer zette totdat hij op de vloer stond en ze aan elkaar konden ruiken. 

546867.jpg

Balou, held op sokken op de vlucht voor kitten Nemo.

546865.jpg

Balou heeft een botje, tegen Lucky durfde hij wel. Lucky woont nu bij mijn dochter en haar gezin omdat hij graag naar buiten wilde en bij mijn dochter komt voornamelijk eigen verkeer waardoor hij veiliger naar buiten kan.

546866.jpg

Ze waren aan elkaar gewaagd.

Het matras staat in de kamer, ik heb in de tijd dat Mowgli ziek was bij haar beneden geslapen. Verdriet om het verlies van haar heb ik niet meer wel mis ik haar op momenten dat ik foto's van haar onder ogen krijg of door iets anders aan haar word herinnerd.

545786.jpg

hp-hearthp-heart

546868.jpg

Hier kun je toch alleen verliefd op worden? Ik in ieder geval wel.

546134.jpg

En de volwassen Nemo en ik ben nog steeds verliefd.

546097.jpg

Inmiddels is hij ook alweer zeven jaar.

545880.jpg

Balou en Lotus samen in de buitenren. Volgend jaar koop ik denk ik een kleine partytent over de ren, het word er nu bloedheet zodat ze er alleen s'morgens vroeg in kunnen.

546133.jpg

In dromenland. Lotus slaapt met haar ogen een stukje open, haar ogen schieten heen en weer en vaak zie je alleen het oogwit nog.

545791.jpg

Rare Loca (mijn oppas hond en hond van mijn dochter) heeft een beugeltje nodig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat heftig lijkt me dat die TGA. Is dat weer helemaal goedgekomen?

 

Vaak is het een hele zoektocht maar gelukkig dat de Gabapentine voor Lotus goed lijkt te werken.

 

Superleuke foto's van Nemo en de honden,  ook van lieve mooie Mowgli. Ja het gemis blijft en slaat af en toe weer plotseling toe op bepaalde momenten.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wat mooie Fotoos, fijn de update.

Verliefd op kat Nemo.  Prachtig is hij ook. Maar dat heb ik wel vaker gezegd. Als ik die Fotoos zie denk ik toch.... zal ik ook.... en zit ik te googlen op la Perm (Ike onze kat was een la Perm, niet verharende kattensoort) herplaatser. Gelukkig is er nooit eentje beschikbaar.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat heftig lijkt me dat die TGA. Is dat weer helemaal goedgekomen?
 
Vaak is het een hele zoektocht maar gelukkig dat de Gabapentine voor Lotus goed lijkt te werken.
 
Superleuke foto's van Nemo en de honden,  ook van lieve mooie Mowgli. Ja het gemis blijft en slaat af en toe weer plotseling toe op bepaalde momenten. "

Het was ook heftig en het heeft mij onzeker gemaakt, het gaat wel steeds beter. Er waren eerst wat verdikkingen op de hippocampus (het deel in de hersenen dat het geheugen opslaat) te zien op de mri, inmiddels zijn die wel weer weg. Maar mijn geheugen gaat nog steeds niet helemaal goed, hier krijg nog testen voor.

Ik ben ook blij dat Lotus goed op de medicijnen reageert, ik lees zo vaak negatieve verhalen over het verloop van deze aandoening. Maar ik weet dan ook niet hoe erg het bij Lotus is, alleen dat ze symptomen heeft en goed op de medicijnen reageert en meer hoef ik eigenlijk ook niet te weten.

Klopt, dat gemis zal denk ik ook nooit weg gaan.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Wat mooie Fotoos, fijn de update.
Verliefd op kat Nemo.  Prachtig is hij ook. Maar dat heb ik wel vaker gezegd. Als ik die Fotoos zie denk ik toch.... zal ik ook.... en zit ik te googlen op la Perm (Ike onze kat was een la Perm, niet verharende kattensoort) herplaatser. Gelukkig is er nooit eentje beschikbaar. "

Het blijft aanlokkelijk. Nemo heb ik ook in een opwelling besproken, Mowgli was een kattenjager ik had geen idee hoe het ging lopen. Gelukkig is het tussen die twee met een beetje geduld helemaal goed gekomen.

524557.jpg

Ik blijf dit een leuke foto vinden, Mowgli die Nemo een lebber geeft.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Marga wat een update maar fijn dat het goed gaat met je.

Je geen zorgen hoeft te maken als je even de zorg uit handen moet geven,je kinderen doen het prima.

Heerlijke foto's van je beestenbende.

En dat huis die ruikt naar hond.hp-thumbsup

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Marga wat een update maar fijn dat het goed gaat met je.
Je geen zorgen hoeft te maken als je even de zorg uit handen moet geven,je kinderen doen het prima.
Heerlijke foto's van je beestenbende.
En dat huis die ruikt naar hond. "

Ik ben ook blij dat ik nu weet dat alles goed komt als ik door omstandigheden niet voor mijn honden kan zorgen. Maar het is nog steeds zo dat ik de zorg alleen in geval van nood uit handen geef dus niet om b.v.b. een weekje weg te kunnen. Niet dat ik iets tegen baasjes heb die dit wel doen maar het is niets voor mij, ik ben het gelukkigst bij mijn dieren.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

547023.jpg

Zo lief, de kleine Lotus tijdens een wandeling.

Maar wat kan dit lieve hondje een krengetje zijn. Mijn broer en schoonzus waren hier gisteren gezellig op visite, door omstandigheden waren ze hier al lang niet geweest en had Lotus ze nog nooit gezien. Lotus was samen met Balou die een hekel aan andere mensen heeft zoals altijd als er visite is boven. Maar mijn schoonzus wilde Lotus graag zien dus ik heb haar naar beneden gehaald. Lotus ging te keer tegen ze en liet zich niet aanraken, ze kwam zelfs niet in hun buurt maar stond buiten hun bereik tegen ze te blaffen. Het kleine galbakkie liet zich echter ook niet door mij pakken, ze was niet te lokken zelfs niet met iets heel lekkers. Toen ik haar eindelijk met het rood op de kaken omdat ze helemaal niet luisterde te pakken had heb ik haar snel naar boven gebracht. Ik had dit vervelende gedrag niet van Lotus verwacht, wat een galletje kan ze zijn. Soms denk ik dat ze gedrag van Balou kopieert. 

 

Over twee weken krijgt Lotus een gebitsreiniging dus moet ze onder narcose wat ik altijd erg spannend vind, zeker bij een hondje waarvan het gewicht schommelt tussen de 2.2/2.5 kilo. Ik weet al een tijdje dat ze tandsteen heeft en dat dit behandeld zal moeten worden maar er was volgens de dierenarts geen haast bij. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en likt ze veel om haar bek en kauwt ze ook veel zonder iets in haar bek te hebben. Doordat ze zich niet goed in haar bek laat kijken weten we niet zeker hoe het gebit er buiten het tandsteen om uit ziet. Maar ik heb door haar gedrag het sterke vermoeden dat ze last van haar bek heeft en ik dacht een rot tandje naast het onder hoektandje te zien hierbij stinkt ze uit haar bek. Het was de bedoeling dat ik haar s, morgens vroeg bij de dierenarts afleverde en dan weer naar huis ging maar hier ga ik dus niet mee akkoord. Of ik blijf bij het in slaap maken of ik zoek een dierenarts waar dit wel bij mogelijk is. Nu mag ik er wel bij blijven en is ze als eerste aan de beurt. Ik begrijp hun en hun operatieprogramma ook wel maar ik heb mijn principes, ik blijf bij het in slaap maken. Donderdag over een week is ze aan de beurt dus ik heb nog even om aan het idee te wennen dat ze onder (gas)narcose moet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha ze kunnen je mooi voor aap zetten af en toe

 

Sterkte voor bij de narcose voor Lotus. Ja hoor ik wil er ook altijd bij zijn als een hond onder narcose gebracht wordt, en ook zo snel mogelijk als ze wakker worden.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Gisteren is het gebit van Lotus gereinigd, het was er erger aan toe als ik had verwacht, zeker omdat ik haar gebit altijd na laat kijken als ik haar nagels laat knippen. Ik wist dat ze tandsteen had maar de DA zei de voor laatste keer dat ik er naar liet kijken dat er wel een keer iets aan moest gebeuren maar dat er geen haast bij was. Nu moet ik wel zeggen dat Lotus niet meewerkt bij de DA en dat het bekje van Lotus ook wel erg klein is om als ze tegenwerkt ook nog alles goed te kunnen bekijken.

Er zijn twee kiezen getrokken en ze heeft een forse tandvleesontsteking, er zat veel tandsteen maar nu is het gebit weer schoon en ze krijgt pijnstilling/antibiotica voor de ontsteking.

Ik heb ook gelijk haar bloed laten controleren, eerst zag ik hier de noodzaak niet zo van in en het was ook weer belastend voor Lotus die geschoren en geprikt moest worden. Maar met haar blaasgruis en de kans op nierproblemen waardoor ze niet onder narcose zou mogen heb ik er toch maar in toegestemd. Natuurlijk lukte het niet om bloed uit haar poot te krijgen waarna ze ook nog in haar hals geprikt moest worden, daar lukte het wel. Het bloed was goed en toch ook wel fijn om te weten dat haar organen in orde zijn. 

Het bikkeltje gaf geen kik bij de pijnlijke slaapprik in de spier van haar bil, ze was in een ommezien in slaap waarna de assistente haar over nam en ik naar huis kon om op het telefoontje te wachten. Voor twaalf uur kon ik haar al weer ophalen, het ging goed en ze was goed wakker. Ze heeft de rest van de middag in de ren in de mand liggen slapen, het blikvoer wat ik haar gaf ging er goed in, ze was niet misselijk. S, avonds had ze wat last, ze wreef met haar pootjes over haar kop. Omdat ze de hele dag geen Gabapentine had gehad heb ik die haar alsnog gegeven, hierna is ze in de mand in slaap gevallen.

Vanmorgen was ze de Lotus die ze altijd is maar in de loop van de morgen werd ze wat misselijk (ze slikte steeds) dus ik geef haar ook vandaag nog lichtverteerbaar voer ook al mag ze haar brokjes alweer hebben. Nu ligt ze met een vol buikje te slapen op de bank.

Ik vind het toch wel erg vervelend dat ze zonder dat ik het door had behoorlijke last van haar bek moet hebben gehad. Ik ga toch maar weer proberen haar tanden te poetsen en laat haar bek wel door mijn dochter controleren. Zij hield Balou zijn gebit ook in de gaten en zei het toen het echt tijd was om hem te laten behandelen.

547421.jpg

Weer thuis alsof er niets is gebeurd.

547422.jpg

Kriebels door het scheren al lijkt dit mij wel snel.

547425.jpg

Ze weigert mij aan te kijken, ze is vast boos dat ik heb laten gebeuren dat ze haar pijn hebben gedaan (of het is de flits).

547426.jpg

Doe die flitser uit !!

547427.jpg

Hahaha, een boze Nemo, wel iets om echt rekening mee te houden. Ik heb geen idee meer wat er hier met hem is gedaan maar hij vond het duidelijk niet leuk.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Nemo kijkt boos, maar het is wel een prachtige kat zeg, wauw! 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Gelukkig dat Lotus de ingreep goed doorstaan heeft. Haar gebit was - zo te lezen- hoognodig aan sanering toe.

 

Nu bijhouden. Echter bij een hondje met CM/SM veroorzaakt dit stress en pijnen. Ik kon bij mijn hondje met deze aandoeningen echt niet poetsen. Een hond met CM/SM moet zo min mogelijk stress ondervinden; zowel positieve als negatieve stress.

 

Ik sla nu bij Casper het tandenpoetsen ook wel eens over. Dat moet ik eigenlijk niet doen, want als ik het niet goed bijhoud, zijn op den duur de plaque en tandsteen goed zichtbaar en moet ik er ook een tandsteenkrabber bij gebruiken. Probeer bij Lotus heel summier met een finger pad haar er aan te wennen. Zorg vooral dat ze haar nek niet achterover buigt. Nek, hoofd en rug zijn zeer gevoelig.

 

Ik gebruik de Clean Teeth  Finger Pads van Vet's Best. Een tandenborstel of rubberen vinger heeft Casper nog meer een hekel aan.  Hij laat het poetsen toe, maar vindt het duidelijk vervelend.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Nemo kijkt boos, maar het is wel een prachtige kat zeg, wauw! 
  "

Ik was ook gelijk verliefd toen ik hem als kitten zag. Hij is op de foto nog jong, hij is nu zeven en inmiddels iets donkerder geworden.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Gelukkig dat Lotus de ingreep goed doorstaan heeft. Haar gebit was - zo te lezen- hoognodig aan sanering toe.
 
Nu bijhouden. Echter bij een hondje met CM/SM veroorzaakt dit stress en pijnen. Ik kon bij mijn hondje met deze aandoeningen echt niet poetsen. Een hond met CM/SM moet zo min mogelijk stress ondervinden; zowel positieve als negatieve stress.
 
Ik sla nu bij Casper het tandenpoetsen ook wel eens over. Dat moet ik eigenlijk niet doen, want als ik het niet goed bijhoud, zijn op den duur de plaque en tandsteen goed zichtbaar en moet ik er ook een tandsteenkrabber bij gebruiken. Probeer bij Lotus heel summier met een finger pad haar er aan te wennen. Zorg vooral dat ze haar nek niet achterover buigt. Nek, hoofd en rug zijn zeer gevoelig.
 
Ik gebruik de Clean Teeth  Finger Pads van Vet's Best. Een tandenborstel of rubberen vinger heeft Casper nog meer een hekel aan.  Hij laat het poetsen toe, maar vindt het duidelijk vervelend. "

Bedankt voor je reactie.

Het is idd moeilijk maar ik moet toch wel iets, ik wil voorkomen dat haar gebit er binnen kort weer zo uit ziet.

Lotus laat mij zo wie zo niet met een vinger in haar bekje dus het zal een tandenborstel moeten worden al bijt ze hier voornamelijk op maar dit is dan toch iets. Ik heb een ronde tandenborstel gezien die mij wel iets lijkt, hierbij gebruik ik een plakkende tandgel (Dentisept) en iets dat je door het water moet druppelen (Arm en Hammer kokoswater met bakpoeder), ik denk dat ik ook echt niet veel meer kan doen voor het onderhoud van haar gebit.

547459.jpg

Deze tandenborstel lijkt mij wel iets, ze heeft nu een gewone kleine hondentandenborstel.

 

Ondanks dat Lotus niet is gescand zijn we er steeds zekerder van dat ze sm/cm heeft. Ik dacht laats nog Gabapentine in huis te hebben maar dit bleek een lege verpakking te zijn en dit in het weekend dom,dom,dom. Ze had vooral s,avonds last van hoofdpijn, dit was al te zien aan de manier waarop ze uit haar ogen keek (ik zie het aan haar ogen als ze hoofdpijn heeft) hierbij wreef ze met haar kop in een kussen. Ik had nog wel Pea Pure in huis dit heb ik haar gegeven, dit haalt de scherpe randjes van de pijn af maar de pijn is niet weg. Ik heb zo snel mogelijk weer Gabapentine gegeven en hier doet Lotus het goed op, als ze een avond ondanks de Gabepentine toch last heeft krijgt ze er Pea Pure bij. Met de Metacam ben ik gestopt, dit is belastend voor de ingewanden en het gaat zonder nu ook goed. Zal ze toch weer Metacam erbij nodig hebben dan krijgt ze dit natuurlijk maar na alle trieste verhalen die ik lees over vooral mini keeshonden en sm/cm dan doet Lotus het goed.

 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik poets met tropic clean, eens per week, maar je hoeft met dit spul niet te poetsen. Je kan het er ook op smeren en dat verwijderd dan tandplak. Had ik eens besteld nadat het hier op HP werd geadviseerd.

https://www.medpets.nl/tropiclean-fresh-breath-clean-teeth-gel/?gclid=CjwKCAjwyIKJBhBPEiwAu7zll2to1IQtZtyqgvWzrkkrl8aIVfXzzDdN-vq6jTBvHYOV3OcfgkvguRoC1ogQAvD_BwE&var=22564

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet of de tip als was gegeven maar ik las ergens dat er een soort van tandenpoetsgaasjes zijn? Het is natuurlijk ook een heel klein bekkie

 

Die Tropiclean gel heb ik ook een tijdje gebruit, heel makkelijk 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Marga, ik heb op advies van de da een mini tandenborsteltje gekocht, bij de supermarkt, kindertandenborstel zacht. Is echt een kleintje en werk super.

De tropiclean gebruik ik ook. Fijn spul, smaakt lekker. En makkelijk aanbrengen. En Diki houdt tot nog toe mooie witte tanden en kiezen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Bedankt voor je reactie.
Het is idd moeilijk maar ik moet toch wel iets, ik wil voorkomen dat haar gebit er binnen kort weer zo uit ziet.
Lotus laat mij zo wie zo niet met een vinger in haar bekje dus het zal een tandenborstel moeten worden al bijt ze hier voornamelijk op maar dit is dan toch iets. Ik heb een ronde tandenborstel gezien die mij wel iets lijkt, hierbij gebruik ik een plakkende tandgel (Dentisept) en iets dat je door het water moet druppelen (Arm en Hammer kokoswater met bakpoeder), ik denk dat ik ook echt niet veel meer kan doen voor het onderhoud van haar gebit.

Deze tandenborstel lijkt mij wel iets, ze heeft nu een gewone kleine hondentandenborstel.
 
Ondanks dat Lotus niet is gescand zijn we er steeds zekerder van dat ze sm/cm heeft. Ik dacht laats nog Gabapentine in huis te hebben maar dit bleek een lege verpakking te zijn en dit in het weekend dom,dom,dom. Ze had vooral s,avonds last van hoofdpijn, dit was al te zien aan de manier waarop ze uit haar ogen keek (ik zie het aan haar ogen als ze hoofdpijn heeft) hierbij wreef ze met haar kop in een kussen. Ik had nog wel Pea Pure in huis dit heb ik haar gegeven, dit haalt de scherpe randjes van de pijn af maar de pijn is niet weg. Ik heb zo snel mogelijk weer Gabapentine gegeven en hier doet Lotus het goed op, als ze een avond ondanks de Gabepentine toch last heeft krijgt ze er Pea Pure bij. Met de Metacam ben ik gestopt, dit is belastend voor de ingewanden en het gaat zonder nu ook goed. Zal ze toch weer Metacam erbij nodig hebben dan krijgt ze dit natuurlijk maar na alle trieste verhalen die ik lees over vooral mini keeshonden en sm/cm dan doet Lotus het goed.
 
  "

 

De tandenborstel van je plaatje lijkt me veel te groot voor het bekje van Lotus. Jammer dat ze niet toelaat dat je met een finger pad poetst. Ik gebruik en gebruikte bij mijn vorige honden ook de kleinste kindertandenborstel. De Dentisept tandgel heb ik geen ervaring mee. Wel met de Tropic Clean, die Danique noemt. De laatste had niet het vermelde effect bij mijn  honden.

 

Kokoswater met bakpoeder spreekt mij wel aan. Je kunt de tanden ook met kokosolie poetsen. Bakpoeder = natrium bicarbonaat, hetgeen van nature in het speeksel aanwezig is. Dit heeft een zelfreinigende functie.

 

Als een hond zoals Lotus duidelijke symptomen heeft die op CM/SM duiden, dan biedt een MRI geen toegevoegde waarde. De behandeling blijft symptoombestrijding en pijnstilling. CM/SM blijft progressief. Mijn Cavalier kreeg naast 3 x daags om de 8 uur Gabapentine om de spiegel in stand te houden, Carporal (= dezelfde stof als Rimadyl). Zij had van de laatste geen bijwerkingen in 2 jaar tijd. Metacam veroorzaakte misselijkheid.  De Gaba werd zij suf van en sliep veel. Pea Pure kan je altijd inzetten; ook naast andere medicatie. Ik kon ook in de ogen van mijn Cavalier zien of zij pijn had.

 

Het zou mooi zijn als je Lotus nog lang op aanvaardbare levenskwaliteit kan houden. Houd haar goed in de gaten met in je achterhoofd altijd dat honden ongemak en pijn in een zeer late fase tonen.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Ik poets met tropic clean, eens per week, maar je hoeft met dit spul niet te poetsen. Je kan het er ook op smeren en dat verwijderd dan tandplak. Had ik eens besteld nadat het hier op HP werd geadviseerd.
https://www.medpets.nl/tropiclean-fresh-breath-clean-teeth-gel/?gclid=CjwKCAjwyIKJBhBPEiwAu7zll2to1IQtZtyqgvWzrkkrl8aIVfXzzDdN-vq6jTBvHYOV3OcfgkvguRoC1ogQAvD_BwE&var=22564
  "

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat Tropic clean is te vergelijken met Dentisept, dit kun je ook in de wangen spuiten waarna de hond door te likken en kauwen het zelf door de bek verspreid. Ik heb dit trouwens van mijn dierenarts maar het is ook online te bestellen.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Ik weet niet of de tip als was gegeven maar ik las ergens dat er een soort van tandenpoetsgaasjes zijn? Het is natuurlijk ook een heel klein bekkie
 
Die Tropiclean gel heb ik ook een tijdje gebruit, heel makkelijk  "

Bedankt voor je reactie. Ik had de tip idd al gehad maar dit gaat bij Lotus niet lukken, ze laat je niet met je vingers in haar bek.

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Marga, ik heb op advies van de da een mini tandenborsteltje gekocht, bij de supermarkt, kindertandenborstel zacht. Is echt een kleintje en werk super.
De tropiclean gebruik ik ook. Fijn spul, smaakt lekker. En makkelijk aanbrengen. En Diki houdt tot nog toe mooie witte tanden en kiezen. "

Bedankt voor je reactie. Ik gebruik nu een klein tandenborsteltje voor Lotus. Zij gaat er helaas alleen op bijten, als ik hem zachtjes ga bewegen is ze er snel zat van. Hierom wil ik die ronde tandenborstel kopen, het maakt niet echt uit of hij te groot is. Ik ga er niet mee poetsen maar laat Lotus er op kauwen zodat de tanden toch iets worden gepoetst en de tandgel goed op haar kiezen komt. Dit is tenminste mijn idee er achter maar of het ook werkelijk zo gaat werken, ik zal het zien. 

Hoe kleiner hoe eigenwijzer de hond.laughing

Deze tandenborstel gebruik ik.

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

"  
De tandenborstel van je plaatje lijkt me veel te groot voor het bekje van Lotus. Jammer dat ze niet toelaat dat je met een finger pad poetst. Ik gebruik en gebruikte bij mijn vorige honden ook de kleinste kindertandenborstel. De Dentisept tandgel heb ik geen ervaring mee. Wel met de Tropic Clean, die Danique noemt. De laatste had niet het vermelde effect bij mijn  honden.
 
Kokoswater met bakpoeder spreekt mij wel aan. Je kunt de tanden ook met kokosolie poetsen. Bakpoeder = natrium bicarbonaat, hetgeen van nature in het speeksel aanwezig is. Dit heeft een zelfreinigende functie.
 
Als een hond zoals Lotus duidelijke symptomen heeft die op CM/SM duiden, dan biedt een MRI geen toegevoegde waarde. De behandeling blijft symptoombestrijding en pijnstilling. CM/SM blijft progressief. Mijn Cavalier kreeg naast 3 x daags om de 8 uur Gabapentine om de spiegel in stand te houden, Carporal (= dezelfde stof als Rimadyl). Zij had van de laatste geen bijwerkingen in 2 jaar tijd. Metacam veroorzaakte misselijkheid.  De Gaba werd zij suf van en sliep veel. Pea Pure kan je altijd inzetten; ook naast andere medicatie. Ik kon ook in de ogen van mijn Cavalier zien of zij pijn had.
 
Het zou mooi zijn als je Lotus nog lang op aanvaardbare levenskwaliteit kan houden. Houd haar goed in de gaten met in je achterhoofd altijd dat honden ongemak en pijn in een zeer late fase tonen. "

Ik hoop ook dat de cm/sm bij Lotus niet erger word het is nu goed onder controle ze reageert goed op de Gaba. Ze werd er alleen de eerste tijd wat suf van maar nu valt dit alles mee. 

Lotus lijkt alleen s,avonds nog wel eens last te hebben van hoofdpijn en dit is zeker niet iedere dag het geval dus eigenlijk doet ze het goed. Ik zal eens gaan noteren hoe vaak ze echt last heeft om er zeker van te zijn dat de Gaba voldoende is.

Het is zoals je zegt, bij duidelijke symptomen bied de scan ook voor mij geen toegevoegde waarde. Lotus heeft geen neurologische uitval, ze zwabbert niet tijdens het lopen en springt zonder problemen op de bank. Haar symptomen (lucht krabben, met haar kop in kussens duwen, af en toe lijkt het net of er vliegjes rond haar kop vliegen, ze hapt er niet naar maar volgt ze wel met haar ogen, dit heeft ze nog niet zo lang en ze heeft bij pijn last van licht) duiden volgens mij vooral op hoofdpijn. Ik denk bij haar dus vooral aan Chiari malformatie al kan Syringomyelie natuurlijk ook niet worden uitgesloten.

Ik had dit gevoel na de tweede echo van Balou zijn hartafwijkingen ook al, ik ben toen gestopt met de echo's. Ik zie wel hoe het verloop gaat, dit hoef ik niet zo nodig twee keer per jaar te zien op een voor Balou belastende echo en traumatische autorit. Je hebt het hoe triest ook toch niet in de hand en dit is bij Lotus net zo.

Ik wil Lotus zo weinig mogelijk onder narcose hebben, hierom alleen al wilde ik geen scan voor haar. Ik wist dat de gebitsreiniging er aan zat te komen en dit vond ik belangrijker dan de scan dus geen narcose voor Lotus of het moet echt niet te vermijden zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Ik heb geen idee hoe lang honden last van de narcose kunnen hebben maar Lotus is misselijk en heeft vannacht behoorlijk gespuugd. Gisteravond was ze niet lekker het was moeilijk te zeggen waar ze last van had, misselijk was ze zeker en haar bekje lijkt ook pijnlijk te zijn.

Vanmorgen ging het gelukkig weer wat beter, dit was gistermorgen ook het geval wel kwijlt ze nu een beetje. Ze eet en drinkt gelukkig goed en ook neemt ze het medicijn (Onsior) zonder problemen. Ze laat mij helaas niet in haar bekje kijken en ik wil haar hier toe ook niet dwingen met de kans haar pijn te doen.

547500.jpg

Nog niet helemaal de oude.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dat kan trouwens ook van de narcose komen, misselijkheid en moe zijn. Bij Gijs heeft het beide keren ook wel 1/2 dagen geduurd

 

Beterschap! Je houd haar goed in de gaten, gaat vast snel beter

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

" Dat kan trouwens ook van de narcose komen, misselijkheid en moe zijn. Bij Gijs heeft het beide keren ook wel 1/2 dagen geduurd
 
Beterschap! Je houd haar goed in de gaten, gaat vast snel beter "

Je hebt gelijk, het gaat veel beter. Gisteravond had ze al nergens meer last van, het is gissen waar ze eergisteren last van had maar het zal heel goed een combinatie van de narcose en de cm/sm kunnen zijn geweest. Ik heb begrepen dat narcose de cm/sm klachten versterkt maar gelukkig gaat het nu weer goed.

pagina 14 van 21 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21
Volgende forumvraag: Hoeveel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^