haaruitval en dementie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendywendy

Hallo allemaal,

 

Ik kom hier net om de hoek kijken. Ik ben Wendy, 38 jaar en samen met mijn man en 2 kids hebben wij onze prachtige lieve gezellig hond Sjors van nu net 9 jaar. Een Serra da Estrela.

 

Onze lieve Sjors heeft sinds een aantal maand last van enorme haaruitval. Overal plukken, niet normaal. Normaal gezien is het altijd borstelen maar meer het gevoel dat je geen begin en eind ziet. Maar helaas nu wel een eind in zicht. Hij heeft normaal onder zijn lange bovenvacht een enorm schaap zitten...maar dat schaap is inmiddels weg.  Ik heb bloedonderzoek laten doen. In eerste instantie dacht ik aan een traagwerkende schildklier... een hormoon probleem. Hij is gecastreerd op zijn 3e. maar 2 dierenarsten waren het er over eens dat dit het niet kon zijn omdat hij verder geen aantoonbare klachten had wat in dit plaatje past.

Het bloedonderzoek was zeer goed voor zijn leeftijd. en de dierenarts gaf dan ook aan dat dit hoogstwaarschijnlijk bij ouderdom hoorde.. gezien zijn leeftijd en grootte. (50kg)  en dat er verder niks aan te doen is na uitkomt onderzoek.

daarnaast heeft Sjors al enige tijd een afwijking in zijn ritme. Normaal gezien krijgt hij na ons avond eten de restjes, daarna zijn brokjes. 

 

Hij is helemaal van het padje af... vindt dat hij altijd brokjes krijgt als ik in de bijkeuken ben waar zijn voerbak staat.  Hij staat voor de deur omdat hij moet plassen... komt buiten.. kijkt mij aan...en denkt.. ik krijg eten..... nee sjors..je gaat plassen... oh ja... en loopt dan de tuin in voor een plas.

en komt weer binnen voor eten. ook sochtends vroeg ineens om 4u wil hij naar buiten. Dan weet ik dat hij wat moet hij zegt dan "oehoe of blaf"...(normaal houdt hij het heel lang uit) dus ik mijn bed uit en laat hem buiten. maar staat meteen weer voor de deur want hij wil eten. Nee sjors... je moet plassen...oh ja..en doet een grote plas... en wil dan weer eten... nee sjors het is nog veel te vroeg... oh ja..en gaat weer op zijn bed liggen... en zo gaat het al een tijdje.... een beetje in de war....

 

wie kent dit?

 

Groetjes wendy

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb een hondje die ook wel warrig kan zijn, maar die is al bijna 17 .

Bij hem is verder alles ook nog best goed, bloedwaardes, urine etc.

 

Je kunt er niet veel aan doen, behalve heel veel regelmaat geven.

Dat werkt bij ons hondje het beste, elke dag precies hetzelfde, zelfde tijden, dezelfde rondjes. 

En dan alsnog kan hij af en toe ergens staan van: wat doe ik hier???

 

Mijn hondje heeft medisch geen problemen behalve de typische ouderdomsproblemen zoals staar, slechthorend, stram.

Jullie hond kan natuurlijk best toch medisch ergens last van hebben, dat zou je dan bij de dierenarts moeten uitsluiten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom Wendy en Sjors.

 

Wat ik zou doen is eerst even nagaan of je een link ziet met wanneer het begonnen is.

Krijgt hij anti vlo/teek en ontwormingsmiddelen, wordt hij gevaccineerd, is hij ziek geweest en heeft hij medicatie gehad.

 

Wat eet hij is ook een belangrijk punt. Krijgt hij alle nodige voedingsstoffen, zonder al teveel chemie, wat verhinderd het lichaam goed te functioneren binnen.

 

 

Dan zou ik zijn zenuwstelsel (ruggengraat) laten checken, als daar iets niet goed zit kunnen blokkades ontstaan waardoor er onvoldoende zuurstof naar de hersenen en organen komt wat tot dementieachtige klachten kan leiden.

 

Ik denk dat een goed holistisch dierenarts (dus niet iemand die ooit eens een cursusje of seminar gevolgd heeft en zich holist noemt, maar echt iemand die een uitgebreide studie gedaan heeft) je zou kunnen helpen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^