Oudere hond negeert / is bang voor pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeithKeith

honden foto van Keith

Onze Ringo (reu) van 4,5 jaar heeft sinds 2e kerstdag een puppy zusje Sjors mogen begroeten in ons gezin.

nu lijkt het redelijk te gaan tussen die 2 maar soms lijkt het of Ringo Sjors negeert en dan weer of hij bang is voor haar. En een enkele keer gromt hij zelfs naar haar.... en die kleine Sjors is gek op Ringo. 

Heeft iemand tips wat we kunnen doen om die 2 in goede harmonie samen te kunnen zijn ?

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

De kleine Sjors is een kleine druktemaakster, een indringer die enorm veel aandacht krijgt, alles mag, door iedereen wordt aangehaald en opgetild, heel vaak lekker te eten krijgt en scherpe tandjes heeft. En dan zegt Ringo dat ze zich een beetje moet gedragen en dan krijgt HIJ op zijn kop...

 

Bekijk het eens van die kant.. dan begrijp je Ringo wat beter.

 

Vergeet Ringo niet en doe ook dingen alleen met hem. Verder heel veel geduld hebben en ze beiden uitelkaar sturen als je merkt dat het problemen gaat geven. Na een tijdje merk je dat wel aan Sjors... dat ze aan het etterbakken gaat. Is pups redelijk eigen. Ze willen spelen maar at wil de oudere hond niet altijd. Dus gaan ze dan klieren om toch die aandacht te krijgen.

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Zorgen dat je oude hond zijn rust houdt, de pup hem niet kan storen.

Zorgen dat je oude hond zijn eigen dagelijkse ritme houdt, wandelingetjes etc.

Je moet steeds de pup in de gaten houden, haar begeleiden in de omgang met de reu.

Neem haar weg, als je ziet dat de reu haar zat is.

 

Hier hebben we ook een pup bij een oudere hond gehad.

Oudere hond vond de pup de eerste maanden niet echt leuk.

Toen eenmaal de pup wat ouder werd, ging het prima!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" De kleine Sjors is een kleine druktemaakster, een indringer die enorm veel aandacht krijgt, alles mag, door iedereen wordt aangehaald en opgetild, heel vaak lekker te eten krijgt en scherpe tandjes heeft. En dan zegt Ringo dat ze zich een beetje moet gedragen en dan krijgt HIJ op zijn kop...
 
Bekijk het eens van die kant.. dan begrijp je Ringo wat beter.
 
Vergeet Ringo niet en doe ook dingen alleen met hem. Verder heel veel geduld hebben en ze beiden uitelkaar sturen als je merkt dat het problemen gaat geven. Na een tijdje merk je dat wel aan Sjors... dat ze aan het etterbakken gaat. Is pups redelijk eigen. Ze willen spelen maar at wil de oudere hond niet altijd. Dus gaan ze dan klieren om toch die aandacht te krijgen. "

 Helemaal juist, wees geduldig....met de oudere hond, kijk naar de taal van de oudere hond, zie je dat tie niet wil, de kleine weghalen bij de oudere, heus het gaat straks echt goed.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Bams en Ogin schelen negen jaar....ook in het begin belaagd door de pup, direct stokje voor gestoken, en als dat iedere keer gebeurd, haal je de kleine weg, als je nu ziet hoe ze met elkaar omgaan, geweldig, de kleine weet nu dat ze bij Bams het rustig aan miet doen........niet een scherpe foto, maar als je ziet dat de kleine zich heerlijk nesteld tegen Bams aan, twee beste vrienden.

honden page profiel KeithKeith

honden foto van Keith

 

Bedankt al voor jullie tips ! ze zijn zeer welkom en we gaan er ook direct mee aan de slag.

We geven Ringo ook echt zijn aandacht die hij altijd al van ons heeft gekregen, en we begroeten hem ook steeds als eerste, hij krijgt als eerste zijn eten en spelen met hem. en kleine Sjors corigeren we zoveel mogelijk waar nodig... maar zoals gezegd ... tips zijn altijd welkom.

En ocht ... soms gaat het al heel goed hoor ... :)

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Behandeld ze het zelfde....maar ga veel dingen apart met ze doen, zo leer je de kleine ook op eigen benen te staan...hier is het een grote must natuurlijk, Ogin zal straks zonder Bams verder moeten.....en nog een tip...hoe goed het ook gaat, hier is totaal geen baknijd, maar ik geef ze eten apart, zodat ze rustig hun eten kunnen veroberen.....niet in elkaars zicht, bijvoorbeeld de een krijgt in de keuken eten en de andere buiten, een. voorbeeld he...en dat ze elkaar niet zien....     o en nog een tip.....als je weggaat, traphekje er tussen zodat ze elkaar zien maar niet bij elkaar kunnen, je weet maar nooit....zolang mijn kleine nog niet volwassen is doe ik dat nog steeds.

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Wat een poepie is die Sjors zeg... mmm.

Het is een bekend feit dat volwassen honden zelden (heel) blij zijn met de komst van een pup. Dat kost heel veel tijd en dus geduld.

Een reu en nu een teef erbij, wat gaat de toekomst nog brengen? Is Ringo gecastreerd?

honden page profiel KeithKeith

honden foto van Keith

Dank je Jantien,

Ja Ringo is gecastreerd hoor ... dus daar zal niet veel van komen...:)

honden page profiel MitaMita 3 doggies

honden foto van Mita

Wat je schrijft is helemaal normaal. De meeste honden moeten even wennen aan een nieuwe huisgenoot en zo'n pup moet nog leren wat wel en niet kan. 

 

Gewoon bij elkaar laten en opletten of je pup de grenzen van de oudere hond respecteert. Dat je oudere hond (nog) niet veel contact zoekt met pup is niet erg. Dat je hond laat merken wat zijn grenzen zijn ook niet, als pup er maar van leert. 

 

Veel plezier samen! 

Volgende forumvraag: Vuurwerk.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^