elke dag gaan wandelen met hond(en)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik vind een wandeling korter dan een half uur ook geen wandeling. Dat noemen we hier gewoon uitlaten. Pas vanaf een uur is het hier echt een wandeling.
  "

 Ben ik het niet mee eens. Zojuist hebben Kahlúa en ik 29 minuten door het bos gelopen, maar wel 3.9 km gewandeld, echt flink doorgelopen, en Kahlúa legt die afstand 10 x af natuurlijk. Ik vind dat meer een wandeling dan 1.5 u doen over nog geen 5 km.. 

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Wij wonen aan de bosrand, dus zijn zeer gezegend met de "uitlaat plekken". 3x per dag lekker rennen in het bos is hier dus eerder regel dan uitzondering. En s'avonds een lekkere ronde door de straten en bij mensen naar binnen spieken ;-)

 

Al met al zijn we met wandelen toch met zo'n 3-4 uur per dag zoet (2 Berners) en dan komt daar nog spelen en hersenwerk bij. En ze hebben bij droog weer de hele dag beschikking tot een tuin van 700m2. 

 

Ik vind het overigens niet meer dan normaal om de honden lekker mee te nemen naar bos, park, strand zodat ze hun eigen gang kunnen gaan en los kunnen lopen. Alles naar behoefte van de hond. Wij hoeven met onze Berners ook niet 2 uur achter elkaar te wandelen, terwijl een vriendin van mij met een lab dat met gemak doet en die hond het ook nodig heeft. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Ben ik het niet mee eens. Zojuist hebben Kahlúa en ik 29 minuten door het bos gelopen, maar wel 3.9 km gewandeld, echt flink doorgelopen, en Kahlúa legt die afstand 10 x af natuurlijk. Ik vind dat meer een wandeling dan 1.5 u doen over nog geen 5 km..  "

 Haha, ja, Raiko is zo'n echte snuffelhond, soms doen wij echt meer dan een uur over nog geen 5km  maar ie vind dat fijn. Wandelen met Raiko is eigenlijk helemaal niet lastig tenzij ik zelf besluit door te stappen of naar een bos te gaan en goed te stappen want hij stopt bijna overal om te snuffelen, vandaar dat wij ook gaan praktijkspeuren, dat zal hij zalig vinden

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Ben ik het niet mee eens. Zojuist hebben Kahlúa en ik 29 minuten door het bos gelopen, maar wel 3.9 km gewandeld, echt flink doorgelopen, en Kahlúa legt die afstand 10 x af natuurlijk. Ik vind dat meer een wandeling dan 1.5 u doen over nog geen 5 km..  "

 Ik had het ook over mijn situatie.. ik noem het pas een wandeling als we minimaal een uur wandelen. 

Dus ik wandel 1x per dag, en niet 4x ofzo. En soms wandel ik dus gewoon een hele dag niet. 

 

Iedere dag wandelen is echt geen must hier.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  Ik had het ook over mijn situatie.. ik noem het pas een wandeling als we minimaal een uur wandelen. 
Dus ik wandel 1x per dag, en niet 4x ofzo. En soms wandel ik dus gewoon een hele dag niet. 
 
Iedere dag wandelen is echt geen must hier. "

 Hier ook niet elke dag hoor. Meestal wel, maar als het de hele dag zeikt van de regen doe ik ze daar echt geen plezier mee. 

 

In plaats van een lange wandeling heb ik ze vandaag lekker lang achter een bal aan laten rennen op een veld. Dat kan natuurlijk ook. 

honden page profiel Linda, Bo en BenjiLinda, Bo en Benji

honden foto van Linda, Bo en Benji

Dus mijn goeie voornemen voor dit jaar is: proberen om elke dag te gaan wandelen met de sheltie, en met de chihuahua's een 4-tal x per week. 

Ben net uitgewaaid en thuis gekomen met een modderige hond :-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Dus mijn goeie voornemen voor dit jaar is: proberen om elke dag te gaan wandelen met de sheltie, en met de chihuahua's een 4-tal x per week. 
Ben net uitgewaaid en thuis gekomen met een modderige hond :-) "

  je hondjes zullen je dankbaar zijn

pagina 4 van 4 12 3 4
^