elke dag gaan wandelen met hond(en)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Wij hebben een heel grote tuin waar iedere dag allerlei geuren zijn te bestuderen. 

Ze lopen vrij in en uit ( hondenluik ).

Als het niet regent maken we iedere dag 1 grote wandeling van 1 à 2 uur. Maar als het regent doe ik hen écht geen plezier om te gaan wandelen. Als ik dàn hun riem uithaal gaan ze lopen 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik ga gerust 's avonds nog het bos in. Hondjes lichtbandje om, zaklamp mee en lekker lopen. 'S ochtends vroeg ook trouwens. "

Met al het wild (wilde zwijnen!) hier, ga ik tussen zonsondergang en zonsopkomst het bos niet in. Wandelen in de wijk doe ik niet. Sowieso, aangelijnd wandelen vinden mijn honden niet leuk, ik ook niet, en geeft hen ook niet de beweging die ze nodig hebben. En tja.. een stoep is toch dodelijk saai? Voelt ook niet lekker aan de pootjes. Ik moet er niet aan denken te moeten wandelen in de bebouwde kom. Doe mij maar bos, heide of uiterwaarde. Frisse lucht en natuur.

 

Snuffelen doen ze trouwens nauwelijks. Het is vooral rennen, springen, stoeien... scheuren!!! En dan head-first een poeltje of plas in duiken om af te koelen.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

" Met al het wild (wilde zwijnen!) hier, ga ik tussen zonsondergang en zonsopkomst het bos niet in. Wandelen in de wijk doe ik niet. Sowieso, aangelijnd wandelen vinden mijn honden niet leuk, ik ook niet, en geeft hen ook niet de beweging die ze nodig hebben. En tja.. een stoep is toch dodelijk saai? Voelt ook niet lekker aan de pootjes. Ik moet er niet aan denken te moeten wandelen in de bebouwde kom. Doe mij maar bos, heide of uiterwaarde. Frisse lucht en natuur. "

 Oh, ja dat kan ik begrijpen. Die zitten hier gelukkig niet. Hooguit een aantal reeën, en de honden laten die netjes met rust. Clooney heeft ook een bloedhekel aan aangelijnd wandelen. Hij vindt sowieso al de prikkels in de wijk niet fijn. In het bos is hij veel relaxter. Harley boeit het allemaal niet, als die maar mee mag.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Het hangt hier een beetje van de omstandigheden af, tijdens regen, sneeuw en ijs worden de honden alleen uitgelaten. Ze hebben het niet zo op kou en waarom zal ik ze dan plagen met een lange wandeling? Balou mag door zijn ziekte van mij zelf bepalen of hij wil wandelen of niet draait hij om, om naar huis te gaan dan gaan we naar huis. Momenteel word er alleen s'morgens vroeg een klein stukje gewandeld, doordat er vuurwerk word afgestoken wil Balou overdag niet meer naar buiten dus laat ik hem de rest van de dag maar achter het huis plassen en Lotus op de puppypad. Na de jaarwisseling pakken we het normale leven wel weer op.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Wij wandelen vaak in de bebouwde kom, wat voor mij een gewoon boompje of lichtpaal is betekent voor raiko een hele bron van informatie en geuren  hij zit daar soms heel lang aan te snuffelen, de zijkant, achterkant van een paaltje, en hij bepaalt dan ook eens de route door een lekker spoor te volgen, het kan ook heel leuk zijn hoor ipv altijd de bossen haha, maar ik begrijp het zeker, maar Raiko is een echte snuffelend, rennen enz doet ie niet echt

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Zon of regen, winter of zomer, koud of warm...

 

Iedere dag minimaal drie keer uit. 09.00/13.00/16.30 ieder minimaal een halfuur, om 07.30 en 21.30 nog een plasrondje van een kleine tien min.

 

Als je een hond hebt, dan hoor je in mijn ogen te gaan wandelen. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Wij wandelen vaak in de bebouwde kom, wat voor mij een gewoon boompje of lichtpaal is betekent voor raiko een hele bron van informatie en geuren  hij zit daar soms heel lang aan te snuffelen, de zijkant, achterkant van een paaltje, en hij bepaalt dan ook eens de route door een lekker spoor te volgen, het kan ook heel leuk zijn hoor ipv altijd de bossen haha, maar ik begrijp het zeker, maar Raiko is een echte snuffelend, rennen enz doet ie niet echt "

 Precies. volgens mij vinden heel veel honden de woonwijk wel leuk. honden kunnen daar zoveel indrukken en informatie halen. Hier slapen ze heerlijk als ik met ze ben gaan wandelen.

 

Maar de honden gaan idd ook uit hun dak als ik ze los laat lopen op het strand of een groot grasveld.

 

In het bos loslaten durf ik zelf niet zo goed. Er is daar weinig overzicht en ik wil graag zien waar mijn honden zijn, wat ze doen en wie er aan komt. (maar ik ben nogal een zenuwelijer)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mijn hond  (en ik ook) vind wandelen in de bossen het leukst, ze snuffelt daar niet / nauwelijks, alleen maar racen racen racen. Dit gebeurd minimaal 6 dagen per week.

 

Maar s avonds in het donker, kan ze best genieten van een wandeling door het dorp, dan wordt er wel een hoop gesnuffeld. Ik laat haar ook wel eens zelfs de weg bepalen, ook heel leuk! We komen dan in kleine steegjes en straatjes waar we nog niet eerder zijn geweest, En mijn hond wordt er behoorlijk moe van! :) 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Ik ga gerust 's avonds nog het bos in. Hondjes lichtbandje om, zaklamp mee en lekker lopen. 'S ochtends vroeg ook trouwens. "

 Ok ik ken geen enkel bos waar je in mag als het donker is.

Omdat daar ook gewoon dieren leven. Die verstoren we overdag al genoeg, hoeft niet 's avonds ook nog..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ok ik ken geen enkel bos waar je in mag als het donker is.
Omdat daar ook gewoon dieren leven. Die verstoren we overdag al genoeg, hoeft niet 's avonds ook nog.. "

 Klopt, je vind er bordjes waarop staat; geen toegang na zonsondergang en voor zonsopgang.

 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

"  Ok ik ken geen enkel bos waar je in mag als het donker is.
Omdat daar ook gewoon dieren leven. Die verstoren we overdag al genoeg, hoeft niet 's avonds ook nog.. "

 Nou, ik heb sowieso een tijdje in het bos gewoond. Daar was geen wijk om te wandelen, alleen bos en veld aan alle kanten. 

En waar ik nu woon zijn er genoeg plekken waar je gewoon ook in het donker mag komen. Waar in elk geval geen borden staan dat het niet mag.

En daarnaast, of ik nu het zomers om 8u ' s avonds er loop of in de winter. Dat maakt naar mijn mening weinig verschil. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 En daarnaast, of ik nu het zomers om 8u ' s avonds er loop of in de winter. Dat maakt naar mijn mening weinig verschil.  "

 Dat maakt uit omdat sommige wilde dieren vooral actief zijn tijdens de schemering (dat is ook tussen zonsondergang en zonsopkomst) of 's nachts. Denk vooral aan herten, reeën en wilde zwijnen maar ook aan bv uilen.

 

Wilde dieren hebben geen polshorloge en wekker. Zij stellen hun biologische klok af op het daglicht. Het is voor hun rust dat het niet toegestaan is om na zonsondergang en voor zonsopkomst in een natuurgebied aanwezig te zijn.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

"  Dat maakt uit omdat sommige wilde dieren vooral actief zijn tijdens de schemering (dat is ook tussen zonsondergang en zonsopkomst) of 's nachts. Denk vooral aan herten, reeën en wilde zwijnen maar ook aan bv uilen.
 
Wilde dieren hebben geen polshorloge en wekker. Zij stellen hun biologische klok af op het daglicht. Het is voor hun rust dat het niet toegestaan is om na zonsondergang en voor zonsopkomst in een natuurgebied aanwezig te zijn. "

 Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. De bossen(bosjes) waar je hier in het donker in mag, liggen midden in een woonwijk. Daar zit behalve wat konijnen nauwelijks wild. 

In het bos waar ik woonde, zaten wel veel reëen, maar die zag je alleen overdag. Ik had het idee dat ze juist dan meer gestoord werden dan in het donker. Want dan gingen ze er juist steeds vandoor als ze iets hoorden, terwijl in het donker ik nog nooit dieren heb horen/zien wegvluchten. Scheelt ook wel dat mijn honden op de paden blijven en geen dieren achterna gaan. 

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Wij gaan ook elke dag wandelen, anderhalf uur inclusief strand en losrennen.

 

Vaak zijn er andere honden dus ook spelen. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. De bossen(bosjes) waar je hier in het donker in mag, liggen midden in een woonwijk. Daar zit behalve wat konijnen nauwelijks wild. 
In het bos waar ik woonde, zaten wel veel reëen, maar die zag je alleen overdag. Ik had het idee dat ze juist dan meer gestoord werden dan in het donker. Want dan gingen ze er juist steeds vandoor als ze iets hoorden, terwijl in het donker ik nog nooit dieren heb horen/zien wegvluchten. Scheelt ook wel dat mijn honden op de paden blijven en geen dieren achterna gaan. 
  "

 Ik woon aan zo'n bosje.. al is het vandaar twee straten oversteken en je zit in het grote bos. Ik loop dus inderdaad ook in het donker in dat bosje al is er altijd een risico dat er toch een wild zwijn zit als iemand het hek van het echte bos heeft open laten staan.

 

Overdag zoekt dat wild rustige plekken ver van de paden op om te slapen. Helaas worden zij daar nog wel eens opgeschrikt door loslopende honden die niet op de paden lopen en door mensen die het 'cool' vinden om van de paden af te wijken. Dan zie je ze dus weleens lopen. Helaas komen er op die manier een hoop om het leven met ongelukken in het verkeer.

 

s'Nachts loopt er weinig volk door het bos en zal je dus ook niet vaak vluchtende dieren tegenkomen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hallo allemaal, gaan jullie elke dag wandelen met de hond(en)? Ook al hebben ze een grote (kleine) uitloop buiten? 
4 chihuahua en 1 cheltie
neen we gaan niet elke dag wandelen, maar ze hebben wel een grote uitloop achteraan. Moet ik me nu schuldig voelen? cho ja soms doe ik dat wel. al hoeft het niet denk ik.
  "

 Of je je schuldig moet voelen kan natuurlijk alleen jijzelf bepalen 

Je merkt het vast wel, of je honden tevreden zijn, of niet. 

 

Bij ons gaat er geen dag voorbij zonder wandelingen.

En dan bedoel ik geen blokje om door de wijk, want daar hebben ze niks aan.

Maar samen de natuur intrekken, struinen door bos en hei, nieuwe plekken opzoeken... daar genieten ze intens van.

Ze zouden makkelijker een dag zonder eten kunnen dan een dag zonder wandeling.

 

Zo reden we vandaag 360 km om 5 uur door de sneeuw te kunnen lopen. Gelukkiger dan dat kan ik de honden niet maken, en daar word ik dan ook intens blij van.

Een hemels dagje samen op pad, met een koude neus, maar een warm hart 

 

honden page profiel Linda, Bo en BenjiLinda, Bo en Benji

honden foto van Linda, Bo en Benji

Nee naar de sneeuw rijden daar doe ik ze geen plezier mee :-)

maar ben vandaag 1h wezen wandelen met 2 chihuahua's. Een hele andere toer dan wat we gewend zijn en ze hebben er van genoten

Dan met de sheltie ook nog eens een uur en half, was heel rustig alleen, geen trek toestanden. Heb hem zelfs nu en dan los laten lopen en dat was zalig zowel voor hem als voor mij

Denk dat we het voortaan zo blijven doen!

Heb nu wel pijn aan spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had hahaha

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Nee naar de sneeuw rijden daar doe ik ze geen plezier mee :-)
maar ben vandaag 1h wezen wandelen met 2 chihuahua's. Een hele andere toer dan wat we gewend zijn en ze hebben er van genoten
Dan met de sheltie ook nog eens een uur en half, was heel rustig alleen, geen trek toestanden. Heb hem zelfs nu en dan los laten lopen en dat was zalig zowel voor hem als voor mij
Denk dat we het voortaan zo blijven doen!
Heb nu wel pijn aan spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had hahaha
  "

 Wat leuk om te lezen, en fijn voor je honden dat je het zo op lost, en tja spierpijn dat gaat vanzelf over, wandelen met je honden is gewoon heerlijk, ook voor jezelf.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Hallo allemaal, gaan jullie elke dag wandelen met de hond(en)? Ook al hebben ze een grote (kleine) uitloop buiten? 
4 chihuahua en 1 cheltie
neen we gaan niet elke dag wandelen, maar ze hebben wel een grote uitloop achteraan. Moet ik me nu schuldig voelen? cho ja soms doe ik dat wel. al hoeft het niet denk ik.
  "

 Tuurlijk! Je neemt honden dus je weet welke verantwoordelijkheid daar bij hoort! Je voelt je soms schuldig, maar doet er niks mee?

 

Hier gaan ze 3 a 4 keer per dag uit. 's ochtends een ronde van 15-20 minuten, smiddags 1,5-2uur, avond 20-30 minuten en laatste 10-15 minuten. Als ze de eerste ronde wat later hebben, is de middag ook later en slaan we 1 over.

Dat een chihuahua geen 2 uur hoeft wandelen elke dag, snap ik, maar elke hond hoort zijn en haar beweging te hebben. En dat je eens een dag overslaat, is heus geen ramp. Maar je weet toch dat het erbij hoort?

 

Onze teef is doodsbang voor vuurwerk en wil niet uit. Ik ga nu 's ochtends heel vroeg en oudejaarsdag gaan wij altijd om 5.00 aan de loop. Zijn er nog geen knallen en is het donker en is zij voldaan. Onze reu krijgt dan wel zijn normale rondes dus zelfs dan zorgen wij daarvoor.

En tuurlijk gaan wij wel eens naar een losloop veld waar ze lekker kunnen rennen of fietsen, hardlopen, steppen ipv wandelen maar wel dat er uitdaging in zit en ook vaak verschillende plekken. 

 

Een uitloop? Tuin denk ik ofzo? Van jezelf is echt niet hetzelfde als wandelen. Juist bij het wandelen komen ze nieuwe geurtjes tegen en kunnen ze lekker snuffelen. Honden ontdekken de wereld met hun neus, dit belemmer je dan. En dan nog hun beweging. Je weet dat het voor mensen erg belangrijk is, voor honden geldt dit net zo goed. En ze worden al niet zo oud als mensen. Ze kunnen niet zelf kiezen dus horen wij die keuze te maken.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nee naar de sneeuw rijden daar doe ik ze geen plezier mee :-)
maar ben vandaag 1h wezen wandelen met 2 chihuahua's. Een hele andere toer dan wat we gewend zijn en ze hebben er van genoten
Dan met de sheltie ook nog eens een uur en half, was heel rustig alleen, geen trek toestanden. Heb hem zelfs nu en dan los laten lopen en dat was zalig zowel voor hem als voor mij
Denk dat we het voortaan zo blijven doen!
Heb nu wel pijn aan spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had hahaha
  "

 Kijk daar gaat het nou om, het samen leuk gaan vinden, en het doet jou ook goed, lekker spierpijn, als je dit vaker zo doet, is de spierpijn echt verleden tijd....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Nee naar de sneeuw rijden daar doe ik ze geen plezier mee :-)
maar ben vandaag 1h wezen wandelen met 2 chihuahua's. Een hele andere toer dan wat we gewend zijn en ze hebben er van genoten
Dan met de sheltie ook nog eens een uur en half, was heel rustig alleen, geen trek toestanden. Heb hem zelfs nu en dan los laten lopen en dat was zalig zowel voor hem als voor mij
Denk dat we het voortaan zo blijven doen!
Heb nu wel pijn aan spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had hahaha
  "

 

Je honden blij maken = jezelf gelukkig maken! 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik vind dat je hond toch wel een wandeling verdient iedere  dag. Natuurlijk is het geen ramp als je op zondag liever wat minder doet ofzo, maar je moet je wel bedenken dat jouw honden eigenlijk alleen maar kunnen bewegen hoeveel jij ze laat bewegen en dat ze alle tijd dat je niet met ze buiten bent in dezelfde ruimtes zitten. Een paar keer per dag er ff uit gaan vind ik daarom wel belangrijk. 

 

Hier lopen we, afhankelijk van mijn rooster bij elkaar ongeveer anderhalf uur.Voorbeeldje bij een lange dag:

8.00 uur: 5 minuutjes even een plasje doen

9.00 uur: Half uurtje lekker wandelen voor ik naar school ga

17.00 uur: Minimaal een half uur lekker wandelen, het liefst los. 

22.00 uur: 10 minuten even een plasje laten doen.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik vind dat je hond toch wel een wandeling verdient iedere  dag. Natuurlijk is het geen ramp als je op zondag liever wat minder doet ofzo, maar je moet je wel bedenken dat jouw honden eigenlijk alleen maar kunnen bewegen hoeveel jij ze laat bewegen en dat ze alle tijd dat je niet met ze buiten bent in dezelfde ruimtes zitten. Een paar keer per dag er ff uit gaan vind ik daarom wel belangrijk. 
 
Hier lopen we, afhankelijk van mijn rooster bij elkaar ongeveer anderhalf uur.Voorbeeldje bij een lange dag:
8.00 uur: 5 minuutjes even een plasje doen
9.00 uur: Half uurtje lekker wandelen voor ik naar school ga
17.00 uur: Minimaal een half uur lekker wandelen, het liefst los. 
22.00 uur: 10 minuten even een plasje laten doen.
  "

 Nou dat vind ik maar weinig hoor, ik vind dat een hond minstens een uur in de middag even lekker buiten moet zijn, toen mijn rug nog goed was liep ik s middags 2 uur, op ons gemakkie 5 km, 5 km is niet ver, maar wel als je uitgebreid kan snuffelen.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Nou dat vind ik maar weinig hoor, ik vind dat een hond minstens een uur in de middag even lekker buiten moet zijn, toen mijn rug nog goed was liep ik s middags 2 uur, op ons gemakkie 5 km, 5 km is niet ver, maar wel als je uitgebreid kan snuffelen. "

Ik probeer een voorbeeld te geven aan iemand die niet iedere dag wandelt met haar honden en een voorbeeld te geven waar ze misschien wat gemotiveerder raakt dan van je kan makkelijk twee uur lopen smiddags met de honden, want dat kan ik ook.

 

 

Behalve dat gaf ik een voorbeeld  voor als ik een lange dag  weg ben, wat dus niet iedere dag gebeurt en staat er dat ik op zo'n dag minimaal een half uur met ze loop 's middags. Dat kan dus ook anderhalf of twee uur zijn, maar minimaal een half uur. Meestal loop ik dan helemaal niet, want ze zijn vaak al uitgelaten als ik thuis kom om deze tijd. 

 

Dan kom je op zo'n anderhalf tot twee uur op een dag aan wandelingen en daar komen ze echt niks te kort.

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Hallo allemaal, gaan jullie elke dag wandelen met de hond(en)? Ook al hebben ze een grote (kleine) uitloop buiten? 
4 chihuahua en 1 cheltie
neen we gaan niet elke dag wandelen, maar ze hebben wel een grote uitloop achteraan. Moet ik me nu schuldig voelen? cho ja soms doe ik dat wel. al hoeft het niet denk ik.
  "

 Wij hebben ook een tuin en Nala(10) en Lila(12) zijn ook niet meer van de jongste maar toch gaan ze alle dagen wandelen. Hoe leuk ik het ook maakt in de tuin Nala wordt er voornamelijk gewoon moe van. Ze is pas echt voldaan na een lange losloopwandeling.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ja, elke dag minstens 1 wandeling van 1 uur of langer, dan ga ik naar het bos waar hij ook los kan lopen. Ene keer met de fiets en de andere keer met de auto. Daarnaast nog 3 kortere wandelingen.

 

Het is gewoon prachtig om je hond zo op te zien bloeien, hij gaat zijn eigen gang en geniet van het snuffelen en het ontdekken.

 

 

Dit zou ik geen enkele hond willen ontnemen 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Nee naar de sneeuw rijden daar doe ik ze geen plezier mee :-)
maar ben vandaag 1h wezen wandelen met 2 chihuahua's. Een hele andere toer dan wat we gewend zijn en ze hebben er van genoten
Dan met de sheltie ook nog eens een uur en half, was heel rustig alleen, geen trek toestanden. Heb hem zelfs nu en dan los laten lopen en dat was zalig zowel voor hem als voor mij
Denk dat we het voortaan zo blijven doen!
Heb nu wel pijn aan spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had hahaha
  "

 Wat Fijn om te lezen!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik probeer een voorbeeld te geven aan iemand die niet iedere dag wandelt met haar honden en een voorbeeld te geven waar ze misschien wat gemotiveerder raakt dan van je kan makkelijk twee uur lopen smiddags met de honden, want dat kan ik ook.
 
 
Behalve dat gaf ik een voorbeeld  voor als ik een lange dag  weg ben, wat dus niet iedere dag gebeurt en staat er dat ik op zo'n dag minimaal een half uur met ze loop 's middags. Dat kan dus ook anderhalf of twee uur zijn, maar minimaal een half uur. Meestal loop ik dan helemaal niet, want ze zijn vaak al uitgelaten als ik thuis kom om deze tijd. 
 
Dan kom je op zo'n anderhalf tot twee uur op een dag aan wandelingen en daar komen ze echt niks te kort.
  "

 Aha dan heb ik het niet goed gelezen of begrepen, sorry..

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik vind een wandeling korter dan een half uur ook geen wandeling. Dat noemen we hier gewoon uitlaten. Pas vanaf een uur is het hier echt een wandeling.

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik ga altijd wandelen om te wandelen. Niet wandelen om uit te laten. Ja ze doet wel haar behoeftes tijdens het wandelen. Als ik vrij ben is het standaard 3 keer een uur. Tenzij het weer bar slecht is kan het iets korter zijn. Maar het kan ook langer zijn. 2 keer 2 uur of zo. Bijna altijd alles los lopen. Op haar tempo. Voor de rest gaat ze zo veel mogelijk met me mee als ik ergens heen ga. Dus we zijn altijd wel bezig. Op de dag dat we hoopers les hebben loop ik iets minder met haar want dan is ze een half uur intens bezig en merk ik dat het best vermoeiend is voor haar. Dan is het vaak maar 2 uurtjes lopen.

Ook elke week met de honden van een vriendin van mij samen wandelen in het bos. Dan nog een uurtje op de wei bij de paarden bij haar samen wat spelen en rennen. Even nog lekker uitleven samen. En wij ook even bezig zijn met de honden. Wat zoekwerk enzo.

 

Als ik werk laat ik haar ook voor me werk en na me werk een 3 kwartier/uur uit. De rest van de tijd zit mijn moeder in huis en die gaat er dan de rest van de dag met haar weg. 

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^