Welke hond is verstandig voor mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmmaEmma

Ik ga over een half jaar op kamers. Mijn pony gaat mee verhuizen. Hij komt dan op een stal bij mijn kamer in de buurt te staan.Nou zou ik naast mijn paardje ook graag een hond willen.

Even wat informatie over mij en wat ik een hond kan bieden:

Bij de studie die ik ga volgen heb ik alleen de ochtend of de middag school en dat 3/4 dagen in de week. Ik heb dus veel vrije tijd. Deze vrije tijd is bedoelt om praktijk ervaring op te doen. Ik ben in die tijd dan op een manege/stal te vinden. De stal waar ik dan elke dag een ochtend of middag ben mag de hond los rond lopen. Ik ben iemand die de hele dag lekker druk en sportief bezig is. Ik ga 2 keer per dag op de fiets op en neer naar mijn pony en maak samen met mijn pony lange wandelingen en buitenritten. Het is dan de bedoeling dat de hond mee gaat naast de fiets en ook tijdens de wandelingen/stap ritten. Doordat ik overdag heel druk ben heb ik s avonds niet meer de puf om de stad in te gaan. Toen ik mijn pony heb gekocht wist ik dat een eigen pony hebben veel tijd ging kosten. Dat ik daar de hele dag druk mee zou zijn en dat ik daardoor niet meer s avonds tot laat de stad in zou kunnen gaan, want ik moet de volgende dag om 7 uur gewoon weer opstaan om mijn pony buiten te zetten. Hierdoor en doordat ik al ervaring heb met het hebben van honden, weet ik precies wat het hebben van een dier inhoud en ik weet dat je er dingen voor moet opofferen. Ik vind het absoluut niet erg om op tijd weer naar huis te gaan of zelfs helemaal niet weg te gaan ‘s avonds. Ik zit veel liever een avondje thuis op de bank met mijn grote liefde op vier poten naast mij.

Ik heb even gekeken en in de stad waar ik ga wonen zijn er kamers te vinden waar huisdieren zijn toegestaan. Ik heb ook uitgezocht wat een hond ongeveer per maand kost en ik kan dit gewoon betalen. Mocht hij nou ineens een grote operatie moeten ondergaan ofzo en de verzekering dekt dit niet (helemaal), dan willen mijn ouders helpen met het financiële gedeelte.

Ik ga verder ook niet veel op vakantie ofzo omdat in een pony heb en ik daar gwn elke dag voor moet zorgen. 1 keer per jaar ga ik naar een boeren camping in Nederland. Daar mag ik mijn paard en hond mee naar toe nemen.

Het liefst wil ik een zwerf hond adopteren omdat ik ieder beestje een liefdevol thuis gun. Wat kunnen jullie mij aanraden? Wel of geen adoptiehond? En anders welk hondenras? 1 hond, of is 2 beter? De hond moet dus wel even alleen kunnen zijn op mijn slaapkamer, maar krijgt verder op de dag heel veel beweging en aandacht. Ik hoor graag jullie reacties. Houd het wel een beetje vriendelijk aub.

(beetje lang bericht maar is om misverstanden te voorkomen)

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Begin maar gewoon met één hond, veel makkelijker. Samen een goede band opbouwen en als alles goed gaat kan je er altijd nog een hond bij nemen. 

 

Ik zou in jouw situatie sowieso voor een (jong)volwassen hond gaan. Een pup heeft heel veel begeleiding nodig en kan niet meteen de hele tijd mee naar stal etc. Houd er wel rekening mee dat je hond daar van stal los rond mag lopen, maar dat dat de eerste tijd misschien nog helemaal niet gaat. Eerst zorgen dat hij betrouwbaar bij je komt en jou in de gaten houdt, dan pas los. Daar gaat dus waarschijnlijk nogal wat tijd over heen. Hoe wil je dat doen? Want 's morgens naar school en 's middags naar stal, waar hij dus niet meteen los kan lopen, dan zit hij lang alleen. 

 

In jouw situatie ook een hond kiezen die al in NL is en het liefst een hond die niet heel zelfstandig is (in het verband met los rond kunnen lopen) of jachtpassie heeft. Een hond die oorspronkelijk uit het buitenland komt, een asielhond of een herplaatser, het kan allemaal. Als je maar bedenkt dat een nieuwe hond tijd kost en niet alles meteen kan. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou eerst afwachten hoe het practisch gaat, die combinatie van alleen wonen, studeren en voor een pony zorgen. En pas beslissen of er een hond komt, als je eerst hebt kunnen ervaren dat dit alles goed te combineren is, en er nog genoeg tijd/energie voor een hond is.

 

Als je voor een herplaatser gaat, is het wel handig zijn achtergrond te kennen. Bijvoorbeeld: bij een schichtige plattelandszwerver kan het zijn dat ie zich niet lekker in z'n vel voelt in een drukke stad. Ook vinden niet alle honden paarden zomaar leuk, kunnen ze niet allemaal los, en willen/kunnen niet alle honden naast een fiets lopen.

Hou daar dus rekening mee. Dat je ofwel zeer gericht gaat zoeken naar een hond die past bij je eisen, of dat je jezelf kan aanpassen aan de noden van de hond.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als je klaar bent met je studie heb je dan ook veel tijd voor de hond? En/of kan hij dan ook weer mee naar het werk? 

 

Klinkt wel leuk als een leuk leven voor een hond, lekker actief bezig zijn. 

Je moet dus iig een hond hebben die genoeg energie heeft, of misschien juist een klein hondje zodat hij in een fietsmand kan mee naar de paarden. 

 

Heb zelf ook een zwerfhond uit het buitenland. Ik kan het je echt aanraden. Het zijn vaak super sociale en leuke honden. Er is ook genoeg keus, jong, oud, kruising, ras, ongecompliceerd, met rugzakje, etc. 

Als hij mee naar de manege gaat, moet hij denk ik wel los kunnen lopen? Of is het daar omheind? 

Bij een hond die nog in het asiel zit weet je niet of hij dat kan, al kun je wel veel aan uiterlijk aflezen. Bij puck had ik van te voren jachtinstinct verwacht adhv haar uiterlijk, en dat klopt inderdaad. 

Maar er zijn ook al heel veel honden die al in Nederland in opvang zitten, daar zit vast iets leuks tussen. 

Ik zelf vang op voor sos-strays, deze stichting plaatst alleen honden vanuit opvang in Nederland of Belgie. Er komen meerdere keren per jaar veel nieuwe honden naar Nederland, dus daar zal vast iets bij zitten. 

 

Je zou ook kunnen kiezen voor een herplaatser uit Nederland. Verhuisdieren is een goede site waar heel veel honden op staan die een baasje zoeken, uit Nederland en uit het buitenland. 

honden page profiel ElleElle

Ik zou je heel goed laten informeren over of de hond in kwestie dan met paarden kan. Dat de hond eraan moet wennen kan natuurlijk, maar soms gaat het gewoon niet. Of ze kunnen niet naast de fiets, of niet mee op buitenrit. En als jij te paard zit of aan het wandelen bent kan je niet zomaar achter je hond aan gaan als er iets is. Je zal ervan op aan moeten kunnen dat ie goed luistert en dat is natuurlijk ook veel oefenen. Heb je daar nog tijd voor als je de hele dag op stal met de paarden bezig bent? Ik heb zelf ook een pony en een hond maar de pony staat op volpension, en dat vind ik zelf soms al veel om te combineren. Maar goed, ik denk niet dat er een specifiek ras is dat geschikt is, maar ik zou er geen nemen die alleen zijn neus achterna loopt. Lijkt me niet handig op stal en in het bos want die ben je vast steeds kwijt ;-)

 

honden page profiel EmmaEmma

Bedankt voor de snelle en duidelijke reacties!

 

@mita

Bedankt voor alle tips!! Mijn bedoeling was inderdaad 1 hond. Als ik later een eigen boerderij heb wil ik wel graag meer honden, maar ik zie dat nu niet zo zitten in een studenten leven. Iemand zei mij dat 1 hond zielig is dus vandaar de vraag of 2 een beter idee is.

Ik ga de hond meer dan drie maanden van te voren kopen zodat ik in mijn extreem lange vakantie van bijna 4 maanden heel veel tijd met de hond kan doorbrengen. Hij kan wennen aan mij, mijn pony, andere mensen etc. Ik weet hoe ik een hond moet opvoeden/trainen en wat erbij komt kijken dus ga hier in die tijd flink mee aan de slag zodat hij goed naar mij luistert als ik naar school ga.

 

@Alaska’s Finest!

Momenteel ga ik hele dagen naar school, 2 keer per dag naar mijn pony, zorg ik voor de hond van mijn ouders en voor een deel help ik mee in het huishouden. Dit alles is prima te combineren en doordat het nu zo gaat weet ik ook hoeveel tijd er ongeveer in gaat zitten enzo. Als ik ga verhuizen ga ik ipv hele dagen, halve dagen naar school en mijn pony staat veel dichterbij. Dus dat moet wel goed komen. Bedankt voor de tips! Ik ga de tips zeker meenemen :-)

 

@Naomi

Ja ik denk dat het inderdaad een heel leuk leven kan zijn voor een hond. Als ik maar de goede hond vind. Eentje die andere dieren en kinderen niet vervelend vind, genoeg energie heeft en gehoorzaam is. Na mijn studie kan de hond ook altijd mee naar mijn werk. Ik blijf op ranches/stallen werken en ik wil mijn hond zelfs in gaan zetten. Wil hem gebruiken bij sessies met mensen met autisme ofzo.

Het is er niet omheind, maar ik wil de hond zo trainen dat hij achter mij aanloopt. Mocht ik in de les aanwezig moeten zijn dan kan hij in de kantine liggen op zijn eigen kussen die ik voor hem meeneem. Ik denk dat het dan inderdaad geen hondje van de fokker wordt, maar een hondje die een tweede kans verdient.

 

@Elle

Tot nu toe zijn alle honden hier opstal gewend geraakt aan paarden. Nou kan het natuurlijk zijn dat een hond er niet aan kan wennen dus ik zal een hond gaan zoeken die het niet erg vindt. Ik heb in de maanden voor de school begint (ruim 3 maanden) de tijd op hem op te voeden/te trainen. Dus het luisteren komt wel goed, en anders gaat hij eerst nog aan ren lange lijn mee. Is ook geen probleem. Bedankt voor de tip over geen hond kiezen die zijn neus achterna loopt. Had ik nog niet over nagedacht. Goede tip. Bedankt!

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita


Het is er niet omheind, maar ik wil de hond zo trainen dat hij achter mij aanloopt. Mocht ik in de les aanwezig moeten zijn dan kan hij in de kantine liggen op zijn eigen kussen die ik voor hem meeneem. Ik denk dat het dan inderdaad geen hondje van de fokker wordt, maar een hondje die een tweede kans verdient.

 Houd er rekening mee dat dat 1) veel tijd kost en 2) misschien uiteindelijk niet zo handig is. Ik weet niet wat je precies op stal doet, maar ik neem aan dat als jij daar stage aan het lopen bent/met jouw paard bezig bent, het juist niet de bedoeling is dat je ook nog op je hond moet letten die jou achterna loopt. 

Eerder een hond die zelfstandig iets op het terrein doet (liggen, spelen, waken, op onderzoek) en daarbij jou in de gaten houdt, dan een hond die juist constant achter je aan loopt.

honden page profiel EmmaEmma

" Als je klaar bent met je studie heb je dan ook veel tijd voor de hond? En/of kan hij dan ook weer mee naar het werk? 
 
Klinkt wel leuk als een leuk leven voor een hond, lekker actief bezig zijn. 
Je moet dus iig een hond hebben die genoeg energie heeft, of misschien juist een klein hondje zodat hij in een fietsmand kan mee naar de paarden. 
 
Heb zelf ook een zwerfhond uit het buitenland. Ik kan het je echt aanraden. Het zijn vaak super sociale en leuke honden. Er is ook genoeg keus, jong, oud, kruising, ras, ongecompliceerd, met rugzakje, etc. 
Als hij mee naar de manege gaat, moet hij denk ik wel los kunnen lopen? Of is het daar omheind? 
Bij een hond die nog in het asiel zit weet je niet of hij dat kan, al kun je wel veel aan uiterlijk aflezen. Bij puck had ik van te voren jachtinstinct verwacht adhv haar uiterlijk, en dat klopt inderdaad. 
Maar er zijn ook al heel veel honden die al in Nederland in opvang zitten, daar zit vast iets leuks tussen. 
Ik zelf vang op voor sos-strays, deze stichting plaatst alleen honden vanuit opvang in Nederland of Belgie. Er komen meerdere keren per jaar veel nieuwe honden naar Nederland, dus daar zal vast iets bij zitten. 
 
Je zou ook kunnen kiezen voor een herplaatser uit Nederland. Verhuisdieren is een goede site waar heel veel honden op staan die een baasje zoeken, uit Nederland en uit het buitenland.  "

 Weet u toevallig goede en betrouwbare organisaties voor zwerfhonden uit het buitenland? Of voor honden uit Nederland die een tweede kans verdienen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik blijf op ranches/stallen werken en ik wil mijn hond zelfs in gaan zetten.
Wil hem gebruiken bij sessies met mensen met autisme ofzo.
Het is er niet omheind, maar ik wil de hond zo trainen dat hij achter mij aanloopt. 

 Lees je dan goed in over verschillende rassen, dat je heel specifiek een hond kiest die daar qua aard, oorsprong en karakter bij past, zodat de hond zelf daar ook zijn gading in kan vinden. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het lijkt me juist verstandiger om een pup te nemen en kijken of je voor overdag als je op school zit oppas te regelen. Of hopen dat je een nest kunt vinden waar de pups aan het begin van de vakantie oud genoeg zijn om het nest te verlaten. Een oudere hond uit het buitenland is leuk maar het lijkt mij het simpelst om een hond vanaf pup af aan te hebben zodat hij kan wennen aan paarden en het stalleven. Alle stalhonden die ik ken zijn vanaf dat ze een week of 9 zijn al mee geweest naar stal, hebben los leren lopen enz. waardoor ze er echt helemaal aan gewend zijn en ermee opgroeien. Een oudere hond die nog nooit paarden heeft gezien aan paarden laten wennen lijkt mij (!!! Lijkt mij!) lastiger. 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

" Het lijkt me juist verstandiger om een pup te nemen en kijken of je voor overdag als je op school zit oppas te regelen. Of hopen dat je een nest kunt vinden waar de pups aan het begin van de vakantie oud genoeg zijn om het nest te verlaten. Een oudere hond uit het buitenland is leuk maar het lijkt mij het simpelst om een hond vanaf pup af aan te hebben zodat hij kan wennen aan paarden en het stalleven. Alle stalhonden die ik ken zijn vanaf dat ze een week of 9 zijn al mee geweest naar stal, hebben los leren lopen enz. waardoor ze er echt helemaal aan gewend zijn en ermee opgroeien. Een oudere hond die nog nooit paarden heeft gezien aan paarden laten wennen lijkt mij (!!! Lijkt mij!) lastiger.  "

 
Zij moet daar aan het werk hè. Pups zijn druk -> slapen -> druk -> slapen. Dat is echt niet ideaal om meteen een hele ochtend of middag mee te nemen. Mensen vragen zich al zo vaak na een week of 4 af waar ze toch aan begonnen zijn, moet je je eens indenken dat je tijdens je werk ook nog eens op een drukke pup moet letten, ongewenst gedrag moet proberen te voorkomen, het goede belonen etc. 

De gemiddelde hond kan prima aan paarden wennen. Of beter nog, leren negeren. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Zij moet daar aan het werk hè. Pups zijn druk -> slapen -> druk -> slapen. Dat is echt niet ideaal om meteen een hele ochtend of middag mee te nemen. Mensen vragen zich al zo vaak na een week of 4 af waar ze toch aan begonnen zijn, moet je je eens indenken dat je tijdens je werk ook nog eens op een drukke pup moet letten, ongewenst gedrag moet proberen te voorkomen, het goede belonen etc. De gemiddelde hond kan prima aan paarden wennen. Of beter nog, leren negeren.  "

 Bij ons gaan ze gewoon lekker aan een touw of in een paardenbox. Gaan die pups daar even slapen als het te druk wordt.  Maar goed ik ben misschien bevooroordeeld en ken alleen getraumatiseerde of weglopende adoptiehonden. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

"  Bij ons gaan ze gewoon lekker aan een touw of in een paardenbox. Gaan die pups daar even slapen als het te druk wordt.  Maar goed ik ben misschien bevooroordeeld en ken alleen getraumatiseerde of weglopende adoptiehonden.  "

 Dan denk ik inderdaad dat je geen goed en realistisch beeld hebt van adoptie honden. Ze zijn er inderdaad wel, maar gelukkig gaat het met de meeste adoptie honden goed. Bedoel je trouwens met adoptie honden alleen buitenlandse honden? Of ook asielhonden en herplaatsers in Nederland? 

 

Als je alleen slechte ervaringen hebt/kent van adoptie honden is je gedachte begrijpelijk, maar gelukkig is dat in de meeste gevallen niet het geval. 

 

Heb inmiddels verschillende buitenlandertjes opgevangen, en heb er ook een, en tot nu toe lopen ze allemaal betrouwbaar los (Die van mezelf nog het minste aangezien ze jachtinstinct heeft, de opvangers tot nu toe niet), zijn heel aanhankelijk, sociaal, etc. 

 

Maar TS moet er wel rekening mee houden dat het niet vanzelf sprekend is dat de hond sowieso los kan lopen en dat je hem kan leren achter je aan te lopen. Al heb je met bepaalde type honden wel een grotere kans dat dat lukt. Ik denk dat veel rassen (en kruisingen, typen) uit rasgroep 1 daar wel geschikt voor zijn, die zijn meestal heel baasgericht. Onze bobtail (voor jou niet actief genoeg) loopt het liefst de hele dag achter je aan. Vind dat zelf best irritant, dus kap dat af. Maar voor jou dus handig. 

 

Vind het heel leuk om te lezen dat je een hond een kans wil geven, en voor een asielhond wil gaan. Als een pup je handiger lijkt, die zitten er ook heel veel in het asiel. Ook heel erg veel herderkruising pups. 

https://www.verhuisdieren.nl/

http://sos-strays.nl/

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/

 

 

 

honden page profiel bentebente

2 honden?? Meid, wat doe je jezelf aan! Nee, gewoon lekker eentje nemen hoor! Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat twee honden ontzettend zwaar is vergeleken met een..

 

Als ik dit zo lees denk ik aan de jack russel. Ik heb er zelf ook een, dus ik kan je er veel over vertellen.

 

Jack russels zijn kleine hondjes, dus die kunnen op een kamer de kont keren, in tegenstelling tot grotere honden. Ze zijn super actief, heel baasgericht en ontzettend slim. Als je ze goed traint heb je er een prachthondje aan. 

 

Ik zou in jouw situatie geen pup nemen. Ten eerste omdat ik vrees dat je dat financieel niet red, een goed gefokte hond kost al gauw 1000-3000 euro.. en ten tweede omdat een pup heel heel veel werk is. Elke hond is veel werk, uiteraard, maar een pup.. eerste twee maanden altijd bij de pup zijn, of opvang zoeken, zindelijkheidstraining... dat is echt héél veel werk. Ik zou kijken op ikzoekbaas, daar staan vaak jacks op, of een belletje plegen met de rasvereniging van de jack russel. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Ik denk zeker dat een volwassen adoptiehond een heerlijk leven bij je kan hebben! Ik zou dan denken aan een leuke sociale herdermix van middelgroot formaat, of een ander volgzaam en actief type hond. Ik denk dat mijn hond (uit Spanje) bijvoorbeeld ideaal zou zijn voor je. En zo zijn er nog veel meer. Helaas wordt er nog wel eens beweerd dat alle buitenlandse honden getraumatiseerd zouden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn honden in allerlei soorten en maten, met én zonder rugzakje, het is maar net waar je naar op zoek bent. 

Twee honden zou ik zeker in het begin niet doen. Met jouw plannen is één hond een stuk haalbaarder en praktischer. 

Websites waar je zou kunnen zoeken:

- Ikzoekbaas (Dierenasiels in Nederland)

Verhuisdieren (Nederlandse herplaatsers en buitenlandse adoptiehonden die al in Nederland zijn)

Verder heb je tientallen stichtingen die kansarme honden uit buitenlandse asielen (zoals Spanje, Gran Canaria, Griekenland, Roemenië, Polen en Rusland) naar Nederland halen. Stichtingen waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn en die werken met opvanggezinnen in Nederland zijn Animal in Need, SOS-straysStraydogs Rescue NederlandAINFDogs Adoptions NederlandSphoekHuize ZwerfhondMirtos

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Ik zou eerst afwachten hoe het practisch gaat, die combinatie van alleen wonen, studeren en voor een pony zorgen. En pas beslissen of er een hond komt, als je eerst hebt kunnen ervaren dat dit alles goed te combineren is, en er nog genoeg tijd/energie voor een hond is.
 
Als je voor een herplaatser gaat, is het wel handig zijn achtergrond te kennen. Bijvoorbeeld: bij een schichtige plattelandszwerver kan het zijn dat ie zich niet lekker in z'n vel voelt in een drukke stad. Ook vinden niet alle honden paarden zomaar leuk, kunnen ze niet allemaal los, en willen/kunnen niet alle honden naast een fiets lopen.
Hou daar dus rekening mee. Dat je ofwel zeer gericht gaat zoeken naar een hond die past bij je eisen, of dat je jezelf kan aanpassen aan de noden van de hond. "

 Mee eens. 

 

Ik snap dat het super leuk is, het idee om een hond te nemen tijdens je studie. Het klinkt alsof je er goed over na denkt. Maar ik zou eerst echt even kijken hoe goed je drie balletjes in de lucht kunt houden (studie, paard, voor jezelf zorgen) voordat je daar een vierde bal aan toevoegt.

 

Voor het eerst op jezelf gaan moet je niet onderschatten. Misschien gaat het fantastisch en dan kun je alsnog kijken naar een hond erbij. Maar het kan ook zomaar zijn dat het je zwaarder valt dan verwacht. Neem jezelf dus in bescherming en loop niet in zeven sloten tegelijk.   

honden page profiel EmmaEmma

Als ik jullie reacties zo lees denk ik dat ik voor een rescue dog/asiel hond ga. En dan een herder kruising die niet heel groot is en pup af is. 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

" Als ik jullie reacties zo lees denk ik dat ik voor een rescue dog/asiel hond ga. En dan een herder kruising die niet heel groot is en pup af is.  "

 Lijkt me een prima plan! Heb net met jouw situatie in mijn achterhoofd wat honden gezocht, wat er ongeveer zou kunnen passen. En nu zit ik met allemaal honden die ik wil hebben 


Dutchy Adoptions heeft ook hele leuke honden zitten! Mike, Fari, Joe, Leon, Rocky en Seth zouden volgens mij op het eerste gezicht al goed passen.

honden page profiel EmmaEmma

" Ik denk zeker dat een volwassen adoptiehond een heerlijk leven bij je kan hebben! Ik zou dan denken aan een leuke sociale herdermix van middelgroot formaat, of een ander volgzaam en actief type hond. Ik denk dat mijn hond (uit Spanje) bijvoorbeeld ideaal zou zijn voor je. En zo zijn er nog veel meer. Helaas wordt er nog wel eens beweerd dat alle buitenlandse honden getraumatiseerd zouden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn honden in allerlei soorten en maten, met én zonder rugzakje, het is maar net waar je naar op zoek bent. 
Twee honden zou ik zeker in het begin niet doen. Met jouw plannen is één hond een stuk haalbaarder en praktischer. 
Websites waar je zou kunnen zoeken:
- Ikzoekbaas (Dierenasiels in Nederland)
- Verhuisdieren (Nederlandse herplaatsers en buitenlandse adoptiehonden die al in Nederland zijn)
Verder heb je tientallen stichtingen die kansarme honden uit buitenlandse asielen (zoals Spanje, Gran Canaria, Griekenland, Roemenië, Polen en Rusland) naar Nederland halen. Stichtingen waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn en die werken met opvanggezinnen in Nederland zijn Animal in Need, SOS-strays, Straydogs Rescue Nederland, AINF, Dogs Adoptions Nederland, Sphoek, Huize Zwerfhond, Mirtos.  "

Bedankt voor de tips waar ik zou kunnen kijken! Heb daar er erg veel aan

honden page profiel EmmaEmma

"  Lijkt me een prima plan! Heb net met jouw situatie in mijn achterhoofd wat honden gezocht, wat er ongeveer zou kunnen passen. En nu zit ik met allemaal honden die ik wil hebben Dutchy Adoptions heeft ook hele leuke honden zitten! Mike, Fari, Joe, Leon, Rocky en Seth zouden volgens mij op het eerste gezicht al goed passen. "

Hahaha ja dat heb ik straks waarschijnlijk ook. Dan moet ik een hond kiezen maar dan vind je nog allemaal andere leuke honden die ik wel zou willen. Alleen ik vind 1 hond voor de komende jaren wel meer dan genoeg haha

Heb de site even geopend, ziet er goed uit en zitten hele leuke honden tussen  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Niet elke hond kan zo makkelijk los op een manege of stal of mee op buitenrit.

Ik heb ook een paard, maar mijn honden kunnen dit niet. 

Ik neem mijn honden wel eens mee, maar dan kan ik niet 100 % het paard de aandacht geven maar ook de honden niet.

Hoewel er wel honden zijn, die dit prima kunnen maar die leven vaak al op de manege zelf.

 

Maar als het je studie is, en je neemt je hond mee.

Dan zal het toch wel de bedoeling zijn, dat je je voornamelijk met het stalwerk bezighoudt en niet met je hond?

Jouw hond moet dan 100 % zich zelfstandig de hele dag kunnen bezig houden, zodat jij je met je stagewerk kunt bezighouden.

 

Ik bedoel alleen maar, het leek mij ook erg leuk om mijn hond mee te nemen naar stal, op buitenrit etc.

Maar mij is het niet gelukt, ook al omdat voordat we in het bos zijn we een stuk langs de weg moeten, en daar kan de hond al niet los, dus veel te onhandig allemaal 

 

 

honden page profiel bentebente

" Als ik jullie reacties zo lees denk ik dat ik voor een rescue dog/asiel hond ga. En dan een herder kruising die niet heel groot is en pup af is.  "

 Nou dit zou ik dus niet doen.. ik vind het persoonlijk echt niet kunnen, een middelgrote tot grote hond in een studentenkamer! Veel te klein, al ga je nog zo vaak wandelen... 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Persoonlijk zou ik eerst even settlen. Je hebt al heel veel nieuws op je bord. Het zal erg veel vragen om ook de opvoeding van een hond bij een nog nieuwe situatie te hebben.

Waarom niet even rustig aan. Begin met je studie. Spendeer tijd met je pony. Zorg voor jezelf op kamers. Als dat allemaal 'gewoon' is geworden, kun je rustig rond gaan kijken voor een hond die geschikt is voor de situatie. Misschien beginnen met buitenritten maken met mensen met een hond. Ga op zoek naar ervaringen etc.

Ik lees in je tekst veel over tijd met de pony, maar niet over welke tijd echt alleen voor de hond is. Hond mee met ritten met de pony is natuurlijk leuk, maar is het ook realistisch? Je hond moet geweldig goed getraind zijn, want hij moet bij de pony blijven, en daarnaast kun je je in die tijd niet echt focussen op je hond. Je bent bezig met paardrijden, niet met je hond. Deze moet niet er zomaar vantussen kunnen gaan (in alle situaties: verkeer, wild, andere mensen en huisdieren, etc.), want jij bent niet in staat om in te grijpen. Het is dus ponytijd en geen hondentijd (als in je bent echt actief met je hond bezig).


" Deze vrije tijd is bedoelt om praktijk ervaring op te doen. Ik ben in die tijd dan op een manege/stal te vinden. De stal waar ik dan elke dag een ochtend of middag ben mag de hond los rond lopen."

Zoals je zelf zegt, heb je naast school eigenlijk gewoon stage. Deze tijd is bedoeld om ervaring op te doen, als in: je bent aan het werk. Je moet je tijd geven aan het werk, en de hond krijgt dus ook hier niet echt de 'hondentijd'. 


Natuurlijk is het mogelijk een hond te nemen. Maar ik zou toch echt zeggen: neem de tijd. Settle in al je nieuwe dingen. Als je dan denkt dat er genoeg tijd en energie is om daar ook een hond bij te voegen die aan heel wat 'eisen' moet voldoen (strak onder appel, goed met mensen, goed met paarden, goed met honden, etc.). Zoek dan rustig naar een hond die hieraan voldoet. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Het lijkt me juist verstandiger om een pup te nemen en kijken of je voor overdag als je op school zit oppas te regelen. Of hopen dat je een nest kunt vinden waar de pups aan het begin van de vakantie oud genoeg zijn om het nest te verlaten. Een oudere hond uit het buitenland is leuk maar het lijkt mij het simpelst om een hond vanaf pup af aan te hebben zodat hij kan wennen aan paarden en het stalleven. Alle stalhonden die ik ken zijn vanaf dat ze een week of 9 zijn al mee geweest naar stal, hebben los leren lopen enz. waardoor ze er echt helemaal aan gewend zijn en ermee opgroeien. Een oudere hond die nog nooit paarden heeft gezien aan paarden laten wennen lijkt mij (!!! Lijkt mij!) lastiger.  "

 Dit geeft geen garantie. Ik woon op een paardenstal maar Maybe gaat helemaal niet met paarden. Ze loopt als we over stal lopen strak aan de voet dit uit veiligheid voor haar en de paarden. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Dit geeft geen garantie. Ik woon op een paardenstal maar Maybe gaat helemaal niet met paarden. Ze loopt als we over stal lopen strak aan de voet dit uit veiligheid voor haar en de paarden.  "

 Geeft geen garantie inderdaad.. maar een herplaatser ook niet...  sowieso een lastig iets. Of ze moeten een kennel hebben of zo. Maar daat ga ik niet vanuit. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik heb een Spaanse Waterhond (Perro de Agua Español) geadopteerd, die komt helemaal overeen met de wensen en eisen die jij hebt voor een hond. Makkelijk te trainen, baasgericht en blijft bij je in de buurt, goed met mensen, kinderen en andere dieren, kan ook goed alleen thuis blijven, kan zich makkelijk aanpassen aan allerlei situaties, is actief en kan lange dagen maken....

honden page profiel EmmaEmma

" Ik heb een Spaanse Waterhond (Perro de Agua Español) geadopteerd, die komt helemaal overeen met de wensen en eisen die jij hebt voor een hond. Makkelijk te trainen, baasgericht en blijft bij je in de buurt, goed met mensen, kinderen en andere dieren, kan ook goed alleen thuis blijven, kan zich makkelijk aanpassen aan allerlei situaties, is actief en kan lange dagen maken.... "

 Dat ras kende ik nog helemaal niet. Heb het even opgezocht. Wat een leukerds zeg! Ook heel leuk voor kinderen om zo’n hond met prachtige vacht te knuffelen. Die hond houd ik dan vanaf nu ook in mijn achterhoofd. Bedankt voor de tip!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Dat ras kende ik nog helemaal niet. Heb het even opgezocht. Wat een leukerds zeg! Ook heel leuk voor kinderen om zo’n hond met prachtige vacht te knuffelen. Die hond houd ik dan vanaf nu ook in mijn achterhoofd. Bedankt voor de tip!! "

 

Ik heb de Franse waterhond, komt met veel dingen overeen met de Spaanse waterhond. 

 

De vachten van alle types waterhonden zit wel veel onderhoud in natuurlijk, dat moet je wel liggen. (en als je zelf niet kan trimmen, zal de hond enkele keren per jaar naar de trimsalon moeten)

Daar zit dan best een flinke kostenpost aan (alleen even een waarschuwing omdat je nog student bent )

 

Ik zou de waterhond niet echt aanraden eigenlijk, met jouw eisen.

Het zijn werkhonden, van oorsprong jachthonden.

Op stal los laten lopen terwijl jij met stalwerk bezig bent, grote kans dat de hond achter een haas/konijn/kat aan gaat en ergens verongelukt.

Dan zou je eerder de hele dag de hond ergens moeten vastleggen.

Helemaal omdat jij stage loopt en niet echt aandacht aan de hond kan besteden.

 

Wat Careana zegt ben ik met het meeste mee eens.

Met makkelijk alleen blijven weer niet, op het forum waterhonden zijn juist veel mensen die hier problemen mee hebben met hun hond.

De waterhonden zijn fantastische honden, maar het zijn honden met in meer of mindere mate een jachtinstinct.

Daar moet je wel rekening mee houden, omdat je met paarden in een omgeving bent waar ook (klein) wild leeft.

Het zijn geen honden die je zomaar even aanschaft omdat ze er zo knuffelig uitzien.

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb nu een Spaanse dame, een terriër en zij ging om altijd mee naar stal, maar Moh jaagt echt heel erg dus ze kan echt niet los.

 

Hiervoor had ik ook een herplaatser en zij had duidelijk podenco in zich, maar tegen alle verwachting in kon zij dus echt heel goed loslopen en kon dus ook mee met buitenritten.

 

Als je voor een herplaatser gaat dan zou ik persoonlijk sneller kiezen voor een hond die hier in Nederland in een gastgezin zit, dan weet je iets meer over het karakter en of er wel of geen/weinig jacht in zit enzo. Maar paarden tja, niet elk gastgezin heeft paarden natuurlijk...

 

Maar bedenk wel dat elke hond (of het nou een pup is of volwassen) wel iets heeft wat je als eigenaar minder prettig vind. Een perfecte hond bestaat niet... Dus stel jezelf daar vast op in en wat kan je doen als je hond toch niet zelfstandig rond kan lopen op de manege... Of als je toch niet zo goed alleen kan zijn in je slaapkamer. Daar moet je toch beetje flexibel in kunnen zijn en op in kunnen spelen. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana


De vachten van alle types waterhonden zit wel veel onderhoud in natuurlijk, dat moet je wel liggen. (en als je zelf niet kan trimmen, zal de hond enkele keren per jaar naar de trimsalon moeten)
Daar zit dan best een flinke kostenpost aan (alleen even een waarschuwing omdat je nog student bent&nbsp;-)
 
Ik zou de waterhond niet echt aanraden eigenlijk, met jouw eisen.
Het zijn werkhonden, van oorsprong jachthonden.
Op stal los laten lopen terwijl jij met stalwerk bezig bent, grote kans dat de hond achter een haas/konijn/kat aan gaat en ergens verongelukt.
Dan zou je eerder de hele dag de hond ergens moeten vastleggen.
Helemaal omdat jij stage loopt en niet echt aandacht aan de hond kan besteden.

  "

 De Spaanse Waterhond heeft over het algemeen minder jachtinstinct dan de andere waterhonden, doordat hij voornamelijk voor het hoeden van geiten en schapen is gebruikt. Mijn waterhond heeft totaal geen interesse voor eenden, konijnen, etc. en jaagt hooguit de eenden van het terras terug het water in als we bij mijn ouders zijn, want hij voelt aan dat ze het vervelend vinden als daar eenden zitten.

 

Ik heb ook niet heel veel werk aan de vacht van mijn waterhond. De aanbeveling is om niet te borstelen (zoals bij labradoodles etc) want daarmee kun je de vacht makkelijk beschadigen. De vacht valt vanzelf in strengetjes en dat worden bij mijn hond vanzelf dreadlocks. Het enige wat ik moet doen, is zorgen dat die strengetjes niet gaan matten, dus ik loop het wel iedere dag even na en trek strengetjes die aan elkaar gaan zitten van elkaar los. Een of twee keer per jaar scheer of knip ik alles kort, en dan begint het proces vanzelf weer opnieuw.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: welke hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^