Nieuwschierig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb een kruising. 

Waarom? Omdat mijn hart ligt bij herplaatsers. 

Ik vind dat er over de wereld zoveel honden een thuis zoeken dat ik dus nooit een pup zou "bestellen" bij een fokker en op deze manier nog meer honden op de wereld zetten. En ook oeps nesten vind ik een onzin begrip... 

Persoonlijk kies ik liever voor een wat oudere hond, maar mocht ik ooit besluiten dat ik toch een puppy wil dan zal dit ook een herplaatser zijn of dus een pup via een stichting uit het buitenland. 

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Ik snap de redenen voor een stamboomhond volledig. Maar ik wil er ook even bij zeggen: ik vind de prijzen die gevraagd worden voor stamboomhonden ook volledig belachelijk. Tweeduizend euro voor een dwergpoedelpup is niet te doen. Moet iemand dan maar geen hondje hebben? 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Ik snap de redenen voor een stamboomhond volledig. Maar ik wil er ook even bij zeggen: ik vind de prijzen die gevraagd worden voor stamboomhonden ook volledig belachelijk. Tweeduizend euro voor een dwergpoedelpup is niet te doen. Moet iemand dan maar geen hondje hebben?  "

 Een hond is nog steeds een luxe product hè?  Dat schijnen mensen af en toe te vergeten. Die denken dat iedereen 'recht heeft' op een hond, maar dat is natuurlijk niet zo. Als je het allemaal kan betalen, dan neem je een hond, zo niet, dan kan je geen hond nemen.

(Bovendien valt de aanschafprijs eigenlijk in het niet met de kosten die daarna gemaakt worden.)

 

Meer on topic: Hier 2 dames met stamboom. De één is een herplaatser, en ook daar vond ik het echt belangrijk dat ze een stamboom had, puur gezondheid-technisch gezien. Met een stamboom heb je transparantie wat betreft de (voor)ouders van je hond en wordt het risico op vervelende erfelijke aandoeningen het kleinst. Zeker met onze Leonberger, een zeer groot ras, wilde ik er zeker van zijn dat er geen HD in de lijnen voorkwam.

Ook wat betreft karakter heb je bij honden met een stamboom wat meer inzicht dan zonder.

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Ach weet je, met je kinderen kun je ook moeilijk voorspellen wat het karakter is, toch? 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik snap de redenen voor een stamboomhond volledig. Maar ik wil er ook even bij zeggen: ik vind de prijzen die gevraagd worden voor stamboomhonden ook volledig belachelijk. Tweeduizend euro voor een dwergpoedelpup is niet te doen. Moet iemand dan maar geen hondje hebben?  "

 Moet iemand dan maar geen hondje hebben.

Nu gaan we flink off topic sorry daarvoor.

Dat krijgt men ook wel eens te horen als je niet het allerbeste voor een hond over hebt,denk aan voer,medische behandelingen.

Niet iedereen heeft duizenden euros op zijn spaarrekening  staan om echt dure en lange behandelingen voor je hond te kunnen.

Dan zijn er ook mensen die dat hun dier niet aan willen doen,die krijgen ook de wind van voren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dat is offtopic, de vraag is zo niet gesteld......tegen mij hier op hp is ook wel eens gesteld waarom een rashond, dat bepaald iedereen voorzich zelf toch, asiels zitten vol is dan het antwoord en de stichtingen met buitenlandse pups/ honden puilen uit, die hebben een mand nodig...zeker is dat waar, maar ik zal altijd voor de newfoundlander blijven kiezen en dan wel een pup, daar moet men toch niet voor aangesproken worden.

honden foto van Nathalie, Clooney * & Harley

Ik heb 2 honden met stamboom. Waarom? Omdat ik dan in elk geval zeker wist dat de fokker haar honden heeft laten testen op heupen, ogen, DM en PRA. Geeft dat een garantie op een gezonde hond? Nee, maar ik weet wel zeker dat de fokker er alles aan gedaan heeft om gezonde pups ter wereld te zetten en dat ik mijn best gedaan heb om een gezonde pup uit te zoeken en dus geen broodfok steun. Daarnaast kun je door de stamboom ook al een deel te weten komen over de karakters die in de lijnen zitten. Natuurlijk is iedere hond anders, maar het geeft wel al een beeld.

Daarnaast zijn de Welsh Corgi's(zowel de Cardigan als de Pembroke) zonder stamboom bijna allemaal broodfok. En daar ben ik sowieso pertinent tegen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Stamboom honden, stamboom verplicht voor de sport.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Stamboom honden, stamboom verplicht voor de sport.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik heb twee kruisingen, Balou de kruising pinscher x chihuahua en Lotus de kruising shih tzu x chihuahua. Balou heb ik onnadenkend en zonder mij in de fokker te verdiepen gekocht. Hij komt vlak bij mij uit de buurt en in mijn buurt wonen geen broodfokkers dacht ik, wel dus. Balou zou een pup uit een eenmalig nestje zijn maar hij bleek uiteindelijk een pup uit een derde nest te zijn en na hem heeft zijn moeder zeker nog een nest gehad. Balou heeft ernstige aangeboren afwijkingen.

 

Bij Lotus heb ik het anders aangepakt. Ik ben op zoek gegaan naar een kruising maar ik heb mij dit keer wel verdiept in de fokker. Ik kon niets negatiefs over de fokker vinden dus Lotus lijkt toch echt een pup uit een eenmalig oepsnestje. Lotus was vier weken toen ik haar kocht, de fokker heeft mij vanaf dat moment op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van Lotus. Ze mailde en stuurde foto's van haar en de rest van het nest ook van de ouders en ik mocht komen kijken wanneer ik wilde. Dit zijn allemaal dingen die een broodfokker niet doet of liever niet heeft, ik heb nog steeds een goed gevoel over de fokker van Lotus.

 

 

Ik behoor tot de vele mensen die niet zo even 1000 tot 1500 euro kunnen neer tellen voor een pup maar ik ben wel in staat om mijn honden te onderhouden en een goed leven te geven. Dan kom je dus al gouw bij een herplaatser of kruisingpup terecht.

Hierbij heb ik een heel goede ervaring met mijn aller liefste kruising Mowgli. Ze was echt een zeer bijzondere hond bij haar komt mijn liefde voor kruisingen weg.

 

 

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nieuwsgierig:

 

Ik heb een dwergpoedel met stamboom.

 

Redenen om voor een stamboom hond te kiezen:

 

* beide ouders getest en goed bevonden op erfelijke aandoeningen

* gezondheidshistorie van ouders, grootouders, overgrootouders bekend

 * nestcontrole en DNA afname pups door de Raad van Beheer.

* er wordt ook op karakter gefokt

* een goede stamboom fokker zal rekening houden met de inteeltcoëfficiënt; ook om de genenpool van het ras groot te houden

* fokkers moeten zich aan het fokreglement houden

* fokkers van stamboomhonden in NL zijn verplicht het Basisreglement Welzijn en Gezondheid te volgen; dit ter bescherming van de fokhonden: o.a.

- fokteven mogen niet uitgebuit worden; tussen 2 worpen behoort minimaal 12 maanden te zitten.

- minimum en maximum leeftijd teef bij dekking

- maximum aantal nesten teef

- uitsluiting dekking door naaste verwanten (zie inteeltbeperking)

 

 

https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/basisreglement-welzijn-en-gezondheid/

 

Rasverenigingen met een verantwoord fokreglement stellen een maximum aan dekkingen van een reu. Dit is ook nodig om inteelt tegen te gaan.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hier ook stamboom. Net zoals al de rest al aanhaalde, testen, goede lijn en onze fokker heeft echt een verleden van zeer sociale en lieve honden. Voor zo'n sterke hond als een RR vond ik het noodzakelijk dat ik wist wat voor ouders en grootouders ze had.

Pyxis haar moeder, grootmoeder en groottante wonen nog steeds bij de fokker dus ik zag meteen hoe ze zou uitdraaien (ik weet wel dat uitzonderingen mogelijk zijn maar 'the more you know....')

honden page profiel Willemien Willemien

honden foto van Willemien

Ik heb een hond zonder stamboom. En ik kan je zeggen dat alle volgende honden wel een stamboom zullen hebben. Mijn hond had namelijk HD en is geopereerd, en dit was erg duur en vervelend. Voor dat geld konden hier minstens 3 honden met stamboom lopen!

 

Reden dat ik ze geen stamboom heeft is omdat wij altijd kruisingen en stamboomloze honden hebben gehad, en deze zijn allemaal heel sterk en oud (geworden). Een van onze honden had wel een stamboom (Beagle) en deze heeft veel gezondheidsproblemen gehad. Maar de volgende keer halen wij een hond met stamboom!!! 

 

Ik hoop dat je nu een hond met stamboom zal halen 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Kruisingen of honden zonder stamboom zijn oke, als je daar tevreden bij bent en het risico wil nemen, maar de "fokkers" zouden er geen geld voor mogen vragen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn eerste eigen hond, een duitse herder was een hond met stamboom, goed gefokt, erfelijke testen gedaan, ze had ook een rechte rug. Ik vond dat heel belangrijk omdat het ras verziekt werd door slechte fok en dus een echt goede fokker belangrijk was.

 

De tweede hond was een herplaatser, gevonden in een bos, dus zonder stamboom. Ze zat al vier jaar in een asiel, en ik vond haar gelijk leuk op de foto, en vond dat ze daar weleens weg mocht. Vermoedelijk zat er rottweiler en herder in haar.

Ik dacht dat een hond die vier jaar in zeer slechte omstandigheden gehouden is wel sterk moest zijn. Qua gezondheid had ze inderdaad heel weinig problemen, dus wb geld voor aanschaf en dierenartskosten hebben we aan haar een goedkope hond gehad. Al had ze een keer een operatie aan haar poot en gebitsreiniging tegelijk, voor de som van achthonderd euro nog wat.

Maar een hond kost alles bij elkaar gewoon veel geld.

 

De hond die we nu hebben is ook een herplaatser uit een asiel. Ik denk dat ze een kruising met duitse herder en olgar polski (poolse brak) is. Ze heeft maar veertig euro gekost bij de aanschaf. Alleen bleek ze last te hebben van allergieen en dat heeft toch aardig wat geld gekost alles bij elkaar om daar de juiste aanpak in te vinden, buiten de vaste uitgaven natuurlijk.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Joy heeft geen stamboom. Ook niet getest. Waren 2 boerderijhonden die op elkaar leuk vonden. Ook bijna niks voor haar betaald omdat de boer niet op een nestje te wachten stond. Wel netjes gesocialiseerd met dieren en kinderen en dat is zeker terug te zien.

 

Wolf, tja.. Ook geen stamboom. Ik wou wel één met stamboom. Alleen de timing was precies goed om op dat moment een pup te nemen (qua werk en toekomstig werk) en werden gewezen op een nestje met top vader en sociale moeder. De moeder, oma en overgrootoma is alleen ad en hd getest. Alle vaders van wolf tot overgrootoma hebben het hele plaatje, testen en stambomen. Is een half werklijn (moeders niet, vaders wel) met een rechte rug. Waren aardige mensen die met elke teef een nestje namen om een nakomeling te houden. (Steeds dochter van teef, elke keer andere goed aangeschreven reu) dus dat zat zeker goed. 

 

Volgende honden worden wel met stamboom, maar waarschijnlijk geen pups meer.

honden page profiel DudjiDudji

Thuis hadden we een boerenfox, gewoon zonder stamboom, gefokt door mijn opa en oma. Mijn aller eerste eigen hond was afkomstig uit een oeps nestje bij een boer vandaan, het was een kruising jack russel met boerenfox.

Toen ik ging samenwonen wilde mijn vriend graag een Border Collie met stamboom, dit omdat border collies wat gezondheidsklachten in het ras hebben zitten en dit wel getest wilde hebben bij de ouders en omdat we de hond wilden opleiden voor het schapendrijven en dan wel bewezen ouders moet hebben( ok dan nog kan je hond er geen aanleg voor hebben) De border collie pup die we sinds vandaag erbij hebben heeft bovenstaande ook allemaal.

 

honden page profiel Jaleesa & FlókiJaleesa & Flóki

honden foto van Jaleesa & Flóki

Hier 2 witte herder/husky kruisingen. Met het geluk dat ze beide getest zijn op van alles, oa HD, ED en mdr1. We waren niet bewust op zoek naar een kruising, maar door de testen vertrouwden we de fokker. Ook heeft de Zwitserse witte herder vader een stamboom. Daar hebben we wel geluk mee volgens mij, want niet elke kruising is getest.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

als ik voor een rashond zou kiezen zou ik voor een goede fokker gaan

niet persee een stamboomhond

Wel een gezonde hond met geteste ouders

de fokker zou er ook mee moeten leren leven dat er zeer waarschijnlijk het mes erin gaat om nageslacht te voorkomen 

 

Ik voel ook de dwang niet om pup voor me te laten maken

heb zelf liever een ouder dier..wat in de penarie zat

en qua gezondheid kan  altijd van alles mankeren

er zijn mensen met dure  goede fok rashonden die hogere rekeningen hebben dan ik met mijn asiel dieren

ach het kan altijd verkeren..als je maar oplet dat je nooit foute partijen spekt als broodfok en ander financieel gewin ten koste van het dier 

en je hebt zelf ook veel in de hand met de zorg voor je dier

De 1 is gezonder dan de ander..net als bij ons allemaal

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
de fokker zou er ook mee moeten leren leven dat er zeer waarschijnlijk het mes erin gaat om nageslacht te voorkomen 
 
 
 
  "

 Tuurlijk, al mijn stamboomhonden worden gecastreerd of gesteriliseerd.

Fokker kan zich toch niet bemoeien met iets wat hij verkocht heeft?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hond met stamboom. Tijdens de rad gekocht was verplicht. 

Mijn andere honden hadden ook allemaal een stamboom. Ik heb een voorkeur voor stamboomfokkers.

 

Een Engelse stafford zonder stamboom is in vele landen niet welkom,ook een reden om voor een stamboomhond te gaan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Tuurlijk, al mijn stamboomhonden worden gecastreerd of gesteriliseerd.
Fokker kan zich toch niet bemoeien met iets wat hij verkocht heeft? "

 Er heeft nog nooit een fokker tegen mij gezegd wat ik mocht doen.

Hier ook gecastreerd.

honden page profiel bentebente

Geen stamboom hier. De ouders wel, dus het is in principe wel een stamboomhond maar zonder het papiertje om het te bewijzen haha. 

 

Persoonlijk wil ik dat mijn volgende hondje wel en stamboom heeft. Ik zou graag een italiaanse windhond willen, die hebben vaak gebitsproblemen, rugproblemen.. dus geteste ouderdieren vind ik dan een must. Verder vind ik het leuk om de optie te hebben om te fokken. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Geen stamboom hier. De ouders wel, dus het is in principe wel een stamboomhond maar zonder het papiertje om het te bewijzen haha. 
 
  "

 Ik blijf het verdacht vinden: fokken met 2 stamboom honden en dan de stambomen niet willen aanvragen....

Ruikt echt niet fris.

honden page profiel bentebente

"  Ik blijf het verdacht vinden: fokken met 2 stamboom honden en dan de stambomen niet willen aanvragen....
Ruikt echt niet fris. "

 Snap ik, maar ik ga niet alle details online gooien. Familie heeft ze gefokt, dus ikzelf kan er op vertrouwen dat het snor zit, al zou ik niet gekozen hebben voor waar mijn ouders voor gekozen hebben (die hebben de hondjes immers in huis gehaald) met de kennis die ik nu heb. 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Hier vijf stamboomhonden (vier FCI en één niet Europees erkend ras maar wel met een stamboom uit het land van herkomst).

En de korte uitleg voor de waarom is omdat ik hiervoor ook twee stamboomloze honden heb gehad en nadien voor meer zekerheid wilde gaan. De eerste was weliswaar kerngezond en precies wat we zochten, de tweede had echter een waslijst van de typische pretnest gefokte problemen. Ik wilde hierna voor echte rassen gaan, honden waarvan ik van tevoren een beetje wist wat te verwachten en welke ook uitgebreid getest waren al in hun nest. De puppytijd vind ik altijd geweldig om mee te maken dus leeftijd speelde hierbij ook mee. Daarnaast ben ik ook hobbyfokker dus heb ik een deel van mijn honden ook gekocht (of zelf gefokt) met als doel uiteindelijk met hen te kunnen fokken. Dit is met niet allemaal gelukt (een stamboom is immers maar een klein onderdeel van het fokgeschikt zijn in mijn ogen) maar dat was dus ook een reden voor mij. Als laatste en belangrijkste reden is voor mij echter dat ik, zeker sinds ik zelf fok, een flinke eisenlijst heb van waar een fokker allemaal in mijn ogen aan moet voldoen. Al deze wensen vind ik alleen bij fokkers die volgens alle regels en dus ook met stamboom fokken.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

3 buitenlandse mixjes. Omdat ik ze gewoon graag een beter leven wilde geven, stuk voor stuk verliefd werd op de specifieke hond en het mij verder eigenlijk niet veel uitmaakte.

1 rashond met stamboom. Ik wilde graag een verantwoordelijk gefokte hond van een specifiek ras, waarvan de achtergrond bekend was. En dan komt er een stamboom bij kijken :-D

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

"  Er heeft nog nooit een fokker tegen mij gezegd wat ik mocht doen.
Hier ook gecastreerd. "

Pyxis heeft een onderbeet en op ons 'contract' stond dat we niet met haar mochten fokken. Ik vind het eigenlijk maar normaal dat een fokker dan ingrijpt. Bij afwijkingen die de lijn kunnen schaden ben ik eigenlijk blij dat de fokker er zo mee voor zorgt dat het ras niet naar den duvel wordt geholpen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Pyxis heeft een onderbeet en op ons 'contract' stond dat we niet met haar mochten fokken. Ik vind het eigenlijk maar normaal dat een fokker dan ingrijpt. Bij afwijkingen die de lijn kunnen schaden ben ik eigenlijk blij dat de fokker er zo mee voor zorgt dat het ras niet naar den duvel wordt geholpen. "

 Ik heb geen idee of je,jezelf aan zo een voorwaarde moet houden.

Zou het zelf wel doen.

Dat vind ik wel een begrijpelijke voorwaarde.

 

Ik had het er mee over dat een fokker mij niet moet zeggen of ik een hond mag castreren of niet. Dat maak ik zelf uit maar heb nog nooit een fokker gehad die zich daarmee bemoeide.

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

" Hond met stamboom. Tijdens de rad gekocht was verplicht. 
Mijn andere honden hadden ook allemaal een stamboom. Ik heb een voorkeur voor stamboomfokkers.
 
Een Engelse stafford zonder stamboom is in vele landen niet welkom,ook een reden om voor een stamboomhond te gaan. "

 hoe bedoel je niet welkom? waarom niet

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Kerst gedichtjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^