Zoektocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel femkefemke

hoi allemaal! Mijn vriend en ik zijn voor ons gezin naar een Franse bulldog pup. Nou vindt ik het ontzettend moeielihk om een betrouwbare fokker te vinden. Er staat veel op de zwarte lijst en pups voor 550,- lijkt me te weinig. Maar €1250,- met ekc stamboom lijkt ook niet kloppen wat ik op internet lees.. weet heft tips voor me of een echt betrouwbaar adres?

 

groetjes Femke

honden page profiel bentebente

1250 euro voor een hond is wel een redelijke prijs hoor. Over het algemeen kosten de meeste stamboomhonden zoveel.

 

Maar als de prijs vermeld staat op een site zeg ik verder zoeken.. kijk eens op de site van de rasvereniging bij fokkers. Stuur enkele fokkers die je aanspreken een mailtje of geef ze een belletje met de vraag of je een keer langs mag komen. Dan kan je op de wachtlijst gezet worden of evt. zelfs al een pupje krijgen als je geluk hebt!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je betaalt ze helaas erg veel de kilo, die Bulldogs.

Mijn broer zijn pup kostte een maandloon.
Komt van kennel Prouch vandaan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De €1250,- is wel normaal. Vergeet niet dat de goede fokkers de ouderdieren laten testen op erfelijke afwijkingen en fokken naar de uitslagen van deze testen. De kans dat je pup erfelijke afwijkingen meekrijgt proberen de goede fokkers zo klein mogelijk te maken. Ze gaan voor een zo gezond mogelijk gefokte pup.

Al vraag ik me af of dat bij de Franse Bulldog nog wel kan, ze hebben soms nauwelijks tot geen neus meer. Hoe platter de neus, hoe slechter ze adem kunnen halen. Ook die fokkers moet je in mijn ogen dus links laten liggen.

 

Ook doen de fokkers veel aan socialisatie en zorgen ze dat je een zo'n fijn mogelijke pup mee krijgt, ze zijn vaak ook de hele periode dat de pups thuis zijn ook thuis, dus nemen ze vrij van hun werk. Dat doen de meeste huis/tuin/oeps/marktplaats nest fokkers niet.

 

 

honden page profiel femkefemke

Die 1250 zou ik er ook voor over hebben maar niet als ik dan lees dat de stamboom die erbij zit bij elke hond zomaar gegeven kan worden.. dat brengt me weer aan het twijfelen. Maar ik zal idd eens langsgaan, al twijfel ik of je dan nog nee kan zeggen ????

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een stamboom kan niet zomaar gegeven worden. Een stamboom word enkel gegeven als beide ouders ook een stamboom hebben.

 

In de stamboom kun je de voorouders en diens gezondheid terugvinden. T is dus niet zomaar een papiertje.

 

Natuurlijk kun je altijd eens langsgaan. Ik ben zo eens bij een duitse herder fokker geweest. Puur en alleen omdat ik graag het ras wilde leren kennen en de zoektocht voor ooit een tweede hond of mocht Puck later overlijden dat ik weet wat voor een ras ik daarna wil.

Ik heb me er niet op de wachtlijst laten zetten oid. Maar puur aangegeven informatie te willen en kennis maken met de honden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Een stamboom kan niet zomaar gegeven worden. Een stamboom word enkel gegeven als beide ouders ook een stamboom hebben.

 

In de stamboom kun je de voorouders en diens gezondheid terugvinden. T is dus niet zomaar een papiertje.

 

Natuurlijk kun je altijd eens langsgaan. Ik ben zo eens bij een duitse herder fokker geweest. Puur en alleen omdat ik graag het ras wilde leren kennen en de zoektocht voor ooit een tweede hond of mocht Puck later overlijden dat ik weet wat voor een ras ik daarna wil.

Ik heb me er niet op de wachtlijst laten zetten oid. Maar puur aangegeven informatie te willen en kennis maken met de honden. "

 



Het gaat om een ekc stamboom. Geen erkende stambomen dus. Bij Franse bullen zou ik daar niet al te veel vertrouwen in hebben, gezien het wel een erkend ras is. De 'officiële' stamboom prijs zou ik dan zeker ook iets betalen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  

Het gaat om een ekc stamboom. Geen erkende stambomen dus. Bij Franse bullen zou ik daar niet al te veel vertrouwen in hebben, gezien het wel een erkend ras is. De 'officiële' stamboom prijs zou ik dan zeker ook iets betalen. "

 Had het ekc er niet bij gelezen...

Dan zou ik er ook geen vertrouwen in hebben.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

1250 euro is een redelijk normale prijs voor een hond met stamboom (en geteste ouders). Wel vreemd dat je een EKC stamboom noemt en geen FCI. 

Pas op met pupulaire kleurtjes. Je komt steeds vaker franse bulldoggen tegen in kleuren die niet erkend zijn, maar waar wel grote bedragen voor gevraagd worden, alleen maar omdat ze er zo apart uit zien. 

 

Dit zijn mooie trouwens, al denk ik wel dat ze een wachtlijst hebben.

http://www.hawbucks.nl/franse-bulldog/

 

 

 

honden page profiel femkefemke

Franse Bulldog Pups Red FawnFranse Bulldog Pups Red Fawn

 

hoop dat de link werkt. Deze kosten 1250 en zijn met die ekc stamboom.. 

honden page profiel femkefemke

Werkt niet dus, staan op mp en komen uit Volkel. De prijs is op aanvraag, 1250,- dus..

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Marktlaats staat vooral vol met broodfokkers die blijkbaar ook nog eens belachelijke prijzen vragen! Absurd dat ze zulke prijzen dúrven vragen zonder dat er sprake is van gezondheidsonderzoeken en een FCI-stamboom (FCI is het enige erkende stamboom hier!). 

Zeker met een ras dat van gezondheidsproblemen nog net niet uit elkaar valt zou ik gaan voor een verantwoorde fokker die alle mogelijke gezondheidstesten uitvoert, dus inderdaad een fokker als Hawbucks of Van de Loveboat. Die honden hebben tenminste nog een beetje een neusje en vallen dus niet halfdood neer na enkele meters lopen omdat ze niet kunnen ademen. En met gezondheidstesten doel ik dus op minimaal röntgenfoto's van de ouders; HD, ED en PL onderzoek; hartecho; oogonderzoek (ECVO); DNA-test. Geen 'standaard gezondheidscheck' bij de dierenarts! 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Overigens is 1250 niet bepaald een representatieve richtlijn hoor, denk voor een goedgefokte Franse Bulldog pup eerder aan minstens 1600-1900 euro!

Ik zou het persoonlijk nooit voor zo'n wrak van een ras overhebben, no offense, maar heb je 't geld niet, kies dan voor een ander leuk ras (of mixje), er zijn er honderden. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Franse Bulldog pups rasvereniging

 

Erkende fokkers

Nederlandse fokkers

 

Volgens mij staat fokker van marktplaats er niet bij. 

Heb er snel even overheen gekeken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik kom uit bij van de looierhoeve. Met een beetje google gebruiken kom ik hierop uit;

https://www.houdenvanhonden.nl/globalassets/regelgeving/uitspraken-tuchtcollege-en-gepubliceerde-diskwalificaties/uitspraak-15-053-v.d.-boogaart.pdf

 

Ik zou bij zo'n fokker m'n pup niet willen kopen. Zo'n zaak krijg je niet voor niks er zal wel vaker wat fout gegaan zijn daar.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

http://www.fromnoaspride.nl

 

Fokker met pups en er staat ook een leuke herplaatser op. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Femke, misschien ten overvloede:

Waar je bij Franse bulletjes vooral op moet letten is de lengte van de neus. Des te korter de neus, des te kortademiger is de hond en dat levenslang.                                                                                    Bij de geringste inspanning beginnen ze al te hijgen en in de zomer is het helemaal erg.

Ik neem aan dat je dit al weet.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Een overzicht van de rasspecifieke afwijkingen die voorkomen bij de Franse Bulldog
Over het fokbeleid en meer over de gezondheid van de Franse Bulldog "

 Verplichte kost om te lezen! Vooral dat de kans erg groot is dat de hond als hij eenmaal een jaar of 2-3 oud is, in zijn eigen huig en amandelen kan stikken, de grote kans op nekhernia, patella luxatie, HD, huidinfecties en oogproblemen - terwijl er bijna geen fokker is die op genetische oogafwijkingen test!!! - en het feit dat zo'n 80% van deze hondjes niet op natuurlijke manier geboren kan worden, alleen via een keizersnee.

 

Vooral de problemen door de te korte snuit en te kleine neusgaten zijn echt heftig: inspanning, warmte (alles boven de ±15ºC bij het wandelen) en turbulentie van de lucht (dus zodra je een raam op een kiertje zet) kunnen al tot ernstige benauwdheid leiden.

 

Als je toch kiest voor dit ras, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van alle genetische afwijkingen die bij dit ras voorkomen en zorg dat je een fokker vindt die er uitgebreid op test. Dat je dan meer voor een pup betaalt, verdien je uiteindelijk terug doordat er geen operaties aan de huig, knietjes, nek en ogen nodig zijn, plus heel veel aan medicatie vanwege steeds terugkerende ontstekingen aan de huid. En de kans dat je hondje ouder wordt dan 2 a 3 jaar, is ook een stuk groter.

 

 

Volgende forumvraag: Naam Duitse herder reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^